2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Lopás - Meddig fajulhat még?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A mai nap eseménye következtében írom meg ezt a rövid kis bejegyzést: Biztosan ti is,...

[ ÚJ TESZT ]

A mai nap eseménye következtében írom meg ezt a rövid kis bejegyzést:

Biztosan ti is, sokan hallottatok már elképesztő, furcsán, de okosan kitervelt lopásokról. A mai napon az iskolánkban egy ilyen eset történt, az 5. óra folyamán. Az évfolyam B-s osztályban tanított a Töri tanár, mikoris átment a szomszédos, A-s osztályba egy térképért, ahol nem volt tanítás, mert szakteremben voltak. Mikor bement, ott látott egy idegen, 30 év körüli emberkét, akinek a kezében egy papír volt, melyen rajz, és írás volt, méghozzá egy ülésrendes rajz, és hogy kinek a táskájában milyen nagyobb értékek vannak (mobil, mp3 lejátszó stb...), na ez azért egy kicsit durva... és ez a papír alapból bent volt az osztályba a faliújságon, amineka másik fele látszott ami ilyen közérdekű dolog volt, és annaka hátoldalán volt eza furcsa infó. Mondanom se kell, a tanár elvitte az igazgatóhoz az emberkét, ahol elbeszélgettek vele, legalábbis gondolom próbáltak, egy-két tanár is beszélt vele (sajnos nemtudom miről meg ilyenek, majd holnap remélem kiderül minden), ám elszökött az igazgatói irodából (amit ugyancsak holnap akarok megtudni hogyan). El is lopott 200.000 ft értékben műszaki cuccokat a diákoktól.
Ez egy elég keményen kitervelt akció lehetett... főleg aki összeírta ezeket, mert tuti hogy a suliból való az, esetleg az adott osztályból (hát őszintén abból az osztályból nem hinném, meg úgy maga az iskola se egy ilyen útszéli gimi, katolikus neveltetés stb... szigorúság azért megvan, így azért ritka a lopás, bár az évek alatt egyre gyakoribb). De rendesen rá volt írva a papírra, hogy pl szürke adidas táska és mittomén egy mobil, vagy lehet oda is volt pontosan milyen telefon. Elképsztő!
Mondanom se kell, osztályfőnökkel egész 6. órán ilyen dolgokról dumáltak, és hát ott is volt megdöbbenés.
Meg van mégegy, ami kb 1-2 éve történt pár utcával alrébb. Volt ott a háznál egy kamerás riasztóü rendszer, és b 2-3 év alatt egyszer felejtették el élesíteni, és hát nem akkor rabolták ki a sufnit? (értékes fűnyíró, sövényvágó stb...)
Megdöbbentő hova fajul a mai világ, hogy nem lehet mások tulajdonát tisztelni, megbecsülni, ha már úgyis egy kapitalista világban élünk.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.