Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudY
addikt
Hosszú évek óta citromsav és szódabikarbóna keverékét használjuk minden berendezésnél vízkő- és szagmentesítésre, de tisztításhoz is (pl. lefolyó, zsíros konyhai eszközök, kormos grill stb.).
Fiamnál az új géphez ilyen neodymium mágnes került beszerelésre: majd meglátjuk a teszteléskor.
-
-
Csupingo
veterán
Az hagyján, de régebben, mikor még nem volt mindennek az egekben az ára, egy egyszerűbb fűtőszál 1500-3000Ft volt. Kb. 2x annyi, mint akkoriban egy doboz calgon. Ha semmit se használnál, akkor is mondjuk 5-7 év alatt "enné" meg a vízkő a fűtőszálat, aztán vehetnél egy újat 2000 Ft-ért. Ki lehet számolni, 6 év alatt mennyi lenne a calgon.
-
Chaser
legenda
mi havonta mossuk ki ecettel, néha sóval is 90 fokon - a magas hőmérséklet is "dúrja" a vízkövet -
calgon meg ilyen bs-ek pffffffff : )
8 éves ez a mosógép , belül nem láttam de újszerű lehet
másik lakásban 10 éves volt a gép mikor eljöttem, calgont az se látott) itt meg extra kemény a víz ráadásulvegyszert ahol lehet kerülöm, a rozsdamentes mosógatót pl remekül lehet tisztítani akár konyhasóval is
-
Csupingo
veterán
A 2-3 havonta történő ecetes átmosás nekünk is bevált. A múltkor direkt ránéztem a 15 éves gép fűtőszálára, úgy nézett ki, mintha fél éves lett volna. Mi 2 liter ecetet szoktunk a dobba önteni, az első vízvétel után, de szerintem simán is beöntheted a mosás elején. A mienk felültöltős gép, tenálad már nem lenne szerencsés kinyitni az ajtót, ha a fölé ér a víz.
Aztán 90 fokos mosás természetesen ruhák nélkül.
Nem kell folyamatosan drága calgonnal szórakozni. -
-
"odafolyna"
Calgon helyett egy evőkanál timsó: olcsó és jó vízlágyító.
-
lsebestyen
addikt
Bosch Serie 6 mosógép használatiban ki volt emelve, hogy tilos bármit is a lábak alá tenni.
-
mephi666
nagyúr
jaja, vízmértékkel én is jól belőttem aztán 1200as centrifugán se kezd mászkálni
...mondjuk lehetett izzadni, mert vagy 70kg a gép és a bejárati ajtó előtt tették le... onnantól 1 kisebb küszöbön keresztül rángattam el a fürdőszobáig, ahová már emelni is kellett (kb 1.5x1.5 méteres szabvány panelfürdő, ami vagy 10centivel magasabban is van, mint a folyosó)
+1 tipp: az ajtó és a gumi közé szeretnek beszorulni alul hajszálak, amire érdemes figyelni, mert ha sok összegyűlik, nem zár megfelelően az ajtó és elkezd csöpögni működés közben
-
válasz
Hieronymus #1 üzenetére
Mitől jobb a citromsav, mint az ecet egy mosógépbe?
Az egyetlen hely, ahol jobb, azok az élelmiszerrel kapcsolatos helyek (kávéfőző, vízforraló stb.), ahol az ecet erős szaga nem annyira kellemes.A vizes részeken (pl. gumiszegély) sem kizárólag baktériumok tenyésznek, hanem észrevehetőbb a gombák - mint pl. a penészfélék - fekete-barna elszíneződése.
-
Dr. Mózes
aktív tag
Mi is vettünk annó a felültöltőshöz gumi szőnyeget, aztán amikor megvettük az elöltöltős Beko-t, az alá is betettem, de táncolt össze vissza a mosógép tőle, úgyhogy azt kidobtam, a mosógépet rendesen beszinteztem, és azóta meg se moccan a gép.
Mi mosás után ki szoktuk venni az adagolót, és nyitva hagyjuk a dobot is, hogy rendesen kiszellőzzön a gép + havonta / kéthavonta egyszer a DM-es mosógéptisztítóval lefuttatunk egy tisztító programot.Ami nagyon idegesít az elöltöltősben, hogy sokkal érzékenyebb a ruhák eloszlására. Ha véletlenül nem figyelek eléggé és nem arànyosan rakok ruhákat a dobba, akkor simán letilt a gép, és kezdhetem elöltől.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Hieronymus #1 üzenetére
Ecetes átmosást pontosan hogyan kell elvégezni?
Adagolóba kell önteni, vagy közvetlenül a dobba, vagy mindkét helyre lehet? -
válasz
Sleeper987 #3 üzenetére
Köszi neked is!
-
Sleeper987
csendes tag
Igen, a gumigyűrű tisztítását én is csak ajánlani tudom, amit még én csinálok az az öblítő és mosószer adagoló tisztítása. Nálam rendszeresen koszosodott, így én azt minden mosás után áttörölgetem. Egyszerűen ki lehet húzni a gépből.
Ha ezeket megteszed akkor a 5-6 éves mosógéped is úgy fog kinézni mint egy új. -
válasz
Hieronymus #1 üzenetére
Köszi a hasznos tanácsokat. Ez az első előltöltősünk. Asszony most itt áll mellettem, és olvassa, amit írtál
....na már ki is töröltem a gumit. Eurofamily: akkor ezért láttunk citromsavas vízlágyítókat 2 napja, amikor elő akartunk készülni a mosógépre. Csak még nem vettünk semmit.
-
Lehet kapni olcsóbb vízlágyítót.
Amúgy havonta 1 ecetes átmosás sokat javít a vízkő helyzeten (Citromsav jobb lenne, az nem károsítja az alumíniumot, ha van a gépben. De drága.) Magas hőmérsékleten, rövid programmal, üres dobbal mosva. Ezzel a vízkő problémát letudtuk.
A mosógépekhez lehet kapni tisztító folyadékot, ami a többi szennyeződés ellen van. Azokat sem kell megvenni. Mosogatógép tablettából 1-2 darabot érdemes használni. Hosszabb program, elegendő 60 fokon átmosatni a gépet.
A mosógép elején, valahol alul van szűrő, ami az elhasznált vizet szűri a nagyobb kostól. A tisztító mosás után azt is ki kell tisztítani.
Évente egyszer, a vízcsövet csavarozd le mosógépről és az ottani szűrőt is takarítsd ki. Ha sok szennyeződés gyűlik össze, akkor gyakrabban.
Ezzel a belsőrészek tisztítása letudva.A mosógép ajtó és a dob között van egy gumi idom, amit üstszájguminak neveznek. Ennek van egy szutyok gyűjtő része, amiben a nagyobb dolgok is bekerülnek. Aprópénz, zokni, papír zsebkendő, ...
Ezt minden mosás után érdemes tisztára törölni. Kiváló nevelőhelye a baktériumoknak.Általában ez a gumi adja fel leggyorsabban a harcot, Ezt házilag is ki lehet cserélni, ha van egy kis szerelési gyakorlat. A fűtő egység is cserélhető házilag, ha mégsem volt optimális a vízlágyítás.
A mosóporok hatékonyabbak a folyékony mosószereknél. A minden egybe pods előnyeiben sem hiszek.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest