- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- Digitális Állampolgárság Program
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
Csak alapegységként, az összehasonlítás egyszerűsége miatt írtam egy hónapot. Öcsém i4s-e eddig nem indult ujra egyszer sem jo nehány hónap alatt, az iPad 4-em pedig akkor csinálta ezt, amikor raraktam az iOS7-et, es bug-os volt. A legfrissebb verzióval tökéletes a gép, nem szaggat, nem fagy.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
legiaap
félisten
válasz chester91 #431 üzenetére
Nagyjából egyetértek veled, viszont ott nem amikor azt mondod, hogy havonta újraindulnak az iPhone-ok és, hogy belaggolnak. Az enyem pl. lassan két hónapja megy úgy hogy nem indult újra. Persze van furcssaság IOS terén is, de itt az anomáliákat egy rosszul megírt app vagy egy weboldal okozza. Olyan volt már nekem is, hogy összefost@ magát a telefonom egy app miatt. Úgy beakadt, hogy restart kellett. Viszont a másik rendszereken maga a rendszer képes csodákat művelni.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Olvasgatok itt, és gondoltam megosztom azokkal a véleményem, akik előszeretettel méregetik az egyes platformokat össze.
Rendszeresen használok android/wp/ios készüléket. Egyik sem hibátlan, és ha valaki ezt nem látja be, akkor elfogult a rendszer iránt. Mindegyik képes megakadni, laggolni, lefagyni, újraindulni. A lényegi különbség ennek a gyakoriságában van. Vegyük alap egységül az 1 hónapos időintervallumot. Az ios és a wp készülékek havonta indulnak újra, hetente akadnak meg, vagy kettő hetente mutatnak tartósabb (4-5 mp-es) laggot. Android esetében ez úgy néz ki, hogy az újraindulás nagyjából adott (leginkább te magad, amikor megelégeled, hogy értelmetlen módon, app bezárások után és ram tisztítást követően is gyenge a teljesítmény), nagyjából naponta tartósabb laggot mutatnak, és nagyjából minden második használatnál megakasztja valami a túlméretezett (2-3 gb ram, de minek is??? ) vasat. A wp egyetlen egy hátránya még mindig az applikáció választéka, és néhol a minősége, ami remélhetőleg a legújabb okossággal ki lesz küszöbölve (win9-re gondolok, néhány napja olvastam, azóta nem figyeltem).
A rendszerek közül bármennyire is jönnek egyesek a laboratóriumi mérésekkel, összességében az android a leggyengébb, az igényli a legnagyobb erőforrást, amely felével is beéri a másik kettő platform. Persze lehet kifogni jót is, mert fogtam a kezembe ilyet, de őszintén, abban a kategóriában, amiben az andorid csúcsok mozognak, már inkább egy wp vagy ios készülék, amit nem kell 2-3 év után barkácsolni, hogy ne vágja az ember földhöz.
Persze a tévedés jogát fenntartom, és ha valaki tud, győzzön meg, mindig nyitott vagyok az intellektuális vitára, személyeskedés nélkül
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
densoft
tag
Köszönjük Emese, várjuk a hasonlóan kimerítő hibalistát az IOS-ről és az 5s-ről is.
-
norbx
aktív tag
passzolom a microsoft felvasarolta
-
norbx
aktív tag
hm hat nem nagyon jott be a nokianak ahogy latom csak csodbe ment azert
-
-
Jocozolg
tag
Üdv!
Most készülök ilyen telót venni.
Itt olvasok róla sok rosszat (és egy pár jót is).
A kérdésem az lenne, hogy most az MM-nél 90-ért adják.
Érdemes ennyiért? Vagy van más alternatíva?
Az almás és az s3 is jóval drágább.Most Nokia C6-om van, tehát tök mindegy milyen rendszerű lesz az új, úgyis bele kell tanúlnom.
Köszi
Jocó -
csakegyreg
tag
sziasztok vettem 1 ilyen telefont és az lenne vele a problémám, hogy nem tudok alkalmazásokat letölteni mert kiírja, hogy állítsam be a család szolgáltatást és megadott egy e-mail címet de sehova be se tudok lépni mert még a kódot se tudom hozzá és ha azt tudnám akkor se értem milyen családi szolgáltatást kell beállítanom kérlek segítsetek
http://kismalac.net/malacka/mic/e7 ->>> katt! elég sanyarú velem mostanába a sors de.. .. :D
-
legiaap
félisten
válasz hülyegyerek #412 üzenetére
Csak annyi idejük van "szidni" mint azoknak a nagyon ráérő embereknek akik naponta beírják önigazolás ként, hogy nekik még mindig tökéletes.
-
hülyegyerek
addikt
válasz talamasca #413 üzenetére
Te meg nem vagy rosszindulatú...
Nem hardveresen volt rossz, csak akadt, nem jó képet csinált, hamar merült, stb. Ezeket a dolgokat írták ide sokan negatívumként."Nekem is volt olyan telefonom, ami nagyon nem jött be..."
[ Szerkesztve ]
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
talamasca
senior tag
válasz hülyegyerek #412 üzenetére
Tehát rossz volt a telefonod és eladtad?
Szép dolog......“Black as midnight on a moonless night.”
-
hülyegyerek
addikt
Azért hihetetlen, hogy egyeseknek mennyi idejük van...Vesznek egy rossz akármit, szívnak vele, eladják, de még hónapok múlva is a topikjába járnak szidni...Borzalom. Nekem is volt olyan telefonom, ami nagyon nem jött be, de eladtam, aztán csókolom. Továbbléptem.
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
talamasca
senior tag
válasz donceleger8 #408 üzenetére
Szerintem ezt hagyjad...
És az én példámra meg se említsd a 'user error'-t, mert virtuálisan felképellek!Ha mozogsz a kereskedelemben, akkor vesd tekinteted az általad legagyizott Apple felé.
Beviszed és nem bizonygatod, hogy mi a baj, hanem cserélik az iPhone-t. Majd ők kiárulják refurbished, nem téged (vásárló) ámítanak szerviz dumával.
“Black as midnight on a moonless night.”
-
norbx
aktív tag
válasz donceleger8 #408 üzenetére
mennyit fizet neked a nokia?
-
donceleger8
őstag
nagy szavakat használsz, és eléggé ostoba módon dobálódzol velük.
engem most megmosolyogtattál. mindenesetre jó érzéssel tölt el, hogy ennyit is megengedhetek magamnak, hogy egy ilyen szép és drága pingpong ütőt tudhatok magaménak.
De tudod, az eladási számok nem az elégedetlenséget mutatják ki. Azt mondod pár ezer ember, de sokkal többen vannak, akik elégedettek, csak ők nem jönnek ide sírni.
Ha valami rossz, meg kell javíttatni, ha nem megy, ki kell cseréltetni! Több, mint 15 éve mozgok kereskedelmi pályán, így ha valamiben, hát akkor ebben biztos vagyok!
Na megyek nyomkodni a pingpong ütőmet, hátha tapasztalok valamit én is abból, amit mondasz!Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
norbx
aktív tag
válasz donceleger8 #403 üzenetére
itt nem fog meglepetes mivel ezek nem egyedi esetek hanem par ezer ember panaszkodik ezekre a hibakra,ergo ez egy joszar silany osszedobott kokany telefon lett amit ki mertek adni csucskeszuleknek.regen szerettem a nokiat de ez aztan valahogy nemigen lett telefon max pingpong uto.(az asszony 820 a ugyan ezekbe a hibakba szenved a porosodast kiveve.ez is user hiba? )
-
addikt
válasz donceleger8 #401 üzenetére
Ja, hát eleve csak nekem rosszak ezek, meg másik pár ezer embernek.
http://wmpoweruser.com/fault-for-windows-phone-facebook-messaging-issue-laid-at-facebooks-door/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Meg ilyen is van:
http://www.reddit.com/r/windowsphone/search?q=battery+drain&restrict_sr=on
De tudok még fejből egy zsákkal.
[ Szerkesztve ]
-
donceleger8
őstag
Jó rendben!
Csak kicsit nehéz, amikor az emberek képesek visszahozni a frissen vásárolt DVD lejátszót 20 km-ről is, mondván hogy nem működik, pedig ők bedugták a konnektorba, elemet is raktak a távirányítóba méghozzá jól, de nem megy. Én meg kiveszem a dobozból, áram alá helyezem, és a készülék hátulján a főkapcsolót megnyomom. És láss csodát, működik. Ég a pofája és sűrű bocsánat kérés közepette lesütött szemmel sietve távozik a boltból.
Egy másik kedvencem egy laptop eladás volt, visszahozták mondván szar, nem lehet telepíteni, s mivel egy rendszergazda ismerőse sem birkózott meg a feladattal, biztosra vette, hogy rossz a gép, ezért igencsak fölényesen beszélt. Mire én a BIOS-ban átállítottam egy értéket és csodák csodájára azonnal el is indította a telepítést. Meghunyászkodva távozott ő is.
Látható azért, hogy bármennyire is vagyunk biztosak valamiben, vagy állítunk valamit, könnyen érhet meglepetés.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
legiaap
félisten
válasz donceleger8 #401 üzenetére
Ezt a user error szöveget felejtsük már el oké?
-
donceleger8
őstag
Érdekesek ezek a történetek, hogy mindenkinél máshogy működik ez a fránya wp. Asszony szinte Mindenre használja a 620-at, csak éppen telefonálásra nem. Állandóan rajta van a Facebookon, van viber és skype is, böngészik, mert az asztali géphez nem ül oda és még játszik is vele. Androidrol váltott, mert elege lett a lassúságból és a fagyásokból. Teljes mértékben elégedett, mint ahogyan én is a 920-al.
Érdekes, hogy Szerinted csak telefonálásra jó, mások szerint mindenre. És mivel szerintem is, sőt használom is, így utóbbiakkal értek egyet. Másoknál vagy szimplán nem jött be a teló és a rendszer és könnyebb fikázni mint megszokni, tisztelet a kivétel, vagy user error effektus lehetséges. De hogy telefonáláson kívül semmire sem használható, az erős túlzás. Pl remek képeket és videókat csinálok vele, tavasszal jól teljesített GPS-ként stb....
Sorolhatnám, de nincs értelme, tényleg mindenki olyat választ magának, amit a legjobbnak gondol.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
addikt
válasz donceleger8 #399 üzenetére
Mindenkinek a saját igényeihez kell venni telefont, amik szerencsére nem egyformák, mert akkor mindenkinek ugyanolyan telefonja lenne és csak egy gyártó létezne. Én régen Nokia mániás voltam többnyire, mert azok telefonok voltak, OS is többnyire rendben volt. WP vonalon volt HTC-m, Nokia-m is, de nem jött be a fél kilós bazinagy tégla, ami pont arra nem jó amit szeretnék. Viber pl. sose nem működik használhatóan, notif center hiánya miatt azt se tudom, ha kerestek. Skype-ot inkább hagyjuk, mert többször rossz, mint jó. Messenger chat ugye már nincsen, FB chat többnyire sehogyse működik. Arról nem is beszélek, hogy mennyire dinamikusan fejlődik az App store. Innen lejjebb már csak akkor, ha a vakondok is érdeklődik.
Volt szerencsém sokat járni az MS főhadiszálláson Redmond-ban és nem viccelek, de pár éve mindenkinek Alma telefonja volt, amíg nem kaptak ingyen Nokia-kat. Van aki még így sem használja...
Ettől függetlenül ismerősöknek én is szoktam ajánlani a 620-at, ha kimondottan telefonálásra kell a cucc, mert arra pont jó, meg olcsó is és azért össze van az rakva. Őszintén szólva 920-ból a Microsoft alkalmazottak telefonjain kívül egy jó 10 darabot ha láttam, pedig MS mérnököknek tartok tanfolyamokat...Bár ez nem reprezentatív persze.
[ Szerkesztve ]
-
donceleger8
őstag
Ízlések és pofonok. Nekem amúgy sem a rendszere, sem a formája nem tetszik az iPhone-nak!
Az android rendszere sem tetszik, így symbian után maradt a WP8!
Amúgy WP-n csak a facebook értesítések nem jönnek meg. Mondjuk nekem meg erre nincs szükségem, kb 1 éve töröltem magam róla és egyáltalán nem hiányzik.
Bár asszony a 620-al éjjel nappal facebookozik, és azt mondja eddig minden értesítést megkapott.
Egyéb üzenetek megjöttek nekem is.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
norbx
aktív tag
válasz donceleger8 #397 üzenetére
100% ig biztos voltam benne hogy ezt irod hat ez az elso iphone megjelenese ota igyvan es szerintem igy is marad. jailbrakeel megoldhato de eppen nekem semmi szuksegem nincs a bluetothra igy nem is hianyzik.de mast te sem tudsz felhozni mert mindenben ugyan ugy kompatibilis a windozzal is.csak mas programokat hasznalsz a telefonohoz.
nekem egy megbizhato nem fel napos nem fagyos ujraindulgatos es jelez ha uzenet van barhol telefon kellett.na a 920 nem ilyen volt,parszor mar majdnem falhoz vagtam. -
donceleger8
őstag
pl a bluetooth kapcsolat. Más telefon nem látja és ő sem lát másokat, csak egy másik iphone készüléket.
Havernak volt iphoneja, kellemetlenül érezte magát amikor senkinek sem tudott megosztani képeket, illetve egyedül ő nem tudta fogadni a képeket azonnal.
Biztosan nem nagy érvágás, de bosszantó.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
norbx
aktív tag
válasz donceleger8 #395 üzenetére
sajnos nalam szar volt az egesz amiket leirtam azon felul meg annyi hogy ha a netet megosztottam wifin a telorol es tolton volt akkor is merult.egyebkent meg nem ertem mire irod hogy nem kompatibilis
-
donceleger8
őstag
De, zárt az is, viszont kompatibilis mindennel és nem csak egy másik wp-s eszközzel.
Amúgy ezzel csak azt akartam mondani, hogy minden gyártónál vannak gyengébben sikerült modellek.
Meg aztán lehet meg volt nyitva 10-en pár alkalmazás, de tényleg eltelt ennyi idő. Mindenesetre még a 920-at nem sikerült megakasztanom.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
talamasca
senior tag
Na, úgy néz ki előbb lesz szervíz, mint gondoltam...
Tegnap este óta a kijelző feloldása sem megy már.
Este még egy SR segített, de azóta is nehézkes.Ezt már, tényleg nem hiszem el...
-
norbx
aktív tag
válasz donceleger8 #392 üzenetére
nem nagyon tudtam megmerni mennyi ido a kontakt lista de 1 mp en boven belul van a megnyitasa.erdekes.
ezek szerint a wp nem zart ugye? -
donceleger8
őstag
920 laggol?????
Asszony 620-a sem akadt meg semmin, nem hogy a 920. Szerintem te nem tudod mit beszélsz, nem is volt ilyen telefonod, csak sportbol irogatsz.
a szifonról meg annyit, hogy divattelefon, semmi több. Egy zárt, semmivel sem kompatibilis drága vacak. Amikor a kezembe vettem, és a névjegyzéket 5mp után volt hajlandó megnyitni, nevetne visszaadtam a gazdájának. Ennyi pénzért ennyit tud..... Nevetséges.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
legiaap
félisten
Pont, hogy nem játéktelefon...alig vannak értelemes game-k a store-ban.
Amúgy iPhone 5 vagy még az én iPod Touch 5-om mellett is elég játéknak néz ki. Nem egy minőségi darab.
Viccet félretéve az AppStore-ból egy valag játékot letöltöttem már, fele fizetős a WP Store-ban és ugye a grafika ezerszer jobb, pedig csak iPod-on játszok, iPhone 5-on még jobb.
920-on abszolút nem tudtam játszani, mert:
1. vagy drága volt a game
2. vagy nem is volt a store-ban amit szerettem volna
3. vagy laggolt
4. és mindezek mellett kb. 5 perc játszás után átkapcsolt a 920-am radiátor fokozatraHow are U today? Just kidding...I don't care!
-
norbx
aktív tag
en 5 evig iphonos voltam es probaltam uj iranyba menni ezzel a 920 al de inkabb hagyjuk.... jatektelefon csakugy mint a galaxy s3 tomoren ennyi
-
norbx
aktív tag
feloszlott a kod iphone 5 lett helyette,tenyleg egy rakas kaka a 920
-
talamasca
senior tag
-
legiaap
félisten
válasz talamasca #381 üzenetére
Jaja olvastam a topikjában. Inkább ott nem reagálok rá, mert kirakatom magam még a végén az oldalról.
Múltkor is nehéz volt megállni, hogy ne szóljak be, mikor a 920 fotóit jobban látják az 1020-al szemben.
Ide már tényleg elvakultnak kell lenni.
7 éve vagyok fórumtag, de még ilyen selejt egy telefonnal meg a hozzájuk tartozó védőszentjeivel még nem találkoztam. Az egész topik egy kész vicc. És ami még viccesebb, hogy a rózsaszín köd sosem oszlik fel egy két embernél és ezért én kapok figyelmeztetést. Főleg, hogy egy két ember aki védte a telefont azt nemrég beszerzett ennek ellenére ilyet és most ők is szívnak. Viszont ha én megmondom, hogy na akkor most hogy is van ez, már elküldenek, hogy sírjak máshol...szánalmasak.
A Nokia meg elmehet a sunyiba. Példát vehetnének az iPhone-ról, a WP meg az IOS-ről.
84 napja meg csajom iPhone 5-je minden probléma nélkül és azért én eléggé nyúztam amíg meg nem jött az ipod touch 5-om. Ezt egy WP sem tudja.
Ha valami gond van nem szervizelnek, hanem cserélnek ez is példamutató, az appstore-t meg imádom.
Nem is lehet hallani rólam, hogy panaszkodnék az IOS topikban.Jobban járnál szerintem ha megválnál tőle, sajna ez már bukta mint ahogy az enyém is az volt és IOS-re váltanál.
-
talamasca
senior tag
Mivel írtad, hogy érdekel a sztori, ide is beírom:
Csöbörből-vödörbe esete a Nokiával, azaz körkép, hogyan állunk manapság az ügyfelekkel:
Beillesztem ide a levelezésünk részleteit:
Első levelem:
"Januárban a T-Mobile-nál vásárolt Nokia Lumia 920-am először 2 hónap után hibásodott meg. 3 hét szervízelés után teljes lapcserét végeztek rajta, új IMEI számmal visszakaptam, azonban azóta rendszeresen vibrált a kijelző.
A hosszas szervizelési időszak miatt nem vittem egyelőre vissza inkább "együtt éltem" a bosszantó jelenséggel.
Most azonban a kijelző teljesen meghibásodott, szétesik a kép, vagy nincs is.
Úgy tudom, hogy a T-Mobile készüléket nem cserél, addíg amíg javítható, én viszont a márkába vetett hitem és lelkesedésem kezdem elveszíteni.
Több, mint 10 Nokia készüléket használtam a múltban, valamint anno az N91 piaci bevezetése előtti tesztelésben is részt vettem.Kérem, tájékoztassanak, hogy milyen lehetőségeim vannak arra, hogy a szolgáltatónál készülékcserét kérhessek, mivel ezt már tarthatatlannak tartom.
Előre is köszönöm, ha megtisztelnek válaszukkal!"
Nokia Care:
"Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot.
Mivel már végeztek főpanelcserét a készülékén, ezért mi mégiscsak megkérnénk Önt, hogy adja le a telefonját, hogy meg tudják vizsgálni. A legjobb lenne, ha leadná valamelyik szerződött szervizpartnerünknél. Ők megvizsgálnák, hogy főpanelcsere után miért lehet még hibákat észlelni a készüléken.Szerződött szervizpartnereink listáját az alábbi linken tekintheti meg:
http://www.nokia.com/hu-hu/uzletkeresoA kecskeméti szervizpartneren kívül az összes partner funkcionál.
Tisztelettel:
Nokia Ügyfélszolgálat
Reklamációs Osztály"Második levél:
"Köszönöm válaszukat!Mai nap leadtam a T-Mobile kaposvári üzletében, ahol jeleztem a csere iránti igényemet is.
Sajnos, a Nokia kaposvári szervízpontja megszűnt, a legközelebbi a pécsi lenne.
Mivel úgy tudom, hogy a javításokat a Jabler végzi, amennyiben szükséges az IMEI számot meg tudom adni, így Önök is rá tudnak nézni, hogy miért hibasodott meg.
Ahogyan a neten körbeolvastam, sajnos a korai szériás 920-ak között sok hibás volt..."Nokia Care:
"Köszönjük az információt.
A kollégák a központi szervizben várni fogják a készülékét és behatóan meg fogják vizsgálni. Ha javíthatatlan, ki fogják cserélni.
Kiértesítik, ha készen vannak.Tisztelettel:
Nokia Ügyfélszolgálat
Reklamációs Osztály"Szervíz utáni levelem:
"Mai nap mehettem a készülékért, ismét fődarab csere volt.
Ezzel nem is lenne probléma, ha a kijelző-vibrálás nem jött volna újra elő…
Nagyon elkeserítő, hogy ismét meg kell majd várni, hogy elromoljon valami, majd kezdődik minden elölről.Sajnos, már bánom, hogy a Lumia 920 megvásárlása mellett döntöttem januárban...
Azt sem értem, hogy miért egyszerűbb fődarab (lap)-cserével javítani, mintha cserélték volna.
A szervíz nem is írta rá a garancia-jegyre, szóltam, így a T-Mobile-ban bejegyezték.
Ha, a kijelző is rossz, miért csak a főpanelt cserélték?
Miért én a vásárló vagyok a készülék béta-tesztere?"Nokia Care:
"Sajnálattal olvastuk a levelét.
Mindazonáltal arra szeretnénk megkérni, hogy ha nem elégedett a készülékkel, adja le újra egy prioritást élvező kivizsgálásra/javításra. A főpanelcsere általában át szokta hidalni a problémákat, hisz a készülék teljes komplett belseje cserélve lesz, csak a külső burkolat marad meg.
Mivel ez ezetben ez sajnos nem történt meg, a kollégáknak a központi szervizben meg kell vizsgálniuk a készüléket, hogy megállapítsák mi baja lehet. Kérjük, hogy adja le, tájékoztasson minket mikor adná le, és tájékoztatjuk a kollégákat a teendőkről, külön felhívva a figyelmüket a kijelző problémája körül.Előre is köszönjük az együttműködést.
Tisztelettel:
Nokia Ügyfélszolgálat
Reklamációs Osztály"Ezek után már azért kiborul a bili...
Utolsó válaszom:
"Mint írtam most is elvégezték a panelcserét, új IMEI száma is lett a
készüléknek (a harmadik)...Előzőleg is azt ígérték, hogy odafigyelnek rá a javításra, ehhez én
minden adatot megadtam.Én a készüléket használni vettem, nem hetekre szervízbe hordani. Ezért
is kértem a készülék cseréjét, javítás helyett...Most már nem fogom visszahordani üres ígéretekre, valószínűleg
hónapokon belül megint elromlik, akkor majd megteszem..."Konzekvenciát le lehet vonni, különösen a vásárlás előtt...
-
talamasca
senior tag
Még a szervízben is megemlítettem a cikkedet (nem konkrétan)!
Elmondtam nekik, hogy milyen találó a lutriphone kifejezés.Egyébként szombaton halt meg a kijelző, ma tudtam bevinni T-be.
Kíváncsi leszek mit lépnek a cserekérelmemre...
Írtam a Nokia Care-nek is. Megadtam az IMEI számom, azt mondták ránéznek...“Black as midnight on a moonless night.”
-
tybsen
addikt
En a 1020-at tuti kihagyom. Majd wp9 esetleg vagy 10, ha azon a szinten lesz, amire erdemes ennyi penzt kiadni. Megegyszer nem csinalom azt, amit a 820-szal, az tuti
A regi iphone-os es a legutobbi ipad mini-s tapasztalatom alapjan siman es azonnal valtanek iphone-ra, ha nem 4" lenne a kijelzo. (Az ipad mininek pedig a felbontasa nem jott be annyira ill. hiaba smooth ha nem annyira gyors mint pl a nexus 4-em). Az iphone-nal egyszeruen nekem tul kicsi a kijelzo. Egyebkent nem vagyok apple fan, felolem noname cucc is lehet, ha jol mukodik, elismerem barmely gyarto barmilyen rendszerenek teljesitmenyet, ha hozza azt, amit kell.
Megvarom, hatha tenyleg lesz olcso(bb) muanyag iphone 4" kijelzovel, ami esetleg ar-ertek aranyban jobb, mint a jelenlegi 5-ös, vagy ha lesz nagyobb kijelzovel 6-os iphone, akkor az lesz a kovetkezo aldozat. Bar szerintem egy retina kijelzos ipad minire van a legnagyobb esely mint kovetkezo cucc, ha kiadjak es nem lesz eltolva 2014-re.
-
legiaap
félisten
Egyelőre nálam még játszik a 1020, mint jövőbeli telefon, de ezt csak azért mondom, mert tegnap előtt vettem egy iPod Touch 5-öst és azon kiélem azokat a dolgokat, amiket WP-n nem tehetek meg.
És a kettő jól kiegészíti egymást.
Előtte barátnőm iPhone 5-ját nyomogattam elég sokat és azt kell mondjam kb. akkora a különbség a két rendszer közt számomra, mint anno a Spica-ról váltottam Omnia 7-re.
Ha valaki a WP8-ra azt mondja smooth akkor én az IOS-re iphone 5 alatt azt mondom szuper smooth.
Ettől függetlenül még mindig esélyes ez a 1020-bár ahogy szokom az IOS-t, csökkennek az esélyei.tothjozsi96: Köszönöm. Amúgy még most is megállja a helyét a cikk, mert minden nap valaki beír valami problémát a topikjában, szóval most már biztos vagyok benne, nem volt gyári hibás a készülékem, hanem ilyen a masina.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Nagyon jó a cím!
Nagyon tetszik! -
tybsen
addikt
Szerintem szinten erosen tularazva fog kezdeni, aztan a kamera miatt viszonylag magas aron meg is marad. A wp-s hianyossagok sajnos nyilvan ugyanugy meg lesznek itt is.
En ugyan szinten bizakodo vagyok a wp-t illetoen, de realisan szerintem 2014-nel elobb nem lesz valtozas wp fronton. Ha lesz egyaltalan.
Azon csodalkozom egyebkent, hogy egyaltalan megveszik az emberek ezeket a keszulekeket, de komolyan. Oke, hogy elso pillanatra nagyon smooth-nak tunik minden, de az ordog a reszletekben rejlik. Elsore nekem is tetszik es meg most is megnyomkodom a wp-s telefonokat, ha egy MM-ban jarok peldaul (mert tenyleg nagyon smooth es meg engem is csabit, akarmennyire is ismerem a hatranyait), de sajnos akarmennyire is tetszik elsore, tudom, hogy napi hasznalatra gyakorlatilag - szamomra - alkalmatlan. A hasznalat alatt a keslekedes nelkuli kommunikaciot ertem. Nekem gyakorlatilag a telefonalas sem mukodott problemamentesen - volt, hogy kikapcsolt a keszulekem annak idejen, vagy bekapcsolt allapotban volt ugyan, de nem voltam elerheto. Vagy egy ejszaka alatt kikapcsolasig merult. Ilyen androiddal sosem tortent. Ezek utan ha olyanokat olvasok, hogy a wp egy stabil rendszer meg megbizhato, legszivesebben hozzaszolnek, de felesleges, mert egyreszt trollkodasnak tunik, masreszt ugyis "biztosan hibas volt" a keszulekem vagy "azota mar nincsenek ilyen hibak", stb...
Pedig en sem vagyok egy hu de eros felhasznalo, de peldaul wp-n eleve ki van love egy olyan dolog, amit androidon napi rendszeresseggel meg tudok oldani: viber vagy whatsapp uzenetvaltas keslekedes nelkul az autoban ulve es diktalva magyar nyelven az uzenet szoveget. Ilyen eleve nincs wp-n, ez nekem peldaul szempont. Es persze lehetne sokaig sorolni a furcsasagokat, csak mar nem is emlekszem rajuk. Komolyan gondolkodtam rajta, hogy veszek megint egy olcso wp-s cuccot (520 pl), csak a rendszer tesztelgetese miatt, es irok rola egy hosszabbat, osszehasonlitva az androiddal ill. megtartani tesztelgetni. De gondolom most is "hibas darabot" fognek ki.
En azt tartom furcsanak, hogy a MS egyszeruen nem tesz semmit a meglevo hibak kijavitasa erdekeben es nem is kommunikal semmit. Gyakorlatilag az "okostelefon" kifejezes, legalabbis az en korabbi lumia 820-as tapasztalataim alapjan, eleve megteveszto volt, foleg a jelenlegi Nexus 4-emmel osszehasonlitva.
Mindenesetre figyelem folyamatosan, hogy mi valtozik es hatha olyan szintre jut a rendszer, hogy megint visszaterek. Mert tenyleg szimpatikus a rendszer a hibakkal egyutt, de nemelyik hianyossaggal egyszeruen nem tudok egyutt elni.
[ Szerkesztve ]
-
tybsen
addikt
Csak most olvastam, grat a cikkhez, jol osszeszedett, igenyes munka (kepek, linkek, stb). Aterzem amiket irsz, en egy, a tiedhez hasonlo "kezdeti peldany" lumia 820-szal jartam kb igy.
-
legiaap
félisten
Asszem rájöttem, hogy kell elégedettnek lenni WP-t használva: [link]
-
-
donceleger8
őstag
válasz talamasca #365 üzenetére
Elméleted szerint akkor a Samsungnál is hasonló a helyzet? Mármint azért hozták ki az S4-et mert az S3 szar? Illetve korábban pedig az S3-at azért mert az S2 volt a szar?
Jézusisten!
Amúgy én meg vagyok elégedve a 920-al! És bizony a képekkel is. Igaz én nem nagyítok össze-vissza. Tény, hogy lehetne jobb is, de majd az amber frissítés után már ez is meglesz![ Szerkesztve ]
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
talamasca
senior tag
-
legiaap
félisten
Be tudom bizonyítani, hogy szar volt, az már nem rontás.
Inkább a második linket nézzétek meg, hogy BobTail mit hozott ki (pedig ő nagyon tud bánni a telefonok kameráival) a 920, 925 és a 808-ból. Nagyon kikap a 920. Ha olyan minőséget hozott volna, mint a 925 akkor nem panaszkodtam volna annyit a kamerájára.
-
Fancy-boy
addikt
Kíváncsiságból megnéztem a táblázatot.
A kedvenc részem legalul van, a "Mikori kiadású készülék"?
"Hol lehet megnézi?"
"Asszem első széria..."Kommentáljam?
Ezek után még abban sem vagyok biztos, hogy van ilyen készülékük, esetleg elkérték valamelyik szülőtől.
A másik lehetőség, hogy megvették valamelyik "Sufni" GSM-ben.
Azok a készülékek meg ki tudja, hogy min mentek keresztül...[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
Ide is beteszem, hogy meglegyen:
[link]How are U today? Just kidding...I don't care!
-
legiaap
félisten
Akinek van vagy volt 920 telefonja, vessen már ide egy pillantást és x-elgessen kicsit: [link]
-
NGA
addikt
-
addikt
MS most éppen arra gyúr, hogy nagy számok legyenek a WP és Windows Store-al kapcsolatban. Nem egy belső és félig meddig külső kezdeményezése van arra, hogy publikáljatok appot a store-ba, akármilyen kacat is. Egyszerűen a számokat akarják növelni, hátha akkor kezd terjedni. De nem fog, mert nincsenek meg azok az alkalmazások amik Android és Apple marketen alap dolgok.
Gyakorlatilag semmilyen hardverhez nincsen app, legyen az egy TV, NAS vagy akár egy fitness bracelet. Na, nem mintha mondjuk egy Jawbone BT headset például normálisan támogatva lenne. Aztán ha a tévében megnézel egy reklámot, ami valamilyen mobil alkalmazással is igénybe vehető szolgáltatásról szól, a bal alsó sarokban mindig csak és kizárólag két emblémát látsz, Android és Apple. Arról már ne is beszéljünk, hogy amit átportolnak az milyen minőség lesz, és mennyivel később jelenik meg.
Persze lehet erre azt mondani, hogy ez rétegigény, de szerintem a normális alkalmazások megléte nagyon nem az. Nem viccből van „okostelefonja” az embernek. Mióta két és fél éve megvettem az első WP alapú telefonomat csak reménykedek, hogy hátha majd jövőre, meg a következő update vagy verzió után. És két éve mindig ökölbe szorul a kezem amikor egy reklámban, interneten látok egy mobilalkalmazást ami tetszik és persze soha nincsen az én telefonomra.
És elhihetitek, hogy nem vagyok Microsoft ellenes, sőt, nagyon sokat dolgozom nekik és velük, de most már meguntam a várakozást. Amint megjelenik az iPhone 5S, már le is raktam a Lumia-t.
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
szerk.: az enyem mar igy marad.
Mi?
JaAmúgy a cikkben azt írta, hogy 20 hónap alatt elérte a 125.00 appot a store azóta eltelt 13 hónap és azalatt 45.000-et fejlődött kb. Van még hét hónapja, hogy behozza a maradék 80.000-et, hogy az ütem megmaradjon...
Ez az ütemű fejlődés még sajnos mindig nagyon sovány.[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
hogy esne szo abban a cikkben? andante sem jovobelato.... amugy meg asszem ez a legutolso.
szerk.: az enyem mar igy marad.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
arrol beszelunk, hogy nem vagy azzal tisztaban, hogy mit jelent az, amikor azt mondjak, hogy olyan gyorsan novekszik a wp store, mint az app store (ami mellesleg nem igaz, de ez reszletkerdes).
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
talamasca
senior tag
válasz donceleger8 #344 üzenetére
Azért az Apple App Store-t ne hasonlítsd pl. az androidos markethez.
Hidd el, ott rengeteg minőségi alkalmazás van, szinte az igények 90-95 %-t kielégítve.Ott egy Google szintű cég sem mert olyat megjátszani, hogy nem készíti el pl. a Youtube klienst....
-
NGA
addikt
válasz donceleger8 #344 üzenetére
Azért az az idiota IE megjegyezhetné a jelszavakat, és lehetne szinkronizálni a könyvjelzőket pl a Chrome-val.
-
donceleger8
őstag
Ha lenne erre is mondjuk 30 féle zseblámpa app, hogy csak egyet kiemeljek, akkor itt is lenne jóval több.
Illetve nem mintha mind a 200k appot használnád is.
Én előtte Symbian alatt sem szenvedtem hiányt, és most sem. Ami kell, azt megtaláltam, persze lehet eltérőek az igényeink.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
legiaap
félisten
Hát öregem amilyen ütemben halad ez a rendszer...
Anno még azt mondták, olyan gyorsan növekszik a store, mint anno az Appstore.
Na most akkor tisztázzuk is.
Az Appstore 2007-ben indult el az első iPhone-nal. Azóta 6 év telt el és most tartanak több, mint 900.000-nél.
A Windows Phone 2010-ben indult el. Most lesz ősszel 3 éves a rendszer, tehát ha olyan ütemben fejlődött volna, akkor most kb. 450.000-nél kéne tartani, ehelyett még 200.000 app sincs a store-ban.
Akkor miről beszélünk?És ez csak egy példa, a fejlődésre, hozhatnék még többet is. Ugyanolyan sorsa van ennek a rendszernek, mint anno a Windows Mobile. Fanatikusnak kell már ahhoz lenni, hogy valaki lásson benne jövőt.
-
veterán
Azt mondja meg nekem valaki, hogy érdemes lehet várnom a Lumia EOS-re? Várható a jobb kamera, esetleg wp 8.1 -rá? Valamint Kb, mikor lehet majd megvenni ?
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
veterán
Még a végén összehoztok itt egy flamewart a szokásos droidszarwpjo és fordítva történetről, már csak az almafások hiányoznak
Nekem tetszik a wp, szerintem a következő telefonom is wp-s lumia lesz, habár vannak bizonyos dolgok, amikben kompromisszumra kényszerülök a wp miatt, de eddig még egyik miatt se omlott össze a kis világom, kezelhető apróságok..
Everybody lies.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz donceleger8 #331 üzenetére
ha te ettől leszel boldogabb
a fő gond az hogy ilyenek alapján kiborulsz
Miért nem lehet megérteni, hogy pofonokról, és véleményekről kár vitatkozni?! -
Tybee000
aktív tag
válasz donceleger8 #331 üzenetére
de ezt már megszokhattuk volna hogy bacsis kicsit defektes ilyen téren
-
bacsis
Közösségépítő
válasz talamasca #327 üzenetére
Jó az.. elégedetten használom.... ráadásul 10másodperc alatt bebootol egy 1200-as P3-ason egy 6gigás HDD társaságával, ezt a sebességet a Win7 pl sose' fogja elérni hagyományos felépítésű merevlemezzel...
De ez csak egy pozitív tulajdonsága... másoknak nem jön be... na és akkro mi van?
Nekem nem jön be a Windows mobilokra szánt operációs rendszere, és jahh, vagyok olyan "primitív" hogy ezt egy korábbi saját és egy mostani cikkből alakult ki, és akkor mi van? nehogymár ez miatt veszekedjünk
véleményünk még csak lehet nemdebár? -
bacsis
Közösségépítő
válasz donceleger8 #325 üzenetére
Volt saját tapasztalatom egy windows mobile-val.. mindenki írta hogy nagyon tré, nagyon lassú, nem szabad megvenni.. nem érdekelt.. megvettem....
Aztán mikor 6:05-kor a főnököm hívott hogy hát nem kéne bemennem dolgoznom?! jahh mert a telefonom egyszer csak nem ébresztett?!
aztán cirka 1,5 évvel később látok egy cikket, amiben egy szintén windows-os telefonról van szó.. a hibák kísértetiesen hasonlítanak...Banyek had legyen már saját véleményem, had döntesek már úgy ahogy nekem tetszik...
Mertem szólni, hogy kialakult a Windows-os telefonokról egy véleményem, és ennyi.. használjad, használjátok egészséggel az iylen oprendszeres telefonokat! Szívből kívánom hogy legyél/legyetek 100%-osan elégedettek, én NEM FOGOM!Ez olyan hogy a számítástechnikában mindenki szidja a Windows ME-t... én máig imádom, és sok gépemen azt az oprendszert használom... nem szeretitek? ne szeressétek, én szeretem, de nem fogok senkit se letámadni hogy hát hogy lehet ilyent mondani hogy xar, miközben nekem bejön
[ Szerkesztve ]
-
donceleger8
őstag
Ez az, hogy csak a cikk elolvasása alapján jutottál erre a döntésre, nem pedig saját tapasztalat alapján! Ha ez így működne, akkor mindenből a világon elég lenne egy!
Ha annó én is hallgattam volna itt a fórumon több mindenkire, tehát nem csak egy ember véleményére, akkor sose vettem volna meg a symbianos Nokia N8-at! De megvettem, és nagyon nem bántam meg!
Meg aztán felmerül a kérdés, hogy miért éppen a negatív tapasztalat alapján döntesz? Mivel nem saját tapasztalat, így dönthetnél a jó vélemények alapján is, hiszen 50-50% a részedről, mert nem használtad!Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
NGA
addikt
-
NGA
addikt
A cikk írója nem irta, hogy a gps jelet elveszti a telefon, laggol. Neki játék közben merült, miután folyamatosan játszott egy autószimulátorral 2-3 órát. Azt is leírta, hogy az övé hardver hibás lehetett, amit azért nem vitt vissza, mert gyorsan cserélgeti a telefonját. Ja és annyira nem volt megelégedve a WP rendszerrel, hogy majd 2 évig használta.
Mivel az okostelefon tulajdonosok között a WP8 mobilt használók a legelégedettebbek az oprendszerrel, igy nem hinném, hogy egy hibás telefon alapján általánositani lehetne.
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
Akkor személyes tapasztalat hijján hogy tudsz véleményt alkotni egy olyan oprendszerről, amit nem ismersz?
"Oké az még Windows mobile 6. tök tudja mi volt, de Windows, Windows... úgy látszik továbbra is igaz az hogy Windowsos telefont soha "
Kb olyan releváns a megjegyzésed, mintha a Windows 95 felhasználóként, az azon tapasztaltak alapján mondanál véleményt a Windows 8-ról. Nem tudom feltűnt-e neked, hogy a Windows Phone 8 oprendszer kb annyira hasonlit a Windows Mobile oprendszerre, mint a Windows 8 a 95-re.
Mindig kiakadok, amikor elkezdik a minden windóz szar dumát.
-
bacsis
Közösségépítő
Egy az egyben, mintha a Sony Ericsson Xperia X2-ről írtál/tam volna...
álomtelefonnak indult, eleinte minden okés volt vele, de aztán belassulgatott, elkezdett merülni mint állat, nem ébresztett, dobálta a GPS jelet, katasztrófa volt
Oké az még Windows mobile 6. tök tudja mi volt, de Windows, Windows... úgy látszik továbbra is igaz az hogy Windowsos telefont soha -
legiaap
félisten
A Te Lumiád valóban "jobb" képeket lő mint az enyém, de nagyon gáz.
A házas képnél az iPhone-ol elrontottad a képet. Látszik, hogy a sötét részre fókuszáltál rá, ezáltal beégett a kép és nem látszik az antenna. Ilyen esetben érdemes HDR-ben lőni és a világos részre tapintani, hogy sötétebb legyen a kép és ne égjen be az ég. De a vonalélességben sokkal jobb az iPhone, kevesebb a zaj is és nem mosoda a kép.
Amikor a kocsit fotóztad ha megnézed az autó szélvédőjén a két matricát akkor az egy nagy elmosódás a lumiás képen, viszont az iPhone képen szépen látszik. Ugyanez a jobb oldali bicajon lévő felirattal. iPhone képen jobban kivehető.
Összességében nem nyert a Lumia nálam.De beteheted a fotós topikba is a képeid, de valószínűleg ugyanezt a választ fogod kapni.
[ Szerkesztve ]
-
CimbiX
aktív tag
Ez mar nem fert bele a szerkesztesi idöbe:
Ehhez egy külön blogbejegyzes erös tulzas lenne.
A Lumia920 kepei valoban szemcsesebbek (remelem, hogy a GDR2 Update-el ez javul- igeret van ra). Pozitiv viszont, hogy a Lumia920 kepein több reszlet jobban latszik (pl. a parabolaantenna a haztetön az 1-es kepen), ill. az arnyekos reszekböl több reszletet latni.
Összegezve: jogos a cikkben a panasz a szemcsessegre. En viszont a ha lehuzatom "offline" fenykepnek, akkor annyi marad meg, hogy bizonyos targyak jobban fognak latszani, ill. az arnyekos reszek is.
Hogy kinek mi a fontosabb, döntse el maga, en meg varom csendben a szemcsesseg.mentesitö update.et addig.
[ Szerkesztve ]
-
CimbiX
aktív tag
Az "összehasonlito" kepek.
http://kepfeltoltes.hu/view/130618/WP1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130618/WP2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130618/WP3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130618/9584129301_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130618/8942439472_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130618/8830231973_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[ Szerkesztve ]
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz donceleger8 #307 üzenetére
Én jónak tartom a Nokia navi szoftverét, de hogy Ráckevére a megadott címre, nem tudott minket levinni Budapestről, csak nagy nehézségek árán az is biztos! Párszor megizzadt az útvonalban! Jó nem mellesleg leszerepelt az iGo és a Google Maps is, mert azok is vittek minket mindenfelé! Volt rá precendens (iGO és Google MAPS), hogy meg akart velünk tetetni egy JÓ NAGY kört, majd ugyan arra az útra vissza vitt volna minket, mint amerre egyenesen kellett volna továbbhaladni és azért is volt nekünk furcsa, hogy vá dö fakot mutat az nekünk!!! ...
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
XFishboneHUN
senior tag
Korrekt és őszinte cikk!
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
donceleger8
őstag
Én valami külön fajba tartozom, mert ugyan Mo-on lakom, de a navigációt használom, nemrég még Németországban is, háztól házig tökéletes volt (igo8 ugyanekkor leszerepelt gps-sel), naponta játszom vele legalább két-három órát és nem csak a pár megásokkal, rendszeresen használom a mobilnetet is böngészésre, illetve viber hívásokra és online játékokra is. Érdekes módon nálam nem jöttek elő ezek a hibák, nincs fagyás, nem kell újraindítani, eddig még egyszer sem (2 hónap), jók a fényképek is, meg a videó is, nem merül le 3 óra alatt, nem hordok tokban de nem is kopik egyelőre.
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
NGA
addikt
válasz talamasca #305 üzenetére
Sajnos az élet ilyen. Ha sok helyen csak azt olvasni, hogy szar, akkor az emberek elhiszik, és nem veszik meg. Az már mindegy nekik, hogy ezek a hibák az általános használatban elő sem jönnek (nem londonban lakik, naponta nem játszik 3-4 órát a telefonnal, és tokban hordja, nincs folyamatos mobilnet kapcsolata, mert mo-on az 500 mega is nagy, igy a face és a voip üzenetek nem lényegesek neki). De csak az megy, hogy egy szar, ami 3 óra alatt lemerül, szétkopik, 2 naponta ujra kell inditani, és hogy nem jön meg az üzenet. Igy csodálkozol?
-
legiaap
félisten
válasz talamasca #300 üzenetére
Én most adtam fel másodszorra postára, hogy eladom. Nagyon remélem, ha megkapják akkor nem fogja összefosni magát ha HR-eznek és megveszik.
Ma láttam amúgy egy kb. 10 méteres 925-öst. Most néztem moziban az új Supermant, hát azelőtt toltak egy 925-ös reklámot, egy Windows 8-os reklámot is meg befejezésként egy GS4-es reklámot is. Volt is a filmben amúgy egy 925-ös, meg egy 920-as is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest