- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Windows 11 24H2
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salesboy
tag
Sziasztok!
Jó pár év eltelt amióta az indító cikket megírtam és azt kell, hogy mondjam azóta részben beigazolódtak a jóslatok.
Ami biztos, ma már az okostelefonok (amiről az előző hozzászólásomban írtam) teljesen az életünk részévé váltak, 2012-ben még valóban csak minden második embernek volt, de ma már az a ritka, aki hagyományos telefont használ.
Nos, a robotporszívók persze nem terjedtek el annyira, de én már azóta a harmadikat használom és nem azért mert elromlottak, hanem azért, mert annyira bevált és annyira szeretjük, hogy mindig megvásároltam a legújabbat.
Persze úgy, hogy közben a régit még jó áron tudtam eladni. No meg soha sem itthon vásároltam Magyar forgalmazótól, mert az sokkal drágább. Átlagosan 30%-al olcsóbban jutottam hozzá így.
De megérte és egy váltást sem bántam meg, még ha ráfizetéses is volt.Jelenleg egy iRobot Roomba 960-as boldog tulajdonosa vagyok, már több mint 1 éve. Azt gondolom, hogy ez a generáció már teljesen kiforrott, legalábbis most már azon a szinten van, hogy valóban tudatosan takarít és mivel már a wifin keresztül is kontrolálhatjuk a készüléket, ezért mindent tud, amit tudnia kell.
A takarításban nincs változás, most is ugyan olyan alapos, mint az első generáció, de sokkal okosabban és kontrolláltan teszi a dolgát. A leghasznosabb újítások között van, az hogy már annyira okos és olyan fejlett szenzorokkal látták el (pl. kamera), hogy felismeri a helységeket és nem kell különböző aktív falakkal kordában tartani, tudja mikor kell átmenni a másik helységbe. Azt is tudom, hogy a konkurencia már rég használt kamerát, de azzal sem takarított olyan szépen, mint az iRobot. Most viszont az iRobot ezzel a módszerrel valóban a csúcsra ért.
A hatótáv is nagyobb, persze ez az újgenerációs akkumulátoroknak is köszönhető, de az intelligens takarítás is számít, hisz most már nem fut felesleges köröket, hanem szisztematikusan halad, négyzetméterről-négyzetméterre.Ami pedig a fénypontja ennek a generációnak, az "okosság", mivel hogy már ez is okos, hisz telefonunkról vezérelhetjük és oda kapjuk az információkat, amit a robot küld, bárhol is vagyunk. A takarítás befejeztével, pedig még egy kis térképet is kapunk, ahol láthatjuk, a kitakarított terület és azt is ha valamit nem jól csinált. Természetesen minden fajta elakadásról vagy problémáról küld üzenetet, lehet hogy még távolról is tudjuk orvosolni a problémát.
Továbbra is csak azt mondom, aki teheti és szereti az ilyen kütyüket, az ne habozzon szerezzen be egy robotporszívót, nem fogja megbánni, nagyon sok örömet fog okozni.
Egyetlen egy nyűgje van, (de ehhez hozzá lehet szokni) ki kell takarítani, de ha megvan a megfelelő rutin, akkor ez pár percet jelent.
Jó hír, hogy már létezik az i7+ ami már öntisztítós verzió (más már ezt is megcsinálta, de nem olyan tökéletesen), ami azt jelenti, hogy amikor dokkol, akkor a dokkon van egy másik tároló, ahová átszívja a robot tartalmát, és így nekünk csak időnként kell beavatkoznunk, amikor a keferendszer igényel tisztítást. Biztos vagyok abban, hogy erre is kitalálnak valami, na akkor fogok megint váltani, mert az már aztán a tökély lesz.
Akik azóta a nyomdokaimba léptek, mind hálásak nekem, mert legalább annyira szeretik és élvezik a „munkásságát”, mint én.Remélem hasznos volt ez az újabb hozzászólásom is.
¤¤¤¤¤¤¤ " I think this is the beginning of a beautiful friendship. " ¤¤¤¤¤¤¤