- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabesz
őstag
válasz
Viktor0610 #105 üzenetére
Azért az a 1067ms ping nem annyira tökéletes
-
nemma
addikt
válasz
Viktor0610 #105 üzenetére
[URL=http://www.speedtest.net]
[/URL]
Ez sem rossz...akár... -
KINKY_007
aktív tag
válasz
Viktor0610 #103 üzenetére
Nekem tegnap 1 órával előbb jött a megbeszélt mininumnál (ezért várakozásra kényszerükt) és kb 10 perc alatt végzett, mert a gépemet még ki is kellett szabadítani a helyéről...
-
válasz
Viktor0610 #102 üzenetére
Egy hatalmas feketepont a UPC-nek.
A telefonban megadotthoz időhöz képest (9-től fél 2-ig) fél órás késéssel fog érkezni a szerelő.
Nem érdekel a dugó, nem érdekel, h. sok a munkája, nem érdekel semmi kifogás. (Gondolom) Azért adnak meg ilyen tág intervallumot, mert ezeket is beleszámolják.
Kiköszörülheti a csorbát, ha beállítja a WLAN-t -ugyanis el kellett indulnom dolgozni. -
válasz
Viktor0610 #69 üzenetére
Ha a T-online az adsl internet szolgáltatód is akkor adatforgalmi korlátban semmit nem vesztesz az upc-re váltással. A T-Online adatforgalmi korlátja maximum átlag 150GB/hó a 3 legforgalmasabb hónapodban az adott évben, ugyanez a UPC-nél most maximum 250GB/hó 3 hónapos átlagban.
-
erdoke
titán
válasz
Viktor0610 #77 üzenetére
Mások szerint az sem normális használat, ha valaki 8-10e km-t megy az autójával havonta. Kinek mi a normális használat. Mindkét esetben a nagy többség az átlag körül szór, viszont vannak olyan felhasználók, akiknek szűkre szabott a keret.
Én elfogadom azt is, ha valaki 6-8 GB-ot forgalmaz egy hónapban a 10 Mbites netjén, de azt is, ha 400 GB-ot a 4-5 Mbitesen. Más igények, más szolgáltatás jó nekik. Szerencsére lehet választani.
Ssemély szerint én bele tudnék férni a 250 GB-ba, de nem esne jól, hogy mindig figyelni kell. Elvagyok úgy, hogy egyik hónapban 150 GB a forgalmam, a másikban meg 300.
[Szerkesztve] -
intelfan
aktív tag
válasz
Viktor0610 #77 üzenetére
a korlát nem gagyi, csak én nem szeretem ha korlátoznak akármiben is
nem nincs korlát mivel ADSL3G alapú szolgáltatásaik vannak, a név megtévesztő (tvnet)
azt pedig szögezzük már le hogy a normális szónak relatív értéke van, ergo mindenkinek mást jelent -
erdoke
titán
válasz
Viktor0610 #67 üzenetére
''Azért a 250 GB-os korlátot még állandó 10 Mbps-sebességgel is elég nehéz elérni...''
Háát, 2 1/3 nap, azaz a hónap kevesebb mint 8 %-a alatt teljesíthető, és akkor még az esetleges feltöltést nem számoltam. Pl. torrentnél egy jó arányhoz hasonló feltöltés kell. -
ByB
addikt
válasz
Viktor0610 #72 üzenetére
Mióta az ember gyors nettel éli együtt hétköznapjait, jóval türelmetlenebb. Mióta az ember nagy kapacitású merevlemezek birtokosa lehet, egyre több felesleges adatot tárol. Ha ezt a kettőt pedig ötvözzük, abból jó nem lehet...
-
intelfan
aktív tag
válasz
Viktor0610 #72 üzenetére
az adatmennyiség igényéről no comment ha nem baj
én csak azt szerettem volna vázolni hogy amin szerintem nem időztél eleget hogy ha egyszer is átléped a korlátot felbontják egyoldalúan a szerződést, az pedig hogy ki mire használja a netet és mennyire használja ki az őt igencsak kihasználó szolgáltatóját szerintem mindenki szuverén joga hogy eldöntse, én nem kereskedek adatokkal vagy ilyesmi, az nekem túl macerás és veszéljes is lenne, nem vagyok az az ember aki erre a feladatra termet, viszont kifizetek havi 9k-t
de dobjuk is a témát, kinekez kinek az
a tvnetet pedig azért említettem mert egyrészt a lekorektebb ügyfélszolgálatuk van másrészt elég széles körű a szolgáltatási területük az országban, és az iptv szolgáltatásuk ellentétben a tonlineossal több tvre is alkalmas, illetve jó áraik vannak, szerintem és nálam egyáltalán nincs sávszél ingadozás mióta náluk vagyok max 5-10% ami elenyésző 6,5 mbitnél és betudható a 20 méter kábelnek a router előtt
részemről ennyi, nem kötöszködni akartam, csak írtam egy véleményt...
lord, mivel a munkám szorosan kapcsolódik a számítógépemhez így a gépem szinte nonstop megy, a bitcomet vagy dc++ esetleges futása a géperm procijának kb 5%át zavarná, természetesen én nem használok ilyen programokat
ha pedig tegyük fel hogy naponta letöltenék akárhonnan 2-3dvd filmet nem feltétlenűl nekem és most azonnal kell megnéznem, lehet hogy nem nézem meg soha mert anyámnak kellet vagy a hugomnak...feltételes módban
[Szerkesztve] -
Lord Myn
senior tag
válasz
Viktor0610 #69 üzenetére
Szerintem is f*szság, ez már Harpagon-effektus adatokkal...
Én is Chello Extreme-s vagyok, maximálisan elégedett vagyok az új szolgáltatással és szerintem az életben nem fogok letölteni 250 gigát egy hónapban (max. ha elterjed majd a HD szabvány, de addigra már nem ez a Chello lesz SZVSZ). Általában a 30 giga/hó sem volt meg eddig (előző korlát), mégis van 1 csomó olyan cucc a gépemen, amit meg sem néztem eddig. -
intelfan
aktív tag
válasz
Viktor0610 #69 üzenetére
normális...hmm..inkább kihasználtnak nevezném
mi az értelme?...hmmm erre pedig visszakérdeznék: minek a 10mbites net ha úgysem használod ki? mert abban 100%ig biztos vagyok hogy az a 3tized mp amivel gyorsabban fog bejönni a google kezdőlapja nem sokat számít
-
intelfan
aktív tag
válasz
Viktor0610 #67 üzenetére
hát....állandó 10mbit/s el óránként tudsz letölteni kb 3,5gb adatot, az mondjuk egy éjszaka alatt átlagosan 5 DVD (5*4,5Gb =22,5) ha ezt veszem alapúl akkor 2 hét és máris korlát
természetesen én abból tudok kiindúlni amit én müvelek (egy héten talán összesen 24 órát nem megy a net a gépen) akinek ennél jóval kisebb igényei vannak annak megérheti a UPC
elnézést ha elszámoltam valamit, sacc per kb ra írtam -
ByB
addikt
válasz
Viktor0610 #56 üzenetére
-
sirarcheer
senior tag
válasz
Viktor0610 #50 üzenetére
Ezek után, mi is. De őszig várni kell.
-
villamos
őstag
válasz
Viktor0610 #45 üzenetére
UPC-t sajnos nem tudom itt a XXII. kerület szélén igénybevenni...
a kábeltévét tavaly kötötték, de a nálunk a fiber van azmeg gázos ugye... így marad a takonylájn... -
válasz
Viktor0610 #42 üzenetére
7-étől chellon nyomom én is...
A korábbi tévinformációimmal ellentétben én már eleve a 10 Mbps / 1 Mbps sebességű hozzáférést kapom... -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Viktor0610 #12 üzenetére
Szia!
Ezeket az értékeket látva azt kell mondjam hogy ''szindróma'' van.Valami oknál fogva ''zajos'' a vonalad. Erről árulkodnak az Attenuation értékek. Ahogy jól írtad az egyik hsz-edben az SNR margin minnél nagyobb annál jobb, míg a csillapítás(attenaution) minnél kisebb annál jobb és stabilabb a vonalad. Ez a csillapítási érték nem érheti el az SNR margin dB-ben megadott értékét mert onnantól rosszabodik a vonal minősége és instabbilá válhat. De ez a te esetedben a csillapítás már a duplája az SNR margin értékeinél.
Most vagy a falban lévő vezetékek nem ''megfelelőek'' vagy a modem rendetlenkedik. Azt jó lenne kirpóbálnod hogy esetleg egy másik modemmel is ilyen értékeket add a vonalról. Mert ha igen akkor marad a kábel szindróma.
#42: Hát biztos hogy jobban jársz velük.Mert a hagyományos ADSL-nél sajnos annyi minden befolyásolja a sebességet.
[Szerkesztve] -
válasz
Viktor0610 #30 üzenetére
Nem tettem meg a kísérletet...
Nyeljék le a sávszélesség n-emelésüket!!!
Megrendeltem online a chello extreme-csomagját -olcsóbb havidíj, eleve magasabb sávszélesség (5 Mbps), majd május végén egy laza duplázás... -
mr.geeZ
aktív tag
válasz
Viktor0610 #35 üzenetére
Így van!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Viktor0610 #30 üzenetére
Én ezt már régen megtettem volna, de sajnos itt nincs erre lehetőség. Marad a szopás ezzel a szemét T-Online-al.
-
Jégkokó
veterán
válasz
Viktor0610 #30 üzenetére
Hát a t nél nagyságrendekkel jobb a cselló, csepelen meg ugyse szoktak kimaradások lenni, legalábbis haverom aki ott lakik az nem mondta hogy olyan sokszor szálna el a netje
-
róland
veterán
válasz
Viktor0610 #21 üzenetére
Szerintem igen, lehet akár az is probléma. Múltkor egy sima hosszabbítót láttam emiatt elfüstölni (mármint azért, mert össze volt tekerve.)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Viktor0610 #16 üzenetére
Hát, jah, amig azok nem emelkednek jóval feljebb.
Esetleg ha beszólsz központba, mondhatnád, sokat szakad, belasssulgat, etcetcetc....
Amugy a bekötések renden vannak, a szűrő a kábelen van rendesen, nincs levegőben lógó halott vezetékdarab ajtón belül?
[Szerkesztve] -
gozso
őstag
válasz
Viktor0610 #16 üzenetére
igazan nem ertek hozza, de behatoltam en is a dsl belsejebe
nekem ezek az ertekek vannak:
[link]
en meg anno 384-es kapcsolattal kezdtem, azota tobbszor is emeltek. igazabol most nem is szamitottam ra, mar a kezdetetk kezdeten (bekoteskor) is riogattak azzal hogy tul messze mvagyok a kozponttol..cca: 4,5km...
es lon
[Szerkesztve] -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Viktor0610 #12 üzenetére
Ezek alapján legalább a 6,5mbitet vinnie kéne a vonaladnak... szerintem legalábbis.
SNR - Higher numbers are better than lower numbers.
Line Attenuation - Lower numbers are better than higher numbers.
'' Noise Margin (AKA Signal to Noise Margin or Signal to Noise Ratio)
Relative strength of the DSL signal to Noise ratio. The higher the number the better for this measurement. In some instances interleaving can help raise the noise margin to an acceptable level.
6dB or below is bad and will experience no synch or intermittent synch problems
7dB-10dB is fair but does not leave much room for variances in conditions
11dB-20dB is good with little or no synch problems* (but see note below)
20dB-28dB is excellent
29dB or above is outstanding
* Note that there may be short term bursts of noise that may drop the margin, but due to the sampling time of the management utility in your modem, will not show up in the figures.
Line Attenuation
Measure of how much the signal has degraded between the DSLAM and the modem. This is largely a function of the distance from the exchange. The lower the dB the better for this measurement.
20dB and below is outstanding
20dB-30dB is excellent
30dB-40dB is very good
40dB-50dB is good
50dB-60dB is poor and may experience connectivity issues
60dB or above is bad and will experience connectivity issues '' -
Ősember
őstag
válasz
Viktor0610 #12 üzenetére
hát ez bizony nem gyorsult
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Viktor0610 #4 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512TB SSD RX 480 8GB DEEPCOOL D-SHIELD ADATA 600W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest