Hirdetés
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
 - bambano: Bambanő háza tája
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?

Új hozzászólás Aktív témák
- 

a freenasból hiányolta a flexibilitást, nem a freebsd-ből, szerintem.
Szinte az összes progi megvan rá, ami linuxra: ami meg nincs, azok között van pár, ami nélkül alkalmatlan desktopra. A kernelében meg van egy-két meredek dolog, ami miatt nagyvállalati rendszerben alkalmazni nehézkes.
Képes a linux binárisokat futtatni. És? Ezt a linux is megteszi, nem ritkán hatékonyabban.
Out of the box biztonságosabb a micsoda a micsodánál?
Azért egy freebsd-től is lehet sírógörcsöt kapni, olyan dolgai vannak... a ports rendszere, meg a függőség-kezelése... és lehet, hogy az alap freebsd jól van összerakva, de a portjai szerintem trehányabbak, mint pl. a debianos cuccok.
 - 

- 

válasz

Szőröstalpú

üzenetére
						szerintem jól. nem árt ismerkedni a freebsd-vel azokra az időkre, amikor teljesen elkurvulnak a linux kiadások
 bár unalmas lehet egy működő oprendszer
 - 

- 

- 

- 

- 

Mindkét gépen egy-egy darab hálókártya volt. Az a kb. 540Mbit/sec elég kényelmesen át kell férjen egy gigás kártyán. Egy tisztességes szerver vas (nem p3, hanem mai szinten korszerű), több hálókártyán 2.5Gbit/sec fölött szemrebbenés nélkül tol magából forgalmat.
Ezért lenne jó, ha azzal kezdenéd, hogy milyen gép, milyen vas, hány pci busz, stb. mert ha a vinyók veszekszenek a pci buszon a hálókártyával, akkor az általad mért eredmények jónak mondhatók.
#22: lokális hálón a böngésző nem tud rossz módot használni az ftp kapcsolathoz, csak natolt hálózat mögött lehetnek problémák, ha nem jó a tűzfalban a kapcsolódó szolgáltatások elemzése.
Hát ilyen apróságok, hogy minek sshd konfig után reboot, minek pendrive-on adatokat hordani, mikor elég bemásolni az url-t egy terminálba és wget-tel letölteni, minek mountolni a pendrive-ot, mikor a legtöbb linux ezt ma már automatikusan megteszi, anonymous ftp-t nem csinálunk csak ha puskát fognak a tarkónkhoz, stb. stb.
#23: felesleges szerintem az ssh-t elpakolni, és ugyanúgy feleslegesnek gondolom a denyhostot is, fail2ban-t kell feltenni, az a legjobb. Ja, kulcs alapú bejelentkezés megoldásához sok bátorság és vak hit kell azóta, hogy debianék szétgányolták az ssl/ssh csomagot.
#27: Ezen a platformfüggetlen jáván még lehetne csiszolni kicsit... A virtuális géppel nincs baj, mostanában már eléggé jól optimalizáltak azok a vm-ek ahhoz, hogy időnként gyorsabban fut a java mint a natív fordított c/c++ kód.
#28: az internet szabványok azt a gépet/szolgáltatást nevezik szervernek, amelyik szolgáltatást nyújt a kliensek felé. A hardver szakma meg azt a vasat nevezi szervernek, amelyben olyan hw megoldások vannak, amitől szerverré válik és nem rogyasztja meg 3 user.
#29: ibm által gyártott kimondott szervert simán lehet venni, nekem van egy halommal. Ha megelégedsz használttal is, némelyiket már 40-50 ezerért megkaphatod. Az más kérdés, hogy a hangja nem az, amit szívesen hallgatna az ember.
#33: ha az a két választási lehetőség van, hogy sok újonc az ő cikke alapján szintén ilyen melléfogást csinál és ettől elmegy a kedve az egész unixozástól, vagy az oltás miatt neki megy el a kedve a linuxtól, akkor elég egyértelmű a választás. Tanítani annak kellene, aki ért is hozzá.
#37: nem akarom a szokásos linwin flémet, de a linux azért nem terjed, mert a legtöbben azt akarják, hogy úgy működjön, mint a windows. Nem fog soha úgy működni (remélem). A legtöbben nem unixos linuxot akarnak, hanem windows linuxot. Az meg nincs.
 - 

- 

Ok, legyen igazad.
Az építő jellegű hozzászólásom pedig az, hogy írja újra a cikket 0-ról, mivel alig van benne egy-két szakmailag helyes megállapítás. Nem toldozgatni-foltozgatni kell, hanem 0-ról újra, mert olyan.Milyen sebességet lehet elérni linuxszal? Milyen vason? Azt tudni kellene a helyes válaszhoz, hogy hány pci busz van abban a vasban.
Szerk: megnéztem a kedvedért: nekem a vinyót teljes sebességgel ki bírta pumpálni magából a gép, ez 65MByte/sec-et jelent (úgy értem, a diszk teljes sebességével).
 - 

No, neked is szemészeti problémád van, a proftpd grafikus adminja használta

ugyan teljesen feleslegesen, de használta
A nagy probléma az, hogy arról mélyen csendben van a cikk, hogy akinek xp-je van az asztali pc-n, annak hogy lesz X az xp-jén. Ezzel a unixhoz nem értő xp userek 100%-a számára használhatatlanná válik az egész.
A másik, hogy anonymous ftp-t csak a teljesen őrült idióták engedélyeznek külső ip címre, a böngészőnek nem kell és nem kell a passzív mód sem. Az ftp url-be kell felhasználói nevet írni, ennyi.
 - 

- 

- 

Ennyi szakmai baromságot régen olvastam cikkben...
Rá kellene szokni, hogy nem windows, nem kell rebootolni minden egérmozdításkor.
Ha már tanácsokat akarsz adni, azok legyenek jó tanácsok.
Szerintem töröld le a cikket vagy írd át az elejétől, teljesen. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele
 - Hardcore café
 - Autós topik
 - Gumi és felni topik
 - Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
 - iPhone topik
 - Jövedelem
 - Fejhallgatós találkozó
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - További aktív témák...

- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
 - Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
 - új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

bár unalmas lehet egy működő oprendszer