Új hozzászólás Aktív témák
-
TompapaTM
csendes tag
Jól van, Tildy, pontosítok. Kicsit már túlzásokba estem. Nem hiszem, hogy hazudtál, bár tényleg úgy írtam...
Autós is van hülye elég, de arányaiban a motorosok messze vezetnek. Sokat ülök autóban, mint Bíborköpenyes Bajnoktól el is várható. Nem sofőr vagyok ugyan, de azért naponta átlagban 150km biztosan megvan, a nagyja itt, a Nagyfaluban. Nagy autó, nagy forgalom, ahogyan kell. Csimasz a párom, de a kis motorozóbajnok Norbi nem az én ágyékom gyümölcse, hanem az exférjé. Azért elmondtam neki is a magamét, hiába nem ő volt hibás. Lehetett volna, az alapján, amit motorral művelni szokott. Kisebb csoda, hogy a balesetkor éppen volt rajta bukó! Na, mindegy.
Még nem öltem motorost, bár sokszor lenne kedvem. Igaz, némely autóst is szívesen meghempergetném a kocsija orrán, hadd okuljon... Sajna, jóben kell lennem a rendőrséggel, mint Batman kollégámnak is, különben megnehezítenék a munkámat -
eastsider
nagyúr
Tesóm ment 60-70-el robogóval, és hirtelen megállt előtte 1 autó, nem vette észre
térd törés, ˙comb törés (állítóklag naon durván állt a lába, majdnme nyílt törés súllyal húzták le a lábát) lapocka törés, szerencse, h más nem, komolyabb dolog nem történt vele... felépülés: fél év (ugye munka utána WTF) -
TompapaTM
csendes tag
Én elütöm azt, aki a tükrömre vadászik, illetve kocogtatja a kocsim oldalát. Már behorpadt egy helyen egy koppanó kormánytól - biciklis volt, gondolta a kocsim mellett ő is bekanyarodik, és nem sikerült neki...
Elvittük kórházba, nem reklamált, a hibáját elismerte.
Javaslom, menj ki a bármeylik körútra. Csak dudálj rá arra a mocisra, aki szlalomozik a kocsik között és egyáltalán szabálytalankodik; el fog fáradni a kezed. Kertvárosban lakom, minden esete minimum 2-3 hülyegyerek elzúg az ablakunk előtt hatvannal, sisak nélkül. A nulláson is személyesen láttam egy motorosbalesetet, ahol egy sportmotoros aprította fel magát: minimum 10 új izületet szerzett a szalagkorlátnak csapódva. Úgy hallottam bele is halt. Amikor mi odamentünk, hogy él-e még, éppen csak mozgott. Előzmény: 140-nel MO-on cikk-cakkban kerülgette az autókat, köztük engem is. Villogott, integetett, hogy takarodjak előle a belső sávból (100-zal mentem), de mivel nem tudtam félrehúzódni egyből, berobbant az agya. Addig ügyeskedett, hogy valahogy csak megoldotta jobbról. Kocsim hátulját és orrát majd elkaszálta, közben jött a szokásos, motoros középső ujj felemelése. Ezután ugyanígy tovább a többi kocsi között. Mondtam is a Csimasznak: ''Az ilyenek döglenek meg az első kanyarban!'' Kanyar nem jött, csak sávlezárás. Ahogy vissza akart tekerni a belső sávba, elkapta az előtte lévő autó sarkát, zakózott egyet, a motorja beleállt egy másik autó oldalába, ő meg mint batman, neki a szalagkorlátnak. A forgalom állt, mindenki szörnyűlködött, hogy mekkora hülye volt a kölyök, mert úgy ment mint állat... Meghalt, úgy tudom. Ezek személyesen átélt élmények. Nekem nem kell elővenni az unokatesóm húgának barátnőjének fiújának nagybatyjának haverját példának.
A motorosok többsége keresi a bajt. Amikor megkapják, nem védi őket semmi, csak egy kis protektoros börruci (jó esetben), meg egy bili a fejükön... Mit lehet tenni az olyanokkal, akiknek kell a fájdalom?! -
TompapaTM
csendes tag
Ja igen, megnéztem a linkeket. A Sportmotor által közzétett adatok nagyon impresszívek, az ő újságukban ezek mutatnak jól, mivel motorosok veszik.
A linkelt oldalon lévő képen a motoros két sáv között halad az autók között, mert ő ott még ''tök jól elfér''. Jellemző. Én meg szedegessem össze a türöm - ha kikerülnék egy kátyút, illetve segítsem ki a mellettem haladó autó alól, ha beesik - mikor ráhúzom a kormányt, ha a holtteremben van. -
TompapaTM
csendes tag
Azt hiszem, eljött az idő, hogy a Bíborköpenyes Bajnok is közbelépjen, mivel az ő küldetése a közúti forgalomban rendet tenni.
Hogy nem a motorosok a hibásak a balesetek nagy százalékában? Hm... ezt csak valami szofista hülye statisztikus hozhatta ki. A megfelelő statisztikai próbák és mintavételek használatával bármiből bármit ki lehet hozni. Ezért lett jó a szakdolgozatom is
A motorkerékpár már a kialkítása miatt is alkalmasabb a baleset okozására, főleg ha még hozzávesszük azt, hogy a motorosok a ''szabadság szerelmesei'', meg ilyesmi fazonok (kivételeknek respect). A Kreszkönyv szerint - amivel legszívesebben a robogósokat vágnám gigán a körúton - egy sávban egy kétnyomon vagy két egynyomon haladó jármű (Csimasz beleszólt: két keréknyomon és egy keréknyomon) haladhat, utóbbi értelemszerűen egymás mellett. Ennek ellenére ők haladnak mellettem is, bevágva elém, a kerékpársávon is, a járdán is, zöldnél keresztbe a zebrán is, esetleg az árokparton is, a leállósávokban meg kifejezetten élvezik a száguldást... Na, ezek után magyarázza meg a rendőr bácsinak, hogy ő nem hibás, hiszen neki vérzik az orra meg a térde, mert kivasaltam! Igen. Kivasaltam. A múltkor a körúton majdnem rámkenődött a hülye robogós, mert a terelővonalon haladva úgy gondolta, a Kamaz mellé már nem megy be, ezért besorol mögém, pont akkor, amikor fékeztem. A hátsó kereke is megemelkedett akkorát fékezett... Utána persze felmutatta a középső ujját, mikor a terelővonalon kielőzött, és pirosban kikanyarodott jobbra a Rákóczi útra. Ennyit a szegény motorosokról, akik úgy hullanak nyáron, mit a legyek. Megdolgoznak érte. Ezúton ígérem Tildynek és sorstársainak, amennyiben a tükröm közelébe kerülnek 5 cm-en belül a sávomban, átmegyek rajtuk, majd vissza is tolatok, utána pedig megvárom a zsarukat, és győzzön az igazság!
U.i.: Látok normálisan közlekedő motorosokat is chopper és túramoci kategóriában. Őket szeretem, néha még irígy is vagyok rájuk.
[Szerkesztve] -
peti85
senior tag
Sajnos ez a tényen nem változtat. Attól hogy nem Ő a hibás, attól még balesetet szenved. Ezért veszélyesebb a motor. Persze a szobában ülve is érhet baleset, csak kisebb az esélye.
Szerk.: Ja bocs most látom, hogy Te is odaírtad: ''Bár ez a vesedonorság témán vajmi keveset segít.''
[Szerkesztve]HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
Sipi16
őstag
Ha az autós is a hibás te láttál már 600-as GSX-R-t 50-nel menni??? Mert a hangból ítélve 70-80 ha nem több. Vagyis esélyük nincs megállni ha előttünk valaki beastuzik. Ezért félek a motoron meg már a kocsiba is ha nem én vezetek.
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
Sipi16
őstag
Kevesebb gyalogos hal meg mint motros... Nem??? Lehet, hogy tévedek de szerintem idén a motorosok hullanak mint a legyek. Minden gazdagabb ember lerakja a korlátlant és repkednek az utakon. Másokat is veszélybe sodorva...
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Talán néhány évtized nyugalomra vágytak odafenn, ezért küldték közénk, és született meg...
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest