- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- gerner1
-
LOGOUT
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
duvi
nagyúr
válasz
#73499136 #19695 üzenetére
Kihangsúlyozom az elején.Nagyon szeretem a P6-ot! Atom stabil megbízható teló. Viszont a fényképezője sajna nem sikerült valami jól. Mondom ezt 9 hónap használat, sok külsős fényképező app kipróbálása után. Beltérben (főleg este), mesterséges fénynél elvérzik. Sok családi rendezvényen próbáltam összehozni elfogadható eredményt. Nem sikerült. Állandó bemozdulások (főleg ha több ember is van a képen) és magas zaj jellemzi ezeket a fotókat. a GsmArena tesztek ugyan úgy készülnek. Nem kézből fotózzák a tesztképeket. De hogy legyen egy másik kép is a példa kedvéért:
-
törölt tag
válasz
#73499136 #19695 üzenetére
Én az vagyok. Itt egyértelműen egy bemozdult képet sikerült készítenie a tesztelőnek. Nagyon amatőr lehet, ha ez nem tűnik fel neki.
Beszéltünk is róla majdnem egy éve, hogy a P6 keskenysége miatt nem ad stabil fogást, és könnyen bemozdulhat fotózásnál.
A feleségem előző telefonja egy i4, és a P6 tud olyan jó fotókat készíteni, makrót meg pláne. -
-
törölt tag
Látom a különbséget de ezzel 1 gond van, ez külső téri fotó ha jól látom, én is csináltam nem kevés kültéri fotót és azok legtöbbje jó is. Arról már sokszor írtunk hogy azok a fotók jók amik szabadban készülnek. Ez a fotó valamiért kritikán aluli, ennél a gyár szoftverrel is sokkal jobbakat csináltam már szabadtéren, bent meg más app okkal egész jókat.
-
James67
aktív tag
Most lehet hogy hülyeséget fogok kérdezni: a P6-omon (3 napos a telo) most 4.2 (B132) van. Volt-e utána 4.3 frissítés rá vagy csak a KK most egyből? (A KK-t egy darabig nem akarom feltenni.)
-
duvi
nagyúr
-
Simtu
senior tag
SZiasztok!
Nem tudom, van-e valakinek ilyen tapasztalata, de érdekelne, hogy a P6 hozza-e fotóban egy Iphone 4 szintjét? Ugyanis erről szeretnék váltani, és azért fontos a fotós tudás.
Köszi
-
badmad
senior tag
A telekomnak nincs erre még hivatalos 4.4... romja?
-
icemad
nagyúr
válasz
B.Á.L.!.N.T #19677 üzenetére
Azért mert a rendszernek is kell valamennyi memória. (Launcher, sms, tárcsázó, stb. ezek állandóan futnak...)
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Skacok a telóban ugye 2 giga ram van. De érdekes,mert a clean masternek a memória tisztítója csak olyan 1.5gb-ot lát.
Mi van a többivel ? -
Atilla21
csendes tag
Az miért lehet, hogyha valamit másolok a memóriakártyára kábellel vagy wifivel miután végeztem szépen a LOST.DIR könyvtárba kerül egy csomó minden abból, amit épp felmásoltam a kártyára?
-
layerke
aktív tag
válasz
zakrafein #19636 üzenetére
Köszönöm a segítséget, igazán sokra mentem vele. Ide azért jár az ember, hogy ha valamit nem tud akkor rákérdezzen és aki tudja az segítsen neki. Ha fogalmad sincs mit válaszolj a kérdésemre, akkor nem kell válaszolni.
Még mindig nem oldódott meg a merülés, pedig újra lett indítva a telefon, frissítések eltávolítva, majd újratelepítve. Érdekes, hogy az előző rendszer nem merült csak 1,5%-ot óránként. És a google szemetei okozzák, ez egyértelmű, mert már többször is volt külföldi oldalak cikkeiben, hogy büszként domborított a gugli micsoda tetteket vitt véghez azért, hogy ne merítse a programcsomagja a telefonokat. Na mindegy, ha nem oldódik meg akkor majd viszem magammal a hosszabbítót meg az usb kábelt mindenhova.
-
lacuska74
tag
Sziasztok!
Beállítottam a telót, hogy 30 mp alvó módba tegye magát, mégsem teszi meg.
Kicsit elsötétül a kijelző és ennyi, valaki tudjamit kellene beállítanom? -
Bópapa
csendes tag
-
duvi
nagyúr
válasz
Bópapa #19662 üzenetére
Valóban más egy kicsit a kernel, de lehet hogy régebbi? Nálam a B104-es romnál ez szerepel:
3.0.8-00794-g8845b56
Az általad linkelt verzióban pedig:
...00792 ...
De végül is nem a számok a fontosak, hanem a gyakorlati teljesítményHa jobb és stabilabb, akkor már megéri felrakni a KK kedvelőknek.
-
Bópapa
csendes tag
Sziasztok!
A nemrég megjelent B513 mat felraktam, majd teljes wipe.
Érdemes feltenni, sokkal, de sokkal gyorsabb mint a B511.
Pár új funkcióval is bővült, hibát pár nap alatt nem találtam benne. Böngészők sem laggolnak. Alakul a kitkat!! -
DzsiAr12
csendes tag
Azt valaki meg tudja mondani, hol van az automatikus indítás a kitkatban (b511)? Én is minden éjjel kikapcsolom a telót és így pl minden reggel manuálisan el kell inditanom a mail programot, hogy aztán elkezdje a beállított idózítéssel csekkolni a leveleket.
-
Mobistvan
csendes tag
Én arra gondolok hogy van egy Fő oldalam ahol a telefon funnkciók vannak de ha egyet scrollozok, akkor a másik oldalon már teljes képernyös kihasználhatóság kéne. eltüntetve az alsó ikonokat és ez az oldaljelzőpontok is legalulra kerüljenek vagy a legjobb, ha nem is látszódnának.
-
icemad
nagyúr
válasz
Mobistvan #19647 üzenetére
Tartsd nyomva az ujjad azon az ikonon, amit nem használsz, és húzd át egy másikra, amit nem használsz. Akkor létrejön egy mappa. A mappát átnevezheted mondjuk szemétre. Azután megnyitod a mappát, bal felső sarokban rányomsz a plusz gombra, és hozzáadod a többi ikont is. Azt hiszem 16 ikon lehet egy mappában. A többit is lehet így kategorizálni, pl. Játékok, Internet, Multimédia, stb. mappákat létrehozol. Nekem soha nem volt 2 lapnál több. Az egyiken a widgetek, a másikon a mappák.
-
Mobistvan
csendes tag
Emberek van olyan megoldás, hogy a nem használt rendszer programikonokat (amiket nem lehet törölni), elsuvasztani valahová? Mert ez a 6-7 oldal a saját hasznosabb programunkkal elég sok.
(Ezt az alsó 3 ikon eltüntetéséről lehetőséget má nem is kérdem mert bizti nem lehet. Értékes helyet foglal.)
-
icemad
nagyúr
-
duvi
nagyúr
válasz
zakrafein #19639 üzenetére
Pedig volt már nem is egyszer gondunk a Google appokkal. És ez nem csak a P6-ra vonatkozik/zott. Ott volt pl. az ominózus eset, amikor magától kihangosítva vetted fel a telót ha csörgött. Kiderült (egyértelműen), hogy a Google Chrome frissítést cseszték el a kuglisok. A másik tuti befutó a Google+ volt. Állandóan ébren tartotta a telefonokat (eredmény: gyors merülés+melegedés). Persze jöttek javítások és ezek elmúltak, de az eddigi tapasztalatok alapján hiába van egy jó rendszered, ha a fejed fölött átnyúlnak és egy "jól sikerült" frissítéssel máris kapkodjuk a fejünket, hogy akkor most mivan
És ezek csak a látható alkalmazások. A rendszerszintű belenyúlásokat sokszor nem is látjuk, csak a következményeit tapasztaljuk
-
layerke
aktív tag
Google szolgáltatások újfent ébren tartja állandóan a telefont, óránként 6% a merülés.. Alig van bekapcsola szinkronizálás, kedzem nem is érteni ezt az egészet, hogy gugliéknál mit gondolnak a világról vagy mi az elképzelésük hány ezer amperes akksikkal szaladgálunk mi...
Ami be van kapcsolva: címtár szinkron, gplay szolg, google szolgáltatások keret, fiókkezelés.
Minden egyéb guglis f*s le van tiltva. -
kutasi
csendes tag
válasz
Smith Ügynök #19626 üzenetére
Nincs róla tapasztalatom. P6-al teljesen meg vagyok elégedve, nem is gondoltam a váltásra.
gabancs: Nem rossz, de nálam kiesett, mert a görgetés indításakor akad.
Tomacko: Ez iszonyatosan laggol. Tedd föl az UC-t és hasonlítsd össze. (B511)
-
Tomacko
őstag
-
-
gabancs
addikt
-
kutasi
csendes tag
válasz
Smith Ügynök #19618 üzenetére
Sokat böngészem a telefonon, ezért fontos, hogy tökéletesen működjön. Tapasztalatom szerint nagyban függ, hogy melyik rom van rajta. Gyárival jó a saját böngészője, B132-n a Next browsert, B510-en az Opera minit használtam. B511-en kipróbáltam vagy 8-10 böngészőt, érdekes módon az UC győzött, itt ez a tuti.
-
crue
őstag
Xda-developersen linkeltek egy orosz fórumot, onnan lehet letölteni. Állítólag csak B122-re megy fel, gondolom teljes update.app még nincs belőle. Túlzottan nem ástam bele magam a témába, még azt láttam, hogy csináltak belőle twrp-vel telepíthető zipet is szintén az xda-n.
-
James67
aktív tag
válasz
Mobistvan #19622 üzenetére
Olvasd el [link] és nézd meg a 3. oldalon a mobilarena tv. 39 perces tesztjét. Sok hasznos dolog van benne. A kérdésedre is választ ad.
Amit kukába dobsz azt törli is.
Ha nem tetszik ez a felület akkor tölts le egy launchert (Nova, Apex, GO, stb... ) és az már olyan lesz mint amit hiányolsz. -
Mobistvan
csendes tag
válasz
James67 #19621 üzenetére
Köszi. Ezt is kérdeztem csak mert nem én tettem fel. Szal nem a megszokott kép fogad a feloldáskor. Olyan kinézete van, mint a szifonnak. Sok ikonok mindegyik oldalon. Nem találok widgetteket meg a program menüt ahol kiválaszthatom a progikat. Ha kukába dobom valamelyiket, akkor az hova kerűl, honnan tudom ujból a képernyő valamelyikére tenni?
Kéccségbe vok esve
-
Mobistvan
csendes tag
Bocsi, amatör kérdés: Amiről írtok ; ez a B511 rom ez hivatalos? Vagy is nem főzött rom?
Nem tom hogy nekem ez van e fent. Megnéznétek? Vagy hová kell görgetnem?http://www.kephost.com/image/61z
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
Smith Ügynök #19618 üzenetére
Nem lehet,hogy pl.:1500 órája ment a telefon? Vodánál már láttam ilyet. Akkor már nem kell csodálkozni ha laggol sztem.
A kell-e valamit buherálni-ra meg ott a téma összefoglaló. -
Smith Ügynök
tag
Nah, ma voltam a trémobilnál tapicskolni, sajnos csak P7 volt kirakva. Néha oldallapozáskor, illetve akár gyári böngészővel, akár Chrome-nal az index.hu hihetetlenül laggolt. Ez nekem elfogadhatatlan. A P6-nál nincsenek ilyen gondok?
Illetve ha valakinek van T-mobilos P6-ja, az mondja már meg légyszi, hogy vásárlás után egyből kell-e buherálni valamit rajta, vagy gyári szofttal ok minden?
Köszi
-
zakrafein
csendes tag
Én kb. hasonló intenzitással használom a telefont. Galaxy S4-ről váltottam, igaz még csak 2 hete ... nem bántam meg. Nagyon tetszik a mérete, a formája, stabil, tudja amire nekem szükségem van. Az S4-et többek között a bizonytalan működése miatt ejtettem ... 2x javították, de a hálózat időnként elfelejtésével nem tudtak mit kezdeni. Közben rájöttem, hogy nekem nincs is szükségem csúcs telefonra - így aztán úgy voltam vele, hogy azt fogom megvenni, amit ha meglátok és utánaolvasok, akkor meg lesz azaz érzés, hogy ez kell nekem ... típustól függetlenül. A P6 lett az.
-
James67
aktív tag
Ezt olvastam egy P6 tesztben (nem itt):
"ha pedig a fülünkhöz tesszük az Ascend P6-ot, akkor azzal automatikusan fogadjuk a hívást."Nekem ez nem működik pedig a Beállítások-mozgásvezérlés-magasba emelésnél bent van a pipa.
A másik két funkció működik.Amúgy 1 napja nyomkodom, ismerkedek vele és nagyon tetszik. (Az állapotjelző ledet találom egy picit talán kicsinek.)
-
arminlok
senior tag
válasz
tjokai #19610 üzenetére
Amit most leirtál hogy mire hazsnálod arra ez a legjobb és legszebb telefon ár érték arányban. A foruim olvasgatást nem kerülheted el mint mindenél azért néha ittis becsusznak nem várt dolgok de ez egy nem "kinai" telefonnál is igy van hidd el. Ezzel a használattal amit irtál két napot elmegy a telefon kb 3 óra képernyöidövel. Nem várt akkumerülés nekem háromnyeged év alatt egyszersem fordult elö. Kivéve amikor a kitkat-et felraktam de azzal neked nem is kell majd foglalkoznod mert a 4.2höz hozzányulni sem kell. Jó vásárlást és nehogy véletlenül letiltsák
-
jegenye77
addikt
Érdekes, hogy itt Németországban még mindig nem dobta fel a kk frissítését.
-
tjokai
senior tag
Sziasztok
Telefonvásárlás előtt állok, használtan szeretném venni innen Hardverapróról, egyik fő kiszemel egy Huawei Ascend P6. Mivel volt már több DualSim-es kínai telefonom(DooGee DG550, iNew V3), tudom mivel jár az h "kínai" készüléket vásárol az ember....folytonos szoftveres problémák, napi szinten kell babrálni a telefont h működőképes legyen és úgy működjön ahogy kell, gyorsan merülő akku, Telenor 2G/3G bug, stb. Na éppen ezeket szeretném újra elkerülni, nem vagyok én programozó, sem informatikus, sem türelmes ember. Viszont a Huawei-t a kínai telefonok csúcsának tartom, bízom benne h egy jóval komolyabb minőséget nyújt a fentiekben említett gyártóknál.
Szóval, h térjek levelem tárgyának lényegére, szeretném megkérdezni már Huawei Ascend P6 tulajoktól, szabad ilyen telefont vásárolni egy olyan polgárnak, aki csak netezgetésre, némi filmezésre, sok-sok fényképezésre, facebookra, viberre, telefonálásra akarja használni a telefonját anélkül, h napi szinten kelljen a fórumokat bújni ahhoz, h hogyan oldjam meg az állandó szoftveres hiányosságait? Valamint az akku idő is annyiban lényeges lenne, h ne kelljen már délben áramforrás után kétségbeesetten rohangálnom, hanem azért egy átlagos használat mellett bírjon már ki legalább egy napot kényelmesen(estig)...
Kérlek írjatok le hideget, meleget, mindent amit tapasztaltok a telefonnal kapcsolatban.U.I.: NET-et csak akkor kapcsolom be ha használom, szóval nem vagyok állandó online, ez az akkuidőt mennyiben befolyásolja?
Előre is köszi a véleményeket
-
crue
őstag
Úgy látom szerencsére aktív a KK fejlesztése, már elérhető egy B513-as build is.
-
zoltaan
csendes tag
Sziasztok,
júli elején jutottam egy használt fekete dbhoz. Y300amat cseréltem le, már idegesített, h folyamatosan bunyozott 1-2 app a RAMért.Most a P6 ebből a szempontból okés, viszont 1 napot is alig bír, ha egész nap vmely adathálóhoz csatl, pl wifi v mobilnet (Viber miatt), de van, ha nem szüks kilövöm; napi 1óra olvasás, némi e-mail böngészőn keresztül, max 20 perc tel. Ennyi. Ezek mellett az Y300 simán vitte a 1,5-2 napot is. Rádiót már nem is merek hallgatni olvasás közben, még ott halna meg nekem a távbuszon a tel
)
Az előző tulajnál nemtom mit kaphatott, de vmi doktormuksi volt a telon maradt bejelkadatok alapján. Szóval nem vmi őrül gamer volt, aki leszívatta az aksit folyton.
Mostanában pedig elfelejtette a kékvillogást a viberen. Olvastam fentebb, hogy ez ált probléma, de nekem korábban tudta!
A rendszer az eredeti, nincs se rootolva, se más rndsz feltéve.
z
-
dzsozi1982
újonc
válasz
fornettisuti #19605 üzenetére
ahogy mondod. én nem kereskedő vagyok.
egy átlag ember aki a feleségének vett egy telot.
kicsit megszivtam -
icemad
nagyúr
válasz
dzsozi1982 #19599 üzenetére
Ez az alap androidos recovery. Ez nem tudja a teljes romot menteni, csak a felhasználói adatokat. Ha ebben kiválasztod az "apply update from sdcard" opciót, akkor nem történik semmi? Nem értem, miért nem jó a 3 gombos telepítés, a linkelt oldalon is ezt írják... Esetleg még a helyi frissítést lehetne megpróbálni, ehhez a témaösszefoglalóban találsz leírást.
Ha a telefonról raktad fel a Hisuite-ot, akkor töröld le a gépről, és rakd fel innen. Elméletileg ez is kompatibilis a telefonoddal.
És ha nagy nehezen sikerülne is felrakni ezt a romot, még akkor sem lenne play áruház és google appok...
Néhány hete (hónapja?) itt a fórumon kérdezte valaki, hogy kínai p6-ot érdemes e venni? Akkor mindenki lebeszélte róla. Nem te voltál véletlenül?
Smith Ügynök: Ha újjat akarsz venni, akkor P7. Mert az igazat megvalva túl nagy különbség nincs a két telefon között, szerintem a P6 szebb, de már olyan szinten értéktelen, hogy eladni csak nagy buktával tudnád. Viszont a P6 az eddigi legstabilabb telefonom volt, hetekig ment újraindítás nélkül. Soha (!) nem volt fagyás vagy újraindulás. Játékra nem túl jó egyik sem. Ha a P6 mellett döntesz, akkor viszont a feketét ajánlom. Fehérnél és rózsaszínnél előfordulnak anyaghibás készülékek.
-
Smith Ügynök
tag
Üdv!
Ha valaki nem a hardveres csúcsra vágyik, nem is 5 colra, hanem egy tetszetős, jól használható, smooth androidos telefonra annak ajánlanátok a P6-ot?
A P7 is tetszik, de tesztekben elég sok hibáról írnak, főleg főképernyő akadozás, néha lassú weboldal betöltés témában. A P7-et 10e ft-tal drágábban tudnám beszerezni, van-e valakinek tapasztalata a P7 "smooth"-ságával kapocsaltban a P6-hoz képest, érdemes inkább azt venni, vagy inkább P6?
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megrázta magát a Huawei, olyan masinát tettek le az asztalra, amiben minden tudásuk benne van. Állati szép, rettentő kezes, kiemelkedően minőségi készülék lett az Ascend P6.
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy ruhás topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest