Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Hozzászólások

(#1438) illjo


illjo
senior tag

Az előző válaszomhoz kapcsolódódan nekem is lenne egy kérdésem. Esetleg aki tud rá megoldást, vagy tudja melyik topicban relevánsabbb feltenni (nem nagyon találtam minden keresgetés ellenére).
Miután telepíti az ember a GMS-t huawei telefonokra, minden ok nagyjából, fut a play áruház, app-ok telepíthetőek, működnek. Viszont sajnos van olyan szolgáltatás, ami így sem elérhető, mivel a (google embargó utáni) huawei telefonok google play framework ID azonosítói alapján a google nem tanúsítottnak veszi őket a play protect certificate-nél (Play áruház/beállítások/play protect tanúsítvány státusz: az eszköz nem tanúsított) Engem ez eddig egyedül abban érint eddig, hogy az OTP simple alkalmazás nem engedi ez miatt digitalizálni a bankkártyát, mivel az eszközt nem biztonságosnak kezeli. Így nem működik az érintéses fizetés funkció.Olvastam a korábbi hozzászólásokban ugyanerrről a problémáról Google nélkül is, szóval GMS telepítés azt nem oldja meg. Nem várnék OTP-re mígy úgy dönt, kegyeskedik huawei telefonokra is optimalizálni az app-ját. Bár én is írtam simple vevőszolgálatnak ez miatt korábban, de nekem még csak nem is válaszoltak eddig. Igaz én nem írtam le hogy egy mókolt GMS-el rendelkező Huawei telefonról van szó :)
Ahogy keresgéletm a megoldásokat, láttam, hogy korábban még simán működött, az említett ID-vel regisztrálni google erre szolgáló felületén, de nyilván rájöttek, hogy így simán kijátszható a GMS hiány, szóval ez már nem pálya. Találtam még pár érdekes-alig érthető videot, de nem merek azok alapján nekiállni mert nem egyértelműek számomra. Ahogy láttam Magisk-es megoldás jöhet szóba erre a problémára. Ha esetleg van valakinek ezzel kapcsolatban konkrét tapasztalata megoldása, szívesen venném. Köszi!

https://logout.hu/tema/google_szolgaltatas_gms_huawei_telefonokra/friss.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.