Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cathfaern

nagyúr

válasz tlac #3081 üzenetére

Mikor ketoztam és írtam minden kajálást, akkor nekem 100g fölött volt a célprotein értékem, vége felé ment alá 95g-ra. De tipikusan fölötte voltam, 110g körül, ahogy megnéztem pár napot véletlenszerűen. Szóval nekem a 100g azért nem tűnik olyan soknak, de nyilván embere válogatja :) Azért azt ne felejtsd el, hogy nem csak húsban van protein, tejtermékekben is elég sok van, magvakban is, vagy ha nem vagy keton és eszel mondjuk krumplit, babot, lencsét, azoknak is jelentősebb a protein tartalma (most az külön sztori, hogy mi hogyan hasznosul). Pl. egy nagyjából átlagos nap (étel összetétel terén), itt 119g jött össze:

Szóval emlékeim szerint, illetve logok szerint is nekem nem volt probléma 100g fölött enni. Súlytól függően volt az 1.6 fölött is szerintem :)

Egyébként véletlen egybeesés, de pont most posztolt egy srác PKD-s fb csoportba, ő nem csak egészségügyi okokból ment konzultációra, hanem: "and improve my gym performance and muscle mass", szóval azt hiszem témához vágó mit javasoltak neki :) Ugye PKD-n 2:1-es zsír:protein arány (tömegre). Azt mondták, hogy először 2:1-en lőjön be azt a nagyjábóli kajamennyiséget amivel szinten marad a súlya (2-3 hét). Majd ha ez meg van, akkor növelje ezt meg, de a növel rész már legyen 3:1 arányú (magyarul inkább a zsírt tolja meg, kevesebb protein). Illetve ehhez kapcsolódóan, hogy: "Optimizing performance takes at least 6-8 weeks or even more.", amit nem teljesen értek, de szerintem ez alatt inkább a teljesítményt értik, nem az izomnövekedést. Illetve ugyancsak erre ("optimizing performance") írja, hogy nem javasolt ki-be lépés ketózisba, hanem végig abban kell maradni (ugye PKD enged valamennyi zöldséget / gyümölcsöt / mézet egészségeseknek).

Szóval a fentiek alapján én azt javasolnám, hogy:
    1. Pár napig logold valamilyen formában a protein fogyasztásod (nem muszáj minden kaját írni, csak aminek van érdemi protein tartalma), hogy kiderüljön nem-e túl alacsony, mert az megmagyarázná, miért tudsz nehezen izmot felpakolni
    2. Ha első pont nem vezet eredményre, akkor megnövelni zsírfogyasztást

Persze ez csak összerakott infó, továbbra se sikerült rávennem magam érdemi izomépítésre, szóval saját tapasztalatom nincs.

Új hozzászólás Aktív témák