Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Interceptor
üzenetére
A "tolitolit" (pixel/screen-shift) mindig kikapcsoltam plazmákon is, ahogy most a C7-en is első naptól.
Ahogy már mondtam, SDR módban használva még nem emlékszem, hogy bármikor feltűnt volna az IR. Ha van is néha, azt szerintem külön keresni kéne, de hétköznapi használat közben nem mutatkozik meg.
Plazmákon hamarabb előjött (előbb-utóbb még a Kuro-n is pl az élénk játék HUD több óra után), és nem kellett keresni (láttam pl. a Windows asztalra kilépve a HP csík árnyékát), de pár éven belül azokból sem lett végleges beégés.
Persze jó kérdés, hogy ha így folytatom tovább, vajon kifutok-e belátható időn belül a "tartalékból", amin túl nem kompenzál a standby módban végzett méricskélés, vagy esetleg jelentősen csökken a teljes képernyő fényereje, ha mégis kompenzál tovább vadul (minden pixelt visszafog a leggyengébbig és nagyon gynege lesz már a legrosszabb...). Majd kiderül.
Fontolgatom, hogy egyszer megnézem kikapcsolt kompenzálással, de kicsit félek, hogy az törli a meglévő offset-eket, és legközelebb ha lefut a mérés, akkor nem kompenzál eleget, ha pl. van egy biztonsági érték, hogy egy-egy ciklus alatt legfeljebb mennyit tolhat rá (hogy ne legyen katasztrofálisan rossz az eredmény, ha valami véletlenül félrecsúszik egy mérésnél), és akkor inhomogén képpel ragadok hosszú időre (vagy legrosszabb esetben "örökre"). -
janos666
nagyúr
válasz
Interceptor
üzenetére
Itt néztem utoljára statisztikákat.
~100 cd/m^2-re állított SDR módban gyakorlatilag sohasem észleltem IR-t.
Első pár napban kikapcsoltam az SABL-t, a sima ABL pedig sohasem üt be SDR módban (ha jól rémlik úgy 140 körül indul, szóval SDR módhoz van benne tartalék kicsit világosabb szobákhoz is).A max ~650 cd/m^2-ig elengedett HDR (+ egyedi 3DLUT, ami visszafordítja az egresszív gyári roll-off konverziót, így Mozi/Játék módban is olyasmi világos a HDR kép, mint Standard-ben) esetén új korában láttam néha IR-t, mikor tesztelgettem (pl. mikor ott hagytam egy játékot 10+ percre egy helyben, míg telefonáltam, aztán kiléptem az asztalra), de mint ha ez javult volna az első egy-két hét után (mikor később újra elindítottam pár játékot tesztelni, vagy végignéztem egy 2+ órás mozifilmet, már nem láttam kilépés után a foltokat).
Bár "sajnos" nem igazán használom semmire a HDR-t, még nem nagyon jött olyan játék/film, ami érdekel és nem játszottam/láttam még SDR-ban (mielőtt megvettem a C7-et), szóval erről minimális a tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Formula-1
- Xbox tulajok OFF topicja
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch 2
- Apple Watch
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3670 100% Akkumulátor
- Oyomba VGP-BPS26 utángyártott akkumulátor / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest