- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
saril
senior tag
válasz
t72killer #83 üzenetére
Én azóta használok ssd-t amióta megjelent, és köszi nem kérek a sok TB-os hdd-ből,
1 lassú
2 arányosan sokkal többet fogyaszt
3 jobban melegszik
4 hangos
5 LASSÚszóval lehet én ilyen érdekes kívétel vagyok, de nekem 2x256gb ssd bőven elég, főleg mert a digi net 1000/300 mindent le tudok tölteni percek alatt
egy külső 1tb-os mentős, backup-os hdd-m van, ami minden fontos dolog el van mentve és ennyi. gépembe sztem lassan 10 éve hogy nincs hdd...
Nem félnék attól hogy nem lesz hdd, tesla is megoldotta, saját akku gyárat csinált, kínálat kereslet, szóval lesz a hdd-ből, mivel ahoz tudomásom szerint semmilyen különleges anyag nem kell...
-
t72killer
titán
F.sza. Akkor akik ezt tolják, legyenek kedvesek átfáradni egy olyan bolygóra, ahol végtelen mennyiségű winyót gyártanak
.
Hálistennek tavaly bevásároltam winyóból, ha egyik se makkan meg, van 3-4évre való. Viszont ha ezek lerabolják a piacot, érdekes lesz a tartalomszolgáltatók (gugli, FB, stb) élete. Ha fizetni kell majd a FB-ért, lehet égni fog pár bánya...
-
GoldhandRent
őstag
nekem a kedvencem a kis gréta volt, aki nagy arccal áthajózta az óceánt egy carbon kompozit hajón, majd visszarepült a kis villájába :))))))))))))))))
2 ütemű dízel nem ~olyan~ rossz, meg azt a hasznavehetetlen szar olajat is el kell valaminek égetni, amit a kommersz dízelüzemű nem tud. Akkor meg már vigyen is valamit a hátán.
Repülés az szar, az fix. Nem lenne rossz, ha boldog boldogtalan nem röpködne ide-ida. -
saril
senior tag
válasz
GoldhandRent #76 üzenetére
Ebben egyetértünk hogy én is eltúlzottnak tartom amit az autokkal és kamionokkal művelnek mert "környezetvédelem" pont ezt akartam kihangsúlyozni, csak akkor félrement, de ettől még igaz, hogy a hajókat meg a repülőket az összes környezetvédő átugordja mintha nem is létezne és sosem tiltakozik, ez a lényeg, a kamionosokat meg a szgk-at meg szarrá szivítják az euro-s korlátozásokkal, ezzel még bonyolultabb motorkonstrukciókat eredményeznek a gyártás során ami jóval drágábban javítható mint a régi társai...
Totalcar-on foglalkoztak vele egyszer, vagy épp a becsületnepper magyarázta, hogy a mostani euros szabályozások olyan kis lépések hogy teljesen felesleges...
-
GoldhandRent
őstag
áruszállítás az KELL
ellenben a crypto, na az nem kell.gondolom te sem örülnél, ha a 100k-s akármit 800k-ba tudnád venni, mert a nagy hajó katalizátorának fejlesztése nem ingyen van... EURO 8 meg a nagy fasz a fülébe
Autókkal szemben is lehetetlen elvásárokat támasztanak, drága megfelelni a buta szabályoknak, ami miatt NEKED kell többet fizetned érte. Mehetsz BKV-vel, persze. Mutasd meg hogy kell, de akkor se csinálom utánad. Vidáken meg pláne, ahol óránként van buszjárat, csatlakozás nincs, ha el akarsz jutni csak busszal INNEN ODA, akkor elmegy egy teljes napod csak a közlekedésre. Autóval meg 20p. -
PThun
újonc
Az alulfeszeléses garanciabukást nem én találtam ki, hanem a gyártó. Egyébként meg az összes hardverállítgató programban le van írva, hogy garanciavesztéssel járhat, ha használod (nyilván bizonyos funkciókat). Márpedig ha használtad, azt látni fogják és bukhatod a kártyádat. De tudom, mindenki okosabb, csináljátok csak
-
Rickenstein
senior tag
Ezt a clickbait cikket kissé későn írtad. Már rég kiderült, hogy a Kínai kormány manipulatív jelleggel hozta ki ezt a közleményt amiben csak annyiról van szó, hogy MEGERŐSÍTIK a már évek óta érvényben lévő korlátozásokat.
-
PeTeR_33
tag
Több részre lehet osztani a kérdésed.
A legnagyobb rizikót az vállalja aki több száz ezer forintért teszem azt milliókért coint vásárol.
Ő kockára tesz egy tőkét.És ott vannak a bányászok.Akik átlátták az árfolyam mozgást már decemberben azoknak egy RTX 3080 már rég kinullázta az árát.És elkezdték a rigjüket bővíteni.
Aki 5-10 kártyával bányászik az a tőkét nem kockáztatja.
Akinek 5-10 kártyás rigje van több millió ft-értékben az nem a mezei gyári munkás.
Nagy valószínűség szerint van a környezetében tulajdonában cég,vállalkozás.Az ÁFÁ-t visszaigényli vagy leköltségeli.
Innentől kezdve a boltban vásárolt 600.000ft-os RTX 3070 rögtön csak 420-450.000ft-jában került.
Amit még vígan eladhat minimum árában ha beomlik a bánya. -
Szerintem arról is ti tehettek, hogy a fa ára a duplájára nőtt, bár még nem látom az összefüggést!
Arra leszek kíváncsi, ha egyszer majd valamikor bejön az eth 2.0 és megszűnik (vagy lehet marad alternatíva, azt nem tudom) a vga bányászat, az árak pedig maradnak fent, akkor kire fog mutogatni mindenki - pl a vga gyártók -... Mert anno a HDD/SSDk esetén is elmaradt az árak mérséklése, amikor megszűnt a kiváltó ok. Én már nem várnék 150k körül a felsőházból VGAt a jövőben.
A többieknek oldaltól függetlenül: chip hiány sajnos mindenkit érint - a VGA gyártókat is, mert nem bírják rongyosra keresni magukat -, pl. van olyan autó, amit 4-16 hónapra lehet rendelni, de van, hogy bizonyos felszereltséggel már nem is lehet megrendelni. Ez ilyen és még durvább lesz a következő egy évben, így pc gamerként - már amennyire az lehetek 2 gyerkőc meg egy családi ház mellett - csak kitartást tudok kívánni annak, akinek most aktuális a hardver csere.
-
PThun
újonc
Én csak azt nem értem, mit gondol az az ember aki otthon nekiáll 1-2-4 videókártyával bányászgatni? Esetleg belerak 50-500 ezer Ft-t ebbe az egészbe (bitcoint vesz)?
Már az eleje óta követem a bányászatot, mert engem is rendesen megszivattak vele, és még mindig egy 980Ti-al kényszerülök játszani, arról nem is beszélve hogy még a legszarabb TV-knek is horror ára van az általuk okozott chip hiány miatt.
Csak azt látom hogy a minerek mindig védik a szavukat, akármi is történjen. Ha minuszban vannak, akkor is. Sokan kiszálltak már belőle, mert amenny rizikó van benne nem annyira jövedelmező.
Pl. veszel egy drága kártyát. Ha alulfeszeled, buktad a garanciát, ha nem feszeled akkor tönkre fog menni. Már is itt a rizikó. Mivan ha hibás a kártya és alulfeszelted? Bukta. Mivan ha nem hibás de beledöglik a mineba? Buktad.
Mivan ha holnap bedől a tőzsde? Azt hiszitek hogy ti irányítjátok? Az 1-2-10 darab kis vga-val? Vagy a pár ezer dollárral?
Nincs benne annyi kéz. Pár nagykutya mint Musk, kiszedi belőle a részét már hopp 40-30 ezer alá ugrin a coin. Ez egy sima tőzsde, amit lehet bányászni is.
Nevetek ezen az egészen mikor pár twitter post után 5-10 ezreket ugrál a coin ára.
Ui.: Tudom hogy több coin van, de ha egyik ugrik akkor általában a másik is...
És nem, nem maradtam le a vonatról mert fel sem akartam szállni. -
szazbolha
addikt
Kapitalizmus van. Szabad kereskedelem. Piaci folyamatok.
A HDD és a VGA nem létszükséglet, nem lehet rá állami szabályozást tenni.Alkalmi bányásznak tartom magam. Amíg jövedelmező kiveszem belőle a pénzt.
Legálisan csinálom, adózok is utána. Szórakoztat és zsebpénznek bőven megfelel.Lehetne zöldebb a bányászat, de amíg a zöldek bezáratják az atomerőműveket fityiszt mutatok azoknak akik zölden érvelnek a coin bányászat ellen. Klimakatasztrófázzál saját köreidben... az is csak egy biznisz... mondom pár haveromnak.
Piramis játéknak tartom a coinbizniszt, kevesek által befolyásolt tőzsdeszerű manipulációkkal. Semmiféle hozzáadott érték nincs a renccerben amit jelenleg más technológiával és más módszerekkel ne lehetne megoldani. A kezdeti szép szólamok elvesztek, ez már csak a pénzről szól. Amit én kiveszek azt másnak be kellett tennie.
Az én veszteségem másnak nyereség.Ha a kínaikat korlátozzák akkor a maradék 30% bányász hosszabb távon jól jár. Én is.
Bizonyos vagyok benne, hogy Kínában előbb államosítják a bányászatot, minthogy beszüntetnék.
Biznisz. -
Aprósólyom
addikt
Azzal, hogy folyamatosan növekszik a bányászat/kriptók térnyerése, várható volt, hogy előbb utóbb elkezdik szabályozni vagy ha máshogy nem akkor korlátozni. Ez mindenre is igaz.
Ha sokat árad a folyó, akkor szabályozzuk. Ha túl sok cukrot vesznek az emberek, megadóztatjuk, hogy ne hízzanak el és ne terheljék az egészségügyet. Ha holnaptól mindenki aranytojó tyúkot akarna tenyészteni, akkor pedig korlátozzuk és engedélyhez kötjük a tevékenységet, mert ha nem tennénk elinflálná az aranykészletek értékét.
A világ legtermészetesebb dolga, hogy ha valami elér egy mértéket, akkor korlátozzuk/szabályozzuk. Nincs új a nap alatt.
Nem utolsó sorban ezért tartja egy ország lakossága az államot. Hogy menedzselje és felügyelje a működést. Ha valami túlontúl kicsúszik a keze közül, akkor közbeszól. Ettől van rend. -
janeszgol
félisten
Én is utálom ezt az egészet. Utálom a bitcoinokat, utálom a bányászokat. Viszont nem tudok mit tenni.
A menekülőút nálam a felhős játékszolgáltatás (ezt már amúgy is vártam), így legalább nem kell 500 ezerért gépet vennem. Csak fejlődjenek még egy picit a mikrolagok kijavításával. Addig játszom a rahedli régebbi (1+ éves) játékaimmal. -
floatr
veterán
Mert akit érdekelne, és akit megcéloztak vele, az nem jut hozzá. De nyilván ha pénznyomdász körökben jársz, akkor azt hallod, gamereknél meg mást. A hivatalos kampányaik egész nyáron meg ősszel ettől voltak hangosak, és most ment a lecsóba az egész, mert nem arra használják, amire készült.
-
koko52
nagyúr
válasz
Döglött Róka #55 üzenetére
Amiket összehordott, ahoz képest finom voltam és nőies.
-
Döglött Róka
veterán
Nem vetted fel, ezzel nyitottál:
#6 "Látszik, hogy fingod sincs a témáról. Lemaradtál a vonatról és most dögöljön meg minden bányász."Legalább olvasnál vissza rendesen. Én erre a stílusra reagáltam.
Nem ugrasszuk össze topik ez, szimpla hír - még annyira clickbait címe sincs - amire ki hogy reagál.
-
floatr
veterán
Az NVidia már most húzza a száját, mert a remek marketingkampány a ray tracinggel így akkor mehet a sunyiba, mert jóformán senki nem tud RTX-hez jutni, csak aki drogcsempészek tranzakcióihoz asszisztál. Ugyanez igaz a játékfejlesztő cégekre, akik hiába húzzák be a legújabb címeket, amikor az előző generáció középkategóriás kártyáit is csak csillagászati áron lehet beszerezni, és a 1050Ti a téma még mindig.
-
PeTeR_33
tag
No.
Ha megnyugodtál egy kérdésem lenne.Előtte megjegyezném,hogy a mondandódban rengeteg igazság van.
Én elvárnám,hogy a légszennyezésért vizeink szennyezéséért tegyen az illetékesek.
Család apa vagyok.Nem mindegy milyen bolygót hagyok hátra a fiamnak.DE
Kezdjük az elején.
"Nagyon szánalmas hogy itt a kis "bányászokra" szánakoztok, miközben erre iparág épült és több száz helyenként több ezer vga-val BÁNYÁSZ FARMOK üzemelnek"- az elmúlt pár évben hol voltatok?Úgy az elmúlt 20 évben???Felépítettek egy iparágat pár hónap alatt???Néhány ezer kártyával?Mi gamerek 20év alatt több millió VGA-t vásároltunk.Ti fél év alatt felépítettetek egy iparágat?A komplett Nvidia,AMD eladásokat elnézve ti tényleg azt hiszitek,hogy pár ezer kártyával felépítettetek egy iparágat? -végem vanEzek a tevékenységek nem vágnak tönkre egy ipar ágat.
Mert mit csinál a bányász??Vásárolja a VGA-t raklap számra míg fut a szekér.
Ha pedig megtérdel az árfolyam menekül mint patkány a süllyedő hajóról.
Megjelentek 10 éventek néhány hónapra.Azon kívűl?????!!!!!Ezzel szemben én közel 25 éve fizetek minden évben a VGA gyártóknak!
Egyre mélyebb sarcot!
Ha én még és még rengeteg gamer eltakarodok erről a piacról meg fogja érezni az NVIDIA.
Ja,hogy már az Nvidia régen nem a gamerekből él?
Azért jó pár 10 milliárd dolláros bevétele van belőlünk gamerekből.Ha bedől a kártya a bányász mit csinál?Azon kívűl hogy a széthajtott szarjával elárasztja a piacot???Gyakorlatilag szorult helyzetbe hozza azt a gyártót akinek a termékével jópénzt keresett.Emlékszünk pár éve mikor beomlott a bánya.A kutyának nem kellett új VGA annyi volt a használt-
Ha eltűnik a gamer az rántani fog magával mindent.Alaplap
gyártót,processzor,klaviatúra,headset gyártót.Tönkre ver egy komplett iparágat! -
koko52
nagyúr
válasz
Döglött Róka #49 üzenetére
Felvettem a stílust amivel (nemcsak te) kezdted, idézem első megnyilvánulásodat: Az ilyen véresszájú otthoni bányászfajta mennyit adott már el?
Vannak normális topikok, ahol normális a hangnem is. Főleg ott vagyok jelen. Mint írtam ez egy tipikus ugrasszuk össze az embereket topik a PH!-től, kell a reklámcégeknek a szép szám. -
saril
senior tag
minden ellen/mellett tudsz valamit tenni, ha akarnál, itt az hogy nagy a szád és szidod az egyik réteget, nem fog megoldást nyújtani, mindent lehet csak akarni kell.
#Döglött Róka igaz, eléggé nyers a stílus, de egyedül csak te nem tudtál érdemben válaszolni arra amit leírtam/leírtunk
well done!
-
Döglött Róka
veterán
Köszönöm a választ. Így már jobban hangzik.
Ki mondta, hogy be kéne tiltani? Hogy jön ide?
Belehalnál ha kultúrált párbeszédet folytatnál nem pedig hőzöngő megmondóemberként fröcsögnél? A másikkal együtt ugyanazt a penetráns teljes mértékben komolyan vehetetlen stílust tolod.
Hogyan vegyelek komolyan ha ennyire nem megy az értelmes felnőtt kommunikáció?#46: Megint az idiotizmus és agresszió. Nem mondtam, hogy tiltsák be, annyit mondtam hogy nincs értelme. Nagyon szépen kérlek ne olvass a sorok között ha nem megy.
Szalmabáb érveléssel nem tudok mit kezdeni, ha másra mutogatsz attól még mindig pörög a villanyórád.
Konstruktív párbeszédet szeretnék látni. Az nem úgy indul, hogy támadsz és másokra mutogatsz, hogy dehát a csúnya xy is sokat fogyaszt.
Nekem az is elég ha egy bányász annyit mond, hogy persze nem szép, persze szétkúrtuk a PC piacot és ehhez én is hozzátettem. De lett belőle pénzem és ezért pont leszarom az egészet a többiek nyomorát.Ennyi, ezzel már egy őszintébb hangnemet ütsz meg mint azzal hogy másokra mutogatsz.
-
koko52
nagyúr
Én megértő vagyok. Sokszor írtam már, hogy legyen egy olyan árfolyam amin nem bányászik boldog boldogtalan, csak az aki meg is termeli hozzá az energiát. Így béke lenne. De a legvéresebb szájúak továbbra is a gémer oldalon vannak. Igazából nekem mindegy ki kit szid, se több se kevesebb nem fogok rosszul aludni.
-
saril
senior tag
szuper, ezzel fog változni valami a jelenlegi helyzeten hogy te pokolba kívánod az egészet a vele foglalkozó emberekkel együtt? NEM
Megoldást kínálsz és/vagy mozgalmat indítasz ellene, vagy tüntetést szervezel, hogy kézzel fogható legyen a tiltakozás, avagy részt veszel ilyen tüntetésen? JA... NEM
problem solvedimádom az ilyet, "szar minden dögöljenek meg" ez tényleg nagy előrelépés
sokat tesz hozzá ahoz hogy ez ne így legyen!
-
koko52
nagyúr
válasz
Döglött Róka #36 üzenetére
Tiltsanak be minden műanyagot és szén alapú energia előállítást, felhasználást! És minden energiafelhasználást aminek nincs értelme! Igen a játékra készült VGA-t is és a bányászatot is! Akkor kvittek leszünk. Mindenki oldja meg az önellátást, mert te se nyúlj oda a vietnámi krumpliért meg az Ecuadori rózsáért. Mennyi energia is ment el, hogy te örülj ezeknek? Vagy a játékra amit előállítanak, mennyi MWh megy el? Bambusz szívószál műanyag csomagolásban megvan? Lehet itt mutogatni, csak előbb nézzünk már magunkba és a világ vezetőire, akik pont lexarják a környezetet, mert első a profit. És amíg ez így van a birka nép is Így tesz. És ha már zöld energia, én többet termelek napelemmel,mint amennyit elhasználok.
-
anulu
félisten
édes módon le se f*snám, hogy mennyire szedi meg magát, ha nem az lenne, hogy ami engem érdekel, azzal nem tudok foglalkozni (PC gaming). és igen, ennek a vége az, hogy a pokolba kívánom az egész mining-ot, és örvendek minden tized pont ETH esésnek. és nem, egy másodpercig sem leszek megértő. ahogy ti sem vagytok azok.
-
saril
senior tag
remélem te is sorban álltál a tiltakozók között a cigisekkel amikor volt a nagy dohány áremelés? ja nem!
DDDDDD
jóval drágább lett? igen! veszik, igen.
Nekem sem tetszik hogy drágább lett a vga, tudok vele mit kezdeni érdemben? nem, nem vagyok senki hogy tudjak érdemben kézzelfoghatót tenni ellene.
Akkor lehet cseszegetni az összes bányászt, attól nagyon nem lesz jobb, sőt! -
saril
senior tag
válasz
Döglött Róka #38 üzenetére
a legtöbbet nem is érdekli mit csinál, amíg zseton van belőle, és azt látja hogy ezrek gazdagodtak meg így, nem is fogja, ez baj? én szerintem nem! mert vannak fontosabb dolgok amikkel foglalkozni kéne, de kezdelek érteni titeket, nektem ez most a legfontosabb, hogy a kcsög bányászok miatt drága a vga, az hogy a TSMC miatt nincs elég vga meg az autoipar is áll, attól tuti nem drágult, ugye?
jót kacagok
-
koko52
nagyúr
válasz
Döglött Róka #31 üzenetére
Egy novemberi 800k-s befektetés 2,5 milliót hozott május elejére. Az a 800k-s befektetés most 3 millióért elmenne a piacon. Aprópénz...
Amit most nézel a jelenlegi "beszakadt" árfolyam. Van aki eladja ennyiért van aki megvárja az 5-10x árfolyamot vagy bukik rajta. Ez a szép benne. A tőzsdét is be kellene tiltani nem? Ugyan erről szól. -
Juhaszatti
addikt
Azért ez a bezzegelés, meg más iparágakra mutogatás is elég gáz. Abszolút nem menti fel a bányászokat az, hogy vannak olyan ágazatok amik környezetterhelőbbek. Ahogy a rablót sem menti fel az hogy ő csak egy helyi családot rabolt ki, pedig vannak akik egész bankokat pakolnak ki fegyverrel.
Értem én, hogy ezzel a másokra mutogatással, bezzegeléssel könnyebb az ember lelkiismeretének, de kár erőltetni, ettől nem lesz jobb. -
saril
senior tag
nincs arányban az energiafelhasználás általi környezet szennyezés azzal amit én leírtam, a teherhajók és a repülés, jóval durvább mint ez, főleg hogy egyes bányászok már napelemmel megtámogatott rendszerrel tolják... én nem akarok meggyőzni senkit sem, csak ez felcsesz, hogy a bányász a hibás, mindig az a hibás aki csinál valamit!
A slusszpoén az hogy én nem is bányászom, na erre varrjál gombot #Döglött Róka -
Döglött Róka
veterán
"Jaj én csak egy műanyag flakont dobtam el az erdőben, az semmi a foxconnhoz képest."
Elfelejted, hogy az otthoni bányász hozzátesz a szennyezéshez. Azzal takarózni hogy más is szennyez nagyobb léptékben, attól még a bányász ugyanúgy szennyez. Sőt rosszabb hatásfokkal teszi mindezt.
Szóval ha a co2 oldalát nézzük, bátran lehet ütni a kis bányászt.
Azért mert lehülyézel mindenkit aki nem ért veled egyet, az nem azt jelenti hogy te tudsz valamit, hanem hogy hiszel valamiben. Ha tudnád miről beszélsz, sokkal árnyaltabb stílusban közvetítenéd az üzeneted.
-
-
updog
őstag
Ne húzd fel magad, rosszat tesz az egészségnek
Írtam már más topicban, a "bezzeg a teherhajók" meg a "sötét aki nem érti, miért nem néz utána" egy orbitális terelés aminek semmi köze a témához. Másrészt én is utálom az aliról értelmetlenül rendelőket, meg a pesti dugóban a dízellel araszolókat. Meg a *coinokat is.
Mondhatnám azt is hogy más érveitek nincsenek így terelni kell, de természetesen nem vagyok rosszindulatú.
Akármennyire nem szimpatikus egyik *coin se, ha valaki értelmesen válaszol, akkor max. jó hangulatban megegyezünk hogy ő kapjabe mert bányász/spekuláns, én kapjambe mert nem is akarom megérteni aztán kész.
De az ilyen fröcsögések után igazából te is a normálisan érvelni tudó, egyébként értelmes bányászokat szívatod mert kollektív utálat alakul ki felétek.
#34koxx a művészek miatt felfordulnak-e a piacok, okoznak-e a tevékenységükkel országok kibocsátásával mérhető környezetszennyezést? Mondjuk úgy, az ilyen 100M egy képért az értelmetlen de kevesebbeknek fáj (mármint nem úgy hogy hisztizik miatta, mert mindenért IS mindenki hisztizik
de valós hatással sokkal kevesebbekre van)
-
saril
senior tag
válasz
Döglött Róka #31 üzenetére
nem is kell válaszolni? vicc... az én előző kommentemre válaszolj, mert látom akkorába vagy, hogy a tudás lehuzza a fejed!
Környezetvédő vagy? ez a civil foglalkozásod? a szemeteskukák mellett lévő meg az utcán eldobott szemetet is össze szeded? a szemetet is szelektíven gyűjtöd? mindent megteszel hogy visszafogd az ökológiai lábnyomod? kétlem -
Döglött Róka
veterán
válasz
Döglött Róka #18 üzenetére
Nem is kell válaszolni, találtam oldalt ami megmondja: Nvidia 3070, 30ftos kwh árral számolva napi 1000-1600ft közötti bevétellel lehet számolni, zsetontól függően.
Durván éves 4-600k forintról beszélünk. Nem aprópénz, de elhanyagolható ahhoz képest hogy a szén meg a földgáz ég. Érthető az agresszív reakció a fórumon a bányászok részéről, ez a megtérülés vicc kategória.
Nem maradtam le semmiről. Ahogy sok másnál is, itt is a kereskedelemben van a tuti.
Ennél hülyébb pazarlást is láttam már, de azért ez ott van a top 3-ban. Ma is tanultam valamit.
-
koko52
nagyúr
Mindenkinek ot fáj ahol szúrják. A horgászok a kormoránt szidják a gémerek a bányászt. Persze igen, önös érdekből. Mellette nem érdekel senkit, hogy mérgekkel zabáljuk tele magunkat és a többi amit írsz. A véres gyémánt sem bánt senkit, amíg jól mutat az ujjunkon...
És peace, a gémerek (én is) nem szennyeznek a VGA-val és értéket teremtenek. -
koko52
nagyúr
Cointól függ. Van aminek minimális az igénye. Ezeket fogják támogatni a jövőben. A BTC már elavult, csak a legenda tarja fenn. Jönn ETH 2.0 1/65-öd energia igénnyel. Jönnek a zöld coinok stb... ez a jövő.
Szerinted a bankrendszer mennyi energiát zabál? Ezt senki nem fogja, tudja leírni. És mennyi kárt okoz az embereknek? Ezt sem fogják leírni. -
saril
senior tag
Most írtad "ebből szedi meg magát" akkor milyen teremtett érték kell még a pénzen kívül???
Nagyon szánalmas hogy itt a kis "bányászokra" szánakoztok, miközben erre iparág épült és több száz helyenként több ezer vga-val BÁNYÁSZ FARMOK üzemelnek, ott történik meg az amitől ti sztrókot kaptok, a giga és MEGA wattórák mennek el, és akkor mivan?Nekem az ilyen emberek mint ti, BÁNYÁSZ ellenesek, ne papoljanak, sehol nem vagyok addig amíg euro 0-ás besorolással olyan hajók közlekednek a tengeren, amiknek egy oda-vissza útján a kibocsájtott károsanyaga több százezer autó éves kibocsájtásával egyenlő!!!
Erről miért nem papoltok, vajon miért nem? mert az összes ilyen álszent ember, mint ti, is rendeltek aliexpressről, vagy akkor azt is toljátok hogy ne rendeljen senki aliról mert a legtöbb cuccot hajóval hozzák ide!!!
A repülés a másik dolog ami rendkívül szennyező a környezetre, most a vírus miatt kicsitt alább maradt, de ott sincs Euró besorolás az meg a fejünk felett szennyez!!!
TEHÁT AZZAL NINCS SEMMI GOND HOGY A VIZEINKET ÉS A LEVEGŐT SZENNYEZIK A FEJÜNK FELETT, DE AZ ENERGIAPOCSÉKLÁS MEG A DRÁGA VGA MIATT, AZ ÖSSZES BÁNYÁSZ GENYÓ?, na nevetséges amit itt összeerölködtetek, üljetek le EGYESaz hogy egyesek meg nem értik meg a működését a rendszernek, az meg az agyi és értelmi szintjét jellemzi az embereknek, nem a rendszert.
tudjátok a "a törvény nem ismerete nem mentesít a felelősség alól"
brutális agyi sötétség van itt aprón sok-sok emberben! písz -
törölt tag
PC-hez is vehetsz egy kontrollert, kipróbálhatod. Évtizedekig billlentyűzet-egérrel játszottam, de a kontrollert kipróbálva rögtön kézreállt, PC-n is hamar átálltam rá. Két kivétel van, az autóverseny és FPS nekem nem megy kontrollerrel.
Aztán a PC-ről is átálltam jórészt konzolra, tévére kötve annyival jobb a UX.
-
koko52
nagyúr
válasz
Döglött Róka #23 üzenetére
Én toltam kontrollerrel többet is, inkább nem játszok. Inkább emberfüggő mint megszokás. Kontroller és FPS játék
-
koko52
nagyúr
Erről bányász-gémer kártyáról is van hitvita. A tény, hogy nincsenek tömegével elhullott VGA-k 2017-18-ból. Teszteltek 2 évig futott bányász VGA-t, semmit nem romlott az állapota. Egy venti csere mindent megold, mert csak az kopik. 3-5 év garancia van a kártyákra, gyártó nem tud semmit bizonyítani. Van 2017-es bányászkártya havernál. Köszöni szépen 2 évet csákányolt 1 évet játszott és most csákányol.
Autóval hasonlítani? Lol... -
koko52
nagyúr
Az "bányászódik", hogy kereskedelmi tranzakciókat, okos szerződéseket hitelesítesz és ezért jutalmat kapsz coinban. Ez lehet egy bármi, egy liter tej (igen vannak webshopok akik elfogadják) vagy egy tonna kokain. Pont mintha banki utalás lenne dollárban vagy forintban. Nyomon követhető minden. Mindez mehet kp-ban is, csak kinyomtatod egy papírra a coinod elérhetőségét pont mint a pénzt.
-
PeTeR_33
tag
Előző hozzászólásomba nem sikerült beillesztenem,de én prohardveres,hardverapros szinten is korlátoznám a bányász kártyák értékesítését.
Mert idő kérdése és beszakad a bánya.És amikor menekül majd a sok bányász tele lesz a hardverapro olyan kártyákkal aminek a bele ki van taposva.
Én jelölném valahogy a bányászokat mint az előfizetőket.Nem érhet ugyanannyit egy 1éves játékra használt kártya mint amit bányára használtak.
Ha 1évig bányászott 1évig éjjel nappal pörgött a venti,használódott a kondi,az áramkörök.
Ez épp olyan mint 1éves autóból is van 10.000km-et futott és van 100.000km-et futott -
PeTeR_33
tag
Próbáljunk olyan vitát folytatni ami konstruktív lehet számomra.
Komolyan érdekel mivel állításod szerint nincs rálátásom a témára.Én annyit tudok és látok,hogy a bitcoin mellett nagyon erős érv az anonimitás.Amire legfőképp ahhoz van szükség ha az ember valami rosszban sántikál.Pénzmosás,fegyver,drog emberkereskedelem.Ezeknek a tranzakcióknak normál banki tranzakciónál határozott nyoma van.
"Csak merszed nem volt.'-akármibe nem teszem a pénzem.Ez nálam nem pénz gyomor kérdése.Gamer vagyok.És egy 3070-el is tudtam volna kapirgálni december eleje óta.De előbb rothadjon le a kezem mint ezt megtegyem.
Szóval én amiket látok a fasza coinkból.
-Elképzelhetetlen energia pazarlás
-Egekig felvert hardver árak.Amiknek ti bányászok engedtek teret.Mikor a pofátlan bolt kirakja 600k-ba a 3070-et és a bányász elviszi
-Garanciáztatáskor megint csak én mezei gamer fogok szopni ha a 3070 megdöglik.Szerinted a 1-1.5 éves kártyák ha tömegével fognak NV-hez visszamenni ahhoz mit fognak szólni?Majd jön az user szivatása.Azt a mesét meg hagyjuk hogy a bánya kíméletesebb a kártyával mint a játék.Persze egy 0-24 ben terhelt áramkör,egy 0-24ben forgó ventilátor egészséges.Ezt a mesét nekem ne.
Szóval mint kívül álló ezt látom.Én a bányászatból annyit látok,hogy egy tőkét meg lehet 10-20szorozni.De totál be is lehet bukni.De,hogy konkrétan mi haszna.
Tényleg kiváncsi lennék miért jó ez az emberiségnek
"VGA gyártókat szerintem ne féltsd, milliárdos hasznokat zsebelek be."- Egyet értünk.Itt mindenki kivágta a maga szeletét a tortából.Az egyszeri user szopik a legjobban.Aki felültette a trónra az NV-t és az AMD-t is.Én jobban haragszok a gyártókra mint a bányászokra.
Adná Isten,hogy ha lenne normális billentyű egér támogatás PS5-re xbox-ra.Azonnal átnyergelnék.És szórakozzon a NV és az AMD a jó k%rva anyjával....
De 37 évesen nem tudom mennyire lenne szokatlan a kontroller.Ahogy egy másik topikban írtam a kutya nem szarik oda ahol egykor evett.De ez a 2 gyártó az ellenkezőjét bizonyítja.
-
anulu
félisten
van az itthoni 3 vasamban 70 TB disk, ennek a fele bármikor mehetne Chia-ra, meg a polcon is vagy 130 TB, meg HBA-k is hozzá. szóval, a lehetőségem meg lenne, bőven. tudod miért nem csinálom? mert értelmetlennek tartom egyrészt, másrészt a nagy büdös világon senki nem tudta még elmondani, hogy mi az, ami "bányászódik". elolvastam jópár doksit, de ami átjött az a nagy maszlag. semmi konkrétum. ami viszont az, az a mérhetetlen energiaigény. még a Chia-nál is jelentősen több, mint amit érdemes lenne ebbe az egészbe belefeccölni. (igen, megnéztem, ofc).
ha ennyire benne vagy, akkor talán te tudsz válaszolni a kérdésemre: mi az, ami termelődik, mi az, ami _valós_ értéket teremt?
köszi!
kösz, tavaly ősszel örültünk családilag, hogy lyuk van a hátsónkon, nemhogy VGA-t vegyek. btw: de, értelmes áron simán vennék most egy 3060Ti/3070-et. csak az nem fél milla+.
-
koko52
nagyúr
Maradjunk annyiban,hogy bármikor beszállhattam volna a bányászatba.
Megvan hozzá az anyagi fedezetem.
Csak merszed nem volt. Nincs ezzel semmi gond. A VGA gyártókat szerintem ne féltsd, milliárdos hasznokat zsebelek be. Játékipar már rég a konzol felé kacsintgat és az uralja a piacot, a PC game folyamatosan zsugorodott a bánya előtt is. És tovább fog a bánya után is.anulu: a lehetőség adott volt. Ősszel beharangozták sokan, hogy mekkora drágulás lesz. Aki akart vett. Volt aki 80k-t sem adott a 2060-ért mert majd jön a 3xxx és mekkora zuhanás lesz. Szóval ha most 100k volna a 3070 akkor a sírók nagy része akkor sem venne, mert azt várná, na majd ha 50 lesz. Akik vettek 200-400k-ért 3070-et már vissza is csákányolhatták az árát de minimum a felét. Akkor most drága volt a VGA-ja vagy nem? Segítek: nem
-
PeTeR_33
tag
Maradjunk annyiban,hogy bármikor beszállhattam volna a bányászatba.
Megvan hozzá az anyagi fedezetem.
És képzeld jó áron tudtam venni anno 3070et is.
Pénzért bármire nem vagyok képes..
24 éve vagyok gamer.
Nem vagyok hajlandó szembe köpni ezt a piacot.Nem vagyok hajlandó asszisztálni a PC piac tönkretételéhez....
Engedd már még nekem,hogy ne tapsikoljak ahhoz hogy a munkásságotokkal tönkrevertek egy egész piacot... -
koko52
nagyúr
válasz
Eugene Roe #11 üzenetére
Ez az egész poszt is egy baj. Csak vita topik, fesz gerjesztés bányászok és gémerek közt (mindkettő vagyok), hogy szép számok legyenek a reklámozóknak.
-
t72killer
titán
Ja, csak ha átnyomták egy tumbler-en, akkor viszlát átláthatóság.
#4: de, Kolumbiába elég körülményes 10millió EUR kp-t elvinni €urópából. A bitkokain meg x másodperc alatt ott van.
Eddig öszvissz 2 zsarolóemail jött a spam mappámba, érdekes egyik se paypal címre vagy utcasarkon kp-ben átadva kérte a lét, hanem BTC walletbe.
-
kilua
senior tag
Úgy értem kábítószerért lehet adni készpénzt vagy két grammos ezüstérmét a kriptó sem rosszabb ezeknél.
Ez kicsit olyan "demagógia" lenne mint amikor egy politikus be akart tiltani minden internetes titkosítást, mindenhová állami mesterkulcsot akart, demokráciában az ilyen ötletek általában elbuknak.
-
kilua
senior tag
A bitcoin tranzakciókba meg bárki beláthat, gyakorlatilag üvegzseb, simán visszanyomozható.
Egyedül annyi a különbség hogy a tranzakciókat nem lehet visszavonni azaz ha valaki Kínán kívülre visz pénzt nyugatra az megteheti, illetve nem lehet valakit pénzügyileg ellehetetleníteni a hatalom által ha van kriptó ezért vannak ellene diktatórikus országok.
Nyugaton inkább a rossz energia hatékonyság a gond, de a proof of stake ezt megoldhatja.
-
PeTeR_33
tag
Tetszik nem tetszik a bitcoinok általi tranzakciók egy rétegnél fontosak.Akiknek takargatni valójuk van..
Vállalkozóként nekem az utalásaimba bárki bele láthat és lát is.Nincs takargatni valóm.Nem szükséges,hogy anonim legyek.Az anonimitás akkor fontos ha az embernek takargatni valója van.....
Tetszik nem tetszik aki bányász véleményem szerint az vastagon támogatja az emberkereskedelmet,gyerek prostitúciót,fegyverkereskedelmet,kábítószer kereskedelmet....Gratulálok hozzá...
-
saril
senior tag
Akkor Musk, megint be fog vásárolni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- BONTATLAN DJI Osmo Pocket 3 - 1 év garanciával ELADÓ!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- BONTATLAN MSI GeForce RTX 5070 Ti INSPIRE 3X OC 16GB GDDR7 (gari: 2028/7)
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS