Új hozzászólás Aktív témák
-
ldave
félisten
A Slime draws near! Command?
-
ldave
félisten
Év utolsó három hónapja:
Októberben megjelent PS5-re a Honkai: Star Rail, a Genshin készítőinek új játéka, ami a körökre osztott harcrendszer miatt keltette fel az érdeklődésem és hát be kell valljam, onnantól kezdve ez az én nekem erről a játékról szólt, teljesen ráfüggtem. Ez egy teljesen tipikus ázsiai gacha játék, de annyira jó benne a harc, hogy ennyi idő után simán a Persona fölé teszem. Körökre osztott, de végtelenül gyors, taktikus, ugyanúgy jutalmaz és büntet. Mivel a játék mobilra is van, így szerencsére a gacha játékokra jellemző napi grind részt azon is le lehet tudni és amikor leültem a PS5 elő, tudtam a sztorira, a nagyobb kihívásokra koncentrálni.
Szóval minden más most jelentősen háttérbe szorult, hiába vettem meg az Alan Wake 2-t, vagy a Star Ocean: The Second Story Remake-t, mindegyikbe csak pár órára néztem bele.
Switchre még a Quake II újrakiadás csúszott be egy Gold pontos vásárlásként, ez a kis gépen is remekül fut és a Quake 1-hez hasonlóan van benne egy csomó új pálya, amik rohadt nehezekAz év utolsó játékvásárlása A Highland Song lett, amit már most januárban játszottam végig, szóval 24-es listám majd ezzel kezdődik Ez egy 2D-s kalandjáték, minimális platform elemekkel, Skócia hegyvidékén. Remek a dizájn, jó zene, skót akcentus, ajánlott.
Összesítésben -10 ponttal zártam az évet, ennek a legfőbb oka az év első felében megvett sok Switch játék, amik azóta is a polcon pihennek.
Ahogy végignézem a listámat, mindenképp kiemelendő az Elden Ring, amit én idén tavasszal játszottam végig. Nyáron a Pikmin 4 volt a nagy kedvenc. A Diablo 4 nekem hatalmas csalódás volt, az FF XVI sem volt annyira jó, mint lehetett volna. A Destiny 2 az év során szinte teljes unalomba fulladt nálam. A Honkai pedig elvitte az utolsó 1-2 hónapot magával.
A kisebb, indie játékok közül a Chained Echoes és a Cocoon, amire leginkább emlékszem. De volt itt év közben egy-két Vampire Survivors klón, amikkel jól szórakoztam PC-n, a Slay the Spire is rengeteg álmatlan éjszakát okozott.Szóval összességében nekem gaming terén ez egy jó év volt és 24 is annak ígérkezik már most az FF7 Remake folytatással, az új Dragon's Dogma játékkal és még sok mással.
-
ldave
félisten
Na, a családi karácsonyozás utána visszatértem a mókuskerékbe, szóval a héten összefoglalom én is az 23-as évet és megnyitom majd a 24-es topikot, ide linkelem majd, amint megvagyok
-
ldave
félisten
-
ldave
félisten
Nagyobb elmaradásom van, most pótolom egyben, július - szeptember:
Júliusban egész sokat játszottam, befejeztem a Final Fantasy XVI-ot, megvettem a Pikmin 4-et és végig is játszottam. Az FF16 kap majd valamikor dlc-ket, akkor biztos újra előveszem, a Pikminben 99.9%-on vagyok, egy összegyűjthető cucc van még hátra, talán majd egyszer az is meglesz A Lightfall megkapta a +1 pontját, és PS+ból végigjátszottam a Stray macskás játékot.
Augusztus kevésbé volt aktív, befejeztem az idei év legnagyobb személyes csalódását, a Diablo 4-et, PC-n megvettem és amit lehetett unlockoltam a Halls of Tormentben (ez egy jobb féle Vampire Survivors klón).
Szeptemberben főleg Switchen voltam aktív. Végigjátszottam a lejáró Nintendo Gold pontokból megvettem Phantasy Star-t, ez egy régi 8 bites Sega jrpg játék Switchre kiadott bővített változata (pl. van benne automap ). Sajna a sorozat többi része nem érhető el, pedig szívesen folytatnám. NES-es Final Fantasy és Dragon Quest korabeli játék.
Jó áron hozzájutottam az Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp-hez, fogalmam sincs mikor fogom játszani (az ilyenekről kéne leszoknom ) Alvás előtt mostanában a Slay the Spire pörög szinte minden este, teljesen ráfüggtem, nagyjából ebben is megnyitottam mindent, amit ép ésszel meglehet. Ja, meg a Splatoon 2 egyjátékos módját végigjátszottam, sajna a multi része halott, egyszer sem sikerült csapatot találnom, gondolom már mindenki a harmadik résszel játszik.
A hónap végén még beesett a Cocoon, ez egy fantasztikus puzzle játék, egy hétvége alatt be is fejeztem.Nagyjából ennyi Ami most futó projekt, az a FF7 Remake hard mód végigjátszása, ötödik fejezetnél tartok. Ezzel nem sietek, jövő év elején jön a Part 2, addigra szeretném befejezni.
Eddig -9 pont az idei összetett eredményem, remélem még tudok rajta szépíteni
[ Szerkesztve ]
-
ldave
félisten
válasz RangerFox #70 üzenetére
Fantasztikus játék, de nekem azért ez a 100+ óra már sok volt a végére, a türelmem is elfogyott, a sztori bossokat, az elején, közepén teljesen egyedül öltem, de az utolsó párnál már behívtam a maxos mimiket és úgy daráltam be a játék végét
-
ldave
félisten
Most látom csak, hogy én is eléggé megcsúsztam a lista vezetésével, itt van május - június:
Sok érdekes dolog nem is történt, hízott a Switch backlog, PC-n pörgött két stratégiai játék és 100 óra alatt eljutottam az Elden Ring végére (befejezettnek nem mondanám, még egy opcionális boss hátravan, Malenia Blade of Miquella, Malenia Blade of Miquella, Malenia Blade of Miquella, Malenia Blade of Miquella...).
A Diablo 4 így elsőre nekem csalódás, Act2-ben egyszerűen meguntam. Lehet nem tett jót neki, hogy az Elden RIng és a Zelda után néztem bele. Most az FF 16 pörög, annak biztos a végére érek még júliusban.
A listáról lemaradt, de jött új Magic kiegészítő is March of the Machines, PC-n újráztam a srácokkal a Remnant: From the Ashest és nosztalgiáztam a Portal 2-vel is.
-
ldave
félisten
Ja, és vettem a Switch-hez egy Pro kontrollert, mert a Metroid során a Joyconok fogása abszolút kényelmetlen volt már egy fps jellegű játékhoz. Többszáz óra konzolos fps játék után van egy szint, ami alatt nehézkessé válik a másfajta megoldás (apró, alacsony analóg karok).
-
ldave
félisten
Február - március:
Ez a két hónap nálam főleg Switch backlog bővítésről szólt, sikerült használtan levadászni pár játékot a Switch múltjából, ami már régóta érdekelt, de eddig még nem volt saját példányban: Astral Chain, Splatoon 2, Kirby and the Forgotten Land. A Fire Emblem Engage és a Metroid Prime Remastered új megjelenések voltak.
Megjelent a Destiny 2 idei nagy kiegészítője, a Lightfall, a megjelenést követő hetekben főleg ezzel játszottam, de már nincs meg az a nagy varázs, mint a korábbi években, a játék szezonális rendszerre eléggé elfáradt már számomra.
Március végén főleg a Metroid Prime-mal játszottam, áprilisban szeretném befejezni. Emellett srácokkal elkezdtem PC-n előről a Remnant játékot, sokadszorra is remek élmény, így ez alapján nagyon várom már a második részt.
[ Szerkesztve ]
-
ldave
félisten
Január:
Az év első vásárlása a Bayonetta 3 lett, kifogtam egy bontatlan példányt jó áron, szóval engedtem a boszi csábításának. Viszont ehhez vennem kell majd egy Pro jellegű kontrollert, mert a Joyconokkal nem az igazi azért az irányítás.
Végigjátszottam a Chained Echoest, teljes mértékben, összes feladat, super bossok, minden ultimate fegyver és felszerlés minden karakternek. Imádtam minden percét, kb 50 óra volt a teljes játékidő a végére, ebből a sztori vége 40 óra körül volt.
Akcióban pedig az Elden Ring landolt a kosárban. De ebbe most így a Zelda előtt (tudom, május messze van még, de akkor is), nem lesz erőm belekezdeni.
Sok játékot kipróbáltam a hónap végén, PS5-ön a Returnalt (PS+ Extrából) és a Demon's Soulst, Switchen Crosscode, de végül az Octopath Travelert vettem elő újra, 2021. márciusi a mentésem, van már benne 35 órám, szóval ideje befejezni
[ Szerkesztve ]
-
ldave
félisten
Jön január utolsó hétvégéje, még lehet hajrázni egy-egy játékbefejezéssel, úgyis rossz idő lesz odakint. Vagy esetleg vásárlással (Dead Space valaki? )
-
ldave
félisten
válasz l.skywalker #8 üzenetére
Ilyen az igazi profi pontgyűjtő, év végén elszalad egy játék végéig, de csak újév után fejezi be
-
ldave
félisten
-
ldave
félisten
+ és - pontokban gazdag új évet mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest