Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Benny89
csendes tag
Lehet csak én fogtam ki egy rossz példányt, de nem árt figyelni erre a gépre... A február végi készletből vettem egyet, azóta átlagban heti 1.5-2 db 1 kilós kenyeret készítettem vele. Tegnap egyszercsak szól a párom, hogy nagyon égett szag van, hát a sütőgép volt az, folyamatosan izzott a fűtőszál (mintha a termosztát nem szabályozná) és már a burkolatnak kezdett égett műanyagszaga lenni. Gép gyors kihúz, lehűt, visszadug, pillanatra bekapcsol, majd azóta se kép, se hang. Nagyobb baj is lehetett volna belőle, sajnálom azért, mert a Lidl-ös cuccokkal eddig nem volt problémám.
-
zseko
veterán
Na, elkészült a második adag kenyér, ez már kenyérre hasonlít kinézetre. Az első kb. úgy nézett ki mint Deadpool bőre
Itt a másodiknál viszont valószínűleg segített az is, hogy a jelzéskor, mikor ki lehet venni a lapátokat, most kivettük, és pluszban még ~1 percben rá lett gyúrva a formára, hogy pofásabb legyen és úgy lett visszatéve. Mert alapból ez is kicsit amorf formában végezte a keverők által.
Gondolkoztam azon, nem-e lehet hogy a relatíve kis adag miatt nem keveri úgy át teljesen a két lapát, mert 'kevés' a cucc hozzá és 'elveszik' a(z egylapátoshoz képest) nagyobb, hosszabb tálban. Lehet az 1250g-os változatot kellene kipróbálni, azzal mit csinál, jobban egyben marad-e, vagy azt is szétcincálja a két keverő.
Közben olvasgattam meg néztem pár érdekességet.
Egyik, hogy azt írták egy cikkben, jobb a lisztet alulra tenni, állítólag szervizesek mondták, hogy később megy úgy tönkre a szimering, ha nem a vízzel érintkezik. Másnál is láttam videóban, hogy simán először a liszt, majd a legvégén a víz, azt mondta hogy ő nem szórakozik ilyen hülyeséggel hogy elszeparálgassa egymástól a cukrot, sót, élesztőt, vizet. Minek, mikor beleöntés után már rögtön indul is dagasztás ami azonnal össze is keveri őket, amiben végülis van valami... ahogy abban is, hogy ha amúgyis összekeverem a liszttel az élesztőt, akkor már kb. tökmindegy hogy alá vagy fölé kerül a liszt.
Aztán, olvastam olyat hogy általánosságban úgy lehet számolni, hogy 25g friss élesztő kb. 7g száraz élesztőnek felel meg, és ez 500g liszthez ajánlott. Szóval a 650g liszthez több élesztő kell 7g-nál.
És volt olyan is, hogy érdemes minimális ecetet is tenni bele, az jobban beindítja a sikért, így szellősebb lesz.Mindenesetre vettem sok lisztet, élesztőt, sikért, lesz mit kísérletezni
, bár holnap megyek üdülni, úgyhogy majd csak hétvégén
-
kunberci
senior tag
Jó volt a Budafoki friss élesztő is, csak az instant élesztő nekem most már praktikusabb.
Budafokiból csak fél kellett, mindig egészet használtunk mert régen egyszerre két gép ment.
Most már ritkábban használom, és csak egy gépet. Kipróbáltam egy porélesztővel (7g), úgy nem lett jó soha.
Szóval egy kenyérhez is két porélesztő kell.
3 óra 5 perces sütést csinálom mindig. -
Sdi
addikt
A moulinex is 1 kilós, 1 lapátos, de láttam keverni, dolgozni. Nem mernék belevágni 1 kilós sütésbe. Szerintem ezek a készülékek, kb. a fele, 2/3-a mennyiséget tudják normálisan elkészíteni a ráírtakhoz képest. Bár én szeretem a rendesen átsült kenyeret, legyen némi héja, ropogjon.
-
zseko
veterán
Hát, gáz lenne ha nem tudná az 1kg-osat, mivel eleve az a legkisebb amit ír. A Hauser 750/1000-es, az megcsinálja az 1kg-os kenyeret.
Az élesztő, a liszt, ugyanaz mint a Hauserben használt. A mennyiség volt más, és nem egy, hanem két keverős, valószínűleg emiatt nem lett teljesen jó. Holnap kísérletezünk -
Sdi
addikt
Sajnos az élesztők elég eltérőek. Nekem a moulinex gépem van, ami elméletileg 1 kg kenyeret tud készíteni, de a 0,5 kilósnál még nem csináltam nagyobbat, mert szerintem a kilósat nem tudná normálisan megkeverni. Sajnos nekem nincs, de szerintem ez a gép képes 1 kilós normális sütésre, mást nem várnék tőle.
Sokféle élesztőt kipróbáltam / csak instant, előkészítés nélkül /, mindegyik más, ki kell tapasztalni. Most ilyet használok, ebből pl. elég 2/3 mennyiség / mire erre rájöttem, több kenyerem bánta/ , mint pl. a Dr. Oetker.ből, Sparos Budgetből.
-
kunberci
senior tag
Lidl-s instant élesztőt használok már régóta.
Egy kenyérhez 2db kell, 1db nem elég.Langyos vízbe belerakom a cukrot (elkeverem), hozzá az élesztőt, kb 5-10 percet várok még szépen felfut.
Belerakom a tartályba, rá a lisztet, olajat, sót.
Így jó szokott lenni.
Nekem a porélesztő manapság már praktikusabb. -
zseko
veterán
Igaz van már egy Hauser kenyérsütőnk, de ma vettem egy ilyet, ebben nagyobb kenyeret is lehet sütni. Hát, az első próbálkozás minden volt, csak szép nem
Nem dagasztotta meg rendesen, meg se kelt rendesen, és meg se sütötte rendesen. A Hauser elég jót készít, azt a receptet csináltuk minimálisan nagyobban, de kisebb lett a 'kenyér' mint amit a Hauser készít...
Úgyhogy holnap megpróbálkozunk #107 mephi666 és #110 kunberci receptjével -
-
-
Sdi
addikt
válasz
Luck Dragon #158 üzenetére
Szép lett
-
Kipróbáltam
-
Dr. Szilikát
őstag
2010 körül vettem egy HM1000 egylapátost a Media Marktban, ha jól rémlik, akkor még 1 év garancia volt az egész gépre.
A tengely meg is szorult ezalatt. El kellett vinni egy kijelölt szervizbe a gépet, ahol rendeltek hozzá új sütőformát. Mire ez is megszorult, már lejárt a garancia.
Konstrukciós hiba, spórolás miatt a siklócsapágy kotyogni kezd, emiatt a szimering már nem szigetel, sós víz befolyik, korrózió kinyírja. Ezután már magam javítottam, illetve próbáltam kiküszöbölni ezt a problémát, de így is időnként ismételni kell a szerelgetést. Plusz, vásároltam is még új sütőformát, hogy azt is szétszedhessem és javítgathassam.
Még ez sem lenne vészes, ha legalább az elkopott tengelyt kapni lehetne, de nem. Szimering és siklócsapágy kapható, bár abból is kicsit rövidebb a szabványméret, mint a gép eredetije. Beépíthető, de így még hamarabb berágódik.
Gyakorlatilag mai áron mondjuk 1000 Ft-ot kellene rátenni szerintem a gép árára, hogy normálisan megcsinálják, dupla golyóscsapággyal, vagy hosszabbított siklócsapággyal, ami stabilabban tartaná a tengelyt.
Szerintem kicsit furcsa eljárás, hogy leveszik a garanciát egy gyakran meghibásodó fődarabról, amit olyan áron lehet ismét beszerezni, ami a gép árának fele, harmada (típusfüggő, de jelentős része).
Mintha TV-nél nem lenne garancia mondjuk az alaplapra vagy tápegységre. (Kijelzőt csak azért nem írtam, mert annak rendelési ára márkaszervizben szinte egy új TV-vel egyenlő.)
Fogyasztóvédelemnél meg lehetne piszkálni a dolgot, már akinek van ehhez kedve, jogász hajlama stb., nekem biztosan nincs.
-
updog
őstag
Csak hogy meglegyen, stimmel a 3 év gari, de nem a boltba kellett volna vinnem (nem veszik be 90 napon túl), hanem a központi ügyfélszolgálat megadta a Silvercrest szerviz számát. Ott megmondták, hogy a sütőforma nem a gari tárgya, tehát ha annak a tengelye ragadt be örökre, akkor vegyek újat...
Mindegy, több miatt se szoktan leállni vitatkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A vírus helyzet miatt nagyon sok ember átállt most az otthoni kenyérsütésre, akár gépi úton, akár kézzel gyúrva....
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest