Új hozzászólás Aktív témák

• Strucc

csendes tag

Nekem furcsának tűnik tesztet írni legalább a gyártó által kiemelt tulajdonságok részletesebb vizsgálata nélkül.

A telefon egyik FŐ újdonsága és fantasztikus tulajdonsága a hifi DAC, amire annyi figyelem került a tesztelőnél, hogy "állítólag van benne".
    Egy nagy HiFi nevű gomb van a kapcsolósorban, képtelenség, hogy ne nyomjon rá valaki, miközben fülhallgatón át hallgat bármit. Ehhez nem kell a gyártótól leírás, csak egy kis kíváncsiság.

Természetesen másik DAC is van benne, mint bármi egyéb kütyüben, ami a zenéinket lejátszani hivatott, a HiFi gombot nyomkodva lehet a kettő közt váltani és nagyon durván elcsodálkozni. Mintha addig a szomszéd folyosóról jött volna a zene és hirtelen belépnénk a zenekar közelébe. Kinyílik a tér, rögtön lesz basszus, megfelelő minőségű zene hallgatása mosolyt csal az arcra.

Maradjunk annyiban, hogy mobiltelefon ÍGY még sohasem szólt. Végighallgattam az LG és Samsung összes csúcs telefonját (S6 edge +ról váltottam V10-re) és sehol semmi ehhez képest.

Mindezt úgy mondom, hogy K3003-as fülessel hallgatom és a "rendes" DAP-om egy AK240. Komolyan könnyebb szívvel válnék meg az AK-tól, ha valamiért el kéne adnom, ha ilyen pótlék van utána.
    Persze nem hajtja ki úgy a füleseket, max hangerőn kell hallgatni azt, ami az AK-n alig van túl a tartomány felén. De ezt előre lehet tudni. Az elérhető hangerő megfelelő.

A tesztben említett fényszivárgást (akármit jelentsen is) én egyáltalán nem érzékelem, az enyémen semmi ilyesmi nincs. Ki kellett volna cserélni, ha ilyen példányt kaptak.

A kis felső kijelzőt amúgy én is a "simán elnék nélküle" kategóriába sorolom, a baj az, hogy beáldozták érte a LED-et, amit az eddigi phableteimen úgy szerettem, de ez is inkább megszokás kérdése.

Kezelési sebességre nézvést az S6 edge+hoz képest nem igazán érzékelek. A használati sebesség nincs semmilyen arányban a benchmark teszt eredményekkel pl. az S6-hoz képest, a 4GB RAM fontosabb és az adott itt is.

Az akksi valóban gyengébb, mint kellene, de ez nagyjából az egyetlen komolyabb bajom. Estére azért még megvan 10-20%, éjjel pedig úgyis megy a töltőre.

Januárban jön Európába is a V10, de csak 32GB-os verzió, cserébe állítólag valami dög AKG fülessel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés