Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunluki
senior tag
válasz
bbence011
üzenetére
Ez jó volt valamire? Mármint elméletileg tudom mit csinál, gyak amikor próbáltam nem igazán éreztem különbséget. Anno egy 1 vagy talán 2 giga ramos gépbe próbáltam nyilván akkori időnek megfelelő usb2-es pendrive-ot tenni de semmi egetverő különbség nem volt, pedig jó pár hónapig benne volt.
Végül aztán rá lett dobva egy lubuntu, talán azóta is azon fut ha el nem porladt még.
-
hunluki
senior tag
Megéri ez az optane dolog?
Engem Linus meggyőzőtt és megvettem a PrimoCache-t és igazából full meggyőző.
Egy darab 1 terás WD blue HDD-t gyorsít egy 120-as kingston ssd fele/fele arányban, 50% write, 50% read cache-ként (sokat kisérleteztem mire kijött az én kis lelki világomnak megfelelő megoldás és ez nyert, amúgy ajánlott inkább csak read cache-nek használni ha a gyors írás nem számít annyira, vagy akár 90/10 arányba elosztani).
1. Nem vagyok platformhoz kötve
2. Ha megnyikkan az SSD kidobom adatvesztés nélkül, beszerzek egy esetleg gyorsabbat/nagyobbat vagy amilyet éppen találok valahol óccsóé'.
3. Egy PC-re most ~30 dodó, de szoktak akciózni, érdemes figyelni.Lehet én látom rosszul, de nem igazán értem ezt a terméket. Tempóban lehet hogy gyorsabb mint egy SSD, de PCI-e SSD-t is be lehet primoval fogni és ott a különbség bár lehet hogy számszerüleg nagy, de gyakorlatban már nem igazán veszed észre mert így is meg úgy is instant kb.
Esetleg ha tényleg 4 giga ramba van belezsúfolva a rendszer akkor swapoláskor jó dolog lehet de akkor már sokkal egyszerűbb egy kicsit több memóriát beletenni és árban ugyanott vagy, tempóban viszont sokkal előrébb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hyundai, Kia topik
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- iOS alkalmazások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Samsung kuponkunyeráló
- Metal topik
- További aktív témák...
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest