Hirdetés
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- Amazon Kindle JailBreak
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- kenwood: Kedvenc elektromos zeneim
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- A nagy BOR topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
én igazából egy dolgot nem értek:
a kilencvenes évek elején épp azért kezdtek a GNU/Linux fejlesztésébe, mert nem akarták pénzért megvenni a Unix rendszert (és mert az otthoni PC-kre nem is nagyon volt Unix), így hát írtak egy op.rendszert a nulláról, ami úgy néz ki, mint a Unix, úgy működik, mint a Unix, úgy kell használni, mint a Unixot, és ha jól tudom kompatibilis is a Unix-szal...
ha húsz éve ezt meg tudták csinálni, akkor most miért nem lehet írni egy open source op.rendszert, ami mi úgy néz ki, mint a Windows, úgy működik, mint a Windows, úgy kell használni, mint a Windowst, és kompatibilis is a Windows-zal.
mert ez még mindig egyszerűbb volna, mint milliónyi Windows szoftvert Linux-ra portolnimert nekem pl nagyon nem akaródzik átállni a Linux-ra, mert egyrészt lehet, h nagyon
stabil, mert faxa, ha egyszer működik, de viszonylag alacsonyszintű hozzáértéssel lehetetlen normális működésre bírni... (nekem legalábbis 10 éves Windows-os múlt után, éppen négyszer sikerült boot-képtelen állapotra hoznom először az Ubuntu-t, majd a Debian-t, mire feladtam, pedig csak nVIDIA drivert próbáltam telepíteni)ezen kívül egyetlen nagy nevű játék sem készült Linuxra (na jó, Quake 3 van, de az már picit öreg, ahhoz hogy húzóerő legyen), szinte egyáltalán nincs támogatottsága a játékoknak Linuxos körökben (vagy ha van is, akkor az nem túl feltűnő).
és ha tegyük fel, hogy komoly 3D grafikus vagyok, akkor hiába mondják nekem, hogy mindenféle szoftvernek van Linuxra megfelelője, amivel ugyanúgy lehet dolgozni, ha egyszer nincs Photoshop, amihez már komolyan értek is, akkor nem vagyok kisegítve a GIMP-el, ha nincs 3ds max, amivel eddig dolgoztam, akkor hidegen hagy a Maya, vagy a Blender, és ha ezekhez nincs VRay renderer-plugin, amit már megfelelően ismerek, akkor mehet a francba az egész Linux, mert számomra használhatatlan... és ez csak egy kiragadott példa volt, hogy miért is nem terjed megfelelően a Linux...
Vladi: "a Linux nem játékszer" - viszont nagyon komoly húzóerő lenne, és akkor nem úgy kezdődne a Linux-al megvásárolt gép élete, hogy XP CD a meghajtóba...
és akkor vérpistike is ezt terjesztené a haveri körben, és nem a tört Windows-okat
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hardcore café
- Íme, a Moto X70 Air, vagyis Motorola Edge 70 minden oldalról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple Watch
- OpenWRT topic
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Új, bontatlan, iPhone 17 Air gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Apple iPhone 13 Pink Super Retina XDR, 5G, dupla kamera 128 GB Használt, karcmentes 100%
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Samsung Galaxy S25 Blueblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera, erős teljesítmény 12/128 GB Új, bemutató da
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest