Hirdetés

2019. augusztus 24., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Rossi


Rossi
(őstag)

Én nem viszek sem koszorút, sem gyertyát, egyszerűen csak ott leszek, mert a szüleimnek/nagyszüleimnek jól esik. Évente nem csak egy alkalommal szoktam gondolni azokra az elhunytakra, akik hiányoznak... Minden egyes társadalmi konvenció görcsös betartásának késztetésétől lábrázást kapok, de az első mondatomban említetteket nem fogom megbántani.

:R az írásnak.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#2) fekeandras


fekeandras
(őstag)

Így van.Neki volt igaza.

Manapság mindenszentek és halottak napja szimplán egy nagy és gusztustalan üzlet.Semmi más. :(((

Apám 2005ben tragikus hirtelenséggel ment el.Sosem volt vallásos.Ő is hamvasztva lett.Bár ez konkrétan nem került szóba soha köztünk de biztos vagyok benne, hogy így akarta volna.Mi is, de főleg Anyám szerette volna, hogy így legyen.Mert ha majd eljön az ő ideje is akkor szintén hamvasztást szeretne.Ezután mindkettejük hamvait szétszórni egy megadott helyen.Így újra együtt lesznek míg világ a világ.Szép gondolat.

(#3) rii


rii
(nagyúr)

".... Ez a temetőzés arról szól, hogy kell koszorút vinni a sírra, mert mit szólnak a rokonok, meg jól tele kell aggatni gyertyával, mécsessel, nem ám megszólnak. .... "

ez a két sor magában foglalja, kik veszik el az értelmét, ennek az ünnepnek. Pontosan, hogy az a sok ember, aki kijár a temetőbe, és egymás vizslatja, hogy a testvérének a lánya _nem jött el!!!_

undorító

amikor ott laktam ahol, rendszeresen kijártam gondozni a családi sírokat, de a nov 1et utáltam, mert feszlyeztett az a sok ember.

és miért kellett mégis kimennem ilyenkor _is_?

mert mit szólnak, ha nem megyek ki?
erről szól ez, és nem a megemlékezésről.
Arra ott van az év bármely 365 napja, és 52 hétvégéje
aki igazából a szerette miatt megy ki, az nem teszi ezt a kirakatba.

ha valakivel az életében nem törődtek, a halála után már úgyis mindegy.

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#4) Siera


Siera
(senior tag)

sajnos már ez az ünnep is elvesztette az igazi értelmét :(
UP az írásnak

(#5) fekeandras válasza rii (#3) üzenetére


fekeandras
(őstag)

"ha valakivel az életében nem törődtek, a halála után már úgyis mindegy"

Pontosan.

(#6) zsiga667


zsiga667
(addikt)

Én is allergiás vagyok az ilyen kötelező össznépi pénzköltős ünnepekre. Kell az nekem hogy még a temetőben is tömeg legyen? Inkább emlékszem az elhunyt rokonaimra máskor, máshol, egyedül; halottak napján meg megyek az élőket menteni. :)

(#7) Misi 007


Misi 007
(Közösségépítő)

Rövid de velős írás!
Hát ez mindig is üzlet volt szerintem ilyenkor hírtelen felemelkednek a virág árak stb...
Nos mivel én se vagyok vallásos ember és istenben sem hiszek így hírtelen elmerengtem az egészen hogy mi lesz ha eljön az időm és mi lesz ha már nem leszek...
Szerintem a halál kb olyan lehet mint az alvás!
Nincs itt semmiféle túlvilág meg menny meg pokol meg fehér fény csak az örök feketeség...
Elnézést ha valakit esetleg megbántottam most nem állt szándékomban!

(#8) nervus.v


nervus.v
(tag)

Valamiért én is utálom az ilyesmit, ez olyan, mint a "kötelező vasárnapi templombajárás". Az emberek [legalábbis az idősek] egy része csak azért megy el, hogy megnézze, ott van-e Julika és ha igen, kivel és milyen ruhában.

Ugyanígy nem szeretem a többi ilyen ünnepet sem
- Valentin-nap
- karácsony
Mára már a karácsonyból is ez lett: kötelezően összeül az egész család, mosolyognak egymásra és nagyon szeretik egymást, aztán a többi napon meg nem. Vagy de, persze ez is mindenkinél máshogy van.

Igaz, hogy ilyenkor kifejezetten szeretem a temetők hangulatát. A sok gyertya, az emberek. Itt Miskolcon van két temető, amit szeretek, az egyik az Avason van, oda akármikor szívesen elmegyek, annyira megnyugtató.
A másik pedig szintén egy domb tetején van és ilyenkor szép a sok gyertya + mécses miatt.

Csak annyit kérek, hogy a súlyosan értelmi fogyatékosok kíméljenek!

(#9) Narxis


Narxis
(nagyúr)

Teljesen egyetértek az írással és a hozzászólókkal is. Annyit hozzátennék, hogy nyugatabbra még durvább a helyzet, Angliában pl. az emberek többsége elmegy otthonról egész nap szórakozni vagy bármi mást csinálni mert jönnek a dörömbölő "kisgyerekek" csokiért és ha nem kapnak még nekik áll feljebb. Amerikában is vannak rokonaim, ők azt mondták nem ennyire vészes, de néha már kellemetlen, hogy az egész csokiról és pénzről(kellékek, jelmezek, édesség megvétele) szól. Elbaszott egy világ ez.

(#10) nervus.v válasza Narxis (#9) üzenetére


nervus.v
(tag)

Szerintem a halloween jó dolog lenne, ha nem lenne néhány gyerek olyan, amilyennek leírtad.

[ Szerkesztve ]

Csak annyit kérek, hogy a súlyosan értelmi fogyatékosok kíméljenek!

(#11) Furky


Furky
(őstag)

Ezen az íráson picit meglepődtem, mert pont az ellenkezőjére számítottam, azaz nyáladzás, stb, hogy milyen szép ez az ünnep, stb... De örömmel tapasztaltam, hogy nem csak én látom így a dolgokat.
Nem is értem miért nevezik ezt ünnepnek, számomra az ünnep egybeolvad a vidámsággal, de ez nem az. Én juszt sem szoktam kimenni ilyenkor, mert ahogy írtátok, pont arról szól, hogy a szomszéd lányának a fia kint volt-e, túlságosan álszent lett ez az "ünnep" is, mint ahogy ilyen álszentnek tartom a magyar nemzeti ünnepeket is. Az eltávozott rokonaimra nem csak ilyenkor gondolok, s emlékezem meg róluk az évben, megoldom egyedül, magamban, nem kell a puccparádé, meg az embersereg, és nem érdekel, hogy az emberek mit mondanak, pletykáljanak csak, ez akkoris túlságosan álszent. (nekem, és véleményem szerint) :U

(#12) Khelben


Khelben
(Ármester)

Én évente több alkalommal is kimegyek a temetőbe, de gondosan ügyelek rá, hogy ilyenkor messze elkerüljem. Tegnap 9 km-es dugót láttam, életemben nem láttam még ilyen hosszú kocsisort, természetesen a temetőzés miatt. Csak azokat sajnáltam, akik munkából mentek hazafelé és a sorba ragadt buszokon ültek. A sok birka csak hadd dugózzon, ha már ennyi esze van. Aki csak ilyenkor megy el a temetőbe, annak tök felesleges, mert csak divatból megy, hogy a többi birka lássa...

--- Szakmai kérdéseket a fórumban tegyél fel, ne privátban, köszönöm ---

(#13) heydaddy


heydaddy
(csendes tag)

Hmm...
Ennek az ünnepnek is 2 oldala van sztem. Mivel én nem igazán ismerem azokat az embereket akiknek a sírjára gyertyát helyezünk, nem is tudok ugye rájuk emlékezni. Így másképp közelítem meg, mert akarom, hogy szóljon vmről...

Volt időm a temetőben abba is belegondolni, hogy kinek és miért hasznos ez a hajcihő, ha úgy is kötélen lógatnak le egy napon. Vannak elméletek, könyvek, és zeneszámok a halálról. De ha ezekbe nem is gondolunk, olvasunk, vagy hallgatunk bele, a Halottak napjának nem csak a megemlékezésről kell szólnia. Talán jobban szól ez rólunk: élőkről, az életünkről. Fontos kérdés: van-e élet, a halál után? De akad égetőbb kérdés is: van-e élet a halál előtt? Mikor temetőbe megyünk kicsit olyan, mint egy tükör. Tartalommal akarom élni az életem, anélkül hogy elrontanám.
És úgy szeretnék meghalni, hogy megtettem mindazt a jót, amire szükség volt, és olyan emberként, amilyen szeretnék lenni.

Talám OFFos talán nem :B

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.

(#14) ladybug


ladybug
(őstag)

Teljesen egyetértek a leírtakkal. Épp ma mondtam a férjemnek, mekkora képmutatás lett ez is.
Megkért ma az egyik rokon, hogy segítsek neki kivinni a koszorúkat. Minél előbb, minél többet, mert nincs a síron semmi. Kérdeztem, akkor este már nem is megyünk ki. Mire ő, hogy dehogynem, dehát mit szólnak majd az ismerősök, ha meglátják, hogy nincs a sírokon semmi koszorú, és nincs gyertya.
Ezen kissé kiakadtam, de megtettem amit kért, és közben sajnáltam, hogy ez az ünnep is már csak arról szól, hogy mit szólnak az ismerősök és a szomszédok.

És bizony tényleg, intsük csendre a gyermeket, mert a temetőben csendben kell lenni. Na, most ez is mekkora már....
Vigyük ki a kicsi gyereket, hogy lássák, milyen szépen felvonult a család, de konszolidáltan viselkedjen, mert úgy illik. Egy 2 éves alatti gyerek hogy tudna már ilyet tenni? Az enyém sem tud.
Sőt, ma amikor kimentünk, ráült több sírra is. Nem szóltam rá, mert nem tudott volna máshová leülni, a másik meg az, hogy az ott fekvők legalább érezhettek egy kis természetességet, egy kis tisztaságot, egy nem megjátszott vielkedést, ahelyett, amit gondolom minden évben többször is tapasztalnak, hogy kimennek hozzájuk a temetőbe, sírnak és csendben állnak, és azt lesik, hogy a másik sírnál ki áll, és mennyivel több vagy kevesebb virág van rajta. És a sírban fekvőkre talán nem is gondolnak.
Szomorú...

[ Szerkesztve ]

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#15) Algieba


Algieba
(senior tag)
LOGOUT blog

A hamvasztás energiát igényél. Persze a hamu az szagtalan, mondhatni kellemes állagú anyag, de én úgy szeretnék élni, hogy a halálom után legyen olyan személy, aki vállalja a holttestem anyaföldbe való elhelyezését mindenféle cécó nélkül. Egyszerű lenvászonba tekerni a testet és elásni a földbe, ahol rövid alatt a lebontó szervezetek még a csontot is elcsócsálják.
Én így szeretnék visszakerülni az anyag nagy körforgásába, hogy minél hamarább újabb élőszervezetek legyenek a testem anyagaiból.
Különben is, ha valaki jó életet élt, akkor sokan emlékeznek mindarra, amit átadott, akár tudásról, akár jó szokásokról, akár életszemlétről legyen szó. Ez az évenkénti össznépi vándorlás a temetőkbe, ésszerűtlen viselkedés. Egy kifacsart hozadéka a gondoskodási ösztönnek és a halálfélelemnek.

"Windows 10 Mobile. A slow down életforma aranyfokozatú támogatója!"

(#16) Omega81 válasza ladybug (#14) üzenetére


Omega81
(senior tag)

:K

értékelt üzletek: 42+ 0-

(#17) Omega81


Omega81
(senior tag)

Köszi a hozzászólásokat mindenkinek. :R

értékelt üzletek: 42+ 0-

(#18) Thunderzolee


Thunderzolee
(addikt)

Érdekes, nem is gondoltam erre eddig. Tényleg ez van a temetőkben? :F

Van egy exem, jó messze van eltemetve, Hozzá szoktam elmenni ezen a napon. De én nem viszek ilyen halom koszorút, virágot. Csak magam megyek némi gyertyával. Ott voltam ma is.
Viszont utazni szeretek ilyenkor, ha temetők mellett vezet az út, ezekben a napokban, hetekben sok gyertyát látni, sötétben szép, mégha szomorú is.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#19) Snowy_owl


Snowy_owl
(senior tag)
LOGOUT blog

Teljesen egyetértek. Undorító ma már amit ebből az ünnepből csináltak.

MA mamám volt kint a temetőbe és visszafele jövet bejött hozzánk és mesélte hogy rengeteg autó volt a temetőbe is meg a temetőn kívül már a polgárőrség is ott volt. Annyirra sokan voltak hogy a bejáraton lehetett csak kijönni hátul meg bemenni mivel elöl senkit nem engedtek be. ÉS nem ám családok ültek az autóban hanem sokban csak egy ember. Szerintem ez is undorító hogy a temetőbe is már autóba kell kijárni mer lusták vagyunk kisétálni vagy kibiciklizni. Mert azt megértem ha az öregebbeket kiviszik autóval de hogy egy fiatalabb nem képek kimenni gyalog vagy biciklivel hát ez is elég undorító dolog.

Honor 8 main board flex kábel - 2.000,-Ft

(#20) Rossi válasza Snowy_owl (#19) üzenetére


Rossi
(őstag)

Most nem azért, de az autók nagy része az adott temetőben történő "tisztelet-tevés" után megy a következőbe, ami akár elég messze is lehet...

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#21) Snowy_owl válasza Rossi (#20) üzenetére


Snowy_owl
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem hinném hogy itt ahol én lakok olyan nagyon messze lenne a két temető.

Honor 8 main board flex kábel - 2.000,-Ft

(#22) Tel Elek válasza ladybug (#14) üzenetére


Tel Elek
(addikt)

Azért a gyereket meg kell nevelni.
Én sem örülnék, ha a síromon egy vadidegen ugrálna, és lelki szemeimmel a seggét látnám. :U

Ingyen 3000Ft Revolutra: https://revolut.com/referral/tams3unmj!G10D21

(#23) ladybug válasza Tel Elek (#22) üzenetére


ladybug
(őstag)

Természetesen, de ha nincs más ülőalkalmatosság, csak a sír széle, akkor nem fogom elcibálni onnan.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#24) tildy válasza Snowy_owl (#19) üzenetére


tildy
(nagyúr)

szerintem ez is undorító hogy a temetőbe is már autóba kell kijárni mer lusták vagyunk kisétálni vagy kibiciklizni. Mert azt megértem ha az öregebbeket kiviszik autóval de hogy egy fiatalabb nem képek kimenni gyalog vagy biciklivel hát ez is elég undorító dolog.
Érdekes lenne 30 km-ert legyalogolni, vagy lebicajozni így. (PErsze aki edzésben van...)
Ezzel csak azt akarom mondani, ilyenkor sokan esetleg más településről érkezneka a temetőkbe... Ahogyan holnap mi is...

Egy hete nagyimra vittem egy virágos mécsest. Sajnos ritkán jutok ki hozzá, Jászberény.... Kiesik... Úgy volt, nem jövök haza ezen a héten. Változott a dolog, jöttem. Holnap kimegyek. Gyertyám már nincs, de azt hiszem, sokkal többet jelent nekem az emlék, amely a szívemben él, a kép róla, a meséléseiről, a kedvességéről, arról amilyen csak egy valódi , igazi szeretetteljes nagyi lehet.
És most bocsánat, de kicsit elérzékenyültem.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#25) Tel Elek válasza ladybug (#23) üzenetére


Tel Elek
(addikt)

Pedig azt kéne.
Miért, ha nincs wc a közelben akkor rámfosatod? :U

Ingyen 3000Ft Revolutra: https://revolut.com/referral/tams3unmj!G10D21

(#26) ladybug válasza Tel Elek (#25) üzenetére


ladybug
(őstag)

Ez kezd eléggé elkanyarodni a témától, ráadásul teljesen félreértelmezed a mondandómat.
Van gyereked?

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#27) rii válasza tildy (#24) üzenetére


rii
(nagyúr)

minden bizonnyal helyben gondolta. (-:

és tény.
manapság már wc-re is autóval járnak az emberek, és nagyon el vannak kényelmesedve.
és tény az is, hogy a bp-i dugókban is csak minden kb. 10ik autóban ül 1-nél több ember

annyit nyomatják az emberek fejébe az autóvásárlást, hogy már ez is mutatója lenne, hogy mit értél el.

2 km-es táv esetén is 20-ból 19 autótulajdonos az autót választaná

ami szerintem is szánalmas.
gyúrós haverom 500 m után már szuszog :D
fittség rulzik

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#28) rii válasza Tel Elek (#22) üzenetére


rii
(nagyúr)

kicsit úgymond életellenes ez a meglátás.

téged már nem fog érdekelni, hogy ki ül a kövön, ami nem a tied, ami a föld felett van, ami nem a tied

és jobb ha egy vihánc gyerek ül a sír szélén, mintha nyafog a fáradtságtól

akkor meg az lenne a baj, hogy nem tudsz nyugodtan pihenni :)

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#29) Tel Elek válasza ladybug (#26) üzenetére


Tel Elek
(addikt)

Ez van, megbökte a szememet.
Nem, nem értettelek félre.
Nem azzal leszel nagyobb, vagy nem azzal mutatod meg az embereknek, hogy az ünnep nem a nyálazásról szól, hogy megmutatod, te mindent megtehetsz.

rii: Én hiszek a túlvilágban, és igenis, hogy én "mondom meg", hogy ki ülhet a síromon, mert azért a családom/én fizetett.

[ Szerkesztve ]

Ingyen 3000Ft Revolutra: https://revolut.com/referral/tams3unmj!G10D21

(#30) Rossi válasza Snowy_owl (#21) üzenetére


Rossi
(őstag)

Látom nem érted...

Mi ma 3 különböző temetőben jártunk, amik 3 különböző településen vannak. Az összes megtett út kb. 50 km, ami mind biciklivel, mind gyalog elég érdekes lett volna, főleg zuhogó esőben és koszorúkkal egyebekkel megpakolva.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#31) Omega81 válasza Tel Elek (#25) üzenetére


Omega81
(senior tag)

:D

értékelt üzletek: 42+ 0-

(#32) Omega81


Omega81
(senior tag)

Szia Goodfella ;)

értékelt üzletek: 42+ 0-

(#33) ¤Envy¤


¤Envy¤
(tag)

Számomra az az undorító, mikor ilyenkor a temetőkhöz kiköltöznek az ÁRUSOK! :(((
(Gyertya, koszorú, stb stb.)...
Mint egy boldog akármilyen ünnep, ahol a szülők csecsebecsét vehetnek a gyerekeiknek..
Ez nem az...
EZ undorító! :(

[ Szerkesztve ]

(#34) Omega81 válasza ¤Envy¤ (#33) üzenetére


Omega81
(senior tag)

Most gondold el, ha nem lehetne _kényelmesen_ kiszolgálni a közízlést. :DDD

Így képzelem el.
Modern, rohanó, de a rég szokásaira adó apuka hazaér 30- án egy rém fontos tárgyalásról. Anyuka fogadja.

-Szia drágám! Jó hogy végre hazaértél!
-Szia...
-Azt ígérted, hogy koradélután itthon leszeeel!
-Igen, de tudod Velencét elöntötte a víz, így a főtéren nem tudtam rendesen megetetni a galambokat, gondolát kellett bérelnem és felmászni egy templom tornyára... lekéstem a gépet.
-Jaaaajj, most mi lesz? Minden virágárus bezárt, holnap mindenszentek!
-Nem baj szívem, majd veszünk ott helyben, tudod mindenhol árulnak ilyenkor...
-...jó, csak te is tudod, mennyire drága?!
-Nem baj kincsem, egy évben egyszer kibírjuk, és akkor szent a családi béke...
-Okééé : -)

;)

[ Szerkesztve ]

értékelt üzletek: 42+ 0-

(#35) Sanyix


Sanyix
(őstag)

Én nem voltam kinn a temetőben most, minek? Csak egy kődarab. Nem fog tőle a nagyapám feltámadni, semmi sem lesz jobb. Persze hiányzik a nagyapám, mert nagyon szerettem, minden héten gondolok rá, sőt mostanában naponta, pedig már 10 éve meghalt, de ha kimegyek a temetőbe, semmi sem fog változni. Kijárkálás nélkül sem fogom elfelejteni soha, ezeket a bevett szokásos marhaságokat meg útálom.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#36) Omega81


Omega81
(senior tag)

UP

értékelt üzletek: 42+ 0-

(#37) Csiga85 válasza Siera (#4) üzenetére


Csiga85
(csendes tag)

Ez így van...:( Sajnos...

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#38) Crystalheart


Crystalheart
(senior tag)

Soha nem megyek ki a temetőbe, kivéve, mikor arra le lehet vágni az utat. Egyrészt egy rokon sem nyugszik a közelben, másrészt amúgy sincs értelme. Ráadásul azt sem értem, minek költenek az emberek annyit a sírokra, mikor a kerepesi kivételével száz év múlva úgyis beszántják a temetőt és lakóparkot húznak fölé.

Én két dolog között vacillálok. Az egyik, hogy plaszticizáltatom a testem, agy örökké megmaradna. Bár a szottyadt öreg ábrázatom nem lenne túl üdítő látvány, ezért a másik opció, hogy hamvasztás után a nekem épülő eklektikus (nem döntöttem a neogótikus és a neobarokk közt, de talán a neogótikus jobban illene az alkalomhoz) stílusú síremlék-épület malterjába keverjenek. :D Egyesek talán egoizmusnak gondolják mindezt, de én csak az építőművészetet szeretném pártolni még a halálommal is. :)

[ Szerkesztve ]

(#39) Huma


Huma
(addikt)

Ez az egész temetői mizéria egy b@romság.
Ahhoz nem kell kimenni a temetőbe hogy valakiről megemlékezzek.

Az olyan emberek meg akik annyit törődnek mások véleményével, felszínesek.
Ha eszembe is jutna kimenni a temetőbe az biztos, hogy nem ilyenkor tenném.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#40) potyautas


potyautas
(csendes tag)

Úgy látom, eléggé egyöntetűek a vélemények. Tehát lehetne rá esély, hogy megváltozzon ez a mai gyakorlat. Meg fog? Szerintem nem.

(#41) Omega81 válasza potyautas (#40) üzenetére


Omega81
(senior tag)

Talán... idővel...

értékelt üzletek: 42+ 0-

(#42) Omega81


Omega81
(senior tag)

Lassan aktuális lesz.Mi ma vásároltunk fényességkeltő-estközöket azokra a sírokra, amelyekhez elmegyünk.

Beszéljünk róla! ;) Várom a hozzászólásokat...

értékelt üzletek: 42+ 0-

(#43) Omega81 válasza Omega81 (#42) üzenetére


Omega81
(senior tag)

Elírás van balf@szkám...
Amúgy túl vagyunk rajta.
Verejték a homlokról letörölve.

Hogy gyertyát gyújtottam-e idén? Igen, nem is egyet.

értékelt üzletek: 42+ 0-

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.