- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mephi666 #103 üzenetére
Igen, de én margarint nem teszek bele, (bár lehet kéne, csak nem írja ez a recept). Margarinnal csak megkenem a kanalakat, hogy könnyebben kivehető legyen.
De egyébként annyi amit írsz, nedves hozzávalók alulra, bele a cukor, só, rá a liszt, rá az élesztő.
Itt a feladat az lesz, hogy találj olyan receptet, ami neked ízlik.
Mi végül egy olyannál kötöttünk ki, amibe olaj és ecet is kell, a szokásos hozzávalókon kívül.#104: nem próbáltam még gluténmentesen sütni, nincs vele tapasztalatom.
-
Igen, csak alátámasztani tudom, teljesen átsüti a kenyeret, függetlenül a héj barnaság beállítástól.
Viszont egy kérdés mindenkitől: ti miben/hogyan tároljátok a kész/megmaradt kenyeret?
Ha kihűlés után...
- kint hagyom, vagy letakarom konyharuhával, akkor pár órán belül betonkemény.
- műanyag kenyértartó dobozba teszem, akkor akkor max 1-1,5 nap és beposhad/bebüdösödik.
- nejlonbélelt kenyérzsákba teszem, akkor a sütés estéjén ég jó, de 2 nap múlva penész szagú, 2,5 nap múlva látszik is rajta. Sima alap recept, a leírás szerint.
Vagy a recept hibás és mindegy a tárolás? Nem tudom hol hibázok, de a bolti szutyok kenyerek is tovább bírják és nagyanyám házi kenyere is tovább bírta. Hol a hiba? Ha aznap nem fogy el teljesen, akkor kb kuka a maradék. Ez így pazarlás. -
-
válasz
t72killer #43 üzenetére
Igen, de előtte fel kell futtatni külön tálban, az alap vízzel és cukorral, amit a receptbe tennél. Por élesztőt már rég nem láttam, így sima élesztővel operálunk egy ideje. Ugyanolyan jó, csak pár perccel több macera. Felfut kb 3 perc alatt, aztán ugyanúgy összeöntöd a gépbe a hozzávalókat, csak így alulra kerül az élesztő a vízzel.
Szerk: Annyi a lényeg, hogy melegítsétek meg a vizet akár mikróban előtte és meleg vízbe tegyétek az élesztőt, mert csaphideg vízben sosem fut fel.
-
Egy Guzzanti GZ 620-at sikerült vennem. Semmit nem tudtam róla előtte, épp ebből elkaptam az utolsót, mert akkoriban mindenhol elfogyott minden fajta kenyérsütőgép.
Alapvetően jó gép, de 1kg-os kenyeret még nem tudtam csinálni, mert a hozzá való receptből csak 825g körüli kenyér jön ki.
Azóta asszony ezzel gyúrat és keleszt minden tésztát, nagyon megkönnyíti a munkát.
Az élesztő mennyiségén még nem variáltam, de az már feltűnt, hogy nagyon függ a liszttől. Két különböző gyártó, elvileg ugyanolyan bl55-ös lisztjéből, nem ugyanolyan lesz az eredmény állaga. -
Én is vettem kenyérsütőt kb 2 hónapja. Már nagyon régen szerettem volna, most itt volt az apropó rá.
Azóta meg porélesztőt nem kapok sehol de még simát is csak nagyon ritkán egy keveset. Úgyhogy alig 10-szer használtuk talán. Az enyémhez adott receptkönyv elég sós kenyeret csinál, ha meg kihagyok belőle, nem kel meg rendesen. Ehelyett használod az ételízesítőt (vegetát)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A vírus helyzet miatt nagyon sok ember átállt most az otthoni kenyérsütésre, akár gépi úton, akár kézzel gyúrva....
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Xbox Ultimate előfizetések
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest