Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tulku

veterán

válasz kemcso #2 üzenetére

Nem akartam ennyire tech jellegűvé tenni a cikket, de köszönöm a segítséget!!!!

JoeYi: Nem nyolc tű van egy armatúrában, hanem 8 armatúra van bepréselve a testbe.
    Itt ép 12 armatúrát látsz összezsúfolva...

[ Szerkesztve ]

• Tulku

veterán

válasz .LnB #6 üzenetére

Eljutottam egy Westone W60 szintű fülesig.
    Az is 1000 dolláros, 6 armatúrás, nagyon jó hangú füles, új távlatokat nyitott zenehallgatásban (az odavezető utat nem írnám le, elég unalmas lenne a felsorolás)...van olyan spec oldal ahol több összehasonlító írást találtam az előddel, illetve a JH Audio nem igazán trafál mellé, és ezt a termékét mindenki egy roppant kiegyenlített modellnek ismerte el, ahol ráadásul a sokak által pregránsnak ítélt basszus tartomány is hangolható, tehát mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő mennyiségű mély energiát. A közepekről, magasakról tesz a további 6 armatúra, egyedül a magas eloszlástól tartottam bevallom őszintén, ehhez képest mikor feltettem Szentkuti fórumtárs csak ennyit hallott a kocsiban:
    "Hát ebben nincs magas!"

Persze van, és olyan amilyen kevés fülesben szerintem, de itt annyira természetesek, hogy "csak" ott vannak, nem hivalkodnak.

A Westone W60 viszont kényelmesebb volt...mindenképpen...

• Tulku

veterán

válasz .LnB #8 üzenetére

Van konkrétan egy külföldi oldal - head-fi - ahol elég speciális, célorientált topikok vannak, főként nem "kelet európai" és "fejlődő országok" -beli egyének hozzászólásaival. (sajnos) Viszonylag könnyű kiszűrni az eladókat, vagy hozzájuk köthető egyéneket, az átlag user állapot jelentései érdekelnek és nem az áradozások. Itt rengeteg hibára, rendellenes működésre...stb felhívják a figyelmet.

És igen...rétegtermék és itthon általában kevés forrást találni, ebben az esetben egy sem lelhető fel, ezért szerettem volna megosztani a nagyérdeművel.

Míg hangfalakból már Pesten össze tudok szedni, 4-5 cég kínálatában több milliósakat is, addig füles, DAP fronton igen csekély a meghallgatási lehetőség, főként megszállottak találkoznak kávézókban és tesztelik egymás berendezéseit.... :)

• Tulku

veterán

válasz JoeYi #15 üzenetére

Alapvetően 3-as osztás van jelen a sok armatúrás füleseknél; mély,közép és magas szekció.
    Ezekben a szekciókban össze vannak kötve (forrasztva, egy körön vannak) az armatúrák, általában hozzájuk egy központi érpár érkezik ami egy spec váltóról táplálkozik, ez a váltó felelős alapvetően a kiosztásért.
    Ha olyan armatúrákat kötnek össze amelyek nem szélessávúak, akkor igen precízen be lehet szabályozni (szűkíteni) a frekvenciák leosztását.
    Harvey újítása egy un freqphase nevű váltó, ezzel érezhetően jobb hangot ért el mint "szokvány" váltóval (lásd JH13 vs JH13 freqphase modellek), de ennek az elvét nem tudom...annyi bizonyos jól teszi a dolgát.

Armatúránál egyébként - tpasztalataim szerint - egy adott szekcióban legalább 2 armatúra jelenléte ad már olyan hangképet, ami igazán kiemelkedő hangot eredményezhet.
    Erre természetesen létezhetnek ellenpéldák (UERM - 3 armatúrával) de itt is inkább egy kiegyenlített hangkép létrehozása volt a cél.

Hobbyone: Elírtam, javítom!

Segal: 846-ot akkor, ha nagyon kedveled a hatalmas, mindent elsöprő terjengős basszust! Mindenképp hallgasd meg, mert megosztó modell, annak ellenére hogy szinte mindenki jónak tartja technikailag.

X-master: sok esetben az illesztés (szinergia) nagyobb erővel bír, mint a tech és anyagi paraméterek. Ismerek olyat, aki egy meleg DAP-ot egy kiegyenlítettebb (inkább mélyhiányos) füles karakterrel párosított és az összhatás eljuttatta a kívánt szintre...minden esetben a meghallgatás a viszony lesz a döntő.
    Otthoni erősítőkben nem igazán jó fejes erősítés van, célszerű erre spec célszerszámot (DAP, fejes erősítő) beszerezni.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés