- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
CptAdamica #520 üzenetére
egyelőre ezekből van itthon: Ristretto Ardenza, espresso, lungo és grande. 1-2-4-7 pálcikás, hangulat szerint.
A nagyon hosszúak gondolom inkább az amerikai hosszúkávékra hajaznak. Francia kávé nincs? [link] -
azbest
félisten
igen, az eredetiben van egy plusz fólia, amit a megnövekedett nyomás szakít át, gondolom, annak a hangját hallani. Itt egyvidó amiben szétszednek egy ilyet: [link]
Azért is folyik még egy kicsit leállás után az ilyen, mert még nyomás van a kapszulában.Egyébként úgy látom a nagy tescoban sokféle eredeti kapszula van, persze nem olcsón. Láttam boundit és hoztam lungót meg grandét. De amin meglepődtem, hogy van valami extra hosszú fajta is, Preludio , ami 7 + 2 pálcikás . Eddig észre sem vettem, hogy ilyen is van.
-
doongoo
addikt
Vettem olcsóbb fajtát, kipróbáltam, de nem az igazi.
Onnantól, hogy elkezdi benyomni a vizet már jön is kifelé a kávé alul (azaz nincs meg az a pár szempillantásnyi szünet, mint a gyári kapszulánál) és emiatt hígabb lesz az eredmény. Próbáltam a kávét rendesen betömöríteni illetve többet is tömni bele, de sehogy sem az igazi. A crema meg kábé sehol...
Talán megnézem egyszer a linkelt drágább szilikonos verziót, addig marad az eredeti -
Imy
veterán
válasz
CptAdamica #514 üzenetére
Én írtam, hogy jön belőle a víz, de arra lennék kíváncsi, hogy más hogyan oldja meg.
-
CptAdamica
veterán
-
CptAdamica
veterán
válasz
r.levente75 #511 üzenetére
Ja, érdemes racsorogni.
Remélem jó lesz.
-
r.levente75
addikt
válasz
CptAdamica #509 üzenetére
Berendeltem öt dobozt, öt fajtát. Van telefonszáma holnap rácsörgök, aztán meglátjuk.
-
CptAdamica
veterán
válasz
AndrewBlase #507 üzenetére
Finom mind a kettő, nem kell megvárni amúgy hogy beszerezze, van raktaron. Csak van hogy 3 nap múlva írt vissza.
-
quad406
csendes tag
válasz
AndrewBlase #507 üzenetére
Dallmayr van a Müllerben is. Néha akciós.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
CptAdamica #500 üzenetére
Nem a csóka lassú, hanem szerintem a dajcse amazonról rendeli. Ott láttam ilyen "extrém" ízekben.
Mindazonáltal, ahogy nézem, "bolti áron" adja. Ha nem akcióban (4+1) veszi az ember, akkor kb ennyi az ára. Viszont még a nagyobb boltokban se lehet kapni a különlegesebb fajtákból.
A Dallmayr kávékat meg ezt a karamellásat én is kipróbálnám.
-
CptAdamica
veterán
válasz
r.levente75 #503 üzenetére
Szívesen.
-
r.levente75
addikt
válasz
CptAdamica #502 üzenetére
Köszi a linket.
-
azbest
félisten
válasz
CptAdamica #500 üzenetére
Mondjuk 1490 -ért 16os és 2590-ért 30as csomagot az edigitalban is kapni (itt van helyben). Épp néztem, hogy semmivel sem vagyok előrébb, ha például 1380-ért rendelek kavekapszulashop oldalról + ezres szállítás. Ha 10 dobozzal rendelnék, akkor lenne egálban a szálltási díj miatt.
A közepesen hosszú lungó fajtákat hiányolom a kisebb boltokból, legalábbis coopban és kis teszkóban itt nem láttam olyat.
-
CptAdamica
veterán
válasz
r.levente75 #498 üzenetére
Na jó, innen vettük: [link] Csóka kicsit lassú, de megjött a cucc.
Ha többet veszel akkor érdemes kérni, hogy DPD-vel küldje, úgy a szállítás 890.
-
r.levente75
addikt
válasz
CptAdamica #497 üzenetére
Ne fájdítsd az ízlelőbimbóimat.
-
CptAdamica
veterán
válasz
r.levente75 #495 üzenetére
Nevén nem nevezem meg, mert kapok 6 hónap ban-t, de egy aukciós oldalon.
A karamellás isteni finom.
-
benvolio
őstag
Nyílt nálunk Euro Family üzlet és a 10db-os Segafredo 850Ft., vettem párat. Kíváncsi leszek milyenek. kép
Üdv! -
r.levente75
addikt
válasz
CptAdamica #494 üzenetére
Hol vetted?
-
azbest
félisten
No, este kipróbáltam a gépet. Most így alvás előtt inkább nem a rendes kávékkal kezdtem, hanem a chococinot és a latte macchiatot szürcsöltem el a mellékelt 6 kapszulás gyakorló készletből
Eléggé rendesen van nekik nesquik beütésük, le sem lehetne tagadni a rokonságot.Ami fura volt elsőre, hogy a kapszulák használat után tele vannak folyadékkal. Bár ez ahogy nézem normális. Meg mintha a chococin nagyobb adag lenne, mint a latte macchiato, pedig a mellékelt kártya szerint elvileg az utóbbi több kicsivel. Egyébként, amikor átöblítettem és 7es mennyiségű (200ml) vízzel teletoltam a poharat, akkor látszott is, hogy az több volt, mint a 210-220 ml ami a két kapszulások összege lenne, mert mindkét kapszulában marad egy csomó folyadék.
Na de majd a sima kávékat is próbálom
Átöblítéskor lebukott: levegőt présel a vízbe, attól lesz habos a kávé teteje
-
Imy
veterán
Rendeltem utánatölthető kapszulát. Ma ki is próbáltam, mert megkaptam. A lyuk nagyobb, mint a tű, így főzés közben szivárog a készülékből a víz. Ti milyen kapszulát rendeltetek, vagy ha nagyobb a lyuk, akkor mi a megoldás?
-
azbest
félisten
válasz
CptAdamica #488 üzenetére
Ami nem kávéból van, hanem instant porokból, az más:
NESCAFÉ Dolce Gusto Chococino, csokoládépor és teljes tejpor cukorral
Összetevők:
Tejkapszula:
Teljes tejpor, cukor 10%, emulgeálószer (szójalecitin)Csokikapszula:
csokoládépor 98% (cukor, kakaó), emulgeálószer (szójalecitin), aroma (vanília), fahéj.
Nyomokban tejet tartalmazhat. Kakaó szárazanyag legalább 32%.---
Ami kávéból van ott csak ízesített tejporos kapszula van mellé téve:NESCAFÉ Dolce Gusto Cappuccino Őrölt pörkölt kávé és teljes tejpor cukorral
Összetevők:
Kávékapszula:
őrölt pörkölt kávé.Tejkapszula:
Teljes tejpor, cukor 17%, emulgeálószer (szójalecitin)---
NESCAFÉ Dolce Gusto Vanília ízű Latte Macchiato, Őrölt pörkölt kávé és vanília ízű teljes tejpor cukorralÖsszetevők:
Kávékapszula:
őrölt pörkölt kávéTejkapszula:
teljes tejpor,cukor 17%, aroma, emulgeálószer (szójalecitin). -
azbest
félisten
Ahogy nézegetem a különböző kapszulák összetételét, úgy látom, hogy a két kapszulások kb egy rendes kávé + 1 tejport jelentenek. Érdemes ezekkel szöszmötölni vagy jobb a 16 kapszulás sima kávé csomag és ahhoz önteni tejet. Vagy nagyon más a kávé, amit a tejesekhez mellékelnek?
-
azbest
félisten
kár, hogy korábban nem jutott eszembe ez a topic, cyber monday-en német amazonról elég jó áron lehetett automata gépeket venni. Talán a mini me még mindig akciós, most 44 euro a magyar áfás ára [link] (39 felett free shipping), úton van hozzám egy ilyen piros
Kíváncsi leszek rá. Egyik irodában nescafe pro párnás van, azok tetszettek. A másik két irodában meg darálós Saeco Incanto masinák vannak. Otthon eddig meg kotyogós vagy 3in1. A darálós gépnél azért érdekes volt látni, hogy sokat számított eredmény szempontjából az is, hogy javításkor hogy sikerütl rendberakni.
Ja és láttam valami kapszula adaptert ami többke közt tán aldis fajtához passzítja a DG gépet (bár lehet nálunk a másik aldi van).
-
r.levente75
addikt
válasz
CptAdamica #480 üzenetére
Nálunk Pécsen várat lehet építeni belőle annyi van még most is.
-
doongoo
addikt
válasz
CptAdamica #482 üzenetére
Sebaj, lecsaptam egyre jófogáson 13.000-ért. Bontatlan, új, garanciás és van hozzá 3 csomag 16-os DG kapszula is. Végül így még jobban is jártam kicsivel
-
doongoo
addikt
válasz
CptAdamica #480 üzenetére
vagy nem is volt...
-
CptAdamica
veterán
válasz
r.levente75 #479 üzenetére
Már el is fogyott.
-
r.levente75
addikt
A piccolo most 10k a médiában.
-
andris5
tag
válasz
r.levente75 #476 üzenetére
nem jutott eszedbe esetleg hol is volt?
-
andris5
tag
válasz
r.levente75 #474 üzenetére
Köszi srácok!
Miért döntöttél volna a mini me mellett ha lett volna lehetőséged? Mivel tud többet mint a piccolo?
22 e. ft az ára a mini me-nek, egész jó.
-
r.levente75
addikt
Picoloval főzöm le úgy nyertem a gépet. Ha vettem volna akkor csak és kizárólag a kényelem miatt a mini met vettem volna meg. Jók a kapszulák nekem nagyon úgy néz ki a dolog hogy csak az eredeti jön be. Előtte nem voltam kávés de úgy tűnik rászoktam. Ha nagy tételben történik a fogyasztás akkor nem ezek a kapszulás kávék a legjobb választás.
-
AndrewBlase
senior tag
A képen látható kapszulák a Nescafe Dolce Gusto gép(ek)hez valók, ezekből a legolcsóbb (15e körül) a Picolo.
Ha Nesquick-et szeretnél inni, akkor vagy ilyen gépet veszel, vagy tölthető kapszulát, és te magad készíted el. Bár gyanítom, hogy abban a (gyári) kapszulában tejpor is van, tehát a második verzió inkább felejtős szvsz.
A presszó/latte/kapucsínó kapszulákból találsz a Lidl/Aldiban is hozzá "sajátmárkásat" 1100 HUF környékén csomagonként, ízlés dolga, kinek mi jön be.
A tejhabosító funkció szerintem már egy másik (ár)kategória.
-
andris5
tag
válasz
#45553408 #471 üzenetére
keret: 25-50 ezer ft.
Miben térnek el a különböző gyártók gépei, gyártón belül különböző modellek között mi a különbség (nyomás? mintha mind 17-19 bar körül dolgozna)?
Milyen opciót jó ha tud feltétlen a gép? A tejhabosító az jó? Kell az? Ha van a gépben akkor ti használjátok?
Használat: magam erős kávét iszom édesítés és tej nélkül. Szerintem én továbbra is a szarvasit használnám... Viszont van egy feleségem és négy gyermekünk, gyanítom gyakran fogynának a latték, gyenge kávék, finomságok és a kakaók + forró csokik. Igazából tökre nincs szükségünk rá
most így belegondolva.
Meglebegtette a család hogy cink a szarvasi kávéfőzőm
meg hogy haveroknál ittak finomat.
Megköszönök minden segítséget, nem sok kedvem van most kitanulni a kapszulás kávéfőzést, jól jönne egy két jó tanács...
THX
-
andris5
tag
válasz
r.levente75 #469 üzenetére
Hi! Nagyon tájékozatlan vagyok kérlek segíts már eligazodni. A megosztott képeden gazdag a repertoár kapszula ügyben. Te milyen eszközzel főzöd le őket? Valami kapszulás cuccot keresek karácsonyra a családnak és fontos hogy nesquikot is tudjon lefőzni (? :S). Az a baj, hogy nem értek ezekhez a gépekhez és nem tudom mit vegyek.
Kábé olyan végtermékeket akarok mit a képeden a csomagolásokon.
Még egy bónusz kérdés: a kapszulák szabványosak? Ha veszek egy Nescafe gépet bele tudom tenni a Csíbósat is?
Bónusz kettő: Van most valami best buy? Második fekete pénteken lesz super akció esetleg?
Köszi a segítséget!
-
quad406
csendes tag
válasz
AndrewBlase #467 üzenetére
Az csak egy kis "kisiklás"
Amúgy ha jól tévedek azt a felesége issza.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
r.levente75 #466 üzenetére
"...de maradok az eszpresszó vonalon..."
Akkor a felső sor + a Cortado hogy kerül a képbe?
-
r.levente75
addikt
válasz
AndrewBlase #465 üzenetére
Igen még sok hiányzik. Azokat is próbáltam de maradok az eszpresszó vonalon. "vonaton"
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
r.levente75 #459 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de én 25 féle kapszulát számoltam, úgyhogy még van mit beszerezni!
Ha jól számoltam!
-
r.levente75
addikt
Csak szomjasak vagyunk.
-
Norbika88
senior tag
válasz
Valahol én láttam hogy van Nestea, már mint tea is.
Valaki találkozott már vele?Ha balra fordítom a kart mi történik? : Még sose tettem, lehet megsemmisül a galaxis?
-
quad406
csendes tag
válasz
Eccerélünk! Hej!
-
Imy
veterán
válasz
Lottót nyertél?
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok! Van esetleg most valahol kapszula akció?
1150 szokott lenni, ha veszünk 5 darbot.
-
quad406
csendes tag
válasz
r.levente75 #445 üzenetére
Na megejtettem az Aldis Amaroy kóstolót
Hát nem olyan rossz de a jó nem ilyen
A viccet félretéve, nekem nem annyira jöttek be. A lungoban több a koffein de ízre és testességre én semmilyen különbséget nem éreztem az Espressohoz képest. Olyan gyengus, vérszegény mindkettő. Kb. a DG Brazil és a Royal Lungohoz tudnám hasonlítani. Rossznak nem mondható, de semmi karakteres íz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Yettel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- Politika
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest