Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarkByte

addikt

Bizony nagyon fontos a HDD megfelelő hűtése. Én régen egy 6.4GB os Quantum Fireball-t főztem meg tudatlanul, és elég kellemetlenül érintett a helyzet (szerencsémre még darabokban le lehetett róla menteni mindent). Azóta nálam kötelező tartozék a HDD hűtő.

Először egy ilyesmim volt mint neked, bár az műanyag volt és egy ventillátoros. Igen kellemetlen tulajdonsága volt hogy nagyon gyorsan elporolódott a hűtő, illetve azokban a házakban ahol egy perem volt csinálva a vinyó keretben alulra (ez tartja a vinyót amíg megcsavarozod, illetve ''jó vágányra tereli'' a vinyót mikor berakod) na oda nem lehetett beszerelni a felfogató csavarok miatt. Úgyhogy nekem az akkori házamban úgy lett megoldva hogy levágtam a régi AT házam vinyó tartóját és felfogattam az egész szerkezetet az új ház vinyótartójára :Y :
    [kép]

Egy másik egész jó ötlet barátomtól származik (ezt jelenleg is alkalmazom a szerver gépemben, mivel a kedves gyártók úgy gondolták hogy minek is egy magasságba tenni egy szerverházban a vinyó tartókkal a ventillátor helyet :((( igaz régi ATX ház még 300Mhz-es Celeron-ok korszakából, de az eredeti SCSI vinyók megfőlésben haláloztak el így is):
    [kép]

Hát igencsak maszek megoldások, de működnek. Szerencsémre a mostani házamban már a vinyók magasságában két ventillátornak is van hely, így oda már be tudtam rendesen fogatni egy hűtőt. Haveromnak pedig egy olyan vinyó hűtője lett mint ami a cikkedben szerepel (egészen addig míg nem váltott notebook-ra teljesen :D).

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák