- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaurac
tag
Bocs, Ez a jó link a lejátszóhoz.
-
zaurac
tag
Úgy tűnik a sok romolást tényleg nem szereti ez a teló
A napokban dobálja a wifit pedig ilyet nem csinált korábban.
-
zaurac
tag
válasz
TomWexX #23333 üzenetére
Én a toolkittel tettem fel. Abban 2.7.0.0 van ha jól emlékszem,de adb vel szerintem újabbat is flashelhetsz. Ha feltetted belépsz a twrpbe és reboot system, akkor megkérdezi h. akarod-e telepíteni az SU binárist,mert nem rootolt a teló( nem emlékszem a pontos szövegre ),ezt telepítteted vele. És kész is
-
zaurac
tag
válasz
Newlachka #23320 üzenetére
Én használtam. Sokkal jobb,m. bármelyik korábbi KK,de JB-t is veri sebességben. Az első KK,amin érezni, h. megírták rendesen és kihozták a KK előnyeit. DE! Vannak még hibái: nincs mozgásvezérlés, játékok rosszabbul futnak,m. JB-n és szerintem gyorsabban merül,de volt aki szerint jó az akkuidő.
Szerk.: Fontos!Ez kínai! Cseréli a stock recoveryt,ja látom, írták már. -
zaurac
tag
válasz
Blasius0704 #23288 üzenetére
Akkor nem tudom miért lehet,biztos szerverhiba. De jobban jársz ha az összefoglalóban leírt 3 gombos módszerrel (forced upgrade) teszed fel az újabb romot. Sokan szívtak a helyi frissítéssel.
-
zaurac
tag
válasz
Blasius0704 #23286 üzenetére
Igen, jót. És rámentél a rendszerfrissítésben az online frissítésre? Érdemes többször is próbálgatni, egymás után vagy kis idő elteltével újra. Kissé hektikusan ajánlja fel
.Esetleg még a frissítésen belül a beállításokban (jobb felső sarok) az automatikus értesítést érdemes bekapcsolni és újraindítani.
-
zaurac
tag
válasz
Blasius0704 #23284 üzenetére
Talán B132 van rajta. Az az utolsó JB, és egyben az utolsó jó ROM is. Ha nem akarsz magadnak fejfájást ne frissítsd a most kint levő KitKat verziókra, szerintem várd meg a 3.0 EMUI-s B7xx sorozatot. A B5xx nagyon vacak, ha visszaolvasol, bár vannak,akik elégedettek vele.
-
zaurac
tag
Azt nem tudja valaki hogyan lehet a kínaiból eltüntetni a kínai karaktereket? Location és language átállítás build.propban nem működött.
-
zaurac
tag
válasz
mmaattee90 #23260 üzenetére
Az XDA-s modosítottat használjátok? Abban is vannak kínai karakterek a gyári zenelejátszóban és a tárcsázóban a szám után?
-
zaurac
tag
Pár mondatot hadd fűzzek a témához! Sok androidos telóm volt már és a P6 a megtestesült stabilitás androidos körökben.Megfelelő ROM-mal (pl. B125, B132) soha nincs semmi (!) hiba. Pedig volt drágább "zászlóshajóm" is
,de minden cég ad ki hibás ROMokat, a B510 ilyen...Nagyon nem OK a "nem nyúlok hozzá" hozzáállásod szerintem.Kb. fél óra ráfordítás a frissítése egy normális ROM-ra! A számítógépet nem kell időnként újratelepíteni? Nem fagy le még a legjobb procis, legdrágább gép is időnként egy-egy vacak programtól? Nem adnak ki a legjobb OS-hoz is hetente frissítéseket? Ezek nem S40-es telók már...
-
zaurac
tag
válasz
djbelo #23216 üzenetére
Nem biztos, hogy ezekkel az xda-s "internationalösített" romokkal lesz gond visszaállásnál. De ha mégis:
1.: stock recovery vissza pl. toolkittel,majd A huawei update extractorral kibontani a visszaállítani kívánt romot, a verlist txt fileban kell a végére odabiggyeszteni a B708 nevét,majd repack és mehet fel 3 gombossal. Képek,leírás ITT . Ha ezek után sem menne, akkor a visszatenni kívánt romból a cust.img-et adb-vel . Ezekután mehet vissza 3 gombossal a rom.
2.: ez csak zárójeles,mert nem tudom másnak is működne-e, de én ezzel a recovery-vel vissza tudtam tenni B132-öt. (csak előtte volt bootloader nyitás is b118-as reco-val,szal nem 100%,h. ez másnál is működik.) -
zaurac
tag
válasz
mmaattee90 #23205 üzenetére
Engem azért megszívatott rendesen az eredeti B708. Kb. 3. fajta xda-n összekukázott stock recovery volt csak hajlandó visszatenni régebbi romot. A B708-é még másik kínait pl. 508-at sem engedte.
-
zaurac
tag
Azzal talán nem lesz baj, azt hiszem abban megváltoztatták a verlistet és le lehet könnyebben cserélni. Nekem az eredeti kínaival gyűlt meg a bajom. De tényleg jobb lett,m. bármelyik előző KK. Milyen a lenovo tab? Nem kicsi a 7" ?nem tudom eldönteni érdemes lenne-e befektetni rá
-
zaurac
tag
ITT van egy jó adb, fastboot, driverek csomag, SDK-s csomag linuxosoknak itt. Én is az elsőt használtam. Nem bonyolult. De az tényleg fontos,hogy a recovery.img abban a mappában legyen,ahonnan futtatod a parancssort (többnyire windows/system32). A reco visszarakáshoz parancsok, .img file . Remélem tudtam kicsit segíteni. Még annyi, hogy a toolkites 2.7.-es twrp szerintem nem annyira ok, én is úgy jártam vele,h. wipeolás után nem akart elindulni,csak villogott a teamwin logo, vagy 10* újra kellett indítani,mire elindult.
-
zaurac
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #23162 üzenetére
Azt nem használtam, csak 520,635, 707,708. A 635-öt még rootolta nekem is de újraindítás után mindig eltünt a root
. Persze lehet h. az én telóm unja a sok romolást
. B7xx-et viszont xda-n is csak twrp-vel tudták eddig.
-
zaurac
tag
válasz
Gyugyu1987 #23149 üzenetére
Szívesen!
-
zaurac
tag
válasz
Gyugyu1987 #23145 üzenetére
Huawei.hu
-
zaurac
tag
Csak szólok, h. B708-ra még a toolkit sem tette vissza sem a stock recoveryt, sem a twrp-t, többszöri próbálkozásra sem nálam. B707-nél még jó volt. Szóval óvatosan a 708-cal !!!
-
zaurac
tag
3.0 alatt kissé szegényes lett a névjegy szerkesztés,
vagy csak én vagyok béna? A nevet csak egyben lehet beírni se vezetéknév, keresztnév stb.,m. alap droidban csak írj vmi. nevet oszt' jónapot...
A más mezőben van még "vezetéknév fonetikusan"stb,amire nem emlékszem korábbi romból,de értelme sem sok van szerintem.
-
zaurac
tag
válasz
gabancs #23069 üzenetére
Ez gáz!
Én visszavinném, nem javították meg csak eldugták a hibát... Nexus vagy Xiaomi nem lenne jobb? Tudom,h. már írtam, de ha nem csak alapfunkciókra kell a teló hamar eleged lesz a WP-ből. A gördülékenység csak pár hétig feledteti az "erre sincs app, azt sem tudom állítani" dolgokat.
-
zaurac
tag
Szia!
Javítgattak kicsit a B707-en. Kevésbé szívja az akksit és a játékok is jobban futnak (azért még nem olyan,m.B132 alatt). Eddig stabil, gyors frankó kis ROM! Hiányosság még van azért: a mozgásvezérlés pl. még mindig üres. Rootolni csak TWRP-vel tudtam, de nem sikerült eltüntetni a kínai karaktereket, hiába állítottam át a locationt, language-et,de annyira nem zavaró, csak a gyári zenelejátszóban és a tárcsázóban vannak hieroglifák.
-
zaurac
tag
Végre van [stabil EMUI 3.0] a kínaiaknak,
remélem lesz jó EU-s is.
-
zaurac
tag
Én is ezt gondoltam, bár csak WP8-at használtam 520-on. A rendszer tényleg gyorsabb, de ugyanúgy előfordulnak fagyások, bugok. Nincs normális ,testreszabhatóbb zenelejátszó app, nem MS-os office, az alkalmazásaim 70-80 %-ának pedig egyáltalán nincs alternatívája
Pedig egy 830/930-at én is szívesen használnék.
-
zaurac
tag
-
zaurac
tag
válasz
trobi28 #22921 üzenetére
Szerintem valamit nem jól csinálsz. A dload mappában az update.app nak kell lennie. Ha kikapcsolod és újraindítod mind a 3 gombot nyomva jópár mp.-ig, akkor elindul a frissítés. Mindjárt feldobok egy ismertetőt róla képekkel. Itt van egy jó ismertető
-
zaurac
tag
válasz
trobi28 #22916 üzenetére
Amit linkeltem, azt a menüből ( frissítés/helyi frissítés ) kell feltenni.Ez egy rész-ROM,de ugyanúgy sd-re teszed a dload mappát belőle és helyi frissítéssel kell feltenni. ha ezzel megvagy,utána tudsz feltenni egy rendes teljes ROM-ot 3 gombossal(ezt törlöd az sd-ről és a teljes romot rá)
-
zaurac
tag
válasz
trobi28 #22913 üzenetére
A toolkit nem írja ki, hogy látja,m.az adb. Csak bejelölöd,h. KK rendszer , stock recovery és execute aztán kiírja mit csinál épp. Kapcsold be az usb hibakeresést is,ha még nem lenne. Meg lehet h. HiSuite sem árt ha egyszer fel van telepítve, összekapcsolva a telóval,m. akkor legalább biztos meg vannak a szükséges driverek. Én még nem tettem twrp alól gyári ROM-ot,ebben nem tudok segíteni. De ha nem menne a toolkit vagy az adb módszer akkor a legegyszerűbb ha felteszed helyi frissítéssel EZT ,ez visszateszi a gyári recoveryt, utána menni fog a 3 gombos!
-
zaurac
tag
válasz
wasp1981 #22874 üzenetére
Pár gyors válasz: a B510 nem a legjobb rom, melegszik,gyorsan merül-de van aki elégedett vele.a B520 a legutolsó hivatalos KK ha jól tudom,bár rá lehet trükközni b521-et is.Profilok nincs. Letiltani pár google appon kívül mást saját tapasztalat alapján felesleges.Me widget több részes kk-on.
-
zaurac
tag
Nem tudja valaki honnan lehet előbányászni a magazine téma záróképernyővédőit letöltésre,nem találom melyik mappába rejtették
-
zaurac
tag
válasz
NewPityu #22821 üzenetére
Elvileg jónak kell lennie, bootloader nyitás nem kell. Csak a stock recoveryt kell a P6 toolkittel feltenni. Ha azzal nem megy, akkor itt egy link a helyi frissítéses módszerhez .Ez már saját Drive-os a mega link mindig bedöglik valamiért
. Ebből a dload mappa sd-re és menűből helyi frissítés. Ez csak a gyári recoveryt teszi vissza! Utána mehet vmi. EU-s rom három gombossal.
-
zaurac
tag
Ha stabilitás,akksi idő a fő szempont akkor 4.2-es ROM játszik csak egyelőre. Nálam B132 vált be legobban. Root nélkül tudtommal csak alkalmazásadatok menthetőek,file rendszer nem. De azt meg úgy is visszaállítja egy az eredetivel azonos ROM telepítése,ha jól értem mire gondolsz.
-
zaurac
tag
válasz
galbi1972 #22816 üzenetére
Ez a kínai B706 kínai appoktól mentes, google appos verziója. Én az eredeti kínait használtam, most a frissíttése (B707) van fent. Gyors,gördülékeny, reszponzív, tele hasznos apróságokkal (zaklatásszűrő beépítve rendszerszinten,pl. tel.könyv/híváslista menűből feketelistára tétel , jobb launcher több funkcióval, kameraképekbe vízjelek felvétele, zenelejátszóban dalszöveg auto. letöltése, csengőhang vágó beépítve stb. DE! Van aki szerint nem veszélytelen kínai szoftver feltétele a mi telónkra, ezt mondjuk írja a kínai oldal,ahonnan letölthető is
Szerk.: Még egy fontos dolog! Ha mégis felteszel kínai romot, majd európaira vátanál EU-sra váltás előtt vissza kell tenni gyári recoveryt! -
zaurac
tag
válasz
mmaattee90 #22688 üzenetére
Igen, nagyon tuti lett a 3.0,bár egyre arcátlanabbul MIUI az egész, a zenelájtszó is és a grafika is csak átszínezve
,de iparkodhatnának a tervek szerint már OTA-n kéne kapnunk dec.ben ...
-
zaurac
tag
válasz
mmaattee90 #22675 üzenetére
Pont ettől tartottam: ua.t csinálják,m.B510-zel,kiadják a bétaverziót véglegesnek
Bár a 706 gyorsabb és jobb volt,m.a B5xx-ek,de azért hiányos még.Ez a kínai verzió lehet? Milyen facebook csoport ez?
-
zaurac
tag
Szerintem KK-ből nincs olyan stabil ,mint JB-ből. Sokat kipróbáltam, és nem volt vele gps v. led problémám, de pl. pár hét után lefagyott időnként, gyorsabban merítette az aksit,m. a JB-k stb. Viszont a JB-ek atomstabilak, ha nem ragaszkodsz a KK-hez. A készülő EMUI 3.0 alá talán stabilabb KK kerül majd, legalábbis a kínai verzió elég jó. Viszont nexus 4-re már Lollipop is van ha jól tudom.
-
zaurac
tag
Ha valakinek nem update-es B520 kellene: [link]
-
-
zaurac
tag
válasz
Pickit3 #22509 üzenetére
Ez nem olyan spéci progi, AndroiTS GPS test az app neve, van benne egy agps extradata nevű menűpont, az agps adatok újratöltése és a gpst használó appok cache filejainak törlése az alkalmazáskezelőben sokszor helyreteszi a gps problémákat. A Honor 6 nagyon tuti választás
-
zaurac
tag
válasz
djbelo #22503 üzenetére
Ja, bocs! Reco alatt recoveryt értettem. Ez egy kínai rom ( ...C17B706 ) ami felmegy a mi P6U06-unkra is, de más recoveryje van, ezért utána 3 gombos telepítés nem megy,amíg vissza nem teszel egy Eu verziós recoveryt. És van aki szerint nem veszélytelen a C17-es romok próbálgatása,m. téglásíthatja a mi telónkat.
Szerk.:most látom ezt már írta ctibor kolléga is. -
zaurac
tag
válasz
djbelo #22498 üzenetére
Amit elsőnek linkeltél be, ahogy elkezded letölteni látod a nevéből, h. P6 U06-ra való, a másik kettő T00 és C00. De a P6u06-os C17-es rom és lecseréli a gyári recoveryt, azt tudod ugye? Gond nem volt vele csak utána vissza kell tenni egy eredeti recot ha váltani akarsz újra eu verzióra.
-
zaurac
tag
válasz
smrJoe #22489 üzenetére
Azt nem értettem miért gondolod,h.stabilabb a b111. Szerintem csak az teljesen nemzetközi,azért van a huawei.com on.A többi vmelyik.régióra specifikus,de továbbfejlesztett,ezért szerintem stabilabb,jobb kellene legyen. A huawei.hu-n pl. fent van a b132 is,ami szerintem atomstabil és az akksi ideje is jobb bármelyik KK-nél. Amúgy a b706 is elég jó akkuidőre,de mire eu. verzió lesz belőle biztos nem lesz ilyen jó :-(
-
zaurac
tag
válasz
marilllyo #22423 üzenetére
Amúgy van előnye a kínai rom-nak. Mókolás nélkül meg van minden benne ( normális hangerő, fényképező zárhang kikapcsolás, navisáv elrejtés stb.) és "smooth"-abb is valamiért (talán a felesleges milliónyi google cucc és tonnányi build.prop módosítás hiánya,amit az international romokba tesznek,nem tudom).
-
zaurac
tag
válasz
NewPityu #22421 üzenetére
Azt nem írtad eddig, h. kínai van. Akkor leggyorsabb - ha ismered az adb fastboot használatát - adb-vel feltenni egy eredieti recoveryt [link] . Másik módszer ennek a filenak [link] a feltétele helyi friisítéssel (ugyanúgy dload mappába sd-re kicsomagolni az update.app-ot,mintha romot tennél fel), ez visszarakja azt a recoveryt,amivel már menni fog a 3 gombos telepítés és tudsz feltenni C00-s romot.
-
zaurac
tag
válasz
NewPityu #22384 üzenetére
Egy formázás a kártyának lehet h. nem ártana, ha van időd mentegetni róla. Vagy egy másik legalább 2 GB-os kártyáról telepíteni,amit megformázol előtte és csak a dload mappa legyen majd rajta benne az uppdate.app-al. ha így sem megy szerintem le kéne töltened egy új romot hátha sérült az előző hsz.ba belinkeltem két forrást, azok jók, a magyar huawei-es B132 is jó nálam.
-
zaurac
tag
válasz
NewPityu #22382 üzenetére
Lehet h. sérült a letöltött rom, használtad már amit fel akarsz tenni vagy most töltötted le? Rendes teljes rom( 8-900 MB kicsomagalás előtt, utána 1,5 GB körül)nem csak vmi. update? Bejön rendesen a huawei recovery és hibát ír ki?
Innen: http://consumer.huawei.com/hu/mobile-phones/support/downloads/ascend-p6-hu.htm vagy innen: http://dl-uk.huaweinews.com/index.php?dir=Roms/Ascend-P6/ letöltött rommal nálam még nem volt gond, csak a B510-et nem töltsd le, az vacak.
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- Samsung Galaxy Z Flip7 / Z Fold7 / S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Nagy tételben - Használt telefon felvásárlás
- ELADÓ Apple iPhone 14 Pro Max 256 GB - Space Black!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia