Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezek milyen árak? Kisker? Ha igen, hol?
-
atee
őstag
Én mondjuk most vágtam ki a gépemből az audigym. Valamiért nem szerette a 4 giga ramot...alaplapival használom és tökéletes. Igaz közepes a fulesem (Icemat Siberia), de megkockáztatom, hogy ugyan úgy szól az alaplapival is.
Külön hangkártyát már nem igazán érdemes vásárolni. Hacsak nem speckó célra, de akkor meg már egy 0 val többe is kerülne -
-
atee
őstag
Véleményem szerint nem feltétlen kell 4 giga ram a játékos gépbe sem.
(igaz nekem is annyi van benne), de 2 giga is elegendő és ezzel némi megtakarítás érhető el! Esetleg a megbízható Kingmax helyett lehetne GEIL ami tuningbarátabb és nem sokkal drágább.
Illetve HDD sem feltétlen kell, hogy 500 giga legyen. 250 is elegendő sőt 160 is akár. Később opcionálisan lehet bővíteni ha hely hiány lépne fel! -
bnss
veterán
Valóban, megfelelő az a konfig - már amennyire Intel platformot ismerem. Megjegyzésem alapja csupán a szövegkörnyezetből fakadt, mert a 80k-ból kigazdákodott konfighoz odabiggyeszteném, hogy nagyon jó ár/érték arányú konfig, ha a gazdája tuningol is, akkor bizony nagyon jó választás.
szerk.: AMD-s konfigot, amennyiben van rá igény írhatok néhányat.
-
Konfigurációba írhatnál gépen kivül: billentyüzet, egér, monitor (LCD, TFT, CRT) merevlemeznél irodába (de adott esetben otthonra is) felesleges 250Gigás vinyó (jó tudom kicsi az eltérés), op.rendszer.
Opcióként: nyomtató (bár ez relatív bonyolúltabb kérés megspékelve multifunkciós készülékkel), pendrive, hangszóró (irodába felesleges 5.1-es), kamera, mikrofon, szünetmentes (irodába, de otthonra se árt)
Így hirtelen ennyiIrodába gép:
Alaplap: max 12 ezer
Proci: max 15 ezer
Memória: 2x 512 max 6 ezer
Videókártya: integrált
Hangkártya: integrált
Optikai megh: DVD-író max 6,5 ezer
Monitor: 17" CRT 25 ezer vs. 17" TFT 40 ezer
Ház táppal: ~ 8 ezer
Vinyó: ~ 10 ezer
Op. rendszer: ~ 21 ezer
Nyomtató: Lézer 20-25 ezer
OPCIÓK
Pendrive: 2 Giga ~ 5 ezer
Hangszóró: max 5 ezer
Mikrofon: ~ 1-3 ezer
Kamera: ~ 5 ezer
Szünetmentes: 12-20 ezer -
sz0k3e_
aktív tag
Télleg jo kis masinák, az egészhez csak annyit tennék hozzá, hogy mivel említetted, hogy nem akarsz nagyon hightech stb. gépeket összeállítani ( meg gondolom a célod is az volt, hogy az aki kevésbé vágja, hogy milyen komponensek milyen célra jobbak, annak egy kis segítség/összefoglaló), sztem a 4GB ram teljességgel felesleges ilyen gépek mellé. És akkor máris 10ezerrel olcsóbbnál járunk (arról nem is beszélve, hogy 64bites oprendszer nélkül a 4GB egy része nem is hasznosítható). Kövezzetek meg, de sztem 2GB bármire elég
-
Lidi
aktív tag
Frissített 8800GT ? Az milyen lesz ?
-
Brumi
senior tag
Előző gépemben egy SoundStorm volt, ami nagyon jó minőséget adott (sok mélyhanggal) bár időnként bejöttek a gép zajai. A konfigomban lévő gépben 7.1-es HD Audio van, ami messze felülmúlta minden várakozásomat, zaj nélkül, rendkívül jól teljesít. A tisztánlátás végett leírom, hogy a gép erősítőre és két nagy hangfalra van kötve (nem audiofil, de azért ha rossz lenne a hang, azt meghallanám). Az erősítőmön ki kellett kapcsolni a mélyhang-erősítést, mert alapból sok mély jön a gépből (ez mindkét esetben igaz volt).
Egyébként szerintem a felhasználók 80%-ának tökéletesen megfelelnek az alaplapi hangkeltők, és általában nem is kötik erősítőre. Aki meg már olyan komolyan foglalkozik a számítógépes zenehallgatással, annak nincs szüksége előre összerakott konfigra, az magának épít speciális gépet, és abban helyet kap egy normális hangkártya is.
-
CsodaPOK
senior tag
Az biztos. Úgy indult ennek a gépnek az összerakása, hogy ismerős szólt, hogy kell egy gép, mondjak egy árat, miből lehet egy kicsit jobb gépet kihozni, több évre szeretné. Mondom 150 legalább. Utána mondja, hogy minden kell monitor, billentyűzet, egér, de a 150-nél így se legyen több
Hát akkor monitorra 50 elmegy, 100-ből lehet építkezni.
Mind1, ez van, ha ennyi pénzt tud rászánni az ember, akkor ennyit. Szerintem jó kis gépecske lesz belőle, remélem nem lesz semmi probléma. -
bbandi
tag
A THD nem az egyetlen hangátviteli adat....
Az integrált hangkártyáknak általában legfőbb baja a zajfelvétel az alaplapról, az áthallás, meg gondolom a DA átalakítók miatt a frekvenciamenetük se mondható lineárisnak. Rakd be a legolcsóbb creative-ot, és egy normális hangfallal pl rögtön meghallod, hogy az integráltnak nagyon kevés a mélye.
Mod:
persze, ennek főleg zenehallgatáskor van jelentősége, esetleg igényeseknek filmhez/játékhoz -
azbest
félisten
Billentyűzet 1-3e (teljesen alap ps2től már akár Logitech Classic, vagy Delux 250, de akár összehajtható kakaóbiztos gumi bill is belefér a fiatalabbak számára
)
Egér 2-4eHázat írt.
Hangkártyából az integrált 6-8 (+2) csatornás nem elég?
Hangfal 2e-től (csak hogy legyen hang, nem házimozi vagy hifi)Tehát mondjuk 5e -ből már meg lehet úszni a hiányosságokat... természetesen igénytől függően a határ a csillagos ég.
Nagyon jó kis gépeket össze lehet állítani manapság. Integrált vonalon is elég komoly felszereltségű lapok vannak, amd részen még talán kicsit olcsóbb is az mATX.
-
Geli
senior tag
billentyűzetet nem igazán tudok ajánlani
egér logitech mx széria?
Genius SW-5.1 Home Theater 5000W hangfalnak?
Házat mindegyikhez írtam.Hangkártyát én az összeshez fölöslegesnek tartom, úgy ámblokk az összes pc-s hangkártyát. Teljes harmonikus torzitásuk vmi 2 ezred az integráltaknak, szemben a legjobb hangfalak 1%-ával. Aki olyan audiofill az vesz erősítőt.
Köszönöm
Bon3ss: Tuningolós gépnek szántam az e2140-es procit.(Lásd konfigom
)
Vagy úgy gondoltad, hogy tuningos VGA is legyen benne?
AMD-ből még ki kéne kupálódnom. Esetleg ha lenne ötleted...
A vga vásárlás kitolását mindjárt belecsempészem. -
CsodaPOK
senior tag
Én most rakok össze két ismerősömnek gépeket:
1-es gép: 80KIntel 1.6GHz Dual Core 1MB dobozos Socket 775 E2140
Asrock ConRoe1333-D667 R1.0 alaplap
2GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax
FSP ATX 350PNR
LEADTEK PX8600 GT 256 TDHPCI-E (GF 8600 GT PCI-E,1.4ns,LR2A8B)
samsung 160gb
Spire SP2009B BlackFin III táp nélkülEbbe még kell egy dvd író (jelen esetben az van, nem kellett venni) és mai világban nagyobb vinyó dukálna, de ezt választotta leendó gazdija.
2-es gép: 150K, viszont itt full komplett gép kell
HannsG HX191DP 19" LCD monitor
DVI kábel
Logitech Value OEM HUN PS2 fekete
A4 Tech X680D Glaser optikai egér 1000dpi USB/PS2
Chieftec 400W GPS-400AA 12cm fan, PFC
ASUS P5LD2-X/1333 (LGA775, INTEL)
2GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax
Spire SP2009B BlackFin III táp nélkül
INTEL Core2 Duo E4300 1,80GHz 2M 800MHz BOX
LEADTEK PX8600 GT 256 TDHPCI-E (GF 8600 GT PCI-E,1.4ns,LR2A8B)
WD 320/SATA2/16M (WD3200AAKS)
NEC AD-5170A 18X DVD író -
bnss
veterán
Szvsz az AMD-t sem kellene mellőzni, valamint egy költséghatékony, tuningolós konfigot is fel lehetne tüntetni. Valamint hozzátenném, hogy a VGA vásárlással érdemes januárig, februárig várni az árak normalizálódása végett.
-
Hakudoshi
tag
Azért az árba még belejönnek:
-billentyűzet
-egér
-hangfal
-ház
-hangkártya (irodai gépbe persze felesleges)Ez így összesen legalább még 20k.
Ezekkel bővíthetnéd még a listát, amúgy a cikk szvsz jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Plágiumvádak a Bungie ellen, ezúttal a Marathon érintett
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Villanyszerelés
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest