- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- weiss: Pant* rant
- Klaus Duran: 2025 dude
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
Aktív témák
-
Nos tehát, erre igazából van a Prometheus-nak egy beépített megoldása is, a legegyszerűbb talán azzal kezdeni. Először is kell a routerre egy írható /opt mappa, ami lehet akár egy USB-re kötött háttértár, vagy akár a flash memória üresen maradt része. Erre feltelepíted az entware-t a kívánt összeállításban, majd ha ez készen van, akkor elindítod a Prometheus scriptet, és az SSH menüben beállítod a hozzáférést a routerhez. Ha ez is megvan, akkor engedélyezni kell az Entware plugin-t is, ami le fogja menteni SSH-n keresztül az /opt mappa tartalmát, egy tömörített file-ba. És az egyszerűbb verzió végül is ennyi, így fordításkor az /opt mappa tartalma már be fog kerülni a kész image-be, a /usr/opt mappába, és ha a Padavan menüben engedélyezed majd az entware-t, akkor a szükséges mountolások végrehajtása után már működni is fog.
Mondjuk én ezzel még nem elégedtem meg, szerettem volna ha mindenféle beavatkozás, bekapcsolás nélkül, vagy akár egy reset után is alapból rögtön működik az entware, így kicsit belepiszkáltam az mtd_storage.sh scriptbe, illetve a profile-ba is, amik az indulás után, illetve terminálra bejelentkezéskor megcsinálják a szükséges csatolásokat, de ez már csak opcionális dolog.
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nyaralás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tesla topik
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe gar
- Eladó Xiaomi Watch S1 Active okosóra!
- Latitude 7420 14" 4K IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest