- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi74
őstag
Azért ez is szörnyű. És még valakinek volt képe röhögni? És tényleg az a baj, hogy tudod, ha bajba is kerülsz nem segítenek rajtad. Sem az embertársaid, de a rendőr sem.
A rendszámlopási ügyem is a 30. napon lezárták, ebből fél oldal volt, hogy lezárták, és 2,5 oldal arról, hogy ha én hamisan tanúznék, vagy valakit megvádolnék, akkor rám melyik paragrafusok vonatkoznak, milyen büntetéstétel szabható ki rám. Arról, hogy a tolvajra mit szabhatnak ki egy sor nem volt írva. A káromat polgári peres úton érvényesíthetem. Na ja ki ellen? Ismeretlen tettes ellen?
Ezért tartunk itt ahol tartunk, mert a rendőrség a becsületes embert nem védi, csak a bűnöző jogait. De azt maximálisan.
-
Peet210
őstag
Hogy a vége mi lesz nem tudhatom, de semmi jóra nem tudok most gondolni.
Egyébként hasonló esett meg velem is, akkor egy tízezres bankjegyet távolítottak el a tárcámból. Ezek után tárca, mobil zsebben és táska a kézben, kabátban max a rágómat hagyom (bár már az is megfordult a fejemben, hogy egyszer magát a kabátot lopják el).
A kabát maradjon üresen a tanáriban és csak a táskádat hurcold. Nem kényelmes de biztonságos. -
tusi74
őstag
Na de mi lesz ennek a vége? Mivel a tanítás mellett rendszergazda is vagyok, és mellette nő is, ezt azért mondom, mert azért már így 30-on túl nem szívesen járok övtáskával, szeretem a nőiesebb táskát, így kedd óta szólnak, hogy X teremben nem megy a net, vagy ide-menjek oda menjek, akkor cuccolok. Táska, kabát, mindent viszek magammal. Egész nap hurcolom magammal az egész hóbelevancom, mert én abban a tanári szobában többé egy tollat nem hagyok. Oda a bizalom.
Ugyanis, mint fentebb írtam, aki az én pénztárcámat elvitte az tudatosan lépett a székemhez, nem sokat cicózott, vitte és ment. Ugyanis olyan távol van az ajtótól, ráadásul 2 ajtó is van, azaz 2 helyről be lehet jönni, de mindkettőtől, hogy keresgetésre tuti nem volt ideje. Ráadásul több akadályon kellett átvernie magát, mire eljutott a székemhez. Több asztalt kellett kikerülnie. Azt sem tartom kizártnak, hogy nem belső ember volt-e.
-
adalbert1
veterán
Most nem azért, de ki az a marha, aki nem a farmerzsebében tartja a telefonját? (jó lányokat leszámítva)... Ugyan nekem csak középiskolás negyedikes koromban lett mobilom, de óra alatt simán zsebre volt dugva, onnan meg csak észrevenni, ha kilopják... (mondjuk mindig is jobban féltettem az értékeimet annál, hogy csak úgy otthagyjam valahol). Ha meg jól emlékszem vissza, a lányok az osztályból is valami peterkeT által is említett módon tárolták a telefonjukat...
Amúgy meg aki másoktól lop, az simán egy gusztustalan féreg, akinek kalapáccsal szilánkosra kellene törni a kezét, ha már csak az egyiket tudná használni nem gondolna ilyenekre többet (habár akkor meg valószínűleg nem is dolgozna többet).
-
tusi74
őstag
"Az alapvető, ideális eset tényleg az lenne ha nem lopnának, de ez sajnos nem így van. Manapság még azt is elvihetik, ami le van betonozva."
Igen, és a rendőrség a szó szoros értelmében nem csinál semmit. Már a rendszámlopásnál is, és most is mondták, nem nyomoznak, 30 nap múlva lezárják a nyomozást. Most a tanári szobás lopásnál is. Olyan érzésem van, komolyan, mintha szabad rablás lenne.
-
PazsitZ
addikt
Az alapvető, ideális eset tényleg az lenne ha nem lopnának, de ez sajnos nem így van. Manapság még azt is elvihetik, ami le van betonozva.
Tehát nekünk kell vigyázni az értékeinkre.
pl.: telefonom mindig a zsebemben, MP3 lejátszó többnyire mindig a nyakamban, ha elmozdulok a kabátom közeléből pénztárcámat átrakom a nadrágzsebembe...
Nem szabad csak úgy otthagyni akárhol az értékeidet. Venni kell övtáskát, nadrágszíjra rakható "kistatyót".közben kiderült hogy egy kisebbségi ember volt a tolvaj a suliban Most szívesen meglepődnék, de nem megy
. -
tusi74
őstag
Én nem tudom, már mit higyjek. Augusztusban meg a saját udvarunkról lelopták, az én és a szomszédom első és hátsó rendszámát. Eszméletlen tortúra volt újrarendszámoztatni, zöldkártyáztatni, úgy, hogy a kocsit azonnal kivonták a forgalomból. Banki papírért tömegközlekedéssel a 13. kerületbe (Dunaharasztiról, Bp. pont ellentétes pólusánál fekszik), stb.
Most amikor intéztem az Asssitance+-os kártyám újracsináltatását, mert ugye az is a pénztárcában volt, mondom a csajnak, azon a rendszámon már ne is keresse az adataim, mert azt meg augusztusban lopták el. Azt hitte hülyéskedek, mondtam, hogy nem. Aztán alvázsszám, aztán átírta a rendszámom, és majd talán 2-3 hónap meg is érkezik az új. Természtesen nem ingyen.
Komolyan, milyen világot élünk????
-
Biaggio
őstag
Hozzám a Blaha metrónál lent, a peronon jött oda egy fiatal srác, valami ürüggyel, aztán közölte, hogy megszurkál, ha nem adom oda neki a mobilomat meg a pénzemet. Szerencsémre a határozott fellépés segített, elhajtottam a fenébe, és odébbálltam. Sajnos a metrókamerák nem rögzítenek, de ha nagy gáz lett volna, segítséget kérek (hátha jók valamire a biztonsági őrök a metrókban)...
-
Biaggio
őstag
Kolléganőm két barátjával találkozott (szeptember vége felé) MOM park, Paulaner Sörházban. Egy sarokban ültek, két barát szemben, mellette a széken táskája, kabátja, benne a tárca, mobil, stb. Még szerencse, hogy a slusszkulcs az asztalon volt a kezénél.
Vitték a pénzt, a bankkártyákat, a két mobilt, minden értéket. Nemcsak őt rabolták ki, hanem még jónéhány embert. Volt, akinek a székre tett zakójából szedtek ki mindent, volt, akinek a kocsiját is vitték.
Ő mindössze annyit észlelt az egészből, hogy két fiatal férfi leült a háta mögött levő asztalhoz. Ennyi

-
tusi74
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ez a nagy kérdés.
-
tusi74
őstag
Ez teljesen aktuális téma. Engem e hét keddjén loptak meg, iskolából, amíg az ECDL tanfolyamot tartottam. A tanári "elvileg" üres volt, senki nem látott semmit szokás szerint. A helyem az ajtótól legtávolabbi zugban van, a táskám a széken volt, a szék betolva, a karfán a dzsekim. A dzseki oldalról takarta a táskát. Aki ezt a táskát megtalálta, az tökéletes helyismerettel rendelkezett. A táskából csak a pénztárcám tűnt el, benne bankkártyákkal, amiket még sikerült időben letiltani, illetve 500 Ft készpénz volt benne. Annyira a pénzre ment, hogy nem vitte el (szerencsére) a bluetooth fülesem, a pendrive-m, szerncsére jogsi, személyi is megmaradt. Nagyon durva, azóta sem tudok napirendre térni fölötte. A folyosókon takarítók voltak már, az igazgatóság ki-be járt a tanári és az igazgatói között, szóval állandó mozgás volt. A rendőrség mossa kezeit, tehetek feljelentést, max. lezárják 30 nap múlva.
Most nézem. Az írás 12.04-én íródott és engem is 12.04-én loptak meg. Nagyon jó lenne tudni, az írás melyik városról szól, hátha ugyanaz a helyszín. Engem Dunaharasztin loőptak meg.
-
pingu2007
újonc
ha az otp ezt a lopott személyis történetet bevette, akkor szégyellheti magát!!!
most meg futhat szegény az igazáért!!!
bosszantó!!!!
jut eszembe, ha valakinek esetleg lenne eladó N70-es telcsije, kérem jelezze nekem...
(a tartozékaira nem lenne szükségem, azokat nem lopták el..)
köszi, szép napot mindenkinek! -
raczger
őstag
válasz
bandiras2
üzenetére
lényegében teljes mértékben egyetértek veled
közben kiderült hogy egy kisebbségi ember volt a tolvaj a suliban
nemtudom mi lenne a megoldás rájukk, mertha pl megszűnne a segély akkor szerintem még többet lopnának stb... ofőm mesélte hogy a kádár korszakban viszonylag jól ment a kisebbségek integrációja: volt munkájuk, dolgoztak, kaptak pénzt, és megéltek
manapság ennek halvány nyoma sincsen sajnos
jól leírtad a dolgokat, grat!
-
aBONiE
csendes tag
válasz
bandiras2
üzenetére
A kultúrájukat illetően, egyetértek veled, és csak rázom a fejem...
Miért nem tudnak normális dolgozó polgárként élni az emberek?
Nem is értem
Hogy juthatott idáig a VILÁG?
Nem csak Magyarországról beszélek ez esetben, persze máshol még nem éltem, nem tapasztaltam, de a híradások, amiket hallok, igazán elképedek.
Ez az, ami számomra igazán siralmas. Hogy nem csak itt szar, de mindenhol szar. -
bandiras2
senior tag
Én is akartam mindenféle népcsoportot emlegetni tegnap, de inkább visszafogtam magam. Miért van az hogy mindenki tisztában van az elkövetők bőrszínével még látatlanban is? És miért van az hogy magyarországon tilos ezt kimondani? Amerikában a hatóságnak van annyi esze, hogy amikor keresnek valakit, akkor nem úgy fogalmaznak mint a [tehenes viccben] a politikailag korrekt címszó alatt, hanem kimondják a bőrszínt.
Megjegyzés!!!
A viselkedés beli hiányosságok nézőpontom szerint nem genetikai, hanem kúltúrális különbségekre vezethetőek vissza. !!!NINCSENEK!!! öröklődően-genetikailag alsóbbrendű embercsoportok, viszont vannak alsóbbrendű kúltúrák, melyek évszázadokkal vannak lemaradva az EU normák mögött, és káros hatással vannak a társadalom többségére. A polgári demokrácia eredetileg arról szól, hogy a többség érdekében a kisebbségek egyes érdekei háttérbeszorulnak, nem pedig arról, hogy a vadliberális balf***ok a rózsadombról tutujgatják a bűnözőket, és pozitív diszkriminációval megerősítik a kissebbség többséget agresszívan elnyomó életmódját, és ellehetetlenítik a békés többség életét.
Amennyiben ebben az esetben tévedtem, akkor ezúton kapásból bocsánatot is kérek, de általános jelenségekről van szó. A magyarok szaporulata 1.0 körül, inkább alatta van, a kisebbségé 4.0 felett. A kisebbségünk kúltúrájának szintre hozásával SENKI nem törődik, és bármilyen enyhe kisérlet megbukik a kisebbség ellenállásán. A gyereknek ugyan kötelező iskolába járni, de tanulni nem, a tanárnak nincsenek ezközei, a diákok nyíltan fenyegetik a tanárokat, és ha a tanár esetleg visszaszól, há ott a csálád!!
Kiváncsi vagyok ez a post maddig marad kint, mielőtt törlik(remélem megúszom pihi nélkül)
A kisebbségek integrációjára sok kisérlet történt, a leghatékonyaban a Kádár korszakban, de ez a folyamat a rendszerváltással együtt megszakadt. Azóta a helyzet csak romlik.A kúltúrájuk ráadásul utat talált a magyarok irányában is, hisz mit lát a barom pistike? A Gazsinak nem kell tanulni, összerabol magának mindent, és vígan él. Erre felveszi a sikeresnek vélt viselkedésmintát. 10 éve nagyon egyszerű volt egy csoportosulásról sötétben messziről elbírálni kik azok. Pusztán a gesztusokból. Meglehet nézni a mai fiatalokat(ennyire öregszem???).
Sok gondolatot merítettem innen:
: bombagyar.hu Magyarország főterroristájának központi honlapja.
Sokat gondolkodtam el merjem e küldei ezt a postot, de ott egye meg a fene, az asztalfióknak nem írok.
Szabad magyarországon a szabad ember azt csinál amit szabad.Lassan a szájjártatásért is sittrevághatják az embert(gyűlöletbeszéd). Politikai nézetek miattira már erre volt példa az únióban. Igaz hogy egy balfasz seggfej volt, de joga kellene hogy legyen terjeszteni a hülyeségeit. Ilyesmire korábban a Hitleri németországban és a sztálini korszakban volt példa. Szép új világ. Azt csinálod amit a vadliberálisok mondanak, vagy mész a sittre. Régen az 50's években voltak bizonyos varázsszavak, amivel bárkit le lehetett sittelni. "elhajlás""politikai eltévejedés""stb". az új varázsszó a náci. Senkit nem érdekel hogy mi vagy, bőven elég ha nem a fővonalnak megfelelően gondolkodsz és beszélsz.
A problémákkal foglalkozni kell, az asztal alá söprés nem megoldás. a Veimari köztársaságban is csak tologatták a problémákat, aztán egyszer csak jött egy bajszos tehetségtelen törpe festő a megoldásaival.
-
RasHaN
aktív tag
Kedves haverommal történt meg a következő:
Ajtó nyitva maradt, (mindig zárják, kivételes eset volt), jött a besurranó. Előszobába körülnézett: kirakott pénztárca ott maradt. A srác lemeztáskáját (benne viszonylag nagyértékű lemezek, dj a kollega) elvitte, és mivel mást nem talált (
) beletúrt a polc tetején lévő kosárba, amiben nemvolt más mint kutyagumi eltakarítására szolgáló nylon zacskók. Nos vélhetőleg megvilágította valami isteni szikra, esetleg a bűn felismerése következtében kavarodtak meg a neuronok, de a lemeztáska mellé elvitt egy kosárnyi kutyasz*rtároló zacsit. A táska a ház mögött meglett minden tartalmával, kiváló állapotban, de a zacskók eltűntek.nyilván azóta is próbálja megváltani velük a világot, esetleg az évezred vállalkozását beindítani velük.
ha szerencsénk van akkor leugrott egy hídról miután rájött hogy minden értéket a lakásban hagyott, és realizálódott parányi agyában hogy mit is lopott
soha nem tudjuk meg

-
Sipi16
őstag
Nekünk benn van a házirendbe, hogy: "Az iskolába csak a tanuláshoz feltétlen szükséges dolgokat vigyük be. Az egyéb tárgyakért az iskola nem vállal felelősséget."
-
aBONiE
csendes tag
Elképesztő!
Kezd nagyon elegem lenni az ilyesmiből.
Nem is olyan régen, kb. 1 hete 2 srácot raboltak, ki nálunk, egy szerencsétlen kicsit, és az egyik osztálytársamat.
Mindezt két egymást követő napon, ugyanott, ugyanazok, úgy, hogy az egyik közeli suli előtt polgárőrség van, ugye.
Hát mit ne mondjak, előtörtek bennem különféle gyilkos hajlamok, a népcsoportok iránt. -
Winner_hun
félisten
Ma mondta tanár, hogy valami idegen volt az egyik szertárban, megkérdezte, hogy mit keres ott, azt mondta hogy a gazdasági irodát a földszinten. Kár, hogy a második emelet kicsit odébb van a földszinttől...

-
juliabrilke
veterán
Hm...Átolvastam a sztoridat...Hát nem semmi.
Kiváncsi leszek azért, hogy az OTP mikor adja majd fel az egészet. Ha így haladtok, akkor még 5 év múlva is perelni fog téged...

-
Templ@r
tag
Mivel nekem nem ajánlva küldték a leveleiket (hogy fizessek ennyit + annyit és ha érdekel hogy miért akkor fáradjak be hozzájuk) ezért én eleve nem is válaszoltam ( saját kútfő + ügyvédi megerősítés). Valószínüleg az elévülés miatt küldték ki a levelet, ha ezek után peresíteni akarnak állok elébe, a pert így-is úgy-is elbukják. Csak az idegesít, az időm rabolják közben (és ezáltal a pénzem is), a perköltséget amúgy is a vesztes fél fizeti, az meg nem én vagyok/leszek. Ezért gondolkozom azon (csak nem tudom hogy lehet-e jogi alapot találni rá) hogy én is beperelem őket egy szép nagy summára. Mivel úgy veszem észre hogy jogerős itélet ide vagy oda, őket az nem érdekli és nem képesek a nyilvántartásukba átvezetni. Ha kapnának egy megfelelően nagy büntetést, talán körültekintőbben kezelnék az adatokat, de erre nem sok esélyt látok.
-
plömplöm
őstag
figy, az én ellopott személyimre váltottak ki új útlevelet, emberünk azt mondta hogy a régit ellopták tőle, így a régit körözték persze, erről én mit sem tudtam és amikor soksok év elteltével először használni akartam ferihegyen majdnem lelőttek...
ezzel a személyivel csináltak céget.
egykét hete kaptam levelet hogy peresítve leszek én is, szintén otp faktoring vagy mi a csöcs. a legszebb hogy én eská bevittem már nekik a váciútra a rendőrségi igazolást néhány hónapja hogy az a személyi az lopott volt amivel bukott a vodafón. mondjuk ebben a mostani peresítéses levélben nem volt benne hogy ez ugyanaz a múltkori dolog, írtam is nekik hogy ugyan mondják már meg hogy mégis kinek tartozom, de persze szarnak válaszolni... -
Templ@r
tag
1993-ban lopták el, kb 1995 tájékán vettek fel rá hitelt (~300eFt), 1996-ban jutott tudomásomra, akkor mikor az OTP küldött egy szerelemetes levelet, hogy fizessek, én meg mondom, hogy miért is. Per ha jól emlékszem 98-ban fejeződőtt be.
Aztán az aktív követelésállományát a OTP átadta a faktoring cégének, aki elkezdte "behajtani" a pénzeket (feltételezem a jogerős ítélet ellenére benthagyták az aktív követelések között az enyémet is).
Most kamatozott összegekkel ~1200eFt szeretnének ha befizetnék.Ügyet szinesiti, hogy ugyan én bejelentettem a (lakóhely szerint illetékes) rendőrkapitányságon (akkor ők potolták a sérült / ellopott / elveszett személyi iratokat) hogy ellopták, de azt senki se mondta (én meg 17-18 éves fejjel nem gondoltam rá / tudtam), hogy a lopás helyén illetékes rendőrkapitányágon is be kellett volna jelentenem, amiből a per során kisebb bonyodalmak adódtak.
Ma már az okmányirodák miatt más a helyzet.
-
Tomics
addikt
Hát én is elég gyakran járok Pestre, de ilyeneket olvasni...már egyre jobban félek, velem még nem fordult elő ilyen, pedig volt, hogy egy teljes éjszakát az utcán kellett töltenem...szerencsére nem vagyok egy kis darab ember, de mit számít az egy több generációt felölelő családdal szemben
be kellene szerezni valami legális védelmi eszközt... -
Templ@r
tag
Nekem szakközépben a személyimet lopták el (1993-ban). Nyitottak vele egy számlát majd hitelt vettek fel rá. OTP rajtam akarta behajtani a pénzt, ebből per lett, amit jogerősen megnyertem. OTP a jogerős ítélet után sz@rt bele az egészbe és tovább adta a követelést a faktoring cégének, aki tovább passzolta egy behajtó cégnek. Most ott tartok hogy a behajtó cég (aki egyébként hivatalosan sohasem értesített engem) visszadobta a faktoring cégnek az ügyet (mivel nem sikerült rajtam behajtania a pénzt) peresitési eljárással (2007-et írunk). Szóval most várom, hogy mikor kapok idézést a bíroságra. Majd szépen bemegyek (most már az ügyvédemmel - a régebbi ügyben magamat védtem) a bíróságra a jogerős ítélettel és megnézem mit szólnak hozzá

Mellékzönge: persze az OTP BAR listara tett időközben, komolyam kezdem rajta gondolkodni hogy milyen kártérítési eljárást lehetne indítani az OTP ellen, mert ezek után szívesen megfingatnám őket... -
SLYM
veterán
én egy elég szotyok suliba jártam, ahol semmi ilyesmi nem volt. mert mindig zárva voltak a termek
meg egyébként se volt nagy biznisz a lopás. van a suliba egy sokkal jövedelmezőbb üzlet is... -
pingu2007
újonc
sziasztok! sajnos nekem is elég friss tapasztalataim vannak a telefon-lopások terén:-((((
szombaton reggel fél kilenckor a Ferenciek terénél, a metró kocsiból nyúlták le az N70-esemet.
mukkanni sem tudtam, annyira nem hittem a szememnek...az ajtó becsukódott, a srác a telómmal higgadtan sétált el!
nem is a telefon elvesztése miatt vagyok
,hanem a benne tárolt mindenféle adat, kép, stb miatt...most meg előástam a régi 6610-esemet :-)
szóval, mindenki vigyázzon a mobiljára!!!! -
Daweee
őstag
Nekem is N73-mam van, igaz már nagyobbacska vagyok, és tőlem még sose loptak el semmit. De vigyázok is a cuccaimra, a teló amikor épp nem a kezemben van, 95%ban zsebben, ha meg utcán telefonálok kicsit görcsösen fogom, a kezemmel szinte teljesen eltakarom biztos ami biztos, ha meg nem, a kezem közvetlen a zseb mellett. Hülye szokás, de még mindíg jobb... Szerencsére még késes pigmentmájszterek sem kötöttek belém, de nemtudom mit csinálnék ha szembejönne egy

-
Zolexx
aktív tag
nekem eggyik haveromnál volt olyan hogy Kecskeméten a pályaudvaron ált a gyerek 16 éves. hasba ütötték a gyereket és kizsebelték. a gyerek meg szinte fel se fogta mi történt vele..
de olyan is volt hogy utcán telefonált egy másik haverom és vele szembe megy két gyerek és kikapták a kezéből a telefont és futás. Ilyen dolgok ellen nem lehet sokmindent tenni mert ezek az emberek csak ugy jönnek a semmiből. Sajnos. -
wiggen123
senior tag
Hazaértél -> lenyomsz száz fekvőtámaszt egyhuzamban. Ha ezt nem tudod megtenni addig gyakorolod, amig nem sikerűl. Csak nehogy végtelen ciklusba kerűlj
Ez a legjobb megoldás. Ha kész vagy vele, utána majd letörheted a kisk*csög kezét... De akkor már lehet nem is kötnek beléd."Közben az emberek meg csak néztek, valaki még röhögött is rajtam, mikor a srác húzta elő a kést."
Ez a mai magyar társadalom. Közöny és nemtörődömség
Ha én ottvagyok biztos nem röhögtek volna rajtad, a kismuki meg nagyon hamar elhúzott volna ha ránézek a gyilkos pillantásommal ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mod (raczger válasza után): Hát mit mondjak. Ez elkeserít. Itt vidéken azért ennyire nem rossz a helyzet pigment túltengés ügyileg. Ha tényleg ráugorhat az emberre egy horda bumburnyák, akkor tényleg igaz a szégyen a futás, de hasznos közmondás

-
raczger
őstag
okosba megoldottad

egyszer hozzám is oda jött a népligeti aluljároban egy kb velem egy idős (akkor 15-16) kisebbségi gyerek, és ő is stílusosan akarta a mobilom
nem adtam oda neki aztán elkezdtek utánam rohanni kb 5-en, 6-an, kijutottam élve, csak az egyk adott valami elég gyengus "zsibit" oszt rohantam át a 2x4 sávos forgalmi sávokon
go a volán pályaudvarra, ahol nyugi volt (sok-sok biztonsági őr
) -
válasz
philoxenia
üzenetére
"Igaz, akkor a kisebb lopások nem szabálysértések voltak, hanem a rendőrségen szerzett, jóval nyolc napon túl gyógyuló sérülések."
Ezt lehet, hogy vissza kéne vezteni, és talán kevesebben lopnának.
-
wiggen123
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nálad van a pont. Ha nincs visszatartó erő, akkor a sok surmó miért ne lopjon? Az ejnyebejnye nem visszatartó erő...
-
shaipo
csendes tag
Ma a nyugatinál a 4-es/6-os villamos megállójából kiérve egy 14 év körüli srác kötött belém, mondta, hogy ha nem adom a mobilom, akkor megkésel... Közben az emberek meg csak néztek, valai még röhögött is rajtam, mikor a srác húzta elő a kést. Ekkor jött a nagy ötlet, hogy elkezdek angolul hadobálni neki, stb. A 'szerszám' szerencsére visszakerült a zsebébe, de nemtudom mit csináltam volna, ha nem. Aztán még kb. 5-6 percig jött utánam, rugdosott, ütlegelt, és ordibálta, hogy köcsög angol... Közben megpróbálta elvenni a telóm, meg az mp4-em. Szivesen odasóztam volna neki egyet, de a végén még rámfogja, hogy én kezdtem. Meg amúgy sem lett volna szerencsés, mert közben jó néhány helyi (nem a naptól)barna alaknak köszönt oda...
-
tbs
addikt
Valójában arra gondoltam, hogy egy igazi, jóba-belenövő-sokadik-generációs miliomoscsemete ritkán lát magyar sulit belülről...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De tényleg nem 80eFt-os cuccokkal szoktak mozogni. Inkább néha-néha hazalátogatnak ÚjZélandból elintézni egy-két vizsgát... És most picit irigykedem...
-
bmx powa
tag
ennyi erővel én is elvehetném tőle a telóját. és hagy ne kelljen már bizonygatnom, hogy ha nagyon akarnám, olyan telóm lenne, mert meg tudnék érte dolgozni. De mivel nem használom ki, nem vagyok se menedzser, se ügyvéd, se semmi, csak diák, ezért megvagyok én a 3650-esemmel, amit két éve egy átdolgozott nyár jutalmaként vettem meg használtan 27ezerért...
#31:

-
Peet210
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Valahol érthető az amit yetike és bmx powa monde, de talán mégis Winner-hun-nal értek egyett.
Tehát azért mert valakinek van még nem érdemli meg, hogy meglopják (és itt nem csak erre a konkrét példára kell gondolni).
De persze azzal egyetértek hogy minek egy ennyi idős gyereknek iyen értékű telefon.
Ilyen esetben igazábol a szülőket lopják meg. És ha majd megérzik ezt akkor talán legközelebb nem 80k-s telefont vesznek a gyerköcnek hanem egy 15k-sat.
Tehát a kislény se érdemli meg, hogy ellopják a telefonját, de szülőknek tudják be, hogy egy ekkor értéket vesztettek el (mert nem mindíg a tehetősek veszik meg a drága telefonokat a csemeténaek). -
tbs
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ha vkinek van 1milliárd forintja, az valószínüleg igen zsugori... Nem véletlenül van 1 milliárd forintja...
A 80eFt-os telefonos kölök tipikusan nem milliomoscsemete. -
Peet210
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Az olyannak gyógyulni is felsleges.
Szerncsémre műszaki cikket még nem lovasítottak meg tőlem (bele is pusztultam volna
), de sajnos pénzt már igen. Egy pár hónapja a munkahelyen a táskámban hagytam a pénztárcám (és itt követtem el a hibát) mire visszamentem a tárcámból egy 10.000 Ft-os bankjegy hiányzott.
Azóta mindíg mindet magamnáltartok még ismerős terepen is, vagy ha olyan helyen leszek ahol muszáj felügyelet nélkül hagynom a dolgaimat akkor max pár 100 forint van nállam és a nélkülözhető dolgokat otthon hagyom. -
Winner_hun
félisten
Ugyan ne fárassz már. Ha valakinek van 1 milliárd forintja, a gyerekét elkényezteti azért még nem kell, hogy őt fosszák ki. Ha nem lenne anyucinak/apucinak sok pénze, akkor nem 80k-s telefonnal rohangálna a csemete. Ha megengedhetik egy kisgyerek ellátására a 80k-s kiadást, nem igazán fogják hiányolni, ha ellopják tőle.
-
Wise
csendes tag
válasz
parandroid
üzenetére
A nyakba akasztással is az a baj, hogy feltűnő. Egyszerűen zsebre kell rakni. Volt olyan a városunkban, hogy valakinek a nyakában volt a telefonja, meglátták kissebségi barátaink és megkéselték az állomáson.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A fiamtól a telefonját fenyegetéssel az iskola mellett vették el.
Mondjuk, ha ott vagyok, az se gyógyult volna egyhamar. -
philoxenia
MODERÁTOR
Te is fiam Brutus
Anno középiskolás voltam már, mikor valakinek ZENÉLŐ kvarcórája lett, amit legálisan szinte be se lehetett szerezni. Amikor a lengyel piac veszélyeiről előadást tartó rendőrtiszt azt állította, hogy a kvarcórája -nem is zenélős- a bizományiból való, hát közröhej tárgya lett.
Igaz, akkor a kisebb lopások nem szabálysértések voltak, hanem a rendőrségen szerzett, jóval nyolc napon túl gyógyuló sérülések.
-
finest
addikt
Hát nem tom, szerintem az alap felállás az lenne, h nem nyúlunk olyan motyóhoz, ami nem a mienk. Szal nem értek egyet azzal, h a lopás oktatási módszer a gazdagok számára, akik nem becsülik meg a cuccaikat. Törném el a kezét, aki a suliban összeírja mások cuccait, azt akkor úgy írogasson! Remélem az írást megnézik, oszt kiderül, h ki volt!
-
Geller72
veterán
A Casio számgépem volt akkor az egyetlen kütyüm, amit féltettem. Anyám egy harmad havi fizuja volt akkor...
Vigyázni kell az értékeinkre. Csak az vigyáz rá igazán, akinek fontos, számára értékes.
Ha a kis Pistike megkapja a legdrágább Miot, egyéb xart, nem fogja értékelni, hogy ha ellopják, nem érzi, hogy az miért volt közel egy kilo. Meg kell tanítani a gyereknek megbecsülni az értékeit. A szülő is hibás..szvsz.
Üdv:
Geller -
peterszky
őstag
Most én is egy Raketát nyúzok, nagypapám találta a szekrényben.
Komolyan mondom, hogy ilyen pontos órám még sohasem volt.A volt gimnázimomban sajnos elég sok lopás volt/van, főleg felvételinél, amikor beszabadult a sok kis enyveskezű. Egy felvételi alatt kb. 30-40 mobilt elloptak (nem értem, miért a szekrényben tartották az illetők).
Mostanság, ahogy a híreket hallom tudatosan lopnak az informatika termekből és szertárakból tanítási időben. Elég szomorú
-
7
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Pedig de, csak o nem tujda olyan szepen megfogalmazni...
Latod mar? 
(amugy ne szorongasd annyira azt a makkot, ugyse kell senkinek)
-
bmx powa
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
mert nem elég, hogy tellik valamire. hanem a 10éves kislány szaladgál 80k értékkel a kezében a folyosón, miközbe ordít belőle 64kbps mp3-ban az hogy "kámon bárbi görl..." esetleg "csupi pipo" vagy ilyesmi...szerintem aki így költi el a pénzt, az megérdemli...pl vehetne inkább babysittert hogy tudjon viselkedni a kiccsaj és ne pont Ő legyen az, akit egyszerre ketten b@sznak a diszkó WC-jében 4év múlva....
MOD: Yetike rátapintott a lényegre...
-
tbs
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Jaja..! Király srác volt, akinek 7zenés karórája volt..! Az automata felhúzós, űberpontos szovjet mutatósóm labdába sem rúghatott... De nem is merült le az elem a nagyszünetben...
-
raczger
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
A nyuszika ugrált az erdő szélén és leesett ezt most olvasom, hallom először, majdnem leestem a székről

-
Jégkokó
veterán
Tőlem szerencsére nem loptak el semmit se a suliban, max csak a táskámban turkáltak a szemét osztálytársaim. Ezért se vittem többet azokon a napokon mobilt, amikor tesi óránk volt.
-
raczger
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
ezt én sem értem pl... én is a telefonomat mindig a zsebemben hidom, kivétel itthon... a laptopot is ha beviszem a suliba leadom a titkárságra, ahol mindig van valaki és nem csórják el stb, szerintem sok embernek tennie is kéne érte hogy ne legyenek meglepve ha kirabolják, mert ha pl kiteszed az út közepére a notebook-od akkor tuti elvszik
kb így vannak ezzel a tolvajok is, látnak egy egyedül hagyott táskát, és kikandikál belőle egy teló, akkor annak hamar nyoma veszik! persze tudom, a forrásnál a probléma, aza hogy lopnak, de ezt a mai társadalomban, egyre rosszabb gazdasági életben lehetetlen megszűntetni, így jó ha elővigyázatosak vagyunk ezzel szemben -
parandroid
félisten
Az az elgondolkodtató, hogy amíg én suliba jártam, kb a karóra vagy esetleg nyaklánc/karlánc, tárca volt az elképzelhető max értéktárgy. Egyedül testnevelés órán volt ez probléma, ott megoldották annyival, hogy a tanárnál volt egy doboz, amibe óra előtt belepakoltak, óra végén ki. Mondjuk manapság ehhez kisebb fajta zsákra lenne szükség, hogy az összes telefont, órát, ékszert, esetleg pda-t belepakoljanak.
Amit még nem értek, hogy miért nem megoldható a telefon tárolása egy övtáskában, vagy lányoknál nyakba akasztón, vagy szütyőben, ahogy azt a felnőttek is teszik, és nem az iskolatáskában hordva. Úgy értem, tudom, hogy nem lehet bekapcsolni, de a hordozáshoz ugye ez nem is feltétel.
El sem tudnám képzelni, hogy a telefonom, PDA-m, vagy notebookom csak úgy otthagyjam valahol egy táskában...p
-
7
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szerintem o arra akart celozni, hogy akinek feleslegesen van ultrahiperbrutalubercool es nem mellekesen baromi draga ketyereje (amit raadasul mindenhova magaval is hurcol, sot, talan meg mutogatja is, de nem orzi, nem vigyaz ra), az valoszinuleg nem nagyon tudja megbecsulni a penzt, es egy lopasbol talan tanulna...
-
Winner_hun
félisten
Ha ülsérend szerint volt akkor biztos, hogy belsős volt az illető, aki összeírta a listát. Érdekes megoldás, ilyenről még nem is hallottam. Nálunk a termeket szinte mindig bezárják, pláne ha nincs ott tanítás. Ez szabály vagy csak elővigyázatosság?

ámelszökött
egy ideig eltartott míg megfejtettem hogy egy space hiányzik
El is lopott 200 ft értékben műszaki cuccokat a diákoktól.
200 FT vagy 200.000 FT? Mert 200 forintból nem sok műszaki cucc jön ki
nemhinném
Tudomásom szerint külön kell írni.
Hirtelen ennyi. -
7
addikt
"El is lopott 200 ft értékben műszaki cuccokat a diákoktól"

-
bmx powa
tag
nálunk egy hétköznap suliban rajztanár laptopját, egy farsangi buli alkalmával a műsor alatt 53 telefont, pénzt rengeteget, mp3 lejátszó..stb....és mindez Kecskemét ELIT-nek mondott általános iskolájában...mondjuk a legtöbb cucc a gimis osztályokból tűnt el, de nem ritka az sem, hogy az 5-es kiccsaj megy a folyosón a Nokia N73-al...az olyanok -szerintem- meg is érdemlik hogy szénné lopkodják őket...
MOD: bocs hogy nem msnen

-
raczger
őstag
írhattok ti is egy-egy érdekes történetet pl, és szerintem jó ötlet lenne betenni a cikkbe még ilyeneket, és hogy ki írta az adott sztorit

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- War Thunder - MMO Combat Game
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- Le Mans Ultimate
- Mobil flották
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 11 Cellular - 46mm, Arany titán tok, Arany milánói szíjjal - S/M - 3 ÉV GARANCIA
- Acer Predator I7 RTX 3070
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 ÚJ videokártya 3év garanciával. (Beszámitás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
manapság ennek halvány nyoma sincsen sajnos

attól függ...van aki nem éri meg a golyót se...

) beletúrt a polc tetején lévő kosárba, amiben nemvolt más mint kutyagumi eltakarítására szolgáló nylon zacskók. Nos vélhetőleg megvilágította valami isteni szikra, esetleg a bűn felismerése következtében kavarodtak meg a neuronok, de a lemeztáska mellé elvitt egy kosárnyi kutyasz*rtároló zacsit. A táska a ház mögött meglett minden tartalmával, kiváló állapotban, de a zacskók eltűntek.

,hanem a benne tárolt mindenféle adat, kép, stb miatt...most meg előástam a régi 6610-esemet :-)

A 80eFt-os telefonos kölök tipikusan nem milliomoscsemete.