Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1301) Tomi_Ohl válasza adamz91 (#1300) üzenetére


Tomi_Ohl
veterán

Néhány app saját színt határoz meg. Ha az app beállításaiban nem lehet átállítani, akkor ez van...

Más: a legújabb Nugátos Xiaomi.eu már nem melegszik annyira, mint a 7.5.25-ös ECR_Mod. Ezen a téren jól érezhető a javulás.

Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.

(#1302) NÓPARA


NÓPARA
aktív tag

Helló!

Amikor új névjegyet akarok létrehozni akkor van két lehetőségem hogy hova mentsen.Viszont azt kérdezem hogy a sim kártyára miért nem lehet menteni vagyis mint lehetőséget nem kínálja fel a rendszer.Van valami egyéb beállítási lehetőség erre?

SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA

(#1303) rosszkutya


rosszkutya
tag

Sziasztok!
Mi5S-re feltettem az új Nougat alapú EU-s ROM-ot, de bármit csinálok, nem enged be a Google fiókomba, és így nem tudom használni a telefont sem. Ezt a hibaüzenetet dobja fel minden egyes bejelentkezési próbálkozásomra, kb. 1 másodpercre: "Ismeretlen hiba miatt nem sikerült bejelentkezni az eszközre. Kérjük próbálkozzon másik fiókkal, vagy próbáljon meg 24 óra elteltével újra bejelentkezni!" Kétszer próbáltam TWRP-ből full wipe-ot (kivéve belső tárhely), majd egyszer újra is telepítettem, szintén full wipe-pal, de sehogy sem enged be egyik fiókommal sem.

Találkozott esetleg már valaki ezzel a jelenséggel?

[ Szerkesztve ]

(#1304) Tomi_Ohl válasza NÓPARA (#1302) üzenetére


Tomi_Ohl
veterán

Hello. Androidon nem igazán láttam még olyat, hogy lehetne egyenest a sim kártyára menteni. Gondolom azért,, mert kevés névjegy fér rá, és nem lehet mondjuk képet beállítani. Olyan opció viszont van, amivel exportálni lehet a meglévő névjegyeket a SIM kártyára, a kapcsolatok beállításaiban.

rosszkutya nálam nem volt ilyen.

Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.

(#1305) zaphod78 válasza rosszkutya (#1303) üzenetére


zaphod78
tag

Próbáld meg újra letölteni és azt feltenni. Lehet a zip-el van valami gond.

(#1306) rosszkutya válasza zaphod78 (#1305) üzenetére


rosszkutya
tag

Köszönöm a tippet, megpróbálom.

[ Szerkesztve ]

(#1307) rosszkutya válasza zaphod78 (#1305) üzenetére


rosszkutya
tag

Sajnos így is ugyanaz az eredmény. :(

(#1308) CactuS


CactuS
Arcképgyáros

Srácok,

Lenne két gyors kérdésem. Az első, hogy elvileg Global Dev ROM-on vagyok, viszont nálam most 7.6.8 van fent, a honlapon pedig 7.5.25. Időközben visszavonták a frissítést vagy mi történt? :B

A másik, hogy azt tudja esetleg valaki, hogy hogyan lehet egy bluetooth-os eszközt teljesen elfelejtetni a telefonnal? Hosszan nyomkodva az eszközt sem sikerül eltüntetni, rákattintva pedig csak annyit ír, hogy kevékasztva.

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#1309) adamz91


adamz91
tag

Az ujjlenyomat érzékeléssel lehet valamit kezdeni ? Legújabb stabil romon és weekly-n is szar az egész. 10ből 5ször nem érzékeli fel normálisan elsőre azonnal az ujjam , pedig mind az 5 lehetőséget felhasználtam egy ujjamra különböző szögekben, de így is valamikor egyáltalán fel sem oldja a kijelzőt. Nagyon gáz ez így.
/Sima Mi 5s/

[ Szerkesztve ]

(#1310) rosszkutya válasza adamz91 (#1309) üzenetére


rosszkutya
tag

Én is emiatt prüszkölök egy ideje, de nagy csodák egyelőre nincsenek... Állítólag, LineageOS-en jól működik, de tudom, ez MIUI-n csak sovány vígasz... Eddig a legtöbbet az alábbi trükkel tudtam kihozni belőle (azt hiszem, az angol MIUI fórumon olvastam):
Törlöd az összes ujjlenyomat mintát, majd kikapcsolod a képernyőzár hangját, aztán újra felviszed az ujjlenyomat mintákat, de most minden ujjadhoz felviszel egy "száraz" és egy "nedves" mintát (ha mást nem, a nyelved mindig kéznél van). Így persze kevesebb ujjadat tudod bemutatni neki, de vmit vmiért... ;) Illetve még az is fontos, hogy a hüvelykujj felvitelénél ugyanúgy tartsd az ujjad, ahogy feloldod vele a készüléket, azaz kb. vízszintesen. Majd írd meg kérlek, hogy nálad mi a konklúzsön! ;)

[ Szerkesztve ]

(#1311) Tomi_Ohl válasza rosszkutya (#1310) üzenetére


Tomi_Ohl
veterán

Azóta az a cikk félrevezetőnek lett jelölve a moderátorok által...
A hangnak nincs hozzá köze, a többi dolognak már inkább. Én is mindig úgy veszem fel a mintát, hogy ugyanúgy tartom a telefont, mint feloldáskor, és közben különböző szögből próbálom megérinteni. Így elég jó hatásfokúra lehet "betanítani".
Továbbá még azt is észrevettem, hogy néha nem ismeri fel, de ha felismeri, akkor nagyon gyorsan. Ezért én már sokszor az érintés + rajta tartás helyett többször egymás után érintem, "tapogatom" a szenzort.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.

(#1312) kosturica válasza Tomi_Ohl (#1311) üzenetére


kosturica
őstag

Hál' Istennek Plus-on nem léteznek ezek az anomáliák! ;)

Xiaomi MI 5S Plus 6/128 GB Grey

(#1313) Tomi_Ohl válasza kosturica (#1312) üzenetére


Tomi_Ohl
veterán

Ez az ultrahangos ujjlenyomat olvasó már csak ilyen. Állítólag ezen kívül csak a Le Max 2-ben és még egy Vivo-ban van ilyen, azokban állítólag még rosszabb a helyzet...

Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.

(#1314) kosturica válasza Tomi_Ohl (#1313) üzenetére


kosturica
őstag

Nem az ultrasonic a hibás, hanem a szoftverezése.

Xiaomi MI 5S Plus 6/128 GB Grey

(#1315) Tomi_Ohl válasza kosturica (#1314) üzenetére


Tomi_Ohl
veterán

Igen, csak arra utaltam, hogy ezt senkinek sem sikerült még tökéletesen működésre bírni. Lehet, hogy kellet volna még időt adni a dolognak, és csak későbbi telefonban használni.

Más: lehet jelentkezni a Nugát alapú MIUI Global verziójának tesztelésére: [link]
Engem mondjuk nem enged, mert a múltkori jelentkezésemmel a kínai bétába még mindig nem kezdtek semmit...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.

(#1316) NÓPARA válasza Tomi_Ohl (#1304) üzenetére


NÓPARA
aktív tag

Hali!

Köszi a választ. A SIM kártyának is van kapacitása hogy mennyi névjegyet tárol. Persze akinek sok ismerőse van az biztos nem fér a SIM kártyán.Mondjuk én nem találom a kapcsolatok-nál azt a beállítást amire gondolsz.

SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA

(#1317) adamz91 válasza rosszkutya (#1310) üzenetére


adamz91
tag

Ma egésznap volt időm használni a lineage Os- vagyis inkább ebből csak az akku idő derült ki, de az ujjlenyomat olvasó hasonló, ráadásul még egy custom kernelt is felpakoltam rá ami elvileg "kicsit csiszolt rajta" 64% az akksi 30perc kijelző idővel, reggel 6:30kor vettem le töltőről 97%-al
fogasztás: google play szolgáltatások 6%.. - > miért?
Rendszer: ( Telefon tétlen 6%, android Os 5%, Lineage OS 3% Cella készenlét 2%)
Képernyő 2%
Miért eszik ennyit a rendszer? Ez nagyon gáz így.
Miuin is hasonló volt a helyzet.. csak ott az ujjlenyomat egy pöppet siralmasabb.

Ami pozitív a lineageOS-be ,hogy használat közbe lassabban merül és kevésbé melegszik ( 2017.06.12 Nightly + Guyver Kernel)
Talán az ujjlenyomat kicsit jobb, itt legalább nem csinál olyanokat,hogy egyáltalán nem is rezzen ha rárakom az ujjam. Itt legalább rezeg akkor is ha nem ismeri fel, ami itt is elég gyakori.

[ Szerkesztve ]

(#1318) rosszkutya válasza Tomi_Ohl (#1304) üzenetére


rosszkutya
tag

Közben kiderült, hogy ismét csak user error áldozatává tettem magam, úgyhogy közben sikerült feltennem a Nougat alapú Eu-s ROM-ot.

(#1319) rosszkutya válasza adamz91 (#1317) üzenetére


rosszkutya
tag

Hát ez passz, én még nem teszteltem a LineageOS-t ezen a telón, de ez valóban nem túl kedvező kompromisszum azért a kis többletért.

Szerk.: Akkor azért lehet, hogy teszek majd egy próbát én is, de eddig, a korábbi készülékeimnél mindig visszahúzott a szívem a MIUI-hoz.

[ Szerkesztve ]

(#1320) kosturica válasza rosszkutya (#1318) üzenetére


kosturica
őstag

Elmondod, hogy mit csináltál rosszul?

Xiaomi MI 5S Plus 6/128 GB Grey

(#1321) rosszkutya válasza NÓPARA (#1316) üzenetére


rosszkutya
tag

Szia!
Ha erre gondolsz, akkor itt találod: Névjegyek -> Menü gomb -> Importálás és exportálás -> Exportálás az 1. (vagy a 2.) SIM kártyára.

(#1322) rosszkutya válasza kosturica (#1320) üzenetére


rosszkutya
tag

Persze. Én az Eu stable-ről próbáltam feltenni, full wipe után, és közben az eu-fórumon lejebb görgetve vettem észre, hogy az Mi 5-nél, wipe nélkül ajánlott, az utolsó fejlesztőire szimplán csak ráfrissíteni, és egy fórumozó kérdésére válaszolva írják, hogy ugyanez ajánlott a Mi 5s esetében is. Szóval (ismét) egyszerűen csak figyelmetlen voltam...

[ Szerkesztve ]

(#1323) Tomi_Ohl válasza rosszkutya (#1321) üzenetére


Tomi_Ohl
veterán

Ez lesz az.

Vannak néha anomáliák, de érdekes, hogy én tiszta telepítéssel tettem fel az új EU-t és nem volt ilyen gond. Magyarázat talán nincs rá, fő, hogy működik :)

Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.

(#1324) rosszkutya válasza Tomi_Ohl (#1323) üzenetére


rosszkutya
tag

Így van, fő a happy end. ;) Igen, már én is futottam bele a MIUI esetében ehhez hasonló megmagyarázhatlan szórásokba, de ennél nagyobb bajunk sose legyen vele! :)

(#1325) rosszkutya


rosszkutya
tag

Valaki esetleg össze tudná foglalni, az ilyen lámerek kedvéért, mint én, hogy nekünk, MIUI-soknak milyen plussz opciókat, fícsöröket kínál a Nougat? Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1326) Tomi_Ohl válasza rosszkutya (#1325) üzenetére


Tomi_Ohl
veterán

- gyorsabb az első rendszerindítás
- gyorsabb az alkalmazások telepítése
- értesítésekből lehet válaszolni üzenetekre
- több emojit támogat a rendszer (pl különböző bőrszínekhez is)
- elvileg takarékosabban bánik az akkuval (mivel az Android 6.0-ban megismert doze mód már akkor is működik, ha az eszköz mozgásban van)
- a fejlesztői beállításokban állítható a webview motor (tehát az, hogy mi kezelje az alkalmazásokban megjelenő webes tartalmakat)
- meg egy rakat hibajavítás és fejlesztés a háttérben, amiből átlag userként nem sokat látunk.
A nyáron ezekhez még hozzájön az osztott képernyős mód, ami alap nugátban benne van, de MIUI-ba még nem sikerült implementálni.
Ha valamit kihagytam, egészítsetek ki.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.

(#1327) rosszkutya válasza Tomi_Ohl (#1326) üzenetére


rosszkutya
tag

Hatalmas köszönet ezért a preciz összefoglalóért!

(#1328) kosturica válasza Tomi_Ohl (#1326) üzenetére


kosturica
őstag

"elvileg takarékosabban bánik az akkuval "

Ezt azért én nem hiszem el! :DDD

Xiaomi MI 5S Plus 6/128 GB Grey

(#1329) Tomi_Ohl válasza kosturica (#1328) üzenetére


Tomi_Ohl
veterán

Ezt minden Android frissítésnél elsütik :D
Nekem tényleg jobb lett a standby, az eddigi abnormálisan sok 5% helyett csak 2-t fogyaszt egy éjszaka alatt. Mondjuk ez még mindig több, mint amennyi indokolt (vagy amennyit fogyasztott az előző telefonom verziótól függetlenül).

Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.

(#1330) kosturica válasza Tomi_Ohl (#1329) üzenetére


kosturica
őstag

Nekem meg 1%-ot merül éjszaka. Wifi kikapcsolva, nem érdekel a szinkronizáció, amikor alszom. :)

Xiaomi MI 5S Plus 6/128 GB Grey

(#1331) ggeleven válasza kosturica (#1330) üzenetére


ggeleven
őstag

Nekem meg rendszeresen 80%-ot emelkedik a töltöttség! ;] :DDD

Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.

(#1332) kosturica válasza ggeleven (#1331) üzenetére


kosturica
őstag

Persze, ha 20%-on rakod éjszakára töltőre! :)

Xiaomi MI 5S Plus 6/128 GB Grey

(#1333) NÓPARA válasza rosszkutya (#1321) üzenetére


NÓPARA
aktív tag

Helló!

Igen ezt kerestem volna. :R

SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA

(#1334) Tomi_Ohl válasza kosturica (#1330) üzenetére


Tomi_Ohl
veterán

Az szép.
Nekem az előző verziók (vagy a stabil ROMok) wifi nélkül, repülő módban is 4-5%-ot ettek.

ggeleven :C

Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.

(#1335) Tomi_Ohl


Tomi_Ohl
veterán

Aki kíváncsi az osztott képernyős módra, az az új ROMokon kipróbálhatja ezzel a trükkel: [link]

Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.

(#1336) kosturica válasza Tomi_Ohl (#1335) üzenetére


kosturica
őstag

3 és fél éve használom a samu note 3-on. Végre ideért. :DDD :DD

Xiaomi MI 5S Plus 6/128 GB Grey

(#1337) SamiCsillag


SamiCsillag
senior tag

Erről a telóról van mobilarénás teszt?

(#1338) beyruth82 válasza SamiCsillag (#1337) üzenetére


beyruth82
veterán

Sem az MI 5s-ről sem pedig az Mi 5s plusrol nincsen hivatalos mobilarénás teszt.Az mi 5s-ről van amatőr teszt a logout.hu-n

(#1339) rosszkutya válasza SamiCsillag (#1337) üzenetére


rosszkutya
tag

Sajnos nincs, viszont van Logout blogos teszt, Ghiottone "tollából", ahogy beyruth82 "kolléga" is jelezte.

[ Szerkesztve ]

(#1340) SamiCsillag


SamiCsillag
senior tag

Mi5S Plus-ból létezik 6/64-es változat? Vagy csak a 6/128-as van?

(#1341) beyruth82 válasza SamiCsillag (#1340) üzenetére


beyruth82
veterán

6/128-as és 4/64-es verzió van.Már csak a tárhely mérete miatt is érdemesebb az előbbit választani ugyanis nem bővíthető a tárhelye.

(#1342) SamiCsillag


SamiCsillag
senior tag

Erről a telóról alig találok valamit. A feljebb belinkelt teszten kjvül mást nem találtam magyarul. De ez is csak a sima 5s tesztje. 5s Plus érdekel engem a 6 gigás változata. Vannak e hibái? Ha igen melyek azok? Jó pár hete tervezek új telót venni, nagyon sokat rágom magam miatta. Ha veszek telefont, akkor én mindig években gondolkodom. Minimum 2 év, de inkább 3. A tegnap döntöttem 4 telefon közül Mi6, Honor9, Honor V9, OP5. A V9-et választottam, ma meg is akartam rendelni és akkor feltűnt, hogy a Mi5S-nek is van 5.7-es változata, ugyanis az előbbi 4 telóból épp ezért döntöttem a V9 mellett, mert a legnagyobb, én sokat olvasok telefonon. Holnap bemegyek egy boltba és megtapizom a Mi5S Plus-t is, ha legalább olyan szép, mint a V9, akkor lehet, hogy ezt veszem. Mit gondoltok?
Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy a Plus-nak milyen hibái vannak? Gondolom kamerában mindenképp gyengébb, mint a V9. Jó, ez nálam annyira nem fontos, de azért csak beszámítom ezt is a végső döntés előtt.

[ Szerkesztve ]

(#1343) beyruth82 válasza SamiCsillag (#1342) üzenetére


beyruth82
veterán

Csak a kamerája a gyenge pontja.Persze fényben szép képeket csinal de rossz fényviszonyok között messze elmarad a kategóriájától.Snapdragon 821 és 6 giga ram biztos elég lesz még évekig hisz az idei telók "csak" 4 giga ramosak és a snapdragon 835 teljesítményben alig valamivel jobb mint a snapdragon 821.Tehát ilyen téren még mindig a legerősebbek között van a Mi 5s plus.Az üzemideje/akksiteljesítménye nagyon jó.Bár csak FHD a kijelzője mégis nagyon szépek a szinek rajta.A honor v9 az a honor 8 pro valójában ugye?A két telefon ugyan az csak az európai piacra szánt a honor 8 pro azt hiszem.A kamerája jobb a honor v9/8 pro-nak mint a mi 5s plusnak és a kijelzője is nagyobb felbontású(Qhd).Illetve ami a legfontosabb,hogy hivatalosan kapható magyarországon magyar szervízháttérel és magyar garanciával ami a xiaomi Mi 5s plusról nem mondható el.Akksiteljesítményét nem tudom a v9/8 pronak de a teljeskörű magyar gari(ha magyarországi forgalmazótól veszed)mindenképp mellette szól.Tudásban,gyorsaságban,erősségben a 2 telefon nagyjából egy szinten van.

[ Szerkesztve ]

(#1344) SamiCsillag válasza beyruth82 (#1343) üzenetére


SamiCsillag
senior tag

:R
Köszönöm szépen!
Igen a V9 csak annyiban különbözik a 8 pro-tól, hogy nincs benne b20 és éppen ezért olcsóbb is. Engem nem zavar a b20 hiánya. Örömmel hallom, hogy jó az akksija. Holnap megnyomkodom kicsit és aztán döntök. Egy biztos, úgy érzem bármelyiket is veszem 3 évig mind a kettő jól szolgálna.

(#1345) beyruth82 válasza SamiCsillag (#1344) üzenetére


beyruth82
veterán

B20 nélküli v9-et viszont akkor nem is forgalmazza a huawei hivatalosan magyarországon tehát a garancia is ugrik és ugyan olyannal tudod venni mint a xiaomi mi 5s plust tehát webshopos garival.A kamera és a kijelző felbontása viszont még mindig a v9 mellett szól.A két rendszer a miui és az emui nagyon hasonlóak tehát ebben sem igazán térnek el egymástól.Árban nem tudom mennyi az eltérés köztük.

[ Szerkesztve ]

(#1346) ggeleven válasza SamiCsillag (#1344) üzenetére


ggeleven
őstag

Lassan 4 hónapja használom a 6/128-as verziót és imádom. Gyors, soha nem akad meg (128 telepített+gyári alkalmazásokkal). Az akksi átlag 6+ óra SOT-ot hoz folyamatos szinkronizálással (IM alkalmazások, céges levelezés, gmail, google photos, stb) és napi 2-3 óra játékkal (többnyire COC, Battle Bay, Asphalt 8, Asphalt Xtreme, temérdek Lego játék a gyereknek, Subway Surf). Szerintem a kamera sem gyenge. Gyors szoftver, gyors fókusz. Hacsak nem akarsz újság címlapot fotózni vele teljesen jó lesz (bár még az sem elképzelhetetlen. :K
Kiállított darabot vagy használatban lévőt tudsz megnézni?

Szerk:
Spemall-on 420-430 $ körül van kupon nélkül a Mi5s Plus és 545$ körül a V9.

[ Szerkesztve ]

Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.

(#1347) SamiCsillag válasza ggeleven (#1346) üzenetére


SamiCsillag
senior tag

Kiállítottat tudok megnézni. Nincs olyan ismerősöm, akinek ilyen telója lenne. A feleségemnek sima Mi5 van. De ugye ez messze van az 5S Plus-tól. Főleg méretben. Napokban (tudom ez hülyén hangzik) mond már mennyit bír az akksi. 1 napot simán kibír?

(#1348) kosturica válasza SamiCsillag (#1347) üzenetére


kosturica
őstag

Simán 2 nap. Én a múltkor vidéken voltam. Útközben zenét hallgattam, neteztem, megnéztem 2 filmet. Este az aksi 60%-on állt. Ez gondolom jó neked is! :DDD

Xiaomi MI 5S Plus 6/128 GB Grey

(#1349) beyruth82 válasza SamiCsillag (#1347) üzenetére


beyruth82
veterán

Igen simán bár ez használat függő.Én 1 nap alatt is lemerítem ha itthon vagyok wifis netezéssel 10 óra kijelzőidővel :D Mostanában 9 inkább de már fél éves a teló.Ha dolgozom és hajnalban veszem le a töltőről este megyek haza mobilnettel netezek ilyenkor akkor mindig 50% fölött van tehát 2 nap lenne és én sokat facebookozok,messenger,gmail,zenehallgatás munka közben is :D

(#1350) ggeleven válasza SamiCsillag (#1347) üzenetére


ggeleven
őstag

Nyilván használat függő erősen, de egy napot nagyon simán kibír! Sosem tudom, hogy mit hoz a holnap, szóval mindig felteszem tölteni este. Biztos, ami biztos. :)

Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.