Hirdetés
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Klaus Duran
üzenetére
én nem lennék teljesen biztos, hogy a mono-s keretrendszerben levő vírusok soha nem fognak lefutni.
azt legyalulnám.
az efi-s fájlok a boothoz kellenek, ha tippelnem kellene, akkor ha letörlöd őket, többet nem bootol a gép.én újraraknám nulláról az egészet. és azt is megnézném, az uefi boot loadert nem ette-e meg valami.
még annyit, hogy van a neten free vírusellenőrző cucc. webes interfészen feltöltöd a fájlokat és mond rá valamit. én kipróbálnám a helyedben, nem nagy erőfeszítés.
-
BoB
veterán
Virustotal vagy más oldalon ellenőrizd, hogy tényleg fertőzés van -e itt. Clamav -nak legyen friss az adatbázisa.
"Amúgy a win-es dolgok úgysem tudnak lefutni, szóval ne érezd veszélyben magad!"
Ott vannak a fertőzött mono lib-ek. Ez a .net nyílt forrású implementációja linuxra. De nérezd magad veszélyben, áá.

-
lev258
veterán
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Én rkhunter-en kívül már jó ideje nem futtattam semmit Linuxon. De annak az eredményeit is tudni kell értelmezni. Nem azt mondom, hogy mert Linuxot használunk, mindenre legyintsünk; igenis szükség van egy egészséges, de egyben megfontolt veszélyérzetre, operációs rendszertől függetlenül.
-
-
A Linuxot még a vírusok sem érdeklik 😂
-
pprod94
aktív tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Bocsi. Nem figyeltem az útvonalat. Rootként nem tudod törölni ezeket a fájlokat? Meg hogy szedtél be ilyen disznóságokat Linuxon?

-
lev258
veterán
Ahogy én látom, ez ahhoz kell, hogy Secure boot-ban is működjön a rendszer. Valami trükközéses dolog, de nem bántja a Linuxodat, ne aggódj.
-
-
pprod94
aktív tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
No és az Avast nem tudja kitakarítani ezeket az efi-s vírusokat?
-
-
pprod94
aktív tag
Linuxon használsz vírusírtót? Ohh
Szerintem felesleges arra a kb.10 Linux vírusra. Amúgy a win-es dolgok úgysem tudnak lefutni, szóval ne érezd veszélyben magad! 
-
eclipse92
tag
Windows-os vírusok nem hinném hogy nagy kárt tudnának tenni (vagy egyáltalán lefutni) linuxon..
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Trollok komolyan
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- PlayStation 5
- PlayStation 4
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest