- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
Lehetseges, hogy lesz majd kulfoldi eloado. Van apr Java konferencia Europaban, Lengyelorszagban pl nagyon eros a JUG elet (csakugy mint London-ban vagy Franciaorszagban). Par Java Champion olyan rendes, hogy ilyenkor megprobalnak meglatoagtni kozelben levo JUG-okat.
-
tocsa
senior tag
Szerkesztettem a bejegyzést: már a DPC Java Bár is be van jegyezve a java.net-en, és rajta vannak a JUG térképen is a JUM mellett. Egy kicsit pontosítottam a Java Bar hátterét is. DPC és HOUG.j.
-
tocsa
senior tag
Update-eltem a cikket, a második oldal módosult, mégpedig az Oracle User Group-ok illetve az IOUC tárgyalása. Illetve, hogy a két meetup formátumban kicsit különbözik.
-
tocsa
senior tag
Aha! Ilyen tekintetben Eclipse-el vannak tapasztalataim. A Plug-in architektúrája nagyon sok változtatást engedélyez. Komplett tervező rendszereket lehet ráépíteni, egyre többen csinálják is különböző cégek közül, mert platform független.
Más IDE-kre is igaz ez, mint pl a Visual Studio, az SSMS meg par cucc közös platformra épül. Okos dolog amúgy ezekre (bármelyikre) epíteni, és nem feltalálni a spanyol viaszt. -
MrSealRD
veterán
Szoktam nézni a Java Fórumot és láttam, hogy van valami JUM, de nem esett le, hogy mi is ez...
Szerintem írd meg amiket itt felvetettél az előző hozzászólásodban. Engem pl érdekelne...
Én kifejezetten hiányolom a szakmai közösséget, ahol érdemi tapasztalatcserét lehet folytatni...
(( Mondjuk most kifejezetten érdekelne, hogy van olyan ember aki próbálkozott már a NetBeans platform megszelídítésével... ))
-
tocsa
senior tag
válasz
Feruendios #4 üzenetére
Külföldön amúgy vannak mindenféle user group-ok, pl Nashville-ben a teljesség igénye nélkül:
- .NET user group: havi két fix összejövetel, egy előadás típusú, a maásik pedig labor gyakorlat
- Java User Group
- Functionial Programmer User Group (Erlang, F#, Scala, Clojure, LISP, Haskell, ...)
- Agile Dveeloper User Group
- Linux User Group
- PHP User Group
- SharePoint User Group
- SQL Server User Group
- PHP programozóknak is van külön egy group-uk, azt nem tom, hogy a Ruby on Rails srácoknak is külön van vagy egybe van vonva egy web developer user group-baMinden attól függ, hogy van-e kritikus tömeg. Ami sokszor első látásra nem tűnik fel, adott esetben sok türelem és kitartás kell, amíg a User Group beindul. A Nashville JUG-nak már 170+ tagja van.
írhatok mág arról, hogy hogyan alakult meg a Nashville Java User Group (Greg Turnquist barátommal együtt), vagy milyen extra aktivitás lehetséges egy Java User Group-ban:
* A JUG JCP taggá válhat és szavazhat döntási kérdésekben
* Örökbe lehet fogadni JSR-t (Adopt a JSR program)
* Részt lehet venni a JDK fejlesztésében (Adopt OpenJDK), bugathon-ok szervezése -
tocsa
senior tag
A JUM elődások már Youtube-ra felkerülnek, azonban a hanggal még vannak problémák. Remélhetőleg majd javulni fog a helyzet. A Java Bár előadásai ha jól látom Vimeo-ra felkerülnek, ezeknek jobb a hangja.
Online kommunikálni egyzerű: mind a JUM wiki protálon, mind a Meetup-on vannak fórumok, hozzászólási lehetőség.
Ha esetleg nagyobb városban, esetleg megye székhelyen laksz és sok Java programozót ismersz; sok olyan programozót is ismersz, akik előadást is tudnának tartani, akkor megpróbálkozhatsz akár egy saját group létrehozásával is. Amúgy az előadás sem kötelező, az is "ér", hogyha behszélgettek egy jót szakmai és más kapcsolódó dolgokról.
-
Feruendios
tag
válasz
Blindmouse #3 üzenetére
Azért ez... Az igazi programozónak tök mind1 miben kell dolgoznia.
-
Blindmouse
senior tag
Sátánista találkozók... Igazi programozók C-ben írnak még kommentet is.
-
MrSealRD
veterán
Jó kis írás. Köszi. Pár dolgot megvilágít
ott.
-
Lacces
őstag
Ez nagyon jó
Amúgy lenne egy kérdésem, hogy online is megtekinthetőek az összejövetelek? Vagy online is lehet kommunikálni?
Én sajnos nem vagyok budapesti, és az utazást nehéz megoldani, ha az ember dolgozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Tíz éves lett a The Witcher 3: Wild Hunt
- Autós topik
- Magisk
- BestBuy ruhás topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- További aktív témák...
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Új, makulkátlan Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER!
- IPhone 16 Plus 128GB One függő 2025.12.17. Apple jótállás
- IPhone 12 64GB gyári független szép új akku!!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest