Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemlehet
őstag
válasz
SunMount3r #5 üzenetére
Igen és igen.Szerintem egyáltalán nem fura, egy csomó dolgot be tudsz kapcsolni amit nem használsz. A lap tudja és tulajdonképpen nem érdekli, hogy van-e olyan hardware ami ki tudja használni.
Mondom ez csak egy potenciális megoldás specifikus bottleneckre. Van olyan hardware ahol ez nem számít, van olyan motor aminél nem számít és van amikor más bottleneck van ami hamarabb behatárolja az FPS-t.
Ártani nem fogsz vele ha be van kapcsolva szerintem, mondom valamilyen bugtól eltekintve engem nagyon meglepne, ha negatívan befolyásolná a teljesítményt.
-
válasz
SunMount3r #1 üzenetére
-
nemlehet
őstag
válasz
SunMount3r #1 üzenetére
Engem bugoktól eltekintve meglepne, ha a ReBAR teljesítménycsökkenést okozna. Ugye ez igazából csak annyit csinál, hogy a VGA frame buffer-hez a CPU nem 256 MB blokkokban fér hozzá, hanem akár teljes egészében, így ott ahol ez volt a szűk keresztmetszet ott kiikatatódik egy bottleneck.
Ettől nyilván nem fog semmilyen VGA megtáltosodni, de ahol nagyon intenzív write-read van a frame bufferben ott számíthat. Amúgy tudtommal ennek csak dedikált VGA-nál van értelme, egy IGP-nél eleve hozzáfér a CPU.
Magam részéről be van kapcsolva, a 3060 Ti-on volt ahol megszűntette a texture poppingot illetve talán a minimum frame rate javult 1-2 játékban, de nem szoktam tesztelgetni külön, nem mértem ki.
Amúgy ez ugyan az mint az AMD féle SAM, csak ez már intel CPU-val (11 Gen-től) és Nvidia GPU-val is működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 10
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Robotporszívók
- Milyen légkondit a lakásba?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ASUS TUF A15 FA506 -15,6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB -RTX 3050 - Win11 - 4 év garancia
- MSI RTX 5070Ti Vanguard SOC 16GB
- Thinkpad E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 5 7530U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Laptop kijelző FullHD IPS 15,6" eladó 6db
- Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB (MC9E4MG/A) Ezüst - MAGYAR - 77 Ciklus - Gari
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen ,MS3725
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7 - Akció! 2025.10.17-ig csak 150.000ft!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest