Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hejesírásó
senior tag
válasz
commanDOS
üzenetére
örülök h a második batch jobb lett

én azt vettem észre, h ha rakok bele befőtet is akkor úgy finomabb lesz vmiért. nem tom miért. elvileg ha megnézed az üveg hátoldalát nem nagyon van benne olyan amit alapból ne raknál bele.
akartam mondani, hogy én is csináltam azóta és nem lette elég piros, nosza raktam bele bőven paradicsomsürjtményt h szép piroskás legyen és totál elcsesztem vele, édes paradicsomos szecsuáni lett belőle

-
commanDOS
senior tag
Apropó... Csináltam megint egyet, határozottan finomabb lett.
Viszont megfeledkeztem róla, hogy eleve csípős szecsuánit vettem és
beledobtam vagy 3 karika atompaprikát.
Egyébként a bolti szecsuánira miért van szükség? Van benne olyan alapanyag/fűszer,
amit nem kapni itthon vagy csak szimpla tuning? -
csimav
őstag
Finom a kínai kaja. Régebben voltunk egy kínai étteremben, apám kért valami kaját, amire azt mondta a csaj, hogy nágyon cipős. Aztán kicsit se volt az

-
hejesírásó
senior tag
nekem 4 nap volt reggeli ebéd vacsora. mást nem is ettem

-
Egzee
őstag
Háde wázz ember ez egy focicsapatnak elég!!!
-
commanDOS
senior tag
válasz
hejesírásó
üzenetére
Semmi édesítőt, csak, ami a zöldségekben- gyümölcsökben volt. Hétfőn készül a második adag, ahogy írtad, teszek bele egy kis alaplevet ananászlét kipótolandó, több szójaszósz, bors. Most csípős szecsuánit vettem (ben bácsi),
úgyhogy az erős paprikát csak mutatóba teszem bele
Remélem jobban hasonlít majd az eredetire. Szó, mi szó ez is ízlett, csak édes volt, ennyi. -
rayoliviero
veterán
válasz
hejesírásó
üzenetére
jó

-
hejesírásó
senior tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
kilukadni. így most jó lesz mester?

CommanDOS: használtál mézet vagy cukrot? több szója, több fehérbors, egy kicsit több cukor, és mehet még bele ecet.esetleg 1-2 deci alaplével cseréld fel a teljes bemenő ananászlé mennyiségből 1-2 decinyit, mert az is édes ugyebár.
az alaplé ne kockás legyen mert azt nagyon meg lehet majd érezni a végén!
-
rayoliviero
veterán
válasz
hejesírásó
üzenetére
kilyukadni
-
commanDOS
senior tag
válasz
hejesírásó
üzenetére
Csak szemre raktam, több alkalommal 1-2 evőkanálnyit, lehet a szójaszósz is kevés volt.
Közben jónak tűnt... a végére ment el édes irányba.
Evvan, legközelebb jobb lesz. -
commanDOS
senior tag
No összedobtam, volt vele macera

Alapvetően finom, csak valami miatt túlságosan édes lett. Pedig összesen 1 nagyobb répa van benne, a mangó is picit éretlen volt. Sebaj elfog fogyni, ettől nem félek, a következő adagnál majd jobban figyelek. Lehet az ananász meg az ananászlé volt túlságosan édes...
Kinézetre, állagra viszont teljesen rendben van
-
hejesírásó
senior tag
egyszer sem mondtam h angol a gyökere, csak azt h ez az angol neve (mivel a jelenben élek ezért a mostani neve..nyílván). de tudtam, hogy ide akarsz kijukadni, csak nem szeretem ha a számba adnak dolgokat amik nem gumicukrok.
az újkínai átírást nem kell bemutatni, köszönöm.

-
válasz
hejesírásó
üzenetére
"mert akkor angolul mi a neve ha nem sichuan?"
A pinjin hasznalata elotti idokben Szechuan v Szechwan formaban irtak, de nem is ez a lenyeg, hanem az, hogy a "Sichuan" forma nem az angolban gyokerezik (ok csak atvettek), hanem Kinaban, ugyanis egy bizottsag ott dolgozta ki a pinjint, mint a kinai nyelv kovetendo atirasat.
-
hejesírásó
senior tag
nálam zeusz németesen van ejtve mert úgy az adott istenség hangulata és milyensége (ereje, dühe) sokkal inkább kijön mint magyarul egy hangszínen kiejtve, hogy zeusz.
nálam barcelona eredetien van ejtve, mert úgy nagyon szép a hangzása, pekinget sem pekingnek mondom hanem beijingnek mert az sokkal szebb, dallamosabb.még kérdés?

a vak embernek sem fogjátok tudni megmagyarázni, hogy ő ronda

-
Feruendios
tag
Ahova napi rendszerességgel járok ott jól csinálják hál isten. De a környéken lévő kinaiba múltkor majdnem vissza vittem(csak gondoltam többet nem megyek inkább oda azt kész), mert bambusz helyet karalábét raktak bele.
-
commanDOS
senior tag
válasz
hejesírásó
üzenetére
Beszereztem a hozzávalók egy részét, bambuszrügyet sehol nem találtam viszont...
Hús nélkül olyan 2500 környékén jön ki, ami ha azt veszem, hogy 2-3 főzésre elég, akkor annyira nem húzós. Teriyaki szószt is kaptam 350-ért, 1fajta szecsuánit vettem csak 290-ért.
Mangó 130, ananász konzerv 230, ez eddig nem húzós. Gyömbér, csíra, fűszerek... ezek közül egyik sem tétel. Szóval alapvetően nem drágák a hozzávalók, csak sok kicsi sokra megy. Nembaj, ha finom lesz, akkor megérte.
Apropó: ebbe nem szoktak fafül gombát rakni? a kínai kifőzdés szecsuániban mindig van.
Igaz ezt a receptet legalább 4féleképpen találtam meg... -
Gondoltam szólok, hogy 四川 magyar neve Szecsuán, a Sichuan pedig nem az angol neve, hanem a pinjin átirata.
Ha már egyszer helyesen ásod azt a sírt
-
Yaye
őstag
válasz
hejesírásó
üzenetére
Nem kötekedésből, azt látom hogy most az és kész, de attól még hibás és kész
A tartománynak van hagyományos, bevett magyar neve, és az "Szecsuán".
Egyáltalán nem szükséges hibátlan eredeti kiejtéssel mondani/írni az idegenből átvett szavakat, főleg ha a magyarban nem létező hangokat tartalmaz. Ezért nem gáz a cunami sem, sőt a régen oly gyakran hallott "Szecsör/Tecsör asszony" sem. A magyar nyelvben használatos hangokkal nem ejthető ki/írható le autentikusan, úgy mondjuk/írjuk ahogy a leginkább sikerül közelíteni. Gondolhatod, a külföldiek sem törik össze magukat a magyar szavak autentikus ejtése/írása közben, nekünk sem kell.
De persze úgy írod ahogy akarod, csak ez a vegyes átírás nem csak helytelen, de nagyon béna is. Kb olyan mintha Párizst helikopterségedre hivatkozva Páhryíí-nak írnád.
-
Megyek, kipróbálom

-
commanDOS
senior tag
válasz
hejesírásó
üzenetére
Akkor utánanézek a dolgoknak és lehet jövőhétre összedobok egy ilyet. Kell már egy kis változatosság

-
commanDOS
senior tag
Hm, ezt rég ki akarom próbálni, a macerától nem félek de az alapanyag árak elég húzósak...
Nekem a szezámos csirkecsíkok jön be, és egész jól meg is tudom már csinálni, az első bénázások után (család szerint legalábbis). Általában kínai kajáldákban is ezt kérek
(no meg a többi felismerhetetlen dolog, amit ha kéred ha nem melléraknak
) -
Yaye
őstag
Főleg a nicked fényében nem tudom megállni, hogy ne szóljak be: angolul Sichuan, de hogy magyarul nem Szechuán, az fix
[link] -
DerDer
tag
Nyam-Nyam

-
pmheros
őstag
Bacsis szaktárs ugyanezt szerintem 2db Prescott -on sütötte volna ki

-
Puma K
nagyúr
Úúúú.... ezt is két pofára tudnám zabálni mint az édes savanyú mártásos csirke mellett tojásos rizzsel

-
kelekyle
őstag
Nagyon jó írás grat

-
San398
őstag
Én is azt hittem, hogy valami kínai cuccokról lesz szó, mekkorát tévedtem. Ahogy olvastam és néztem a képeket világos lett, hogy itt valami jó kis étek készül. Az utolsó fotó láttán akkorát kordult a gyomrom (most jöttem a fogdokitól és nem ehetek)
Jó is a kínai kaja, szeressem. Gratulálok a cikkhez. 
-
hejesírásó
senior tag
én ha kiejtem
így ejtem Szie (ie kicsit összevonódik)chuanivan kis pici h is benne.
öntörvényű vagyok az biztos, a név sem véletlen, fricska a helyesírás bouziknak mert csomó féle képen lehet értelmezni és ha úgy értelmezem ahogy kedvem tartja helyesen van leírva.
ha meg nem akkor meg rosszul (szerintem meg helyesen, mert pusztuljon az ly-j!) a helyesírás szerint
hogy mi szabályos EBBEN az elavult, megújulásra nem igazán hajlandó, fölöslegesen túlbonyolított és macerás (nem feltétlenül mindig logikus) nyelvben az egy dolog... -
Tim82
félisten
válasz
hejesírásó
üzenetére
Nem véletlenül vagy a heJesírás sírásója!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(ÉKE!
) -
iSonic
addikt
Nyammm

-
hejesírásó
senior tag
válasz
Depression
üzenetére
ja és a szójából és a teriyakibólmaradt még kb 3 ilyen hatalmas adagra való!
-
Ipse89
tag
Jó kis írás, megéheztem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tim82
félisten
Magyarul nyugodtan lehet Szecsuánnak, szecsuáninak írni...

-
hejesírásó
senior tag
válasz
Depression
üzenetére
én aldiban vezsem ezeket emg lidl ben
ott olcsó..a teriyaki pl 250ml-es volt asszem 500-600 HuF -
Napfénysüti
nagyúr
Jól hangzik és jól is néz ki. Éhes lettem, egyszer ki kellene próbálnom az elkészítését.

-
Depression
veterán
válasz
Depression
üzenetére
Na, megnéztem a hozzávalókat. Most már tudom, hogy ilyet sosem fogok enni. Egy üveg teriyaki szósz (150ml) 1400Ft.

-
fixedgear
tag

-
BloodyEddie
őstag
Ez most komoly? Azthittem a cikk végén lesz valami elektronika, vagy valami átverés, de semmi, ez tényleg recept

-
JanFe
aktív tag
Megeheztem olvasva a receptet

Gratula a cikkhez.
-
Depression
veterán
Teriaki, bambusz, stb. lehet kapni bevásárlóközpontban is?
-
Solten
őstag
válasz
hejesírásó
üzenetére
Hm, jol hangzik. Na igen, normalis etelhez magyar szakacs szuksegeltetik...

-
Solten
őstag
Milyen az illata? Mert a kinai lakotarsam iszonyat budos kajakat foz...
Mar a kinai "etel" gondolatara is elmegy az etvagyam..."mert kínait főzni nem lehet gyorsan"
Ezt megerositem. A rizse 1 oraig forog a mikroban...

-
atike
nagyúr
Imádom a kínait... Megyek haza és ki is próbálom...

-
echterion
nagyúr
Nyami-nyami! Szeretem a kínai kosztot.

Gratula.
-
szumoo
senior tag
Jó kis faja kaja lett belőle, grat hozzá és persze szépen le is írtad.

A képekért viszont kár
-
Csorbi
addikt
Na akkor én most elmegyek egy kínaiba...

Klassz írás, kedvet kaptam!Egyébként a teriaki-t nyugodtan kijavíthatod teriyaki-ra, mert úgy helyes, viszont olyat ne írj, hogy szechuáni, ha már magyarul írod, akkor szecsuáni.

-
hejesírásó
senior tag
válasz
acélkemény
üzenetére
nem én választom meg a megjelenés időpontját

-
acélkemény
csendes tag
gonoszsag ezt a cikket reggeli elott feltenni netre

-
mephi666
nagyúr
hm, most megéheztem... asszem ilyet nem fogok készíteni, mert az összetevők nagy része meg sem található a háztartásban és nem szeretek olyan dolgokkal kísérletezni, amiket igazából nem is ismerek (mellesleg költséges is lenne 1 próbáért így bevásárolni)
anno készítettem padlizsános muszakát (görög egytálétel): 3-4órán át sz@rakodtam vele, mire kész lett és nem is lett olyan jó
inkább magyar/olasz kajáknál maradok... azoknak jól be tudom lőni aránylag az ízét meg a fűszereket is "ismerem" -
hejesírásó
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
üüühm sült tészta zöldségekkel...jahj....
-
Mr.Csizmás
titán
nyami

a címről azt hittem, hogy csájnafon rendelési útmutató lesz

a szecsuánit szójaszószban pirított tésztával imádom, hordóstul tudnám enni

-
Misi1979
őstag
Szép
Hamarosan úgyis ebédidő..
Új hozzászólás Aktív témák
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Projektor topic
- World of Tanks - MMO
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hyundai, Kia topik
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Óra topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)