- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Nekem külföldön van egy emeletes könnyűszerkezetes házam, a közelben lévő 6.6-os meg a picivel távolibb 7.8-as földrengést megúszta néhány repedéssel a festésen meg pár csempe feljött.
Ha a magyar kőmíves kelemenek csinálták volna téglából, tuti összedőlt volna Úgyhogy ha itt építkeznénk, én is tuti könnyűszerkezetest csinálnék.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
KROK640
nagyúr
Én az ilyen "tégla jobb" embereket egyszerűen leszereltem volna : "Kifizeted a könnyűszerkezetes és a tégla közötti árkülönbséget? NEM? Nicns miből? nekem sem, szóval marad a könnyűszerkezetes.
Ha meg kifizeti, akkor téglázunkInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
tomazin
veterán
Számomra is érdekes volt, mert azt gondoltam volna, hogy mivel olcsóbb volt az építése, így ez meglátszik az eladási árban is. Az mondjuk egy másik kérdés, hogy ki se mentünk megnézni. És lehet hirdetni valamit árban 10x-es összegért, ha nem viszik el.
Emellett mi nagy számú megnézett házból (200+), nagyon kevés ilyennel találkoztunk (max 3), így az, hogy ők kitartották az árat csak egy dolog. Az ingatlanos úgy kezdte ezeknél, hogy könnyűszerkezetes (ugye nekik minden felesleges kör csak pénzveszteség), így pláne nem értem értem a kitartott magas árat.Btw amit én olvastam róluk, hogy probléma, a melegedés, amit a falak hőtehetetlenségével hoztak kapcsolatba, de már nem tudom logikailag összerakni, ugyanis szigetelt ház esetén paraszti ésszel nem/minimális mértékben kell számítania annak, hogy a falak mennyi hőt tudnak tárolni.
-
Lenry
félisten
válasz RexMaximus #12 üzenetére
Az a szitu, hogy az emberek tobbsege adatok nelkul hozz donteseket.
ez abszolút így van (lásd: tízmillió szakértő országa)
egyetlen valós ellenérvet nem tudott senki se mondani, de ellenezték, mert úgy hallották valakitől, aki szintén soha nem látott még ilyet, hogy ez rossz. agyrém...
a kolleganőm, aki ilyenben lakik, ő is csak a vékony belsőfalakat tudta kiemelni, de ezt majd áthidalom azzal, hogy oda is tetetek valamilyen szigetelést.(#10) szalontai ez érdekes, mert az értékvesztést szintén megpróbálta valaki ellenérvként felhozni, hogy majd csak olcsóbban tudjuk eladni, mintha téglából lenne, de ezek szerint nem...
ezt azzal szereltem le, hogy nem eladásra építem[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
RexMaximus
senior tag
Skandinaviaban rengeteg fahaz van. Nem is akarmilyenek. Nagy belso terekkel, vilagosak, es takarekosak. Ott azert hoszabbak es kemenyebbek hidegek, megis fele annyi energiat hasznalnak el mint nyugat europaban futesre. Tobbszaz eves fahazak is leteznek. Az itthon modernek gondolt fahazak kint mar a 70evekben se voltak ritkak ( [link] ) .E meg mindig allank.
Nem csak USA, Kanada es Ausztraliaban van jo pelda ezekre a technologiakra.
Fentarthatobb epitkezesi eljaras, mert fat lehet ultetni ami egyben megköti a legkori szen-dioxidot. Feldolgozasa is keveseb energiaba kerul a kornyezet szamara. Valoszinuleg az egesz logisztikaja ennek a technologianak.
Az a szitu, hogy az emberek tobbsege adatok nelkul hozz donteseket. Meg az internet koraban is.
Az energiaarak novekednek, a lakhatas koltsegei novekednek, kozben meg realertekben az igtlanarark a jovedelmekhez viszonyitv emelkednek. Csaladi haz biznisz az a ritka terulet ahol a produktivitas nem nagyon emelkedett. Ezen a teruleten is valtozas lesz. A fahaz jo alternativanak tunik (faszerkezetes is).
(Betoresek - miota bekotott riasztonk van nem is probalkoztak.)
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
érdeklődéssel várom a folytatást.
mi is néztünk, viszont használt árban majdnem annyiért akarták adni, mint a téglát, így el is vetettük.
-
bambano
titán
"Oké a hurrikán elfújja(vagy leég), de a téglánál is max a fal maradna meg, a végeredmény meg ugyan az végül is, újra kell építeni": a hurrikán elfújja a fát is meg a téglát is. a bazi nagy különbség az, hogy nem mindegy, mi pereg a fejedre az égből
angliában kisebb a hőingás.
a panel nem feltétlenül rossz ház, a baj a szomszédsággal van. következmény: mindenféle lakásépítési módszer rossz, ahol hallótávolságon belül szomszéd van.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
angyalpc2
aktív tag
Az a legviccesebb, hogy a nálunk 30-50-100 éves téglából épült házak vagy rotty állapotban vannak vagy állandóan a felújítgatásra kell költeni. (vagy éppen a szigetelésre)
Aztán nézegettem amcsi lakás hirdetéseket és elképedve nézem, hogy 50-70 éves faházak tök jó állapotban vannak.
Oké a hurrikán elfújja(vagy leég), de a téglánál is max a fal maradna meg, a végeredmény meg ugyan az végül is, újra kell építeni. (biztosító fizet, az új építés meg új munkahely)
De a legnagyobb vicc, hogy az angol 100 éves valóban téglaházak mindenféle külső burkolás nélkül is jobb állapotban van, mint itt egy 30-40 éves.És ha e mellé a bekerülési költséget és hosszútávú dolgokat vesszük, már rég könnyűszerkezetes házakban kellene éllnünk szaros panel helyett
Mindenki boldogabb lenne[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
de mégis inkább téglából építsetek
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
8th
addikt
"azért nem szabad fából házat építeni, mert oda úgy törnek be, hogy Stihllel kivágjál a falat és ott mennek be."
A polisztirol-zsalus építőelemes (baucell, isoteq, isosell stb) építési mód sem igazán elterjedt idehaza pedig amellett, hogy az a leggyorsabb és legkevésbé élő munka igényes még olcsóbb is mint téglából építkezni. Nálunk falun ha felhúznál egy ilyen legó házat - vagy akár faházat - az itteni sokat látott kőműves szakik keresztet vetnének és a szívükhöz kapva befordulnának az árokba.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
merkucyo
aktív tag
Szummázva:
Miért nem építünk faszerkezetes házat? - Egyszerűen ez itt nem divat!
Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
mickemoto
őstag
Nővéremék kb. 8 évet laktak könnyűszerkezetes családi házban itthon Magyarországon. Nagyon meg voltak elégedve vele.Egyedüli hátránya a belső válaszfalak gyenge hangszigetelése volt, bár nem volt annyira vészes.Olyan átlagos panel szint, vagy egy picit rosszabb.
-
AllTheBest
őstag
Jöhet több és hosszabb írás a z építkezésről !
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
félisten
Látom te is hiányoztál oviból amikor a 3 kismalacot vettétek.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest