Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
madstunt
addikt
Kockagyárra nem küldöd be esetleg ?
-
LÁZ
addikt
válasz
enginev3.0 #97 üzenetére
ha össze kell rakni, össze kell rakni, nincs mese
-
enginev3.0
félisten
válasz
PowerBuldog #15 üzenetére
Nekem is volt
LÁZ karácsonykor hívhatlak? tavaly unokaöcsém kapott olyan legót, hogy a család 3-4 óráig rakta össze, pedig "csak" két kisebb nagyobb kamion volt
-
LÁZ
addikt
Új, és használt készletekért itt is érdemes körbenézni.
-
LÁZ
addikt
Jelentem meghozta a postás a karácsonyi raknivalót, de tartom magam, és egy ujjal se nyúlok hozzá
-
Drenadar
veterán
Én is szerettem legozni, az utolsó legóim : ez és ez
De volt nekem is tűzoltóállomás, meg vár meg ilyesmi de azokat most nem találom...
-
LÁZ
addikt
nekem ezek a készletek voltak meg, legalábbis amikre emlékszem:
imperial flagship, markolós akármi, helikopter, nyaraló, benzinkút, dömper-markológép, lakókocsi, tv közvetitőa tévés autót nagyon szerettem, meg a hajót is.
ps. volt egy tüzoltó helikopter is, de lánykoromba a hajó volt a legnagyobb..
-
LÁZ
addikt
válasz
Day 'n' Nite #87 üzenetére
sose késő
-
Day 'n' Nite
tag
Régen oda meg vissza voltam a legóért (most is, csak nincs időm elég)...
A legjobb amit összeraktam, egy helikopter volt, beleépítettem egy motort, beindítottam, és atomjaira hasadt az egészAztán onnantól színek szerint különválogatva pihen a készlet. (Illetve még mikor elkezdtem cs-vel játszani, egy stukkert próbáltam csinálni, de ergya lett...
) Azóta semmi, de lehet megint el kellene kezdeni
-
Akybron
aktív tag
Emlékül ennyi maradt:
-
Akybron
aktív tag
Én elkövettem azt a hibát, hogy elajándékoztam az egészet, pedig nosztalgiából öszze lehetett volna rakni az "űrizét" (a két kis űrrepülő a végéről lecsatolható volt, a jobb oldalinak meg arra való a karja, hogy megfogja a középső rakétakilövőben lévő rakétákat) meg a tűzoltóállomást is. Pár elem tuti hiányozna, de nem annyira látható helyre téve a "hiányt" még nyugodtan polcra tehetőek lennének.
-
Akybron
aktív tag
Nekem EZ volt meg.
Valami [ehhez hasonló], de nagyobb csomag volt az első készletem 5-6 évesen. Az elemek hasonlóak voltak, de volt benne 2 db "láb-kéz-nélküli" (2x2-es-re rakható) emberke is.
Én amúgy gyerekkoromban mindent szétszedtem, ennek hatására kaptam később 7 évesen EZT (8020) a Technic készletet anyutól, mellé EZT aputól (elváltak már akkor sajna).
A képeken illetve a füzetekben látható dolgok megépítése után jöttek a saját építmények a 4 készlet anyagaiból kombinálva.
Utolsó készletként még "kikönyörögtem" EZT a 8020-as technichez való kiegészítő készletet, így készülhettek el az igazi csodák, amik mozogtak is.
Ezekkel gyakorlatilag korlátlan ideig el tudtam lenni, Lego reggeltől estig
Az építési kedv megmaradt, műszerész lett belőlem.
[linkelés rendbeszedve, hozzászólás javítva]
[ Módosította: 7 ]
-
LÁZ
addikt
jó anyag az unimog is, big daddy-t meg épphogy meg tudtam szerezni anno, kb 1 db gyüjtői volt abba a médiamárkba, ahova beestem, azt is keresni kellett vagy 10percig
. Le is vert a viz, hehe.
@80: a ferrari szett is csinos, de van egy autószállitó, az is elég nájsz..
az a baj, hogy millió durva cucc van
-
adyz.
aktív tag
grat hozzá, mindig is szerettem volna star wars-os legot, de nekem túl drágák.
bár ez sem volt olcsó, a ferrarit jobban szeretem, mint a star wars-t -
Fr0z3n
őstag
Grat a Legóhoz! Bár nekem egy technic Unimogra fájna a fogam.
A Big Daddy figurától nem szeretnél megválni?
-
Tikakukac
titán
Gratula hozzá, nekem az ezüst nyíl volt az álmom, de amilyen pénzbe fájt...egyszer ha lesz egy raklap pénzem építtetek egy szobát csak legózáshoz. Engem nagyon le tud kötni, plusz ha összeborítok 2-3 készletet elég jó dolgokat lehet kihozni kis mérnöki tudással
-
törölt tag
8868 ma is ott a polcomon, rokon kisfiúk sose mulasztják el elkérni
-
3.Aragorn
addikt
Lego SW-szal leginkább az a bajom, hogy mostanában a rajzfilm-sorozathoz kapcsolódóan adják ki a legtöbb darabot. Az pedig nem az én világom SW-ban...
-
anulu
félisten
válasz
callmeakos #70 üzenetére
az a durva, hogy erősen közeledek a 3. "X"-hez, és valahogy egyre erősebb az érzés, hogy kell nekem pár SW lego
-
LÁZ
addikt
válasz
3.Aragorn #67 üzenetére
igy van
, a super star destroyer a lego shopban még azt mondom, hogy meg is érné, a posta is csak 4500 ft, van amit az ebayen se lehet olcsóbban kihozni.
@68: kockaaruhaz.hu, kockabolt.com leginkább, de evidens, hogy boltban horror áron mennek adott esetben, nagy szerencsével vatera.
-
3.Aragorn
addikt
Ezeket a gyűjtői SW legókat nem lehet valahol hazánkban beszerezni?
-
anulu
félisten
nekem ez a nagy vágyam. ha lesz egyszer $400-am rá (+pk...)
-
3.Aragorn
addikt
Én is ilyet 'akajok...
-
LÁZ
addikt
a tantive? 25be volt úgy, hogy 'használt', 1x összerakott, boltban meg 45, akciósan
, ebayen 30 körül ki lehet fogni postával.
később lehet meg is lesz világitva
-
x_o_n
veterán
mit kostál egy ilyen most?
-
callmeakos
veterán
-
LÁZ
addikt
válasz
callmeakos #52 üzenetére
A 10179 a legnagyobb, 5000 felett van az elemszáma, a 79-es meg a 45-ös sztem kb ugyanakkora lehet sztem.
-
callmeakos
veterán
Emlékeszem mikor lehettem úgy 8, az egyik barátomnak volt egy Millenium Falconja meg egy Naboo Starfightere. És emlékszem hogy a Millenium Falcon az bődületesen nagy volt. Ha jól rémlik még két kézzel sem tudtam nagyon megtartani és baj is lett belőle mert elejtettem és ripityára tört a nagy Falcon. Utána nem is beszéltünk sokat a sráccal
Nem tudom hogy melyik a nagyobb. Vagy a 7965ös volt vagy a 4504es....
-
LÁZ
addikt
érdemes nézegetni a lego.com-on az akciókat néha, most pl a konténerhajó meg a Transporter emberi árban vannak.
Mondjuk a hajót most itthon is akciózzák a kockabolt-on, de nekem mindig első az ebay.
-
aram01
nagyúr
a halálcsillag (félkész) mennyibe megy?
-
aram01
nagyúr
gratulálok tök jó
-
tdd587
őstag
válasz
PC-rev-RM #34 üzenetére
Évekig gondolkodtam rajta, hogy szétosztom majd az űrlegóimat az aprónép között, de láttam, hogy nem legóznak, így elvetettem az ötletet. Majd ha lesz saját gyerkőc, játszom vele és építünk együtt.
Amúgy én is elképedve láttam, hogy most már nincsenek ötletek se a doboz hátoldalán. Most annyi van, hogy vedd meg és... kérjél másik legót, ha tie fighter-t szerettél volna kapni és nem x-winget.
De azt is be kell vallanom, hogy 30 felett is lehidaltam, amikor pár hete Londonban bementem egy nagy lego store-ba és ki volt rakva a nagy millenium falcon. Horror áron persze... de az mindegy is, nem akartam megvenni.
-
LÁZ
addikt
-
PowerBuldog
veterán
válasz
Plazmacucci #33 üzenetére
Nekem 2 5L-es popcornos dobozba vannak az alkatrészek ami túlélte a gyerekkorom
-
monosgeri21
tag
Ugyan már, sose késő. AFOL
-
PC-rev-RM
tag
Bármit, így igaz. Ez a világ legjobb játéka, iszonyatosan fejleszt.
Én egyedül legóztam, de a készletek összekeverésekor születtek a legjobb dolgok, vagy amikor egy általad nem birtokolt legót a prospektuson látható kép alapján raktál össze a saját alkatrészeidből, az állat volt!
Éjszakába nyúló legóépítés, szanaszét forgácsolt ujjbegyek, de jó is volt!
Nem véletlen az erős párhuzam sem a pc és a legó között. -
-
LÁZ
addikt
-
PC-rev-RM
tag
válasz
Plazmacucci #16 üzenetére
Na hát ez szuper! Én csak olyan oldalt találtam, ahol a borítójukat nézegethettem, köszönöm!
#27: igen, az volt benne a legjobb, hogy azokhoz nem volt útmutató, önerőből kellet összerakni, de a sikerélmény páratlan volt!
daninet: írd le a számát, kíváncsi vagyok, megtalálom-e!
-
Tubica
senior tag
Nekem ez a tűzoltóság van meg. Sajna már nincs meg hiánytalanul, de szépen felépíthető
-
daninet
veterán
válasz
Plazmacucci #10 üzenetére
mindig ilyet akartam
volt egy mentőhelikopterem, az volt a legnagyobb legom, de 20 perce guglizok és semmi
A dobozon egy összeomló hídnál mentett, volt két pilótafülke, és hátul még egy nyitott utastér is ahol volt egy csörlő. Ez most a karácsonyi legozásról jutott eszembe, azt is akkor kaptam, nem tudtam aznap éjszaka aludniPowerBulldog: Én meg versenyautókat, és olyan gyorsan toltam körbe-körbe őket, hogy párnak elolvadt a tengelye
-
-
LÁZ
addikt
Hát, igen, régen mi is sok sok nyarat legóztunk át, hárman-négyen, mindenki választott egy szint, és abból felhúzott egy pecót magának, meg egy melóhelyet, ami éppen akart lenni, és csak utána kezdődhetett a játék. Lanovkától a liftes házig volt ott minden
@LordVader80: Sajna az még nem megy, mert a romboló otthon van a balcsinál, a pesti lakás meg nem compatible a 95 centijével
, de dolgozom a problémán
-
tdd587
őstag
válasz
Plazmacucci #24 üzenetére
Azért az kemény, amikor összeülnek a gyerekek, előkerül egy régi legó 1988-ból és én legózom, ők meg csak néznek, hogy bármit meg lehet építeni belőle (némi fantáziával persze).
Valahogy a mai gyerekek a legóval is csak úgy játszanak, mint egy kész játékkal. Nem kombinálnak, csak könyvecske elő, űrhajó megépít, aztán többet szét sem szed. Régen vért pisilve csináltam X-winget, meg imperial walkert mtronból meg blacktronból... elég színes is lett meg csak emlékeztetett a filmben szereplőre, de nem is a dobozból húztam elő, mint valami készterméket...
-
-
LordVader80
őstag
BRAVO! Köszönjük az újabb cikket!
Esetleg kérhetek egy képet a StarDestroyer-rel együtt?Az lenne az igazi!!!!
-
LÁZ
addikt
válasz
Plazmacucci #20 üzenetére
A karácsonyi legózásom sztem bejövős lesz neked
-
tdd587
őstag
válasz
Nekem is ez volt az utolsó (mtron és blacktron), amikor még kaptam legót. Aztán jöttek a lányok...
De addig természetesen csak űrlegó.
-
-
LÁZ
addikt
válasz
Plazmacucci #16 üzenetére
Sőt, van egy bunker, ahol az eddig legyártott összes készletből van 1 doboz elrakva
-
LÁZ
addikt
válasz
Vmiért engem a space sorozat még puhapöcsü koromban sem vonzott, régen inkább autós dolgaim voltak, meg egy nagyfajta vitorláshajó.
-
válasz
Ú nekem van is. Meg a terra kutató vagy mi a túró
A nagyra sose volt pénzem. És ezek még tök ötletesek.
-
PowerBuldog
veterán
válasz
Nekem ilyenem volt.
-
PC-rev-RM
tag
válasz
Plazmacucci #9 üzenetére
Hogyne lenne weboldal! Például, de vannak itt más oldalakra is linkek. Pont a napokban akadtam rá, mert a Karácsony felé közeledve mindig előjönnek az emlékek, imádom a mai napig a legót, csak sajnos nem engedhetem meg magamnak. Elég komolyan űzik itthon is néhányan, de van egy megalomániás ürge Amerikában, aki összerakott egy anyahajót!
Ja, el is felejtettem, ebay linkekkel.
-
válasz
-
LÁZ
addikt
válasz
Plazmacucci #9 üzenetére
A lego.com-on utánanézhetsz, már szállitanak MO-ra is, a használt lego nem nagyon megy itthon, csak a komolyabb készletek, vagy a tényleg régiek, ebayen esélyesebb hogy jó pénzért túl lehet adni rajta, de tájékozódásnak ott a vatera.
-
válasz
Plazmacucci #9 üzenetére
fuck yeah
-
Juuj legó
De szerettem. Most is van egy rakat de szétszedve, elrakva az utódoknak. Egyébként azóta nem legózok mióta bejöttek a filmes adaptációk. Semmi fantáziát nem látok a filmekből lekopizott legókban. Sokkal jobb volt a régi őrhajós szett mint pl. a Blacktron, M-tron, Space Police,vagy Spyrius széria/ Ice Planet széria. Azokban volt fantázia, vagy csak a korom mondatja velem, hogy a régi az eredeti meg ötletesebb?
MInd1, van valami weboldal ahol ilyeneket lehet skubizni? És van piaca itthon a használt legónak? -
LÁZ
addikt
-
KAMELOT
titán
Amarha állat. Még annó én is mindig ezt akartam megvenni....eszméletlen drága volt akkor.
És csak bécsben lehetett kapni. BRUTÁLIS!
Én is nagy LEGO fanatik voltam. Már áttértem NŐ fanatizmusra! -
maláj
addikt
türelmes ember lehetsz
-
tdd587
őstag
válasz
PowerBuldog #1 üzenetére
Nekünk már késő... na majd a gyerkőcökkel a fa alatt.
-
PowerBuldog
veterán
Nem semmi!
Én is LEGO-zni akarok.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Üdv, ismét jelentkezem egy LEGO készlet bemutatójával, a terv első körben az Eiffel torony lett volna...
- Gyúrósok ide!
- Spórolós topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Napelem
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Google Pixel topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest