Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Notepad++
Új hozzászólás Aktív témák
-
neilszab
őstag
válasz
chris0000 #297 üzenetére
Ez innentől inkább már ízlés kérdése. A Fanatec termékei elvileg magasabbra vannak pozicionálva, de ha dönteni kellene egy Clubsport kormány vagy egy T500 között én valószínűleg nagy vívódások között az utóbbi mellett voksolnék. De ez innen már csak egyéni preferenciák kérdése, sajnos/szerencsére nincs tuti befutó.
-
neilszab
őstag
válasz
#34576640 #294 üzenetére
Szerintem:
- Kormány: Thrustmaster T300 Base + 599XX EVO 30 Alcantara Edition
- Pedál: Logitech G25/27/29 + PTR mod vagy Fanatec Clusbort V3
- Váltó: Thrustmaster TH8A
- Kézi: erről inkább nem nyilatkozom. -
neilszab
őstag
DFGT-én is van váltófül, csak nem olyan nagy lapát, hanem egy ujjas. Erről megoszlanak a vélemények, én nagyon szerettem őket, mikor váltottam G25-re sokáig visszasírtam, de más meg pont fordítva van ezzel.
A pedál minősége kifogástalan, masszív, tartós darab. Persze a fékpedál ellenállása nem túl kemény, ez a Squash labda trükkel orvosolható.
Ha tudsz jó áron hasznát G27-et az is jó vétel lehet, csak vásárlás előtt érdemes nagyon átnézni, mennyire van leharcolva...
-
neilszab
őstag
Első körben javaslom, tedd fel a legújabb Logi drivert, majd próbáld ki vmi komolyabbal is, mondjuk Race On, vagy LFS demo. Ha így is csinálj, akkor szedd szét, és pucold ki az optikát, és nézd meg, hogy a fogaskerekek nem csúsznak-e el egymáson.
-
neilszab
őstag
Ennyiért egy használt G25 jöhet csak szóba, az is elég nagy mázlival. Ami az RGT illeti, sztem nincs értelme a kuplungnak H váltó nélkül, illetve ha komolyan szimulátorozni akarsz, akkor a 270 fok az előbb-utóbb kevés lesz. Ennyi pénzből Logi DFGT-ét javaslok, ha nem találsz használt G25-öt.
-
neilszab
őstag
Kiegészítésre került a cikk egy már régi elmaradásommal, a Thrustmaster T500 RS kormánnyal:
Amint lesz rá kapacitásom, érkeznek a Fanatec ClubSport Wheel és Fanatec Forza Motorsport CSR Elite típusok leírásai is...
-
neilszab
őstag
Részletes leírás a kormányelfordulás/kormányszög/áttétel kapcsolatáról: [link]
-
neilszab
őstag
válasz
Csabulator #242 üzenetére
Nekem is forgószékem van, pedig extra kemény PTR pedált használok.
Van pár trükk:
- a pedált és a szék lábát összekötöd vmi erős damillal, értelem szerűen egymást tartják nem tudnak egymástól eltávolodni
- cipőt teszel a forgószék két kerekére, nem fog elgurulni
- közepes méretű szőnyeget a hátsó két kerék mögé tolod, meglepő, de nagyon jól kiékelik, a kerék nem fog ráfutnia szőnyegre -
neilszab
őstag
Messze kerülendő!
-
neilszab
őstag
Mikor írtam a cikket, erősen gondolkodtam rajta, hogy beteszem, mert tudom, hogy nagyon jó kormánynak számított anno. Csak hát mikor írtam , már akkor évek óta nem lehetett kapni, plusz mindenki drivert kutatott hozzájuk a fórumokon, de senki sem talált, a cikknél pedig az alapvetően használható/fellelhető kormányokra fókuszáltam.
Azért kíváncsi lennék rá, hogy mennyit tud az a kormány a mai konkurenciához képest..
-
neilszab
őstag
Erőt vettem magamon és újra feltöltöttem a képanyagot!
Ha újra erőt veszek magamon, akkor aktualizálom a cikket az új kormányok/infók fényében is....
-
neilszab
őstag
Uhh, most vettem észre, hogy megszűnt a képek lakhelyéül szolgáló tárhely szolgáltató... hamarosan pótolom az anyagot...
-
neilszab
őstag
Írtam pár sort a kalibrációról a beállítások részhez...
-
neilszab
őstag
Esetleg azért lehet alulkormányzott, mert az EX kb 200, az F430 pedig 270°-ot fordul, te pedig nem állítottad hozzá a kocsi setupban a steering lock (kormányzási szög) értéket.
Az új kormányod 35%-kal többet forog, így a steering lockot is 35%-kal feljebb kell állítanod, hogy minden úgy legyen, mint régen volt. 270°-hoz én egyébként olyan 13-12°-os steering lockot ajánlok.
-
neilszab
őstag
Szia,
Gratulálok a vételhez, nekem még nem volt alkalmam testközelben találkozni a típussal, így nem sok (azaz semmi
) tapasztalatom van vele kapcsolatban. Javaslom próbáld meg lefordíta(tt)ni az angol leírást, biztosan minden le van írva benne.
Az alulkormányzottságra a megoldás pedig nem a kormányban, hanem a kocsi setup-ban keresendő, javaslom a másik cikkem elolvasását is, abba rengeteg nagyon hasznos setup guide-ot linkeltem be, de persze van még benne sok más érdekesség is. Tippek, trükkök, turpisságok
És persze majd nagyon érdekelnének a tapasztalataid a kormányodról, ha már kicsit összebarátkoztál vele.
Sok sikert!
-
neilszab
őstag
Találtam egy az enyémhez hasonló és igen tartalmas írást a kormikról:
http://nascar.about.com/od/steeringwheels/PC_Steering_Wheels.htm -
neilszab
őstag
A másik cikkbe belekerült egy kis írás a load szenzoros, azaz nyomásérzékeny fékpedálokról, itt olvashatjátok: Tippek, trükkök, turpisságok
-
neilszab
őstag
Veterán Hotlap és Fun verseny Spa-ban
A 60'-es évek szörnyeivel rendezünk egy nyílt Hotlap és Fun versenyt a régi verdák kedvelőinek, melyben a következő gépek lesznek a partnereink: Shelby Daytona Coupe ("Cobra kupé"), Lotus Elan 26R, és a TVR Griffith 400. A pálya a szintén kalsszikusnka számító Spa-Francorchamps lesz, melyen a mai napig a valóságban is versenyeznek ezekkel az autókkal a FIA Historic sorozatban.
A Holtap Bajnokság December 27.-én indul és Január 4.-éig tart este 8 óráig, utána pedig az este folyamán alaposan meghajtjuk a dögöket a FunRace keretében!
Részletek itt: [link]
Minden érdeklődőt szeretttel várunk és kellemes ünnepeket kívánunk!
-
neilszab
őstag
DFGT-én lévő váltóbotot nem érzékeli váltónak egyik program sem (pláne nem H-váltónak), hanem az is gyakorlatilag ugyan olyan gomb, mint a többi. Ha a kalibrációnál azt állítod be váltónak, és nem a füleket, akkor azzal vált...ennyi. De ha mind a füleket, mint a Bot-ot egyszerre szeretnéd hazsnálni, arra is van lehetőség, olvasd el a másik írásomat is!
A 900 fokos dolgot nem érte, annyit fordul, amennyit a driverben beállítottál (és nem a játékban), sztem ott is nagyon félrenézhettél valamit...
-
neilszab
őstag
válasz
**kaktusz** #143 üzenetére
Hol találtál annyiért?
-
neilszab
őstag
válasz
**kaktusz** #141 üzenetére
A webáruház az ég világon semmit sem tud a kormányról, azon kívül ami a marketinganyagba le van írva és megjegyzem ennél a Logitech Support sem tud többet, ha a szimulátosokat kérdezed jobban jársz..
Teljes nyugodtsággal megveheted a DFGT-ét, a MOMO-t viszont nagyon ajánlom, hogy felejetsd el. Egyébként a Logitech PC-és drivere is [link] 100%-osan felismeri és nevén nevezi, a gari miatt sem kell aggódnod.
Egyébként ha futárral rendelsz bármilyen termékről is van szó 8 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól, erre törvény van. Azonban nem lesz erre szükség, abban biztos vagyok
A webáruházat sem árt amúgy megválogatni, az árak miatt: [link]
Sok boldogságot kívánok hozzá a kölöknek, csak vigyázz, azért néha odaférjen tőled a géphez!
-
neilszab
őstag
válasz
**kaktusz** #138 üzenetére
Nyugodtan megveheteted, tökéletesen működ PC-vel.
Egyetlen nyűgje van, bekapcsoláskor lehet, hogy nem kalibrálja be magát automatikusan, ilyenkor ki kell húzni és visszadugni az USB-be.
Ezt leszámítva (valszeg a legújabb driver majd megoldja) az egyik legjobb kormány most a piacon és nagyon tartós is!
-
neilszab
őstag
Bishop:
Az cikkben megnevezet játékok közül nem lehet rosszul dönteni, majdnem mindből beszerezhető vmilyen demo verzió, és minden játéknak megvan a hazai közössége is, szóval tényleg csak rajtad múlik. A modok szempontjából egyedül az rFactor különösebben érdekes, mivel ez a játék alapvetően a moddolásra írodott, és sok a ratyi, válogatni ezek között érdemes: [link]Creaft:
Igazából minden le van írva, és a dolgok nagy része erőteljesen személy függő is, ne legyél rest a magad útját járni, hajrá -
neilszab
őstag
Belekerült az új cikkbe (Tippek, trükkük, turpisságok) három nagyon komoly kézikönyv a setup készítésről és a beállítások műszaki/technikai hátteréről...
-
neilszab
őstag
Beleírtam még egy kis magyarázatott a kormányelfordulás és a kormányzási szög szoros kapcsolatát illetően, amely alapvetően határozza meg kocsink irányítási beállítását, mert úgy éreztem, még mindig nem voltam elég egyértelmű.
A beállítások fejezetnél találjátok meg a car setup résznél alul...
-
neilszab
őstag
válasz
Csabulator #124 üzenetére
Garanciális hiba, ha van kedved 3 havonta hurcolászni ide oda a kormányokat, akkor minden gond nélkül kicserélik neked egy újra....amit 3 hónap múlva megint vihetsz vissza...
vagy marad a házi barkács, ami a hiba orvosolható, de az sem tart örökké és folymatos karbantartást igényel...
-
neilszab
őstag
Azoknak, akik kedvelik a régi verdákat, szeretném figyelmébe ajánlani ezt:
5. Hungarian GTL Masters Bajnokság
Szeptember 10-én indul a tartunk egy kis bemelegítő futamot a bajnokság első pályáján, melyen minden érdeklődő kipróbálhatja magát...
-
neilszab
őstag
A cikkhez hozzáírásra kerültek az alábbi modellek bemutatói:
- Logitech G27
- Saitek R660
- Saitek R220Ha pedig bárkinek bármilyen tapasztalat van a cikkben szereplő ritkább típusokkal kapcsolatban, illetve ismert olyat, amit érdemes lenne itt megemlíteni/bemutatni, az kérem vegye fel velem a kapcsolatot..
-
neilszab
őstag
Ha szeretnél sokat tanulni/fejődni akkor ajánlom figyelmedbe ezt: Alfa Nyári Challenge, ami mellesleg kikapcsolódának sem utolsó!
Még két versenyünk van hátra a 6-ból (most csütörtök és 27.-e), melyek eddig mindik remek hangulatban teltek, és nagyszámú érdeklődőnek köszönhetően izgalmakból sem volt hiány. Gyere, nézz be egyre nyugodtan és próbáld ki milyen ez!
Szeptember közepén pedig indul az éles bajnokság...
-
neilszab
őstag
Nem is arról van szó, hogy engedi/nem engedi, mert ezt kábé 2 sor leprogramozni, nem egy nagy cucc. Én is tudok kuplung nélkül váltani a valódi kocsiban...
Gond inkább az, hogy nincs lemodellezve rendesen az analóg tengely működése, hogy nincs következménye, ha nem a megfellelő pillanatban és nem a mgefelelő módon nyomod le azt a kuplungot. Mondjuk ehhez még bonyolultabb mechanika kéne a pedálba is, mint a fék esetén, szóval nagyon sok minden kellene ahhoz, hogy mindez élethűen működjön és valószínüleg minderre nem iagázn vsn még piacképes kereslet
(itt eltelt 10 perc és a "piacképes kereslet" fogalom életképességén gondolkoztam, hogy van-e ilyen? Mindesetre most már van!
)
-
neilszab
őstag
Feltéve, ha a szimulált kocsiba is használják.....
Amúgy egyelőre még nem tartanak ott a játékok, hogy igazán jól modelleznék a kuplunghasználatot, erre csak mostanában kezd megszületni az igény és a válasz a fejlesztők részéről...
Az általam hőn szeretett GTL-ben például egyenes semmi következménye sincs, ha a gázon állva kuplung nélkül felváltasz (kikapcsolt autokuplunggal!!), sőt így még jelentős tizedek is lehet nyeri a pályán, szóval kuplung felejtős
Vagy próbáltam például rFactoral amolyan vasárnapi vezető módjára, finoman kuplungal elindulni, hát elég siralmasan ment dolog.
Szóval azért ettől még egy kicsit messze vagyunk, talán 4-5 év
-
neilszab
őstag
Óriásit zuhant a SAITEK kormányok árai!!!!!
Nem tudom mi állhat a háttérben, de eddig én 17 rongy körül láttam mindenhol a r440-et, most meg nézem, hogy 10 ropi alatt van....
Aki most gondolkozik egy belépő szintű szimulátoros kormány vásárlásán, annak tudom ajánlani!
-
neilszab
őstag
Pointer nyilván azokra a kocsikra gondolt csak, ahol valójában is van kuplung...
Valamint egyre többen keresik a "retro érzést", és jönnek is ki az ilyen témájú modok/játékok dögivel, vagy ott az iRacing (ahol az automata váltó direkt "butább"), szóval lehet azért hol használni. Meg egy bizonyos szint és fanatizmus felett csak az életérzést kedvéért már akkor is bevállalsz ilyesmit, ha közben súlyos tizedeket is veszítesz érte, mert hát had szóljon! Ebbe igazán nem lehet belekötni....
-
neilszab
őstag
-
neilszab
őstag
Jaj, a sok "okoskodás"
közepette el is felejtettem megköszönni a rengeteg pozitív visszajelzést, örülök, hogy ilyen sok embernek tetszett a munkám.
Amennyiben van rá igény, akkor majd idővel elkészítem a folytatást is, amiről a cikkben már írtam.
-
neilszab
őstag
válasz
Georgie1224 #64 üzenetére
"Egyetlen gyártót nem említettél meg szerintem a Genius."
Lehet nem véletlenül...
-
neilszab
őstag
Kedves Anulu!
Én sem tehetek mást, mint fogni magam és fölmenni a gyártó weboldalára és ott megnézni...
(jelentem: 911 Turbo S, G25, DGFT, Driving Force Ex, megy PS3-on)
PlayStation-ön különben se nagyon beszélhetünk igazi szimulátorokról (tudtommal a GT5 sem az), ezért a cikkben sem fogalkoztam különösebben velük. Egyébként még így is találhatsz több típus esetében utalást erre vonatkózóan, hogy más platformokon is működik...amúgy
-
neilszab
őstag
A GTR-EVO hoz nem kell semmilyen speckó beállítás, ua. mint az összes többi Simbin-es játék. A GTR2 guide-ja meg pláne megfelel neki!
Ant@:
A bal oldali az 50%-nál alacsonyabb értékek, ilyenkor a pédálút elején kevésbé "érzékeny" a hatás.Amúgy ez a beállítás a kormánytengelyre is igaz, így lehetene beállítani azt, hogy egységnyi kormányforduláshoz minél tovább tekerve egyre nagyobb kerékelfordulás társuljon. (arányaiban!!). Tehát kicsit forgatva puhább a kormányzás, aztán fokozatosan harapóssá válik.
-
-
neilszab
őstag
Hibás volt a Setup Guide fájl, feltöltöttem egy újat és a Momo Racing-hez is felraktam egy pdf-et apedáljavítás menetéről. (ezúttal is kösznöm jcolee-nak
)
Valamint ezt találtam még nektek, nyálcsöpögtetőnek:
BRD Speed7 WheelÉs aki teheti, jöjjön el csütörtökön Alfázni, elég nagy móka van kilátásban!
-
neilszab
őstag
Nekem is küld el lécci, és fölrakom a cikkhez.
A Momo Racing pedálhibájának ügyében pedig, ha pár sorban megfogalmazod úgy, hogy az belepasszoljon a cikkbe, akkor azt is módosítom. Nekem sose volt Momo-m, szal személyesen nem találkoztam a hibával...hál istennek!
szal privibe lerendezzük...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Minden, amit a kormányokról és szimulátorkoról tudni érdemes... kezdőknek és haladóknak egyaránt ;)
- ThinkPad P53 15.6" FHD IPS i7-9850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ROG Strix GX601 Helios Black
- Oppo Find X7 Ultra 16/512GB 100% aksi újszerű!
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest