- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
mickemoto #63 üzenetére
Persze, csak te esetleg azt hiszed, nagyok a különbségek, illetve sok tábor van, és egyenlően oszlanak el közöttük az emberek. Alapvetően három csoportot tudnék felállítani, az érzékeny-hízékonyba az emberek kb. 70 %-a tartozik, az érzékeny, nem hízékonyba durván a maradék nagyobbik fele, az alig érzékenybe, vagy ellenállóba pedig mondjuk 10 %. Tulajdonképpen a 90 %-kal foglalkozok, de a gyorsabb öregedés jó eséllyel azt a 10 %-ot is érinti.
-
erdoke
titán
válasz
mickemoto #61 üzenetére
Szerintem csak eltérő tolerancia van, illetve nők és férfiak között némileg különböző hormonális háttér és epigenetika. Alapvető különbségek nincsenek. Az ún. civilizációs betegségek, az öregedés nagyjából egyformán érint mindenkit, és túlnyomóan metabolikus problémákról van szó.
-
erdoke
titán
válasz
mickemoto #57 üzenetére
A cím természetesen enyhén provokatív, figyelemfelkeltő céllal. Valójában arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a kontextus is sokat számít. A szervezetnek van saját antioxidáns előállito képessége (glutation, GSH), de ezt bizonyos behatások elnyomják. Ahogy a C vitamin sejtekbe jutását is elnyomja a magas vércukor, mert ugyanazt a membrán transzportert (GLUT5?) használják. Tehát ha alacsonyan tartjuk az oxidatív stressz mértékét, amit erre kihegyezett táplálkozással, megfelelő mennyiségű és minőségű alvással, illetve stressz kerülő életmóddal lehet megvalósítani, emellett a saját antioxidáns rendszer előtt megnyitjuk az utat, akkor akár annyi C vitamin is elég lehet, amennyi a minőségi marhahúsban található. Ugyanis ez a mennyiség nem antioxidáns szerepet tölt be, hanem enzim kofaktor elsősorbana kollagén szintézisnél. Sőt, tovább megyek, közben elolvastam két fél könyvet egy Vilhjalmur Stefánsson nevű antropológustól, aki 10-12 évet élt különböző eszkimó törzsekkel, majd – egy dán utastársával együtt – részt vett egy New yorki kórház egy éves vizsgálatában, ahol az említett időtartam alatt csak húst ettek. A vizsgálódó, szkeptikus orvosok megrökönyödésére skorbutot jeleit a legkisebb mértékben sem mutatták. Emellett beszámolt arról, hogy a sarkkörön az expedíció tagjait, vagy más európai utazókat többször friss hússal gyógyítottak ki skorbutból! Olyan embereket, akik korábban európai/amerikai kajákat ettek gyümölccsel és zöldséggel, mégis skorbutot kaptak, egy csak friss húsból álló diétával hoztak helyre. Nem egy alkalommal, és mindig működött, amikor a delikvensek együttműködtek.
-
Vakegérke
félisten
Ahogy mondod. Nem görcsölök azon, hogy mi az egészséges, és mi nem, azt főzök, amit megkívánok. A 168 centimhez cirka 65 kiló társul, és ez állandó értéknek mondható. Egészséges vagyok, jól alszom.
Kell ennél több?Szerk: Ja, és sok kenyeret eszem, még a tésztafélékhez is.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A minap olvastam egy angol nyelvű riportot, a címe Zero Carb Interview: The Andersen Family. Mint éllettant és...
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest