Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lenry

félisten

válasz rii #136 üzenetére

én igazából egy dolgot nem értek:
    a kilencvenes évek elején épp azért kezdtek a GNU/Linux fejlesztésébe, mert nem akarták pénzért megvenni a Unix rendszert (és mert az otthoni PC-kre nem is nagyon volt Unix), így hát írtak egy op.rendszert a nulláról, ami úgy néz ki, mint a Unix, úgy működik, mint a Unix, úgy kell használni, mint a Unixot, és ha jól tudom kompatibilis is a Unix-szal...
    ha húsz éve ezt meg tudták csinálni, akkor most miért nem lehet írni egy open source op.rendszert, ami mi úgy néz ki, mint a Windows, úgy működik, mint a Windows, úgy kell használni, mint a Windowst, és kompatibilis is a Windows-zal.
    mert ez még mindig egyszerűbb volna, mint milliónyi Windows szoftvert Linux-ra portolni

mert nekem pl nagyon nem akaródzik átállni a Linux-ra, mert egyrészt lehet, h nagyon
    stabil, mert faxa, ha egyszer működik, de viszonylag alacsonyszintű hozzáértéssel lehetetlen normális működésre bírni... (nekem legalábbis 10 éves Windows-os múlt után, éppen négyszer sikerült boot-képtelen állapotra hoznom először az Ubuntu-t, majd a Debian-t, mire feladtam, pedig csak nVIDIA drivert próbáltam telepíteni)

ezen kívül egyetlen nagy nevű játék sem készült Linuxra (na jó, Quake 3 van, de az már picit öreg, ahhoz hogy húzóerő legyen), szinte egyáltalán nincs támogatottsága a játékoknak Linuxos körökben (vagy ha van is, akkor az nem túl feltűnő).

és ha tegyük fel, hogy komoly 3D grafikus vagyok, akkor hiába mondják nekem, hogy mindenféle szoftvernek van Linuxra megfelelője, amivel ugyanúgy lehet dolgozni, ha egyszer nincs Photoshop, amihez már komolyan értek is, akkor nem vagyok kisegítve a GIMP-el, ha nincs 3ds max, amivel eddig dolgoztam, akkor hidegen hagy a Maya, vagy a Blender, és ha ezekhez nincs VRay renderer-plugin, amit már megfelelően ismerek, akkor mehet a francba az egész Linux, mert számomra használhatatlan... és ez csak egy kiragadott példa volt, hogy miért is nem terjed megfelelően a Linux...

Vladi: "a Linux nem játékszer" - viszont nagyon komoly húzóerő lenne, és akkor nem úgy kezdődne a Linux-al megvásárolt gép élete, hogy XP CD a meghajtóba...
    és akkor vérpistike is ezt terjesztené a haveri körben, és nem a tört Windows-okat

Új hozzászólás Aktív témák