Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Realradical
őstag
Ha a Lent a halottak közöttel az baj, hogy nincs belőle egész sorozat, elolvastam volna a story-t még párszáz oldalon át.
Hasonló hátterű az Ender's Game (Végjáték) azt bátran tudom ajánlani szerintem tetszeni fog.Things that try to look like things often do look more like things than things
-
moonlight115
őstag
Jéé, én is, még gimiben olvastam. Nyári szünetre fel volt adva angolból egy regény, három közül lehetett választani, csak az első 100 oldal volt kötelező, de bejött a tanárnőnk tippje, a Zabhegyezőt szinte mindenki végigolvasta. Tudtad, hogy John Lennon gyilkosának zsebében ezt a könyvet találták?
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
Kb. 5 Stephen Kinget olvastam, az elsők, pl. A ragyogás, Cujo, Carrie, a Bilincsben, tetszettek, de a későbbiek túl horrorisztikusak, nekem legalábbis. A holtsáv volt a legjobb, és a Tűzgyújtó.
"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
Csak nekem felejthető, mert én felejtettem el a Carrie-t. A holtsáv és a Ragyogás tényleg jók.
Ki olvasta a Sorstalanságot? Mikor Nobel-díjas lett Kertész Imre, akkor olvastam először. Szokatlan a stílusa, az igaz, de másodszori olvasásra, mikor a film készült belőle, már jobban tetszett. A film szerintem nem sikerült valami jól, ezt még a producer is elismerte, párszor cseteltem vele.:-)
Old rocker na valld csak be szépen, mit nem olvastál, én meg majd jól keresztre feszítelek!
Vakegérkét szintén."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
geprombolo
őstag
Asimov nekem is tetszik, igaz, még nem olvastam, de többször megnéztem a Kétszáz éves embert, meg még egyet, aminek mindig elfelejtem a címét, valami néger zsaru játssza, meg egy robot, ők ketten a főszereplők. Meg van benne nő is harmadiknak. Ki ad nekem kölcsön egy könyvet?
Most Harry Potter 1-et olvasom, még a filmeket se láttam (igen, ilyen ritka példány vagyok!), de nagyon tetszik, jó a stílusa.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
moonlight115
őstag
Igen, ez így van.
A Queen nem rossz, de soha nem tartozott a kedvenceim közé. Inkább a Dire Straits
Mark Knopfler hangja.... szeretem, és a számaik is, kevés kivétellel mindegyik jó."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
-
moonlight115
őstag
Részemről rendben. Akkor megegyezünk egy időpontban, és......katt, all together....
Aki akar, addig még jelentkezhet. Rá kéne keresni, hogy valóban nincs még lefordítva...."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
-
Geri Bátyó
addikt
A Dűne tényleg óriási! Ráadásul azok is nagyon jók, amiket a fia írt!
A Sadus nem a kedvencem, de Steve DiGiorgio basszusjátéka miatt mégis gyakran hallgatom! Ebből a szempontból ez nagyon rendben van (első 1 perc) : Sadus: Smackdown
(#250) moonlight115: Nemcsak olvastam a Francia Históriát, de meg is van (mind a 13 kötet!)! Azon felül, hogy izgalmas olvasmány, hatalmas történelmi munka is!
Perselmus Lion viszont tényleg "Potterutánzat"! A Halál ereklyéi megjelenése előtt írt egy alternatív hetedik részt (A varázslók háborúja), utána pedig folytatta a történetet (Nurmengard Trilogia: A negyedik torony; Az ezernevű; A smaragd sigillus), a tényleges 7. rész alapján és azt kell hogy mondjam, nagyon jó!
Megvan epub formátumban (tudom konvertálni pdf-be), ha érdekel, elküldöm."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Geri Bátyó
addikt
Összességében egyetértek, de van pár olyan zenész, aki nem hasonlítható senkihez. Basszus téren Steve DiGiorgio és Steve Harris ilyenek, gitár terén Chuck Schuldiner volt fenomén, illetve Mille Petroza az akit nagyra becsülök, mert szólógitárosként is megállná a helyét.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
old rocker
veterán
Tulajdonképpen az Iron Maiden Harris vállán nyugszik... és nem mellesleg: nagyon színvonalas szövegeket ír.
A gitárosokkal kapcsolatban:
Kevesen tudják, hogy 1978-ban Blackmore-t és Claptont megelőzve Roryt választották meg az év gitárosának. Ő - talán közhely, de igaz - élt és halt azért, amit csinált: a zenéért.
Ami külön szimpatikus benne, hogy idegenek voltak tőle a megasztárokra jellemző allűrök. Talán ezért nem is lett olyan "szupersztár", mint pl. Malmsteen, vagy Richie Blackmore.
Persze a Mester, Malmsteen életében is ott volt a tragédia: autóbaleset után hét napig kómában feküdt. Amikor magához tért, közölték vele az anyja halálhírét. Már nem emlékszem, a jobb vagy a bal keze le volt bénulva: ahhoz képest talán túlságosan is jól nyomja.
Aztán ott volt a szomorú mosolyú fiatal gitárfenomén, Ozzy gitárosa, Randy Roads. Ha megálltak egy városban, rögtön elrohant gitárleckét venni. A végetes turnén jelentette be Ozzynak, fel akar hagyni a rockzenéléssel: egyetemre szeretne járni és zenét akar tanulni. Aztán a pihenőn a sofőr - kábítószeres, pilóta képesítéssel - egy kis repülőgéppel kettesével felvitte őket. Utoljára Randy és a sminkeslány maradt. Leszállás közben a repülő szárnyával beleütközött az álló buszba, megperdült és belerohant a szemben levő házba, ahol rögtön kigyulladt. Randy meghalt... (Goodbye to romance, Randy...)
A nagy gitárosok sorában megemlíthetjük Knopflert, utánozhatatlan, barokkos hamgzású játékáért; Garry Moore-t és a Malmsteenre igencsak "hajazó" Tony MacAlpine-t.
[link]
De visszatérhetnék a Maiden gitárosaira is: Dave Murray, Arian Smith, majd átmeneti kiválása után a hozzájuk csatlakozott Janik Geers. És ettől is különleges a Maiden: Bruce Dickinson átmeneti szólókarrierje után Adrian Smithszel tért vissza a zenekarba, de a "táncoslábú" Geersnek sem kellett távoznia. hárman nyomják. [link]
A Vértestvérek (szövegében parányi hamleti beütéssel) lenyűgöző jelenete, amikor Dickinson "tapsolni" tanítja a közönséget... (Kedveseim... van egy új ötletem...)De visszanyúlnék a Dio szervezte Hear n' Aid lemez We Stars c. számához, ahol mindenki talál magának valamire való gitárost... Malmsteen, az említett két Maiden gitáros is ott van... sok jó gitárosember
[link][ Szerkesztve ]
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
old rocker
veterán
Azért Arany... szebb...
Őszbe csavarodott a természet feje
Dérré vált a harmat, hull a fák levele.
Rövidebb, rövidebb lett a napnak útja,
S nagyokat alszik rá, midőn azt megfutja.
Megpihen legszélén az égi határnak
S int az öregeknek: benneteket várlak!
Megrezdül a feje sok öregnek erre,
Mégis, egymás után mennek a nyughelyre.Toldi estéje
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
finest
addikt
Na, igazán ügyi. Aztán a ritmusa stimmel-e a dallamra? Holdfényé kijön a dalra? Egyszerűen képtelen vagyok meghallgatni az eredetit, talán Rokker megpróbálja alámondani a szöveget, neki úgy tűnik kibírja a füle, h énekelhetőek-e a fordítások. A következő esztétikai élményt az nyeri, akinek a dalhoz is stimmel a fordítása.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
moonlight115
őstag
"Magamnak egyszer remélem megbocsátok"
Ezt én is először így írtam, de aztán a "megbocsátást nyerek" jobban jött ki.
Jó a fordításod. Épp ez a lényeg, szerintem, megtalálni a középutat a szabad fordítás és a szó szerinti között. Ha több időd lesz, linkelj még valami fordítani valót, aztán majd összehasonlítjuk."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
Philby written by Rory Gallagher
Top Priority - 1978LYRICS:
Now ain't it strange that I feel like Philby,
There's a stranger in my soul,
I'm lost in transit in a lonesome city,
I can't come in from the cold,
I'm deep in action on a secret mission,
Contact's broken down,
Time drags by, I'm above suspicion,
There's a voice on the telephone
Yeah, yeah, yeah.
Yeah, yeah, yeah.
Well it sure is dark in this clockwork city,
Contact's never gonna show,
I've got a code which can't be broken,
My eyes never seem to close,
Well, I'm standing here in the silent city,
Shadows falling down,
I'm disconnected but I don't need pity,
The night's gonna burn on slow.
Yeah, yeah, yeah.
Yeah, yeah, yeah.Now ain't it funny that I feel like Philby,
A stranger on a foreign shore,
I've got my plans and I must move quickly,
There's a knock upon the door,
Still in transit and I'm close to danger,
My cover can't be blown,
It's getting strange and it's getting crazy,
Tell me, what is going on?
Yeah, yeah, yeah.
Yeah, yeah, yeah.Four o'clock and nothing's moving,
Six o'clock and the daylight's stirring,
A Morning comes, must be moving on.
All night long my mind's been burning,
Makes me feel such a long, long way from home,Now ain't it strange that I feel like Philby,
There's a stranger in my soul
I'm lost in transit in a lonesome city
I can't come in from the cold
I'm deep in action on a secret mission,
Contact's broken down,
Time drags by, I'm above suspicion,
There's a voice on the telephone
Yeah, yeah, yeah.
Yeah, yeah, yeah."Nem könnyű lefordítani, egyszer már próbálkoztam vele, de nem lett jó.
Valaki lefordítaná? Ha igen, én is leírom újra. Nem kell stimmelnie a dallamhoz."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
Ezek se rosszak, de a Uriah Heep, különösen ez a számuk, fantasztikus! A szövege is.
-
moonlight115
őstag
Ezek nem, ezek emberi tulajdonságok, értékesek.
Csak Wass Albertről önkéntelenül is ez jutott eszembe.Szerk. Te mindig betartod az általad felsorolt dolgokat?
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
Kösz a linket. Az emlékiratokat jó olvasni, árnyalja a képet. A menye könyvét olvastam, az is érdekes volt. De persze más egy magánember magánélete, véleménye, meglátásai, és más egy politikusé. Mindenesetre érdemes több szemszögből vizsgálódni, ha valakit komolyan foglalkoztat egy téma.
-
moonlight115
őstag
Én valahogy alapból nem szeretek ítélkezni. A hétköznapi életben pl. egy embert nem lehet megítélni egy-két mondata, megnyilvánulása alapján. Mindenkinek lehet rossz pillanata, nem gondolja végig, vagy csak épp fáradt, és félreérthetően fogalmaz. Benyomásaim persze vannak, de próbálok jót feltételezni, és hát....nézzen már mindenki magába, mielőtt bárkit elítél.
A vita hasznos volt, tanultam belőle."Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/
-
moonlight115
őstag
Először magunknak kell megtennünk, amit lehet, mindig másoktól várni ezt, nem szerencsés. A másikat nem tudod megváltoztatni, csak magad. Ezt általánosságban értem. És nem rád.
Azt hiszem, a bocsánatkérés lényege, értelme az, hogy tudassuk a világgal, hogy nem elnéző sajnálkozással tekintünk a múltban elkövetett bűnökre, hanem utólag is elnézést kérünk értük, még ha nem is mi, a jelen emberei követtük el. Az egész egy képletes gesztus, a regnáló kormány kinyilvánított hivatalos álláspontja.
rocker persze, te vagy a kivétel, rólad nagyon hamar véleményt alkottam, ami felér egy ítélettel...
[ Szerkesztve ]
-
moonlight115
őstag
Ha nem tudnád, Galaktikus Aligátor vagyok, úgyhogy....ne lepődj meg, ha bekapom a dobozodat, alig korrekt pszichés sérüléseket okozva kiszabadítom a szellemes szellemedet, elmormolva közben egy korrekt imperio! átkot, riddiculous!-al fűszerezve!
-
moonlight115
őstag
-
Realradical
őstag
válasz psyho85 #1405 üzenetére
Az első könyv nehéz, de ha azon keresztülrágja magát az ember akkor nagyon beindul a cselekmény. Szvsz jobb, mint a film.
Nemrég leltem rá Goodreads-re, valakinek van accountja?
Elkezdtem összerakni az olvasott könyvek listáját, de nagyobb meló, mint gondoltam, ebben a pár könyvben is benne van vagy 3 óra nettó gyűjtögetés. Eddig főleg a fantasy, meg a sci-fi szekciómat kapartam össze, hétvégén megpróbálom összeszedem a szakmai könyveket. Az ajánló rész az eddig olvasott könyvek alapján, óriási találmány.[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs