- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Meszkalin?
üdv, föccer
-
-
szumoo
senior tag
Szemüveg mi?
Mit szedsz?
Legalább jól áll?
-
hocico
tag
hyperup
-
Speeedfire
félisten
Hoppp! Nekem is ilyesmim van sajnos.
Meglehet szokni, de idő kell hozzá. Jó fejek Reiderék, engem is Laci szokott vizsgálni. Mindig megy a sztorizás.
-
A vizsgálat ingyenes volt, nagyon jó az orvos, találtam normális keretet, szerintem bőven megérte, még így is hogy jól felborította az ehavi költségvetésem. Az egészség mindennél fontosabb. Inkább őket támogatom, mint azokat az olcsó üzletláncokat, ahol eddig inkább kárt okoztak, mert ott pl levették a cylindert a bal szememről, amitől - mint utólag kiderült, s nincs köze a kancsalsághoz - a másik dominánssá válhat.
Egyébként az előző előtti szemüvegem se volt olcsó, valami 50k volt, hiperszuper lencsével, ami 1 év alatt széjjelkarcolódott, a következő meg nagyon akciós volt 20k-ért az 5Ft-os keret miatt.
Ja és itt 3 év gart kaptam, máshol max 2 év szokott lenni. Sőt még azt is felajánlotta az orvos, hogy ha nem tudom megszokni a prizmát, akkor ingyen (!) kicserélik prizma nélkülire.
Szerintem csak ide fogok ezentúl járni szemvizsgálatra, öcsémet is pénteken hozzák szüleim, hogy minden rendben van-e.
-
_Volkovy_
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
_Volkovy_ #32 üzenetére
az megint más. és van. nekem is hasonló bajom van. tetejében a kettő együtt meg egy harmadikat ad, szóval sose tudom, hogy akkor most melyik az igazi
viszont színtévesztő is vagyok (enyhe vörös-zöld és kék-szürke-rózsaszín-lila-zöld, utóbbi az említett színek metszéspontjánál zónában), asszociációs problémám is van hozzá valszeg... na mind1, designer nem leszek, meg webfejlesztő sem.
-
_Volkovy_
nagyúr
Eddig senki se hitt nekem amikor elmeséltem, de nekem is van valami a szememmel..
A kettő két különböző színárnyalatot lát. Mint amikor a monitoron melegről hidegre teszed a színhőmérsékletet. 6500K vs 9300K (asszem').
Tényleg van ilyen, vagy csak képzelődöm -
koshmar
addikt
Dioptriá(ka)t szabad tudni?
Illetve a cylinder-t is, mert feltételezem, az is van. -
proci985
MODERÁTOR
örülök, hogy a humorod nem vesztetted el.
azért a kromatikus aberráción, mint problémaleíráson besírtam
másrészről viszont zseniálisan átadja a mentális modelled a kialakult helyzetről.
-
Ice!?
őstag
képet. kiváncsi vagyok hogy áll. :d
mármint a szemüveg.
-
ápdét!
-
hNp88
aktív tag
ez érdekes, lehet, hogy nekem is lesz egy utam a szemészetre...
-
koshmar
addikt
válasz
Snowy_owl #19 üzenetére
Hát látom, ezek már elég súlyos értékek.
Ilyen dioptria mellé már szinte biztos, hogy társul cylinder is- ahogy nálad is.
Viszont ezt az óriási eltérést magam sem értem.
Az orvos nem mondta, hogy mitől lehet ez?Nekem -0,75 volt a különbség az utolsó mérésnél, azóta ez remélhetőleg lement egy olyan 0,5-re.
Az egyik szem letakarása ősi módszer, de állítólag gyermekeknél hatásos.
Így a rossz szem tengelye helyreállhat. (=( párhuzamossá válható a jóéval) -
koshmar
addikt
Amikor még anno Októberben letettem a szemüvegem, én is kb. 15 cm-ről láttam, 300%-os betűmérettel.
Azóta hónapok teltek el a Bates-látástréninggel, és most már normál betűmérettel 60 cm-ről is látom jobb pillanataimban.
mraco
Leírnád, hogy pontosan mennyi a két dioptria? -
Snowy_owl
őstag
Nekem is kéne már valami jó orvos, akitől megtudnám a frankót, hogy mit lehet ilyen rossz szemmel kezdeni. A két szemem között 5,5 dipotria különbség van. Nem egy nyerő dolog mit ne mondjak.
-
De az enyém az nemcsak ferde (torz), hanem el is van tolva. ( Huhh, senki ne gondoljon semmi rosszra.
) Előbbire cilinder kell, az utóbbira prizma. Amúgy ő vizsgált.
-
Nem egészen, de a bal szemem ilyet is tud.
Az asztigmia az torzítja a képet. Ez viszont egyszerűen eltolja. Konkrétan mutatott nekem a doki egy keresztet, amit polárszűrős szemüveggel néztem. Lényeg, hogy az egyik szememmel a vízszintes részét láttam, másikkal a függőlegest. Én -|- helyett ilyet láttam: --|
-
tildy
nagyúr
Ez nem asztigmia akkor? A leírás alapján annak tűnik.
-
Ne is mondd, 7 éves koromban olyanokat csináltam első osztályban, hogy pl levettem a zoknimat és kiraktam a padra. Aztán úgy elvoltam, néztem a falat. Elküldtek egy elmeorvoshoz, hogy valami baj van a fejemmel; ám az ellenkezője derült ki, untam az órákat, és megtanultam a falról az ABC-t.
Bár erre én nem emlékszem, régen volt, a szüleim mesélték jópár évvel később.
-
danih
veterán
Én furcsa fejfájásokban szenvedtem (lokalizált, tompán szúró fájdalmak). Mentem gerincvizsgálatra, CT-re, anyámkínjára, míg végül a szemész jött rá, hogy minimális szemtengely-ferdülésem van... Mára már sokkal ritkábban fáj...
-
Csemike
aktív tag
Szerintem ne menj többet orvoshoz, mert leszel te még autista, reumás, bazedov kóros is.
-
koshmar
addikt
Tompa. Látó. Lesz. Az. Egyik. Szemed.
Sajnos az orvostudomány ez ellen nem tud tenni.
-
-
koshmar
addikt
Nekem is rejtett kancsalságom van.
És nekem is a bal szememben.
Ehhez jön még kb. 3-3 dioptria.Vigyázni kell, mert így az egyik szem tompa kátó lesz!
Egyébként: Rejtett kancsalság: A két szemtengely csak a fixáláskor párhuzamos.
Ha ellazítod, a két kép szétcsúszik. -
Hopp, lehet hogy én is ilyenben szenvedek. A tüneteim hasonlók.
-
Pedig eredetileg kontaktlencséért mentem...
Új hozzászólás Aktív témák
lo De kívülről abszolút nem látszik, olyan kis mértékben, és én se vettem észre amíg......14 év után nem jött rá (ezer...
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest