Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
lase92
csendes tag
Hi!
Épp most sütöttem meg egy csikozós és nem mindig betöltős HD 7870-t.
Nekem most bevált a dolog.
Annyi történt, hogy a hdmi csati nem működik, de a dvi hibátlan.Kb 6-7 percig volt bent előmelegített, alul felül fűtő módban a villanysütőben, olyan 180-200 fok között.
Van egy döglött HD 6770-em is, az is meghalt (helyette lett a 7870), azon is kipróbálom a módszert. -
Toby888
senior tag
Oszt maj irjad hogy megye sütés után
-
Baryka007
addikt
Én egyből ki is próbáltam a régi 4850 esemmel
Megtuningolva Grid 2 alatt döglött meg jó pár éve
Sajnos nem lett jó :\ De a kártya él, mert vannak rajta ledek. És úgy villannak fel amikor indítom a gépet, hogy minden oké nem jelez hibát. De attól még nincs kép... Régebben sütés előtt még volt. De azalatt az évek alatt még volt leejtve is
Szóval kapott szegény, HD 6970 essel egyetemben a polcon port fog most leszázalékolva
De lehet hogy a 6970 et is megsütöm
Pedig az VRM es lett füstölt is xD
-
Cselo
csendes tag
válasz
customer114 #654 üzenetére
Hajnal volt már, és nem volt paszta otthon. Összeraktam azzal a mennyiséggel ami a bordán volt...
-
Cselo
csendes tag
Hello,
tegnap egy HP 6715b-s alaplapot hoztam vissza az életbe így. nem tudom meddig lesz jó, de most megy.
Illetve megcsináltam egy HP6455b-nél is, most már ott is van újra kép, de 10-15 mp után elkezd nagyon intenzíven pörögni a ventilátor és 5 mp után megáll.Vélelmezem, hogy a CPU melegszik, növeli a ventilátor fordulatot, de nem tudja kellően lehűteni és a hővédelem lekapcsolja.
Mit gondolok, ez lehet a baja? CPU-t nem pasztáztam újra még, de akkor este megpróbálnám...
-
customer114
őstag
Eredeti cikk: "csak olyan kártyával próbáljátok ki ami már tuti halott és amúgy is a kukában végezné!"
What is dead may never die.
(csak így ennyi offba, további kellemes sütögetést)
-
dugo_
veterán
válasz
zsozsito87 #650 üzenetére
Örömmel hallom.
Sajátnak én is nekiugrottam egyből (sikeresen), de azért valami józanságot be akartam írni, mielőtt a külső szemlélők nekiugranának nagy hévvel egy ilyen kétes dolognak. -
zsozsito87
aktív tag
Köszönöm a választ.
De amiket te felsoroltál már mindent kipróbáltam. Cseréltem ezt is azt is, külsö monitor megvolt de ugyan az a hibajelenség. A VGA chip volt a ludas
egy darabig menni fog de kitudja meddig
költeni nem akarok már rá (kb 5 éves laptop) inkább kuka. Csak a gyereknek van mesét nézni. Amire nekem kell arra ott van a másik.
-
dugo_
veterán
válasz
zsozsito87 #648 üzenetére
Amíg nem tudod mi a baja, addig felesleges kókányolni.
Csinálhatsz egy hard resetet, lehúzott táppal és akkuval 20-30 mp-ig lenyomott bekapcsológombbal. Pár percre kiveheted bios elemet is (rá is mérhetsz, hogy lemerült-e).
Aztán megpróbálhatod kipakolni a gépet, RAM-okat (helyére legalább egy tuti jót berakni), HDD-t, ODD-t, hálózati kártyákat lehúzkodni (mindent, ami egy sima indításhoz nem létszükséglet) és megpróbálni valami pendrive-ot bootolni, vagy legalább a biosig eljutni.
Külső monitorra kötni. Ilyesmik.Ha semmi sem segít és nincsenek terveid a továbbiakban a géppel, akkor megpróbálhatod melegíteni a grafikus chipet/chipeket, de találomra tényleg csak akkor, ha amúgy nincs tervben a szakszerű javíttatás és a kuka felé íveltetés előtti utolsó esélyt adod csak meg neki.
Kezdheted 140°C körüli pár perces hőmérsékleten tartással, aztán vagy bejön, vagy nem. 200 fok felé feltolni otthon mindenféle monitorozás és hőprofil nélkül viszont elég lutri, akár össze is folyathatod az egész golyózást, aztán akkor tényleg lesz egy levélnehezéked.
-
zsozsito87
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kellene.
Van egy HP pavilion dv6000 laptopom és amikor bekapcsolom nins kép és 25 másodpercenként újraindul.
Mi lehet a baj? Vga chip? Esetleg hajszárítózzam vagy hőlégfuvózzam meg? -
Tirzse
újonc
Sziasztok.hihetetlen.Zotak GTX 460 nuködik.mar nem csikoz.jeeee
-
perecKING
senior tag
sziasztok
ez a masodik hetvege, hogy vga-kat sutogetek, szaritgatok....5450, 5850, quadro 4000, r9 280...
majd leirom milyen lett ha megkostoltam
-
albi31
aktív tag
Sütőbe mákos,diós bejglit sütünk nem elektronikai alkatrész hegyekkel tűzdelt alaplapot,de hát nagy az úr állatkertje...bár ezidáig,engem megkímélt ettől a csodás látványtól...ja,tudom hogy miért,mert én kikérdezem az ügyfelet tüzetesen és ha hasonlón dolog fordult elő,már pattintom is le magamról,pííííííííííííííííísz!!!
-
Tysonxq
csendes tag
Ajánlom figyelmedbe az Advanced syte care driver booster nevü külön komponensét az asszony 620m-je a moziba azóta megy hogy lefutattam és frissítette a drivert Acer és Dell gépeknél is fenn áll a gpu kódját a Windows hibásan regisztrálja asztali vganál is előfordul pl gtx 570/580
-
Vancom
csendes tag
vazze, nem sütöm! Köszi a videót!
Majd este kipróbálom ezt, ami a videóban van, csak azért kételkedem már, hogy szoftveresen meg tudnám oldani, mert 1 hétig csak ezzel foglalkoztam, fórumokat olvastam, és próbálgattam az ötleteket amit erre írtak, de akármilyen drivert telepítettem, vagy oprendszert, mindíg ugyanez a hiba jött elő. Igaz, hogy külön driver törlővel, meg safe moddal nem próbálkoztam, ezért ki is próbálom majd később.
Amúgy vicces, hogy egy vga kérdések válaszok fórumon egy választ nem kaptam, de egy vga sütős topikban egyből jönnek az ötletek -
dugo_
veterán
KillHates az egyik.
Azt azért tegyük hozzá, hogy egy ilyen próbálkozás simán végleg kicsinálhatja a lapot, ha hajlandó vagy 10-20-30k-t rááldozni a javításra (nem tudom pontosan hol tartanak a teljes reball árak), akkor először azt kell megejteni.
Ha semmiképp nem költenél rá, akkor még mindig megfontolandó integrált grafikával, letiltott dGPU-val megtartani a gépet jelen állapotában, ha így legalább biztosan működőképes.
Ha mindenképp hajt a kíváncsiság és nem baj, ha téglát csinálsz a lapból, akkor inkább kezd a direkt hőbeviteles gáz/hőlégfúvó/spotlámpa módszerekkel (szerintem). -
Vancom
csendes tag
Most a gépem 1 hétig volt szerelőnél, aki végül visszaküldte ugyanúgy hibásan, így nem akarok másik szerelőt keresni, max valakit a környéken, aki gyorsan megcsinálná, de nem tudom erre hogy tudnék rákeresni, hogy Kecskemét környékén hozzáértő reballozó egyén. Mennyibe kerül kb egy ilyen művelet?
-
dugo_
veterán
Ha egy reball-ozással gazdasági totálkár lenne a gép, akkor megpróbálhatod egy sima gázos vihargyújtóval visszamelegíteni. Nagyon sufni, de ha nem agyatlanul csinálod, akkor nagyobb kárt nem tudsz benne tenni.
Törekedni kell egy ilyesmi hőmérsékletprofilra: [link]
Legegyszerűbben egy multiméterrel tudod a chip körüli hőmérsékletet monitorozni.
Vagy megpróbálhatod az alább leírt spotlámpás módszert, bár én erről most hallottam először, nem tudom mennyire lehet hosszabb távon hatásos.
-
Vancom
csendes tag
Ha azt mondod, hogy a sütés biztosabb, akkor lehet tényleg kipróbálom majd, de mára már meguntam a szerelést...
Egyébként kérdés: nekem így néz ki az alaplapom: http://i01.i.aliimg.com/img/pb/363/916/687/687916363_253.jpg
és ugye van rajta sok műanyag, a processzort leszedném, meg ramokat is kiszedném, de így ahogy a képen van az alaplap, így mehetne sütőbe, vga kivételével minden befóliázva? -
Vancom
csendes tag
Srácok, segítsetek. Notimban nvidia gt 555m kártya nem működik, de a gép működik a másik intel hd3000 kártyáról. Eszközkezelő 43-as hibára hivatkozik, és letiltja az nvidiát. Szétszedtem alaplapot, meg hajszárítóztam 2szer is, 10-10 percre, de hiába próbáltam utána, ugyanez a baja... A hajszárító elég bika szerintem, fodrász használta előttem. Valami ötlet, mihez kezdjek?
-
Dhjoco
csendes tag
Sziasztok
Olvasgattam róla már régebben is de nempróbáltam ki soha, ezt a hajszárítós ,sütős megoldást...
Tegnap végleg feladta az x1400 as kártyám a laptopomban.
Gondoltam hajszárítóval megpróbálom , nem fűztem hoztzá sok reményt ..
Így is lett . Semmi gép...
Utánna mondom már mindegy ennek a vga kártyának úgyis.
Fogtam a kártyát becsomagoltam sütőpapírba , majd alufóliába .
Bekapcsoltam a sütőt 190 fokra majd felmelegedett , és beraktam 10 percre.
Mikor kivettem elég furcsa állaga lett
Kicsit olyan hajlékony .
Vártam hogy kihüljön .
Aztán próba szerencse beraktam a laptopba ...
És lőn működik , most is erről írok
Gondolom nem lesz egy hosszú életű kártya , de így legalább lesz időm nézni újat.
Képeket azért csináltam -
Loner
tag
Szerintem ez a "sütögetés" csak régebbi kártyáknál müködik!
-
vrsptr
aktív tag
Üdv! Én egy szerviz ajánlata után 60€ javítás, 110€ új kártya (ahol azt állították, hogy nem dedikált/különálló a videó kártyám, pedig előtte kismillió helyen utánanéztem, hogy az) felidegesítve hónapok után (mivel vettem másik használt laptopot) nekiálltam megoldásokat keresni a problémára. Ekkor találtam ezt a hajszárítós/sütős módszert. Kivéve a különálló videó kártyát (NVIDIA 8600M GS 256Mb) kb. 2 perc hajszárítózás után már 1,5 hónapja ad képet (nem csíkos), csak kicsit (más laptophoz viszonyítva) sárgás a kijelző. Segíthetek még ezen valahogy? Vagy inkább hagyjam így? Előre is köszönöm a véleményt/segítséget.
-
semetka
őstag
Sziasztok!
Nekem is sikerült egy Asus laptopot megcsinálnom. Spot alatt 10 percig volt utána hagytam kihűlni, paszta rá és megy mint a kisangyal. Kíváncsi vagyok meddig bírja. Viszont szőrös fánkkal 85fok a GPU, nem tudom hogy kevés a paszta vagy ilyen forrófejű ez a GPU. ATI 7470-es.
-
canabis5
csendes tag
Szerintetek hp-compaq F700 alaplapot érdemes megsütni?
-
Tysonxq
csendes tag
hülye kérdés noti bga ati 4670 1024 mb-os integrált memória chipekkel ami mind hynix.
a drága cumó 40 percet sem bír túlmelegszik és kikapcsolja a gépet. van értelme hőlégfúvózni vagy golyóztassam újra ? -
-
fer
őstag
Engem is sikeresen átejtettek egy sütött HD6870-el, játéknál egyszer csak csíkos kék képernyő, és onnantól nem volt hajlandó feltelepített driverrel elindulni! Olvasgattam egy kicsit és a fórumban leírtak alapján nekiestem hajszárítóval, először kb 5 percet (bár nem fűztem hozzá sok reményt) összerakás után kicsit meglepődtem, működött, de szőrösfánk néhány perc múlva elkezdett szemetelni, majd enyhén kettéesett a kép! Még egyszer szétszedtem és erősen fontolgattam a sütőt, de aztán inkább elővettem egy jobb fajta hajszárítót, és még közelebbről 8 percig melegítettem, összeraktam szőrösfánk ment szépen, utána BF3, kb 40 percet nyomtam közben végig figyeltem a hőfokokat 70 fölé nem ment! Remélem jó darabig működni fog! Bár ezek után már nem mertem berakni a gépembe, ment a fiaméba, úgy is csak hétvégente van nyüstölve, de akkor reggeltől estig!
-
WindyJoe
aktív tag
Meg, én is azzal csináltam egy vga-t, de macerásabb, tovább tart, közel kell tartani, félő h túlmelegszik közben a hajszárító. Nekem ki is oldott a hőbizti, aztán várni kellett, hogy visszahűljön, utána meg kezdhettem majdnem elölről a melegítést. Közel sem biztos, hogy tartós lesz, lehet 1-2 hónap múlva megint előjön a hiba, de egy próbát megér...
-
WindyJoe
aktív tag
Sztem első körben próbáld az irányított hőlégfúvot, a többi rész kimaszkolt hőszigetelésével.
Megpróbálhatod azt is, hogy a vga chip meg a hűtése közé vastagabb papírt teszel, így bekapcsolva az jobban melegszik és megoldhatja a kontaktot, bár ez csak ideiglenes, ha nem hagyod ott a papírt...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy bizarr módszer a vga feltámasztására...
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mobil flották
- Villanyszerelés
- Óra topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest