Új hozzászólás Aktív témák

  • erdoke

    titán

    válasz mickemoto #57 üzenetére

    A cím természetesen enyhén provokatív, figyelemfelkeltő céllal. Valójában arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a kontextus is sokat számít. A szervezetnek van saját antioxidáns előállito képessége (glutation, GSH), de ezt bizonyos behatások elnyomják. Ahogy a C vitamin sejtekbe jutását is elnyomja a magas vércukor, mert ugyanazt a membrán transzportert (GLUT5?) használják. Tehát ha alacsonyan tartjuk az oxidatív stressz mértékét, amit erre kihegyezett táplálkozással, megfelelő mennyiségű és minőségű alvással, illetve stressz kerülő életmóddal lehet megvalósítani, emellett a saját antioxidáns rendszer előtt megnyitjuk az utat, akkor akár annyi C vitamin is elég lehet, amennyi a minőségi marhahúsban található. Ugyanis ez a mennyiség nem antioxidáns szerepet tölt be, hanem enzim kofaktor elsősorbana kollagén szintézisnél. Sőt, tovább megyek, közben elolvastam két fél könyvet egy Vilhjalmur Stefánsson nevű antropológustól, aki 10-12 évet élt különböző eszkimó törzsekkel, majd – egy dán utastársával együtt – részt vett egy New yorki kórház egy éves vizsgálatában, ahol az említett időtartam alatt csak húst ettek. A vizsgálódó, szkeptikus orvosok megrökönyödésére skorbutot jeleit a legkisebb mértékben sem mutatták. Emellett beszámolt arról, hogy a sarkkörön az expedíció tagjait, vagy más európai utazókat többször friss hússal gyógyítottak ki skorbutból! Olyan embereket, akik korábban európai/amerikai kajákat ettek gyümölccsel és zöldséggel, mégis skorbutot kaptak, egy csak friss húsból álló diétával hoztak helyre. Nem egy alkalommal, és mindig működött, amikor a delikvensek együttműködtek.

    A legjobb aláírás a héten

Új hozzászólás Aktív témák