Hirdetés
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
McDuglas
aktív tag
Celeronok alatt az ilyen integrált cpu-s alaplapos, passzív celeronokra gondoltam első körben, ezt nem fejtettem ki rendesen. Azokból nem nagyon láttam olyat, ahol nem csak az X16-os pcie slot van meg, hanem be is van kötve legalább X4-re.
Pl. [link] J5040, van 6 pcie 2.0 lane, meg 2 sata egy 2019-es cerkán.
Közben eszembejutott, hogy vannak a hagyományos foglalatos cerkák is, azok már kaptak elég pcie sávot. (pl. G5900 3.0x16) Azoknál a 2 thread-et keveslem, de a pentiumok, i3-ak érdekesek lehetnek. Minden az aktuális árazás kérdése. -
McDuglas
aktív tag
Jellemzően cerkák alatt kevés a PCIe sáv, SATA portokkal sincsenek túlzottan megszórva. Persze, ha lenne valami Gracemont alapú, (Alder Lake csak E-core-okkal) alaplap, elég PCIe-vel, simán szóbajöhetne. De nem azért építek házi NAS-t, hogy 4-nél ne tudjak több hdd-t beletenni.

Mondjuk az a 7305L a 15w-os tdp melletti 1GHz/0,9GHz (P+E) órajel-kombóval nem túl szimpi, bár le kellene benchmarkolni, hogy ténylegesen mennyire szenvedhet zfs/snapraid alatt.
Herélt skylake alatt nem tudom konkrétan melyik típus(ok)ra gondolsz, de itt most nem konkrét megoldást keresek egy konkrét problémára, hanem próbálok találgatni ezek az új cpu-k mire lehetnek jók.
-
McDuglas
aktív tag
Házi NAS-hoz egy i3/i5-ös UL proci egész szimpi lenne. A kérdés csak az ár, meg a körítés ára.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD Lemezes konzol Elite kontrollerrel garanciával hibátlan
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I W10 I Gari!
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U/8GB RAM Refurbished - Garancia - Akció!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi