- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyon szuper, és akkor benne is van a válaszodban, ha van egy célzott project, amihez ez kell, akkor igen, de egy átlag embernek a pi inkább nyűg mint hasznos.
Félreértetted. Pont az ellenkezőjére gondoltam. Célzott projekt lehet egy mediacenter is torrent klienssel. Arra meg kb 3 perc alatt megmondja a google hogy az általad kinézett RBPI mutáción (kínai boardon) fut e. Ha fut, akkor választhatod azt, olcsóbban. Csak X hónap múlva amikor tennél rá valami más appot, ami éppen nem fut, instabil, kéne neki GPU támogatás, de nincs, stb stb... akkor nem szabad meglepődni.
Ha viszont csak úgy, általános felhasználásra kell egy board PC, ami alatt azt értem, hogy fogalmad sincs róla hogy pl. fél év múlva milyen alkalmazás fog szembejönni amit szeretnél használni, akkor az RBPI-t érdemes választani, mert azzal lesz a kevesebb meglepetés.
Máshogy fogalmazva a véleményem: ha minél nagyobb támogatásra ÉS kompatibilitásra vágysz, és nem szereted a meglepetéseket, akkor a PI-t érdemes venni.
Elég megnézned tetszőleges opensource projekt bug tracking rendszerét, sokszor még egy új PI megjelenésekor is iszonyat szívások vannak, és várják a portolást/patchelést az userek. Az egyéb boardok kapcsán pedig teljes reménytelenség is könnyen előfordulhat.
Persze nincs ez mindennel így, de ez az általános helyzet.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
+1 osztom a véleményed... Nekem a PC csak torrentezéshez kell majd, semmi másra, arra bőven jó lesz amit tud, a +2e a 15éves P4HT 3GHz-es 1GB DDR400as 350(700)W-os netezős gépet fogja leváltani... Nem tervezem rajta játszani Diablo3at
4*1.6+2GB ram egy Linux Mint arm variánssal szerintem jó lesz...
Kimatekoztam, a mostani gépem napi 6órai használattal éves szinten megeszik 76000Ft-nyi villanyt, a 2 nari pc napi 24órában 2*20W-al megeszik éves szinten 17ezret...
Azért ez nem kevés pénz...meghát a kapcsüzemű tapok hatásfoka elég gyér...kb.50%+/- pár%...
Mellesleg egy pici pc-ből valóban nem bonyolult eg, ap-t építeni...csak drága, egy netgear 2antennál 300as router meg 6000... RPi-ből itthon ez kicsit több lenne+a ráfordított idő(összerakni,telepíteni, bekonfigolni,stb)
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Ryzen 7 5700X, 48GB ram, ROG Crosshair VI, ROG RX5700 azonnal hadra fogható, akár külön is eladó
- MSI MPG B550 GAMING PLUS Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest