- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Rák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hm. Nekem meg az fura amikor magyar szövegben egy idegen szóval találkozol és nem tudod hogy kell kiejteni. Elvileg a "bipszilonte" helyes kiejtés, nem?
Egyébként amiket írtál szavakat azoknak vannak magyar megfelelői, és szerintem ildomos is használni őket.
byte -> bájt
file -> állomány
equalizer -> kiegyenlítő // hangtecnikában gyakran hangszínszabályozó
floppy disk -> hajlékony lemezAmúgy a "floppy" önmagában kb. annyira értelmes mint a "CD lemez".
szerk.: A fordításokat a MTA SZTAKI angol-magyar on-line szótárából vettem.
-
törölt tag
-
ddekany
veterán
Nana, a byte sem volt mindig 8 bit, illetve tudtommal ma sem kötelező, hogy mindig mindenhol az legyen. Vagy van erre szabvány? Na minden esetre az emiatti kavarások elkerülésére létezik az "oktet" szó. De hát ennek már valóban nincs gyakorlati jelentősége.
Ami a KiB-et és társait illeti, természetesen egyetértek vele, hogy jobb lenne úgy... de, vannak szar dolgok, amiket az emberek megszoktak (hogy a legdurvábbat mondjam, a QWERTY billentyűzet, ráadásul a maga anatómiai szembontól teljesen abszurd kialakításával), és ezeken demokratikus módszerekkel nem lehet változtatni. De mint mindig, megígérem, hogy ha a világ urává tesztek, minden ilyen borzalmat helyrerakok, kemény diktatúrával persze...
És mire leőlnek az emberek, már késő lesz nekik, mert már megszokták hogy KiB meg GiB, és megszokták az újfajta billentyűzetet...
-
Zoz
őstag
-
-
-
Az is marhaság. Aki járatos a dologbn az tudja hogy mi mit jelent. Aki nem járatos annak elmesélik. Ennyi :-)
Amúgy én először ilyen KiB-t akkor láttam amikor a DC ilyeneket írt. Simán kilobyte-nak gondoltam.
A másik. Miért nem a franciáknál használatos Mo (megaoktet) jelöli a 8 bites dolgokat? (Oktet = byte).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Talán egy kicsit későn foglalkozok ezzel a dologgal, dehát "egy újszülöttnek minden...
- Kedvező ár! Dell Precision M4600 laptop (15,6FHD/I7-G2QM/8GB/320HDD/FirePro/AkkuX)
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- Kedvező ár! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD/Good)
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- 24" EIZO Full HD LED monitor, Több db + 2 év bolti Garancia + Számla!!!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest