- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vikor Csaba
újonc
Sziasztok! Tudna valaki segíteni - sehogyan sem sikerült eddig beállítanunk, hogy bármilyen csengőhangot is de adjon, amikor telefonon keresnek rajta. Mindig csak a kijelzőn látom a hívást - ha épp rajta van a tekintetem! Ha meg nem, akkor mindig lemaradok a hívásokról! Segítsetek!! Köszi
-
Tüske0614
aktív tag
Sziasztok ! Tipp ? Kijelző nem kapcsol be csak egy rezgés Töltést veszi . Este működött reggelre meghalt .
-
dussy
őstag
Sziasztok. Mennyit érhet szerintetek manapság a WiFi - s verzió. 20 hónapos, hibátlan állapotú.
Köszi -
bexinho23
őstag
Szerintem igen, mert 6.0 nem jött ki OTA-n keresztül
Amúgy u.ez a verziószámú tablet van nekünk is
Viszont, amit az xda-n olvastam kínai 6.0-ról, nincs benne google play és a google szolgáltatások sem működnek az egyik hozzászóló szerint. Bár ezt meg nehezen tudom elhinni...
-
bexinho23
őstag
Szerintem bnőm esetében is inkább a facebook-instagram-messenger szentháromság körül kell keresni a hibát. Lehet egy olyan frissítést kapott valamelyik app, ami a jelenlegi problémákat okozza...
Viszont ez a 6.0 gyári fw engem meglepett, mivel OTA-n gyári független készülékre nem jelez semmit (5.1.1.). Pár hónapja kapott hónapok után egy biztonsági frissítést, amin csodálkoztam is.
Esetleg egy fw számot és egy készülék verziószámot tudnál írni légyszíves?
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Parom wifis valtozatu készüléke az utobbi idoben erezhetoen docogosebb lett. Pedig kozel ket evig hibátlanul, gordulekenyen ment. Sallangoktol mentes a készülék, ugyanaz a par app fut rajta, mint az elmult honapokban. Nova launcher van rajta, 5.1.1 gyari fw, talan 18.januari (nem emlekszem pontosan) biztonsagi frissítés es kernel.
Gyari visszaallitast mar csinaltam, de nem segitett sajnos. Olvastam xdan, hogy van az m2-801w valtozatra 6.0 fw, azonban az azsiai verzio, amin nincs google play, raadasul nem is lehet visszallni a gyári 5.1.1re.
Ez igaz? Ki hasznalja itt a 6.0 fwt? Vagy elegedettek vagytok az 5.1.1gyel?
-
flesh
tag
Sziasztok!
Vásároltam hozzá egy ilyen tokot, és azóta nem kell bajlódni a képernyő lezárásával/ feloldásával automatikusan ébreszti a képernyőt!
-
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Ajándék gyanánt szemezek egy ilyen készülékkel. Huawei Mediapad M2 (M2-801W), tehát Wifi only.
A fórumot böngészve meglepődve láttam, hogy még a 6.0 Androidra való frissítési lehetőség is újdonság számba megy. Ez viszont mostanában jött ki? Hivatalosan is elérhető? A Huawei honlapon nem találtam az infót erről.
7, vagy a feletti Android verzió felejtős? -
cotag
senior tag
Sikeresen feltettem egy 6.0-ás ázsiai romot....
Nincs Play áruház meg kb semmi amit mi használunk.
Visszafelé nem frissül a tab, mit tudok tenni hogy legyen Play áruház legalább?? -
ANT
őstag
válasz
joelke HU #287 üzenetére
Kapd le a hátlapot, nézd meg a kijelző szalagkábelét, hátha csak az sérült/kontakthibás.
Itt egy gyorstalpaló a szétszedésről. -
joelke HU
őstag
válasz
#65510400 #292 üzenetére
Lehet valaki kínából vagy máshonnan tud szerezni bele új kijelzőt, amit bele tud szerelni. Nyílván erősen értékcsökkentve adnám, nem annyiért, mint egy tökéletesen működő példányt.
Jano_023
A google find device-ja megoldotta elméletileg. Az törölte az adatokat róla. Számítógépre dugva meg a többi cuccot szedtem le róla. Elvileg így már tiszta.
-
joelke HU
őstag
válasz
Jano_023 #290 üzenetére
Hát valszeg tényleg az. Mert facebook értesítés szépen jött rá az előbb. Így mostmár tuti a kijelző a ludas. Az előbb leugrottam egy Sufni GSM-be. 25 ezret mondott kb. a hapsi. Hát ennyit nem akarok egy két éves tabletre költeni.
Csak azt nem tudom így hogyan tudnám törölni az adatokat róla. Mert ha eladom így akkor simán bejelentkezve marad mindenhol. Ehh...
-
joelke HU
őstag
válasz
Jano_023 #288 üzenetére
Sajnos nem. Ha nullán van és töltőre rakom akkor piros és ahogy tölti sárga majd feltöltve zöld a led. És most narancs, szóval van benne. Meg éppen ment a spotify mikor elsötétült. Az szépen szólt tovább amíg a gombbal ki nem kapcsoltam. Félek LCD szart be, de gondolom az durván drága cserélni.
-
joelke HU
őstag
Hali. Olyan gondom lenne, hogy egyszercsak elsötétült a képernyő. Ha nyomom a bekapcsoló gombot egyet rezzen de a képernyő nem kapcsol be. Le sem ejtettem szóval nem tudom mi lett vele. Ilyet még nem csinált. A sim tálca mellett van egy fehér gomb gondolom lefagyás esetén használható. De annál is csak rezzen és semmi. Valakinek valami ötlete?
-
havenday
tag
a tab nem reagál az érintésre, bekapcsol, működik, de nem reagál semmire, csak a bekapcsológombra. Mit tudnék tenni vagy hogy tudnám reset telni?
-
cotag
senior tag
Visszafelé hogy frissítünk romot??
Segítene valaki? -
gabor_b
tag
Miután a 6-os rendszer felment, akkor kerestem egy twrp ( cutom recovery)-t.
Feltettem, majd a supersu.zip-re rákeresve letöltöttem, és twrp alól telepítve kész is volt a root.De ehet nyitott bootloader szükséges. Az 5-s droid alatt volt olyan menüpont a beállításokban, hogy oem feloldás. Anno ezt bekapcsoltam, és így ment fel a 6-s droid.
Tehát nekem nyitott bootloaderem van.
6-os alatt ilyet nem találtam. Lehet ha nem nyitott a bootloader, akkor nem megy a root.De ha valakinek van tapasztalata, akinek nem nyitott, akkor kérem jelezze, vagy ,meséljen, hogy sikerül a root, feltéve ha sikerült.
-
cotag
senior tag
26Gb-os film normális ha szaggat Vlc progival nézve??
-
cotag
senior tag
Visszafelé hogy frissítünk??
-
cotag
senior tag
801W-re szedtem le romot de televan kínai appokkal..
Linkelne vki normális 6.0-ás europai romot?
Megköszönném -
bikerlacee
csendes tag
Kijött más színben is ez a tab, vagy csak fehérban?
-
Sperafico
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy gépeles közben véletlenszerűen eltűnik a billentyűzet?
Mi okozhatja? Nem érek hozzá a kijelzőhöz máshol! -
Jano_023
őstag
Nem tudom mennyit szánsz rá, de az M3 legolcsóbb változata 100k. Ez egy régebbi és 70k én rá szánnám még azt a 30k az újra. De amúgy edigitalnal most 20 havi kamatmentes akcióban van.
Amúgy alapjában nem rossz gép de nem mondanám azt hogy 2-3 év múlva is gördülékenyen menni fog, amit vettem már most van ami nem olyan simán megy, néha akad. -
g@bo
nagyúr
urak, még mindig megéri a masina a 65 ropis aktuális árát?
-
Jano_023
őstag
Sikerült a tabletel egy kis időt letölteni és nagyon meg voltam elégedve vele.
Azok akik már hosszabb ideje használják azoktól kérdezném, hogy egy idő után belassul a rendszer? Vagy ilyen hiba ennél a készüléknél nincsen? -
juuzer
addikt
Sziasztok!
Boldog tulajdonosa lettem egy ilyen tabnak. Hát így elsőre eléggé elfogott a wow-faktor
-
Jano_023
őstag
Sziasztok, vásároltam édesanyámnak egy ilyen tabletet. A kérdésem az lenne, hogy érdemes e az 6-os oprendszert fel tennem neki. Az üzemideje vagy a gördülékenysége jobb esetleg? Köszi a segítséget.
-
sonye
senior tag
Üdv a csapatnak!
ASUS Zenpadomat váltanám le egy ilyen tabletre.
Mi a tapasztalat, mennyire gyors?
Az lenne a jó, ha a netezés sebessége a P9 lite szintjét megütné, mert a zenpad csiga lassú a telefonhoz képest.Gondolkodok az M3-n is, de ahogy utána olvastam nem sok a különbség, viszont jóval drágább.
-
fil
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen tabletet szeretnék venni. A különböző kereskedők leírásai viszont kicsit összezavartak. Létrezik ebből csak wifi-s és wifi+gsm verzió is? Láttam ilyet is ,olyat is közel azonos áron. Létezhet?
-
Mannster
csendes tag
Sziasztok, sikerült vennem egy ilyet, sikerül felrakni a 6-os androidot is.
Azonban most valahogy nincs internetelérése a google-ös programok nagy részének. Pld tudok letölteni appokat, play áruház van, de pld Crome, google keresés, youtube, gmail, ezek szinkronizálása nincs. Egyéb dolgok pld digi online megy. Egyébként a wifis verzió van. Mit nyomhattam el?
Volt egy olyan alkalom, amikor 15%-on volt az aksi és kipróbáltam ilyen energiatakarékos beállításokat. Lehet, h ott volt valami amit kipipáltam? -
pimespo
csendes tag
válasz
Norbinnyó #243 üzenetére
Na közben sikerült vissza rakni. Az a lényeg, hogy az Lte verziónál maradva csinálni kell egy downgrade-t, majd utána lehet feltenni a WiFi verziót. Tehát lte-ről nem enged wifis verziót. Volt valami gubanc még a dload létrehozásnál is, mert a wifis verziónál csak be kell másolni a ROM-ot a dload mappába az LTE-nél meg ki kell csomagolni. Nah az a lényeg 2 napom ment rá, mire sikerült.
-
Norbinnyó
csendes újonc
-
pimespo
csendes tag
-
rinpocse
aktív tag
válasz
smallcurrant #238 üzenetére
Tessék! 214.8 x 124 x 7.8 mm
-
brazso
tag
válasz
bikerlacee #239 üzenetére
Aki már frissített 6-os Androidra, megnézné, hogy a multi user támogatás működik? Fel lehet venni új felhasználókat? Előre is köszönöm!
-
bikerlacee
csendes tag
Egy kicsit (nagyon) zavar, hogy a telcsimen (p8 lite) jobban fut a net, FB üzikben nem engedett visszatörölni, hanem becopyzta a szavakat egymás után. Megnézem- erre 200MB szabad memória. Bezárok minden futó programot; de akkor sem tetszik a sebessége. Mintha valami fogná a háttérben. Vagy benyeltem valami vírust? 8 mag/2GB rammal hasítania kellene. A Samsung Galaxy tab4-em ehhez képest űrsebességet tudott...
Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja?
Előre is köszönöm a segítséget! -
smallcurrant
tag
Sziasztok!
Eléggé megtetszett ez a tablet, de élőben még nem sikerült megnéznem. Valaki le tudná írni, hogy pontosan mekkora a képernyője (széle, hossza)? Számomra ez a 8 col nem sokat mond.
Előre is köszönöm. -
aerol
tag
Sziasztok,
Szemezek ezzel a modellel és az M3-as modellel is. Ti mit javasoltok? Alapvetően főként netezésre használnám, filmek és néha egy-egy játék (SimCity, Alto).
Előre is köszi a hozzászólásokat.
-
Keil Walker
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék rootolni egy ilyen tabletet. Már a mályvacukor van rajta. Köszönöm előre is!
-
gabor_b
tag
válasz
joelke HU #233 üzenetére
Amíg magyarorságon a hivatalos az 5.1, addig nem fog. A huawei oldalán érdemes nézni. ( azt nem értem, miért mobil nézetben jön az oldal...)
-
joelke HU
őstag
És ez a 6-os frissítés OTA-n nem is érkezik meg csak így kézzel felrakható formában?
-
Norbinnyó
csendes újonc
én hülye nem figyeltem eléggé és felraktam a SIM-es verziót xD
Jó meg pörög is rendesen de random újraindulgat.
Furcsáltam elsőnek hogy mér van benne tárcsázó, aztán rájöttem hogy rosszat raktam fel mer nekem csak a sima wifi-s van -
Norbinnyó
csendes újonc
Felraktam eddig szépen muzsikál, amit eddig észre vettem az a navigációs panel (gombok) testreszabási lehetőség menüpont, az kikerült a 6.0-bol?
vissza, home, alkalmazás váltó az 5.1 alatt ezeket lehetett átszabni hogy melyik hol legyen
vagy csak én nem találtam? -
dussy
őstag
Kinek mi a tapasztalata a 6-os verzióról?
-
gabor_b
tag
válasz
koviktor77 #221 üzenetére
Király.
Root? Vagy az nem szükséges?
-
gabor_b
tag
Főbb változások, amiket észre vettem a 6-s verzióban:
Nincs indítási zene. Kifejezetten tetszik nekem, mert a régi nagyon bántotta a fülem
Email értesítés a zárolt képernyőn középen jelenik meg, ahol is el tudom olvasni legalább a fejléslécet.A futó programok kilövése sokkal jobb lett, mert most akkor is meg tudom nézni a memória infót, ha nincs futó program.
-
gabor_b
tag
válasz
koviktor77 #216 üzenetére
Ezen az oldalon leírták.
Ha nem megy az angol, akkor a főbb lépések:
1. unroot, utána gyári recovery visszarakása --> Ha nem volt root akkor ezen lépés nem kell.
2. Letöltöd ezt a firmware-t.
3. A letöltött fájl-t átmásolod a belsőtárhelyre vagy az sd kártyára dload nevű mappába!
4. belépsz a beállítások/frissítések menüpontba. kiválasztod a helyi frissítést, ahol elvileg rögtön látod az update.zip fálj. Rányomsz és elindul a frissítés.Ha valami kérdés van, tedd fel. Ha tudok segítek.
gabor_b
-
gabor_b
tag
Nálam is a sok általam feleslegesnek ítélt google alkalmazások vannak törölve.
Valamint: opera/chrome és beépített böngésző, az 5-s droid óta megjelent eszközkezelő (nekem semmi szükségem rá, mert olyan mint a cc cleaner), beépített videó és zene lejátszók.Ezek azok az app-k amiket rögtön kiszedek. A törölt alkalmazások szükség esetén áruházból telepíthetők.
-
gabor_b
tag
Például ahhoz, hogy a szolgáltató/gyártó által belerakott felesleges programok, illetve a sok, számomra nem kívánatos google alkalmazást (könyvek, újságos, stb.) el tudjam távolítani ezzel.
Így kényelmesen testre tudom szabni a készüléket, legyen az tablet vagy telefon. Nálam nincs jelentős fogyasztás, mert nem futnak felesleges programok.
Több mint 1 éve használom a tabletet, és vidáman kibírja nekem egy töltéssel azt, hogy svájcba utazáskor (1300km, 12 óra) ment a igo.
Tehát hosszú üzemidőt tudok kihozni a készülékből.Ha jól láttam lehet témát állítani, ott nem lehet részletekbe menően állítani a szineket?
-
gabor_b
tag
Azt még jegyezzük meg:
A frissítés előtt unroot, és a gyári recovery-t kell feltenni.
Utána menni fog a frissítés. Ezzel küzdök reggel ót.
De megoldva. Épp most frissül a tab. -
dussy
őstag
válasz
touchscreen #202 üzenetére
Igen, saját. Minden gond nélkül, bárki által felrakható.
A menete nagyjából a következő:- Biztonsági mentés készítese és akku feltöltése min. 60%-ra
- Megfelelő típusú zip fájl letöltése ( 801W )
- Az eszköz belső memória gyökerébe dload mappa készítése ( az sd-t nem próbáltam, de lehet oda is )
- A letöltött zip fájl másolása a dload mappába
- Ezután ahol a frissítésre kell rákeresni (beállítások/frissítések/), ott ki kell a menüben kiválasztani, hogy belső tárhelyről szeretnéd a frissítést elvégezni.Ott már látod a bemásolt fájlt, elindítod és onnan minden automatikus. Ezek után javasolt csinálni egy gyári visszaállítást.
A telepítő fájl 1.45Gb, lassan jött le (35 perc).
A frissítés telepítése nagyjából 20 percet vesz igénybe. -
dussy
őstag
válasz
touchscreen #199 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!