- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajthabalazs
senior tag
Normális cégnél nincs olyan állás, hogy "kódkrampácsoló", amit talán szoftverfejlesztő szakmunkásnak lehetne magyarra fordítani. Ha valakinek részletes specifikáció kell ahhoz, hogy megírjon egy metódust vagy osztályt, akkor a mai világban kvázi feleslegessé vált. Vagy olyan UML-t csinál a szoftvermérnök, amiből generálható a kód, vagy inkább megírja a kódot maga.
Ha valakinek nem kell részletes specifikáció ahhoz, hogy egy funkciót implementáljon, akkor érti mit a felhasználói folyamat, gondol a corner-case-ekre, skálázódásra és erőforrás-igényre, meg tudja írni a megfelelő automatizált teszteket. És ritkán vannak meg emberekben ezek a képességek kreativitásnélkül. Nagyon backend, nagyon technikai rendszerekben kicsit más talán a képlet - ilyeneken nem dolgoztam - ott a készség az algoritmikus gondolkodás, és a kreativitás ezen a területen jelenik meg.
Kódkrampácsolásról nekem India jut eszembe, és ahogy hallottam Ericssonból, Cloudera-tól, és Freelancer.com-os megbízóktól, a korábbi kiszervezős trend mára visszafordult. Rájöttek, hogy az olcsó munka drágább: meg kell fizetni az árát frusztráló kommunikációban és általában együtt jár az alacsonyabb kódminőséggel, ami aztán vagy ugyanazokkal az emberekkel javíttatható extra sok munkaóráért, vagy végül újraírásra kerül a kód. Ne értsetek félre, Indiában is vannak jó fejlesztők, sok jó fejlesztő, mert nagy az ország, de sokkal több a gyenge fejlesztő, akit néhány hónapos Java vagy ,Net tanfolyam után eladnak kilóra.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest