2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Mi 5s - kis lépésekkel előre

Közel 8 hónappal a Xiaomi Mi 5 megjelenése után úgy gondolták elérkezett az idő a modell frissítésére.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A Xiaomi viszonylag hamar - a Mi 5 2016. februári MWC-n történő bemutatását követően októberben kiadta a telefon "frissített" verzióját. A Mi 5 kapott egy "S" toldatot, ezáltal is megkülönböztetve és a vásárlók tudtára adva a ránc felvarrott modell létezését, valamint megjelentettek egy "S Plus" verziót is. Valamiért mostanában egyre felkapottabb lett ez az "S" és "S Plus" megjelölés használata sok gyártónál - vajon miért?

Ha megnézzük a Xiaomi termékpalettáját, akkor egyre több modellt láthatunk és nagyon gyorsan jelennek meg az újabb verziók is, hiszen már van "Mi Mix", ami szinte elérhetetlen, mert olyan kevés példányszámban gyártanak belőle és megjelent az új "Note 2" is, amivel lehet sok vevőt fognak behúzni a márkához, ha valaki kifejezetten egy hajlított szélű kijelzővel szerelt mobilra vágyik és ez iránti vágyát nem tudja más módon kielégíteni. De most térjünk vissza tesztünk tárgyára, a Mi 5s-re, ami az előbb említett két készülék mellett a némileg kompaktabb kategóriában kínál csúcshardvert a leendő vásárlói részére.


[Xiaomi Mi 5s]

Mi az, ami előrelépésnek tekinthető az elődmodellhez képest? Három lényeges dologban fejlődött a készülék; a processzorban, a készülékházban és a kamerában.

A korábbi Snapdragon 820 helyett immár a frissített, energiatakarékosabb, de emellett magasabb órajelű és már alapból Google Daydream VR kompatibilitással felvértezett processzort kapjuk a Mi 5S esetében. Mivel nagyobb változás nem történt, ezért megmaradt az MSM8996 azonosító is, de kapott egy Pro utótagot a könnyebb megkülönböztethetőség miatt. A big.LITTLE felépítést kihasználva két-két Kryo processzormagot alkalmaznak, amelyek a korábbi "gyengébb" magok esetén 1,6-ról 2.2 GHz-re, az "erősebb" magoknál szereplő 2,15-ről pedig 2,4 GHz-es maximális órajelre lehetnek felhúzva. Ebben nem merültek ki a módosítások, mivel emeltek a grafikus gyorsító szerepét betöltő Adreno 530-as órajelén is. Nekem a gyengébb verzióból sikerült beszereznem egy példányt, mert szürke/fekete variánsban a vásárlás pillanatában csak ez volt elérhető.


[elérhető színváltozatok]

A Mi 5s négy alapszínben kapható: szürke, ezüst, arany és rózsaarany. Tekintettel a kínai vásárlóközönség elferdült ízlésére az arany/rózsaarany verziók jelentek meg először a kereskedelmi forgalomban a fehér variáns mellett. A szürke alapverzióra majdnem egy hónapot kellett várni a hivatalos bejelentéstől számítva. A telefon bemutatáskor a 3/64-es változat volt a bázis modell, majd megjelent egy 4/32-es Special Edition verzió is november 9.-én, valamint keringenek hírek a MIUI fórumán is, hogy lehetséges egy 6/128-as variáns bemutatása. – Ezzel is nehezítve a választási lehetőségeinket. A Special Edition elnevezésből könnyen asszociálhatunk a Redmi Note 3 Pro SE variánsra és a B20-as frekvencia meglétére, de sajnos itt nem került bele plusz frekvenciatartomány és a 4/128 GB-os modell nyomás érzékeny kijelzőjét se kapta meg ez a verzió.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Oukitel U7 Plus

    Messze nem tökéletes a készülék, de nincsenek ordas nagy hibák. Az áránál többet viszont nemigen ér.

  • Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér

    Egy jól átgondolt, kényelmes, egyszerűségében nagyszerű, elérhető árú karperec lett a Xiaomi Mi Band2.

  • Moto Z Play - brutális szépség

    A Z termékcsalád legolcsóbb tagja a középkategória felső szegmensébe hozza el a moduláris kiegészítőket.

  • Xiaomi Mi R1d router

    30.000 forintért kapunk egy szép, erős, okos routert + 1 TB merevlemezt. Opcionális kínai és orosz nyelvtanulással.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.