Új hozzászólás Aktív témák

  • batmanéhes

    tag

    válasz erdoke #53 üzenetére

    Persze, ezeket addig volt könnyű csinálni, míg be nem érett a cseresznye. Másik fronton meg nagymama csinált rakott krumplit, jaj. Ezen is elfilozofáltam, hogy hűtőtt főtt krumplit javallanak nyers helyett, de az a hűtött az ugye 37 fokossá válik... Mindegy, mert miközben bezabáltam a hűtős rakott krumplit direkt másra gondoltam. Akit érdekel jó tipp lehet a kínai krumplisaláta, ami mondjuk feleségem tetszését nem nyerte el, de nekem bejön. Ezt még korábban próbáltam ki, csak most esett le. Gondolom nem nagy baj, hogy jól ki van mosva belőle a keményítő. Érdekes lenne, hogy a C-vitaminból mennyi mosódik ki. Ahogy olvastam egy méretes krumpli amúgy RDA 100% körül lenne.

    Meg se merem nézni miből van a srácok halrudacskája. Most még említették, hogy mivel kétszer sült maxi karcinogén. Majd megpróbálunk mindenképp átállni sütőre, esetleg kicsit lefújkálni a végén olivával (van ilyen szórófejes megoldásban). Egyik gyerek bármit bárhogyan, másik nagyon megválogatja...

    Ezen az írásban linkelt oldalon pedzegetik a csont alaplevet, mint izotóniás kiegészítőt. Ahogy olvasom nem is alaplé, hanem egy elég erős zöldségmentes csontfőzet, 12-48 óráig főzi az író. Gondolom nem lenne nagy dráma zöldséggel főzni, jó sok velőscsonttal, és/vagy orjával. És utána nem megenni a zöldséget persze.

    (Ja, most esett le eddig emlegetted a kocsonyát. Oké...)

    Említetted a kötőszövetet, de nem teljesen értettem a kémiát. Ha jól sejtem annyi a terv, hogy az is hasznos és egye az ember nyugodtan. Ennek okán vettem hétvégén marha lábszárat, és tegnap estig izgultam, hogy le fogom-e tudni darálni hamburgerpogácsának. Legutóbb ezektől teljesen eltömődött a daráló, nagy lukakon is. Ezt elkerülendő elég alaposan, keresztben centis csíkokra vágtam, és - mivel faggyút a boltban nem kaptam - ment hozzá egy jó adag hasaalja szalonna. Szuperül átment a darálón, elég lett volna egyszer is ledarálni, végül az irányba állítás miatt kétszer ment át. Ma délben kiderül mi lett belőle.

    Megemlítettek egy érdekes dolgot: a darált húst érdemes kerülni, mert túl gyorsan szívódnak fel belőle az összetevők és ez sokaknál kellemetlen tüneteket okozhat. Ezért is jobb lett volna egyszer darálni, de ez így még mindig messze nem olyan trutyi (borsószem méretű darabok), mint amit látványhamburgereseknél kap az ember (legutóbb Bodega émelygőse).

    Előzőhöz kis kiegészítés, ami lemaradt: a kaviár ahogy írtam kb. normál lazac árban van, viszont brutál ásványtartalma van, szóval érdemes lehet beilleszteni. Tehát hogy egyik karácsonykor lazac, másik karácsonykor legkisebb dobozos kaviár.

    Most úgy néz ki találtunk ismerőst, akinek legelnek a tyúkjai, és van tojása. Az is valami. Majd egyszer lesznek lenmagon tartott csirkéink. Ahogy értem amúgy ilyesmi van boltban is, de lényeges a pontos megfogalmazás (a nem ketreces még nem jelent önmagában jót stb.). Arról sajnos nem láttam infót, hogy a sütés nagyobb hője (tükörtojás vs. lágy) károsít-e. Mindenesetre úgy tűnik 2-3 tojás csak nagy szerencsével fedez jelentős arányban DHA-t. Meg változatos 3-6 arányokat is mutat a google.

Új hozzászólás Aktív témák