Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Soma01

veterán

válasz PuMbA #57 üzenetére

Úgy látom, a youtube dl-lel nézve a 251 formátum kódú hangsáv a legjobb mindig (per pillanat), ami valami miatt 160-asnak van nevezve (a CYS-ben "OPS/165K"-nak nevezi), de sokszor csak 130 körüli valós átlagot ad letöltés után. Lehet, hogy az van amit mondasz, mert van olyan zene, ahol felmegy ugyan ez a formátum kóddal leszedett hang 154 kbps-ra is (lehet van olyan, ahol még fentebb megy).

Kicsit off:
    De mivel ez VBR, szerintem sok múlik az adott zenén, hogy mennyire bonyolult lekódolni és ez mennyi sávszélességet igényel. Ezek szerint az Opus esetén nagyobb a szórás, mint az Mp3 vagy az Aac esetén. Utóbbi kettőnél az átlagos bit sebesség nem tér el ennyire különféle zenéknél. Engem ez lepett meg, itt lehet "a kutya elásva".
    Már csak az a kérdés, mit jelent a 160-asra állított kódolás Opus esetén? Milyen -tól, -ig kbps értékekkel lehet számolni? Vagy hogy megy ez az Opus esetén? Ez nagyon más, mint amit eddig tapasztaltam.

• Soma01

veterán

válasz PuMbA #55 üzenetére

Találtam egyet ami 154 kbps bitrátával jött le. De ezt elég nehezen találtam és 48 kHz a mintavétel, nem 44. Tehát ott újra van mintavételezve valószínűleg a 44.1-ből. Mondjuk ez sem jó hír, maradt volna 44 és csak a bitráta lehetett volna magasabb.
    De sok videónál kiírja, hogy 160 körüli, de mire leszedem 130 körüli lesz csak. Lehet, az lesz, amit mondasz, hogy le van tiltva. De hát akkor azt hogyan, vagy milyen módszerrel lehet letölteni?

• Soma01

veterán

válasz PuMbA #48 üzenetére

Nekem is fent van ez a CYS plugin, de nekem enyhén szólva is butaságot ír ki. Vagy még ott van az, hogy én nem tudok valamit és tévedek. Tényleg ír 160 körüli és 192 körüli bitrátájú audio fájlokat, de mire letöltöm 130 körüli bitráta lesz. Méghozzá akkor is ekkora érték lesz, ha videóval együtt szedem le. Amúgy tetszik a plugin, csak nem lehet neki hinni. Én annak hiszek inkább, amit a lejátszó program kiír, vagy a mediainfo. Plusz érdekes, hogy más program sem ír ilyesmit csak ez a CYS. Az mp3-at és a wave formátumot konvertálja, ezt írja is a beállításoknál. Tehát aac, m4a, ogg, opus hang jöhet szóba. Ezek egy része videóval együtt van és demuxolja bármilyen program és ez a CYS is. Van ami dash formátum és csak letölti, de a dash-t jelöli a plugin. Tehát ami nem dash és nem mp3 (vagy wave) azt videóból "szedi ki". Ha lesz időm, majd még nézegetem, tesztelem, de VALÓS 130 kbps-tól nagyobb bitrátájú hangot így sem láttam még mire letöltöttem. Aki tud, mutasson egy konkrét videót, ami CYS-el letöltve is jóval 130 kbps felett van. (tehát nem 131 vagy 133 kbps)
    Ettől függetlenül jó az a plugin, csak kell egy kis hozzáértés és észnél kell lenni a használatakor, nem szabad neki mindent elhinni.

A 4K Video Downloader-t meg megnézem újra, de 3 hónappal ez előtt, még konvertált mindent, az biztos! Leteszteltem!

• Soma01

veterán

válasz PuMbA #45 üzenetére

Amit leírtál, az tökéletesen igaz!
    De hol találok egy 160-165 kbps bitrátájú hanganyagot a Youtube-on??? (Lehet akár Opus vagy AAC is, nekem mindegy, ja és leszedve is annyi legyen konvertálás nélkül, ne csak annak jelezze xy program a letöltés előtt) Szerintem 128 kbps körüli a max. de lehet, hogy csak én nem találtam még jobbat. Mutass egyet nekem légyszíves!
    :)

• Soma01

veterán

válasz PuMbA #39 üzenetére

Csak egyet mutass illetve linkelj légyszíves, ami ilyen minőségű (kódolású) hanganyagot tartalmazz.
    FF alatt ha egy plugin ezt írja ki, az nem biztos, hogy az is lesz mire leszeded. Ha konvertál a plugin valami módon, akkor meg pláne nem igaz a ~160 kbps. Melyik plugin az?
    Megnézem a youtube dl mit ír ki arra amit linkelsz, ha a szerint is 160-as és miután leszedtem, a gépen is az, akkor elhiszem.

Új hozzászólás Aktív témák