Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mindenki máshogy látja, de szerintem a mozgólépcsőnél nincs konkrét sor, mint egy teszkóban, így nem is számít tülekedésnek, ha valaki oldalról érkezik. Én legalábbis nem szoktam ezzel foglalkozni, de ha valakinek van kedve sorba állni tőlem megteheti.
Teszkóban és egyéb helyeken természetesen nem állok be senki elé, úgy könnyen lehetne ellenségeket gyűjteni az biztos -
törölt tag
Ööö, én mindig elmegyek a megszűnő sáv végéig, és ott rakom ki az indexet, csak azt nem tudom, hogy ez miért bunkóság? Az a többiek problémája, hogy mindenki az "élő" sávban tülekszik, és 100 méterrel a megszűnés előtt kéredzkednek be...
Tudod, zippzár elv, máshol kiválóan működik.szerk: és még le is baszod a normálisan közlekedőket. Nagyon kérlek, ha nyugaton autóba ülsz, ilyet eszedbe ne jusson csinálni, mert hülyének néznek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De miért sorolnak ki korábban a megszűnő sávból? Mindenkinek el kell gurulni a végéig, ott pedig elvben minden második autó beenged egyet. Ez normális helyeken működik, el se hiszem, hogy ezt magyaráznom kell... Ismétlem, ez nem tolakodás, normális országokban ez a kresz része! (Itthon nem)
-
nagyúr
Szerintem különbséget lehet tenni a véletlen meglök meg a szándékosan másokat semmibe vevő hozzáállás között. Ha meg megvernek akkor így jártam, leszarom de akkor se bírom megállni, hogy elviseljem az abszolút bunkókat.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
DigitXT
nagyúr
És amúgy Te olyannak tartod magad, aki tiszteli embertársait? Amikor inkább
balesetet okoznál, csak nehogy vki besoroljon eléd? Agyrém: még jó, hogy TE
kicsit sem vagy énközpontú, és aki neadjisten benézett valamit megbünteted.Ezt amúgy sosem értettem... a kocsitörés nem fél percet vesz el az életedből.
Tegyük fel, hogy kiskaput keres, talál, és kibaszik veled. Te meg szándékosan
nekimész. Biztos, hogy megéri? (Statisztikailag hány ilyen balesetet okoztál?)Gondolom a motorosokra meg direkt ráhúzod, mert ha már szívsz a dugóban,
nehogymár más haladni tudjon. Mondjuk a sávok közt. Remélem ez az egész
csak ilyen fórumos arcoskodás, és a valóságban nem csinálsz ilyet. Amúgy a
jobbegyben meg kuss a neved, nem is értem, hogy ott ülve mitől nagy az arc? -
DigitXT
nagyúr
Amennyiben tisztában vagy vele, hogy a következő másodpercben ütközés lesz,
ha nem teszel ellene semmit, erre szándékosan nem teszel semmit, akkor igen,
te IS szemét vagy. Mi több, jogilag felelős is lehetsz... Az IS szemét persze, aki
nem ad neked előnyt, azaz elveszi az elsőbbséged... egy nagy szemét, tényleg!Te meg egy címeres ökör vagy, hogy kivédhetted volna a szitut, de dacból inkább
nekimész. Csinálsz az autódban párszázezer forint kárt. És a végén nem biztos,
hogy megtérítik a biztosítók, mert esetleg osztott felelősség lesz belőle. Megéri?
Arról nem beszélve, hogy mennyi utánajárással jár / szerelőnél fog állni a kocsid.Nem tudom hány éves vagy, hány km-t vezettél, és eddig hány baleseted volt, de
ez a mérhetetlen arrogancia, hogy direkt nekimegyek, ha vki erőszakos: durva!Természetesen nem azt mondom, hogy jó, ha valaki erőszakos! Én is megvetem
azokat, akik leszorítanak(!), majd van képük még vészvillogóval meg is köszönni.
Ellenben fékezek ha kell, mert a testi épségem fontosabb, mint az a másodperc.Nem mellékesen, ha már kib.szott szabálykövető itt mindenki, akkor vegyük már
elő a KRESZ könyvet, ahol van pont példa erre, valahogy így szól: főúton haladva
észleli(!!!), hogy a mellékútról nagy sebességgel érkező motoros nem mérsékli a
sebességét. Köteles-e lassítani a személygépjárművével? Azt tudjuk, hogy nincs
elsőbbsége a mellékútról érkezőnek (attól sem lesz, ha gyorsabb), rávághatnánk,
hogy nem kell lassítani, de a helyes válasz IGEN: a baleset elkerülése fontosabb.Persze lehet, hogy ez a motoros a kereszteződésben fog stoppizni, s nem kellett
volna lassítani. De ezt akkor és ott nem tudhatod. Mit kellett volna csinálnia? Nos
a kereszteződést nem megtévesztő sebességgel megközelítenie... De attól, hogy
valaki nem tartja be a KRESZ-t, te sem vagy feljogosítva baleset okozására.Ugyanolyan balfék, aki erőszakosan sorol be, mint aki - erőszakosan - nekimegy.
-
DigitXT
nagyúr
Ha nem bánod, nem nézem végig a videót. De azt tudd, az én megtévesztő
sebességes sztorim a KRESZ könyvből idézet, ha nem sikerült szó szerint
idézni, az csak azért lehet, mert már vagy 17 éve olvastam benne.Létezik baleseti szituáció, amiben osztott felelősség lesz. Noha csak az
egyikük szegte meg "explicit" a szabályokat: a másik csak nem győződött
meg arról, hogy nincs-e egy ilyen balfasz, és elé kanyarodott, lazán (balra).Lehet csűrni-csavarni, de azzal, hogy elvehetnéd a gázt, és beengedhetnéd
a besorolót azt állítod szembe, hogy inkább - szándékosan!!! - nekimész az
én szememben ugyanolyan arrogancia.Röhögnék, hogy 2 hülye találkozott.
Már kérdeztem: hány ilyen ügyed volt eddig? (10-ből 10x melletted ítéltek?!)Ha meg egy se volt, akkor megnyugodtam: nincs itt semmi látnivaló...
Szerk: a fórum mindent elbír.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest