Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én csak ezért említettem meg ezt a lehetőséget.. Mert oké, Én azt elhiszem, hogy garanciális ügyintézést csak a T intéz, de márkaszervíz azzal kapcsolatban lehet tud Neki segíteni, hogy úgymond "köteles-e" elfogadni, vagy sem.
Persze tény és való, benne van a pakliban, hogy azt mondják, hogy ebben nem tudnak segíteni, de szerintem egy próbát megér. -
hackeeeee
Jómunkásember
Most szerinted, az a ~ + 10 perc nem fér bele, hogy érdeklődjön? Ott van a szervíz a Westend mellett...

Jelenleg itt senki sem biztos abban a kérdésen amit Ő feltett, tehát akkor miről is beszélünk?
Cserélniük kell, ez tény és való, csak a kérdés az, hogy mire.. Tény az, hogy törvény szerint elvileg újat kéne adni, de ha meg az almáéknál nem így van (aminek a történtek szerint meg van az esélye, mert ha nem így lett volna, akkor nem javított készüléket próbáltak volna adni helyette, hanem ez a kiváló support alapból azt ajánlja fel, hogy oké, semmi probléma, itt a másik bontatlan új készülék) akkor elvitatkozhatunk napokig..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nincs zavar, szövegértésből 1.
Én azt csacsogom már kb. tegnap este óta, hogy pl. ennél a szerviznél annyit lehet, hogy meg lehet kérdezni, hogy egyáltalán cserélik-e teljesen újra, vagy erre nincs lehetőség.. Kétlem, hogy kivágnák onnan, hogy menj a fenébe, nem foglalkozunk veled. Ha már dicshimnusz van zengve az apple support-járól...

Azt meg, hogy kapásból elküldik németbe, hiszem ha látom.. Na meg a jelenlegi helyzet valahogy nem ezt bizonyítja. Vagy elküldik németbe, Te meg kapsz egy már javított készüléket cserébe.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Szerintem van. Pontosabban, amit már linkeltem, innen (Apple Authorised Service Provider) nem hinném, hogy elküldenék, hogy menj a fenébe...
Ha nem is foglalkoznak vele, tanácsot lehet tudnának adni, sőt, alapjában véve a kérdését is lehet, hogy meg tudják válaszolni, hogy köteles-e elfogadni, vagy sem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ezt Én nem tudom...

Bizonyos hibánál már szinte biztos, bár lehet vannak hozzáértő szervizesek.
Mint általában mindenhol...Ha átvenné márkaszerviz, akkor Én ott adnám le.
Ezért is javasoltam, hogy bemennék oda érdeklődni, és ha Ők is azt mondják, hogy 3 nap ide vagy oda, ilyen jár cserébe, akkor ez van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Apple Authorised Service Provider, besz@rnék, ha ide vinnéd, akkor ugrana a gari..
(#45) FefeeX: Én is így gondolom!

-
hackeeeee
Jómunkásember
Az a baj, hogy ez már az Apple "f@szsága", szerintem... Ami valahol jó, valahol nemjó.
Mert a tény az, hogy Te beviszel egy vadi új gyári hibás készüléket, erre hozzád vágnak valami olyat, ami lehet, hogy épp az egyik óceánban úszott egy hetet, csak megtalálták, javították..
Én megpróbálnék valami márkaszervizet, aminek nincs köze a T-hez. Westend mellett a Váci úton van valami Apple valami, múltkor elmentem mellette.

Bár az a baj, hogy ha beadod szervízre, akkor is lehet, hogy ilyet kapsz, akkor meg töknyóc.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Van egy bökkenő:
Ha a termékre a kereskedő önként vállalt jótállást (pl. 10.000,-Ft alatti óráknál, pendrive-nál, fényképezőnél), akkor a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet szerinti 3 napos cserekötelezettség nem terheli a kereskedőt. Természetesen a nem kötelező jótállás alá eső termékeknél is fordulhat elő meghibásodás 3 munkanapon belül, de akkor a kereskedőnek nem kötelessége feltétel nélkül cserét biztosítania, hanem a Ptk-ban előírt szavatossági jogok sorrendjét követve elsősorban javítást, cserét végezhet, másodsorban árleszállítást adhat, végső soron a vásárló a szerződéstől elállhat.
Tehát, ha T-mobile-os garijegy van, akkor cumedli van.
Amúgymeg, az a javaslatom, hogy be kell vinni Apple márkakereskedésbe, ha ott is ilyet adnak, akkor ez van.
Amúgymeg, akár azt is lehet tenni, hogy Te azt mondod, hogy nem kérsz ilyet, és kéred a javítást...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sokan emlékeznek még arra a régi szabályozásra (6/1990. (IV. 5.) KeM rendelet az üzletek működéséről), mely 1997-is volt hatályban, és kimondta, hogy a vásárlástól számított nyolc napon belül a fogyasztó kívánságára a kereskedő, az üzletében vásárolt árut minőségi kifogás nélkül is köteles kicserélni, amennyiben az áru hibátlan és azt a fogyasztó még nem használta.
A szabályozás 13 éve nincs hatályban, de a köztudatban még igen élénken él ez a rendelkezés. A kereskedő napjainkban nem köteles arra, hogy akár 8, akár 3 napon belül minőségi hiba hiányában visszavegye és kicserélje a terméket.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Itt a
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet:A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. §-ában foglaltakra figyelemmel a Kormány a következő rendeletet alkotja:
(ide tartozó rész: )
A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ezt olvasd csak el.
Létezik a jótállásos termékekkel kapcsolatos hasonló szabályozás, mely éltetheti a fentiekben említett tévhitet, a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, mely az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szól.
E szerint ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem akarok indiszkrét lenni, de jogilag létezik még egyáltalán a 3 napos cseregarancia?Elvileg van. CHS oldaláról másolva:
3 napos csere, vevői elállás…:
• Az érvényes jogszabályok előírják, hogy amennyiben egy értékesített termék az eladást követő 3 napon belül (rendeltetésszerű használat mellett) meghibásodik, úgy az értékesítést végző – a vevő kérésére – köteles a terméket újra cserélni. Ez a 3 napos időtartam – a fentebb leírtakkal összhangban – szintén a termék végfelhasználó felé történő értékesítés napjától számíttatik.
Ilyen panasszal jelentkező vevőt tehát a viszonteladó nem küldhet szervizbe, a panaszt neki kell kezelnie. Igen erősen javallott ugyanakkor, hogy a viszonteladó nagyon alaposan győződjön meg (akár szakszerviz bevonásával) arról, hogy a vevő által jelzett hiba valóban fennáll-e, és az valóban nem szakszerűtlen kezelés, külső behatás által következett-e be.
• …mert természetesen a CHS (és bármely más, a terméket forgalomba hozó cég) az ilyen „3 napos cserét” a viszonteladótól visszaveszi, és a cserét bonyolítja – de a jelzett alapos ellenőrzést végrehajtja, és csak a valóban indokolt, ténylegesen „érkezéskor döglött” (DOA = dead on arrival) terméket cseréli.
Új hozzászólás Aktív témák
- RF 85mm f/1.2L USM + ZEISS Filter Prémium portréoptika, egyszer használt, hibátlan
- PS 4 Pro 1Tb Spiderman Limited Edition
- Canon 16 35mm f/2.8L III Kifogástalan, profi nagylátó + HOYA UV szűrő
- Canon EOS 5DsR + BG-E11 markolat gondosan karbantartott, kevés expo!
- Sony Playstation Portal + Tok + 5 hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958, 100% Akksi
- ÚJ MSI CYBORG 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4060 -3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Remélem sikerül lerendezni.

Mint általában mindenhol...