Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lezerpiramis
őstag
Nagyon sok múlik a használt telefonon és a szolgáltatón, leginkább tőlük kellene megkérdezni, hogy mi működhet BIS nélkül. Valóban meg szokott jönni egy olyan szolgáltatáskönyv, amely a szolgáltatói wapos/netes profilt biztosítja. Ha az a hozzáférési pont megvan az előfizetésedhez (pl. netes/wapos opció formájában), amellyel ez a szolgáltatáskönyv működik, akkor menni fog a böngésző mobilhálózaton is.
Az alkalmazások működtetése más tészta: a BB-s alkalmazások közül csak a Facebook, a Twitter és a BlackBerry (App) World megy BIS nélkül, de ezek is csak Wi-Fi-n. A BB Maps, a BB Messenger, a gyári levelezőkliens, a BB Protect nem fog menni BIS nélkül.
A harmadik féltől származó alkalmazások egy része működik normál mobilnettel is.
-
lezerpiramis
őstag
Anno egy-két hónapig használtam BB-t a Telenornál, akkor volt egy P@nnon WAP nevezetű szolgáltatáskönyvem ("wap" vagy "net" APN kellett hozzá, erre már nem emlékszem sajnos), de nekem volt BIS-em is. Az alábbiakat kell megtudni:
1. Létezik-e még ez a szolgáltatáskönyv, vagy ha ez már nem, akkor van-e más hasonló?
2. Megjön-e ez a szolgáltatáskönyv a te telefonodra (9780) BIS nélkül?
3. Megvan-e a szolgáltatáskönyv/wapos profil működéséhez szükséges APN az előfizetéseden?Ezeket vagy egy BIS-t nem használó telenoros tudná megmondani, vagy a Telenor technikai csoportja, más nem nagyon
BIS nélkül szvsz felesleges BB-t venni/használni. Ezzel működnek a BB-s alkalmazások, a gyári levelezőkliens (push email ugyebár), Google Talk, ezzel tudsz 100%-osan netezni mobilhálózaton, ezzel megy a BB Messenger, a BB Maps stb. Ezek nélkül nincs értelme a BB-nek.
BIS-nél egyébként nincs túl nagy titkosítás, elvégre ha pl. freemail-es címről küldesz levelet egy indamail-es címre, akkor hiába megy át a BIS szerverein az adat, mégiscsak érintett a Freemail és az Indamail, innentől kezdve pedig a kiszolgálók titkosítási megoldásain is sok múlik...
A 9780-as remek telefon, jó az üzemideje, a kamerája is elfogadható. Nekem nem ez a kedvencem, mivel a 9900-ashoz képest elég kicsi, nekem pedig nagy kezem van De ezt a szubjektív dolgot leszámítva az egyik legjobb BB.
-
Coq
aktív tag
A 9780 nem szamit reginek, sot, nagyon jo keszulek az meg ma is! Lenyegeben az az utolso nem erintokepernyos felso kategorias BB.
A felreertes onnan szarmazhat, hogy a 6742 szamu uzenetedben (nyilvan elutesbol adodoan) 7980-at irtal. Szerintem egyebkent ilyen tipus nem is letezik, bar lehet, hogy csak en nem tudok rola.
-
lezerpiramis
őstag
A BB Messengerre, esetleg a PIN üzenetekre gondoltak szerintem, az működik BB-k között (Wi-Fi-n hanghívással is, de ehhez minimum OS 6 kell - a 9780-ason az van). Ehhez viszont BIS-re van szükség.
Általában (az esetek 95%-ában) akik BB-kről és azok funkcióiról beszélnek, azok alapnak veszik, hogy az érintett telefonhoz van BIS, hiszen így 100%-os a készülék. A userek legnagyobb részének fejében (főleg Amerikában, Angliában stb.) szerintem meg sem fordul, hogy nem rendelnek BIS-t a BB-khez, bár ott a szolgáltatás is olcsóbb lehet ugyebár...
[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
Hát sajnos itthon ez van... Nem terjedt el annyira, ennek megfelelően a support is olyan, amilyen. Az meg vicces, hogy a BIS-t vállalati megoldásnak akarják eladni, mivel Exchange környezettel kb. semmit sem tud kezdeni: be lehet állítani OWA-s fiókot, de még olvasottságot se szinkronizál, nemhogy kontaktokat és/vagy naptárbejegyzéseket... A BIS egyszerűen az internet a BB-n, ad egy külön csatornát, tömörítést, push email-t és smtp-t (utóbbi néhány ingyenes email-fiók esetén felettébb hasznos tud lenni), valamint bizonyos fokú titkosítást. BB-re ez a mobilinternet, ennyi.
Vibert passzolom. Gyanús, hogy
RIM-esBB-s alkalmazás, ahhoz viszont BIS kell - már ha nem BB10-es telóval rendelkezelLehet, hogy érdemes lenne itt rákérdezni, talán több olyan user van, aki nem használ BIS-t.
-
lugosi
MODERÁTOR
Nem tudom hogy érted azt hogy a céged, de ha saját céged van akkor olyan előfizetést kötsz amilyet akarsz. Azért kérdezem mert üzleti előfizetéssel a t-mobilnál, ha kötsz egy 3000 ft-os mobilnetet (businessnet M) akkor ahhoz már ingyen van a bis. Plusz 3000 ft-ért kapsz 7 gigát. Szvsz kihasználhatatlan netezés szempontjából, de ennél kisebb mobilnet csomagjuk az éncégem díjcsomagon belül nincs.
szerk.: mikor én lemondtam a bis-t (mielőtt eladtam volna a telefont) nem ment a böngészés "csak mobilnettel" azaz bis nélkül. Gyakorlatilag semmi sem működött, csak pár dolog wifin. Egy szánalmas butatelefonná változott a jó kis boldom.
Sokan sokszor leírták itt, ne vegyél bb-t úgy hogy nem érzed automatikusnak azt hogy megkötöd hozzá a bis-t.[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
A BES nagyon nagy vonalakban ez: nagyvállalati (Exchange) környezetbe való, push email-t biztosít, kontakt- és naptárszinkron, a note-ok szinkronizálása, intranetes elérés, fájlkeresés, vállalati címlistában történő keresés, iszonyatosan jól titkosított (3DES, AES), a telefonok távolról menedzselhetők a legapróbb funkciókat is beleértve (policy-tól függően lehet kötelezni a felhasználót jelszó használatára, le lehet tiltani a böngészést, a kamera használatát, appok letöltését, privát, tehát BIS email-fiókok használatát, távolról lehet törölni a telefon tartalmát stb.). És EZ a személyes kedvencem
Ehhez persze kell licencdíjas szerver, emellett a létrehozható accountok után is licencdíjat kell fizetni + a SIM-kártyára aktivált BES is jóval drágább a BIS-nél (4-6 ezer forint lehet kb.).
A BIS ehhez képest lehetőséget ad böngészésre, az appok használatára, valamint a push email-re 10 email-fiókig. Szolgáltatótól függően a BES tartalmazhatja a BIS-t is, tehát akinek a SIM-kártyáján aktív a BES, annak a BIS is aktív, és használhatja is, ha a BES-en ez engedélyezve van.
-
readyz
tag
én egy céges flottás előfizetésben vagyok ami nagyon kedvező percdíjas és ehhez van nekem 30mb mobilnet, ehhez akarom kérni a BIS-t 990ft-ért.Jelenleg is mobilnetezek a BB-vel, az opera minivel simán tudok böngészni, sokszor ezt a fórumot is onnan követem, valamint ha wifi-n vagyok otthon és a munkahelyen akkor is megy a frászbukk és a logicmail folyamatosan a 9700-asomon.
Nekem inkább az a bajom hogy a BIS az készülékhez is kötött ha jól vettem ki a fórumtársak szavaiból, és én meg elég sűrűn használok más-más BB-t, akár hetente másikat.Vagy csak sim függő a BIS Uraim? -
Cheesy
őstag
Érdekelne, szerintetek melyik szolgáltatóónál lehet összeállítani a legjobb BB előfizetést (halandó emberek, tahát nem flotta) ügyileg.
A Telenorraal szokott gond lenni? Oda tudnék flottás megoldást.
T-mobile: jelenleg Médiamánia S, 500MB nettel, kb. 5500/hó. E helyett lehetne a BB adattömörítése miatt Mozaik XS, 200MB nettel + BIS 1100HUF-ért?
Vodafone: nem ismerem a lehetőségeketwww.vakbelmutet.hu
-
eventus
veterán
Legfrissebb romokbol vannak kiszedve a rendszerfajlok es ossze masolva a Te telefonod utolso romjaval. Memoria kezeles, akksi, bongeszo stb re van kihatassal. Nem lesz 7.1, de nehany pozitiv tulajdonsagot ellehet erni vele. Nekem volt 3 androidos tapim. Android miatt jo, de az erintotol fraszt kaptam. Vezetes kozben barmit csinalni.. Meg mindig a kedvencem a 9780, de haladni kell a korral. Q10
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
Cheesy
őstag
9900 a cél... de az akkuidőtől félek kicsit. Na jó nem kicsit.
Szeretnék végre egy olyan telefont amit évekig CSAK használnom kell. Nem fagy le, nem nyavajog updatekért, nem lassul be, hanem működik. Évente kap majd új akksit ha kell, de legyen jó minőségű, valamennyire időtálló (ne hulljon szét). "Csak" ennyire vágyomwww.vakbelmutet.hu
-
Coq
aktív tag
Nem tevedtel, azokat is elnemitja !! Minden hangot leallit, csengest, zenehallgatast stb.
De a csengest csak onnan tudom, hogy leallitja, hogy most az elobb kiprobaltam ket BB-vel. Nalam olyan a gyari beallitas, hogy az aktiv tokbol kiveve (ahol allandoan tartom a telefont) mindig abbahagyja a csengest, amig fel nem veszem.
-
lezerpiramis
őstag
-
Enzolord
addikt
Köszi!
Mennyi a készenléti ideje a 9780nak?
Mert e közt és a 9900 között vacillálok, egy Sensationt adok most el...Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
Cheesy
őstag
Tegnap teljesen fel lett töltve, kb. este 22:30 fele vettem le, PC-hez is volt csatlakoztatva.
Ami be van kapcsolva:
- BIS
- 3G
- 3 email fiók figyelés
- wifi (de munkahelyen nincs wifi)
- BB Chat
- FacebookMa egyszer telefonáltam vele, kb. 6 percet.
Appworldöt frissíteni kellett, ezért telefonon letölt, feltelepít, újraindul.
Utána frissíteni kellett a BB Messengert, megint újraindul.Most ebben a pillanatban kb. 35%-os a töltöttsége.
Nagyon gyorsan merül.[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
Cheesy
őstag
AppStore = Google Play! = AppWorld
szerk:
Ja és hétfő délelőtt töltöttem utoljára a telefont, még van benne 23%. Akkor kapcsoltam ki a 3G-t, azóta EDGE-n van a telefon.
Azóta ráraktam IMO-t, így skype és msn is online. IM+ -t meg vakarom le a fenébe.[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt BlackBerry Key2 LE - LEvelezési rovat
- Teszt BlackBerry Key2 - megoldókulcs
- Teszt BlackBerry Motion - mozgó üzletkötő
- Teszt BlackBerry KEYone - ha az ember gombsort KEYone
- Teszt BlackBerry DTEK60 - természetazonos szederaromával
- Teszt BlackBerry DTEK50 - gyökerek nélküli szeder
- Teszt BlackBerry Priv - magánjellegű probléma
- Teszt BlackBerry Classic - végre egy zöld gomb
- Teszt BlackBerry Passport - okmány-iroda
- Teszt BlackBerry Q10 - billentyűzettel bizonyít
- Teszt BlackBerry Z10 - erre megérte várni
- Teszt BlackBerry Bold 9900 - közel a tökéletességhez
- Hír Megérkezett a BlackBerry Evolve és Evolve X
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Horgász topik
- NASCAR
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.